Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Siste nytt om Champions League-lagene

Les deg opp før kveldens kamper i Champions League.

Kommersielt

Det er duket for nok en spennende kveld i Champions League, der flere lag kan gå videre eller bli slått ut allerede i femte runde.

Her får du siste nytt om onsdagens kamper.

Spill her: Sjekk oddsen på samtlige CL-kamper

Oppdateres hver dag: Skaderapport for Premier League

Gruppe A
Porto (10 poeng) og PSG (9 poeng) har en stor luke på Dynamo Kiev (4 poeng) på tredjeplass, men sistnevnte er fortsatt med i kampen om avansement dersom det skulle bli tre poeng i kveld. Dinamo Zagreb på 0 poeng er håpløst fortapt.

Dynamo Kiev - Paris Saint-Germain
Dynamo er i dårlig form i den hjemlige ligaen og falt ned til femteplass etter tapet for Metalurh Donetsk i helgen. De offensive midtbanespillerne Raffael og Niko Kranjcar og forsvareren Taras Mikhalik står over kveldens kamp med skader.

Paris Saint-Germain presterte å tape 1-2 for Rennes i helgen til tross for at bortelaget spilte de siste 38 minuttene med ni spillere. Trenger bare ett poeng i kveld for å gå videre. Kantspilleren Jeremy Menez er blitt hjemme i Frankrike for å pleie en lårskade. Spissen Kevin Gameiro og backen Christophe Jallet er også ute, mens midtbanespillren Mathieu Bodmer betegnes som usikker.

Porto - Dinamo Zagreb
Porto er allerede videre i gruppen, men vil garantert gå for seier for å sikre seg lettere motstand i første sluttspillkamp. Trener Vitor Pereira kan glede seg over at laget hans ikke har tapt en eneste kamp i serie og cup denne sesongen. Midtstopperen Maicon rekker ikke kampen, og det ser det heller ikke ut til at midtbanespilleren Fernando og kantspilleren Alex Sandro gjør.

Gruppe B
Det er svært jevnt mellom Schalke (8 poeng), Arsenal (7 poeng) og Olympiakos (6 poeng), mens Montpellier er klart sist med sitt ene poeng.

Arsenal - Montpellier
Arsenal vil ta et langt steg mot avansement dersom det blir seier mot gruppens bunnlag. The Walcott har ødelagt skulderen og må stå over i kveld. Det samme gjør Andre Santos og langtidsskadde Tomas Rosicky og Abou Diaby, men Kieran Gibbs og Gervinho er tilbake i troppen.

Montpellier har Benjamin Stambouli ute med sykdom, mens spissen John Utaka og midtstopperen Garry Bocaly er skadet. Angriperen Souleymane Camara soner karantene.

Schalke - Olympiakos
Hos Schalke er trolig innlånte (Barcelona) Ibrahim Afellay ute med skade, og det ser heller ikke ut til at den japanske landslagsvingen Atsuto Uchida og midtstoppren Christoph Metzelder blir klare.

Olympiakos er trolig ute med tap i kveld, og ligger også dårlig an med uavgjort dersom Arsenal skulle vinne sin kamp. Har fått tilbake fire spillere fra skade den siste uken og stiller med en solid tropp.

Gruppe C
Malaga på 10 poeng er allerede videre fra puljen, og det blir et rotterace om den siste sluttspillbilletten mellom Milan (5 poeng), Anderlecht (4 poeng) og Zenit (3 poeng).

Zenit - Malaga (kampstart kl 18.00)
Zenit har bare én oppgave i kveld, og det er å ta tre livsviktige poeng. Backen Domenico Criscito er ute med skade, mens hurtigtoget Vladimir Bystrov testes før kampstart. Nicolas Lombaerts Hulk og Viktor Fayzulin ser ut til å bli klare.

Malaga hviler stjerner som Javier Saviola og Joaquin i denne kampen, mens midtbanespilleren Manuel Iturra soner karantene. I tillegg er Nacho Monreal, Sergio Sanchez, Julio Baptista og Carlos Kameni uaktuelle.

Anderlecht - Milan
Lagene spilte 0-0 i det omvendte møtet tidligere i høst, og det vil være et resultat Milan er fornøyd med i kveld. Da vil de holde Anderlecht bak seg og kunne avgjøre avansementet med seier hjemme mot Zenit i siste runde.

Den offensive midtbanespilleren Ronald Vargas rekker ikke kampen for hjemmelaget, men midtstopepren Olivier Deschacht ser ut til å bli klar. Hos Milan er kaptein Massimo Ambrosini, Ignazio Abate, Daniele Bonera og Luca Antonini ute med skader.

Gruppe D
Gruppen er fortsatt åpen, men Dortmund (8 poeng) og Real (7 poeng) vil begge være sikret avansement dersom de skulle vinne sine kamper i kveld. Ajax (4 poeng) og City (2 poeng) er nødt til å vinne for å holde liv i sluttspilldrømmen.

Ajax - Borussia Dortmund
Førstekeeper Kenneth Vermeer måtte stå over Ajax' 2-0-seier over Venlo i helgen grunnet sykdom, men spiller trolig i kveld. Ryan Babel er ute med en skulderskade, og forsvareren Toby Alderweireld blir heller trolig ikke klar.

Hos Dortmund er kantspilleren Jakub Blaszczykowski tilbake etter skade.

Manchester City - Real Madrid

Forsvarerne Micah Richards og Gael Clichy er ute med skader for hjemmelaget. Mario Balotelli er tvilsom, men James Milner blir trolig klar.

Hos Real er Karim Benzema og Sami Khedira tilbake etter skader. Michael Essien og Alvaro Morata er fortsatt ute.

Kilder: Teamtalk, BBC, UEFA.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus