HANDS UP: Wayne Rooney avstod fra å feire mot gamleklubben Everton.
HANDS UP: Wayne Rooney avstod fra å feire mot gamleklubben Everton. Foto: Phil Noble (Reuters)

Siste sjanse for bonuspotten

Onsdag er siste sjanse for å ta bonuspotten alene. Sjekk tipsene!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Bonuspotten skal nå utbetales på 3 millioner, og det betyr at kveldens kupong er siste sjanse for å stikke av med den alene. Innleveringsfrist klokken 20.40.

Det ble en rett og slett strålende aften for Nettavisens oddstips tirsdag. Av totalt fem tips, gikk tre inn: To dobler til henholdsvis 5,89 (!) og 3,27 i odds, samt langskuddet på Arsenal til 3,55 i odds. Så får vi ergre oss litt over at Roma kludret det til mot slutten. Uansett: Deilig!

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1: City fortsetter maktdemonstrasjonen
Oddstips 2:
Drømmeutgangspunkt for PSG
Oddstips 3: Festen fortsetter med Griezmann

Langskudd: Nå eller aldri for Malmö

V76 Bjerke: Hamre har bankeren
V4 Jägersro Galopp
: Herlig galopp fra Jägersro

TV-kampene: Slik ser du Europa-festen på TV

Europa- festen fortsetter på langoddsprogrammet denne onsdagen og det er flust av storkamper å velge i. I tillegg spilles det mange kamper i nordiske ligaer, i ale fra håndball til hockey. Et vell av tennisobjekter er også tilgjengelig for de som ønsker det.

1. Paris Saint-Germain — Real Madrid
Nå har det løsnet for Zlatan Ibrahimovic. PSG har ikke kopiert fjorårssesongens start, da de slurvet kraftig og spilte mye uavgjort i ligaen, og ser sterkere ut en noensinne denne høsten. Vår svenske venn har puttet seks mål de siste fem kampene. Han har imidlertid slitt med å levere i de virkelig store kampene og har noe å bevise her.

I hjemlig liga har PSG 8-2-0 fra ti kamper og fem poengs ledelse, og virker allerede å ha avgjort ligaen - for å sette det på spissen. De har noen skadeproblemer forut for kampen, og Kevin Trapp, David Luiz, Blaise Matuidi, Marco Verratti og Angel di Maria er alle betegnet som usikre - men blir nok å se på banen om de er noenlunde klare.

Real Madrid har ikke hatt en optimal start på sesongen, med tre uavgjortkamper i hjemlig liga. I Champions League har de full uttelling fra to kamper, som er å forvente.

De har en lysere skadesituasjon enn på lenge og kan stille til denne kampen med nært fulltallig mannskap. Toppnivået til Real Madrid må forventes å være skyhøyt også denne sesongen, men de har ikke klart å innfri forventningene helt ennå. HUB uansett, selv om vi kjører H på langoddsen.

2. Malmö FF — Shakhtar Donetsk
Hjemmelaget har mistet all mulighet til å vinne Allsvenskan denne sesongen, men har nok innsett det for en stund siden alt. Nå gjelder det å vinne denne kampen, og dette er nok kampen de har peilet seg ut på forhånd. Det er denne kampen de har best sjanse til å vinne av absolutt alle i Champions League.

Det blir et vanvittig trykk i Malmö denne onsdagskvelden og hjemmefansen vil sørge for å løfte sitt lag frem som best de kan. I hjemlig liga har de fullt godkjente 9-4-1 på hjemmegress.

Felipe Carvalho er ny på skadelisten, mens Guiillermo Molins og Zlatan Azinovic fortsatt er skadet.

Shakthar Donetsk har solgt stjernespillere som Luiz Adriano og Douglas Costa i sommer, men har likevel et greit grep om hjemlig liga med 9-1-1 de første kampene. I Champions League har de imidlertid blitt smadret, med 0-4 borte mot Real Madrid og 0-3 hjemme mot PSG.

Det er vanskelig å si hvor gode Shakhtar er, all den tid tap mot Real Madrid og PSG er som forventet. De er uansett i stor poengnød for å ha håp om kvalifisering, og bør unngå tap med tanke på Europa League-plassen.

Hjemmeseieren utelukkes ikke, men Shakhtar er kvalitetsmessig bedre. HB.

3. CSKA Moskva — Manchester United
Med 3-2-seieren over PSV sist, der de ledet 3-0 til pause, kom CSKA Moskva plutselig i rute med tanke på avansement. Likevel har de ikke imponert altfor mye i Europa og de var ufattelig sløve i andre omgang mot PSV.

I hjemlig liga er de bunnsolide og leder med fem poeng etter bare tolv runder. De har til gode å tape en kamp og er defensivt solide, samtidig som at angrepsspillerne holder et jevnt høyt nivå.

Manchester United slet seg på sin side til en 2-1-seier etter å ha ligget under mot Wolfsburg og imponerte få da de tapte for PSV i første gruppespillskamp. I Premier League har de imidlertid levert bra og de kommer fra en enormt solid 3-0-seier borte mot Everton i helgen.

Ingen nye skadeproblemer for gjestene, som fortsatt er uten Paddy McNair, Luke Shaw og Ashley Young.

United har blitt mye mer stabile denne sesongen og vil gi hard kamp til CSKA her. Men russerne tør vi ikke å avskrive. HB igjen.

4. VfL Wolfsburg — PSV Eindhoven
Wolfsburg gjorde en solid innsats på Old Trafford før landslagspausen og tapte, men får selvtillit av åpningsseieren over CSKA Moskva. Det har ikke vært en god formkurve i det siste for tyskerne, som tapte tre av fire rett før landslagspausen. Pausen gjorde åpenbart godt, for de slo tilbake med 4-2 over Hoffenheim i helgen.

Max Kruse virker endelig å ha funnet seg til rette for storlaget, som tross alt har møtt svært gode lag i den nevnte tapsperioden. Nå er fokuset på Champions League og denne kampen må de faktisk vinne for å ha følge med teten.

Ricardo Rodriguez er eneste skadefravær for vertene, som tradisjonelt har en god statistikk på hjemmebane.

Det er ikke lett å si hvor vi har de nederlandske lagene denne sesongen. PSV har åpnet helt godkjent i Eredivisie med 5-3-1, men var solide da de slo Manchester United i første gruppespillskamp. I Russland var de nær å kjempe seg tilbake fra en 3-0-ledelse til CSKA, men nådde ikke helt opp.

Vi tviler ikke på kvaliteten til gjestene, men 1-1 mot Excelsior i helgen - en kamp de fikk 1,13 i odds for å vinne - gir ikke selvtillit. Ny nedtur ligger i kortene i dag. H på langoddsen, men vi har kryss nok til en U på større skjemaer.

5. Atletico Madrid — FC Astana
Etter noen tøffe resultater før landslagspausen, slo Atletico Madrid tilbake på mesterlig vis mot Real Sociedad i helgen. Skadesituasjonen begynner også å se bra ut for vertene.

Astana holdt Galatasaray til uavgjort i forrige gruppespillskamp og har begynt å få opp dampen i den kasakhstanske ligaen. Men det er ikke vits å gi dem falske forhåpninger. H.

6. Galatasaray — Benfica
Tyrkerne vil føle at de ble røft behandlet da Astana fikk to straffespark mot dem i forrige gruppespillskamp, en kamp som endte 2-2. I hjemlig liga ser det virkelig solid ut, etter en noe kjedelig start. Nå står de med 5-2-1 totalt og fem seire de siste seks i alle turneringer.

Benfica tok på sin side en svært overraskende - og knallsterk - 1-2-seier borte mot Atletico Madrid i forrige gruppespillskamp. De har seks seire de siste syv kampene og er åpenbart et formlag, og den portugisiske ligaen må sies å være sterkere enn den tyrkiske. Her ligger Benfica imidlertid på femteplass etter to tap på seks kamper.

Denne blir uhyre jevn, og vi tør ikke avskrive hjemmelaget. HB.

7. Manchester City — Sevilla
Hvilken form Manchester City er i! Nå har de virkelig fått opp dampen og scoret elleve mål de to siste kampene, og i helgen gikk det helt greit selv uten Sergio Agüero. Endelig begynner Wilfried Bony å ligne den klassespilleren vi vet han kan være.

De fikk også sin forløsende 2-1-seier borte mot Borussia Mönchengladbach i forrige gruppespillskamp, en hardt tilkjempet seier. Den betyr imidlertid lite om de ikke sikrer tre poeng her i kveld, og nå er det virkelig strålende sjanser for å klare det.

Selv uten nevnte Agüero, og David Silva, Gael Clichy og Fabian Delph.

Sevilla har riktignok slått Barcelona på hjemmebane denne sesongen, men ligner virkelig ikke seg selv for tiden. I helgen måtte de kjempe knallhardt for å slå tilbake mot Eibar, et lag som mange har slitt med så langt.

Det kan altså virke som om Sevilla har løftet seg noe etter en nitriste sesonginnledningen, der de bare gikk fra tap til tap. Men spanjolene har en akilleshæl: Bortekampene. De er desidert best hjemme. Som da de knuste Mönchengladbach 3-0 i første gruppespillskamp.

Sevilla har et godt lag på papiret og vil alltid gi god kamp på hjemmebane, men dette blir en helt annen kamp. Et City stinne av selvtillit vil neppe ha store problemer her. H.

8. Juventus — Borussia Mönchengladbach
Italienerne sliter stadig med å få stablet på plass en ordentlig form, og spilte 0-0 - forståelig nok - mot Inter på søndag. I Champions League er de imidlertid i upåklagelig form, med to seire av to.

Juventus blir klart styrket av at Claudio Marchisio er tilbake i spill og midtbanen vil endelig være så slagkraftig som den kan bli. Det er lett å se for seg at Juve kommer til å male 'Gladbach i senk i denne.

Det til tross for at gjestene har fire seire på fem tellende kamper siden Lucien Favre gikk av som trener. I helgen smadret de Eintracht Frankfurt 5-1, og var overlegne i alle spillets faser.

Derfor tør vi ikke avskrive gjestene helt, selv om tyske lag alltid er best hjemme. HU prøves.

9. Lazio — Rosenborg
Selv om Lazio har fått veldig mye slakt denne sesongen i pressen, har ikke starten vært så altfor ille. De er med i toppstriden i Serie A, til tross for 2-1-tapet for Sassuolo i helgen.

De slo også Saint-Etienne i forrige gruppespillskamp, men var nære ved å kludre det til. Franskmennene var faktisk best i kampen sett under ett, og det til tross for at de fullførte kampen med ni mann. Uansett: Lazio kan bedre og har grunn til å være revansjelystne etter flausen mot Sassuolo. Det til tross for at en viktig hjemmekamp mot Torino venter til helgen.

Rosenborg har langt på vei sikret gullet i Tippeligaen og har imponert spillemessig i Europa League. Det har imidlertid kun kommet ett poeng fra disse to kampene og de sliter noe i de avgjørende fasene - som forventet, kanskje.

De må klare seg uten Pål André Helland, som er skadet igjen. Rosenborg vil trolig få et par sjanser og alt kan skje om de utnytter dem, men Lazio skal være for gode. Vi er upatriotiske og krysser H.

10. RSC Anderlecht — Tottenham
Hjemmelaget Anderlecht har startet sesongen ustabilt, noe som er å vente etter at de har måttet skille lag med nøkkelspillere som Chancel Mbemba og Aleksandar Mitrovic. I helgen tok de imidlertid en oppløftende 4-0-seier borte mot Zulte Waregem.

Hjemmelaget vil nok glede seg til å møte et av de beste lagene i Premier League, og slo jo faktisk Arsenal forrige sesong. Kanskje de ikke er helt sjanseløse mot et Tottenham som er ventet å rotere noe på laget. De har imidlertid bare plukket ett poeng fra to kamper så langt og rotet det til mot Qarabag sist.

Tottenham har vist at de på ingen måte vraker Europa League, og stilte med gode lag mot Qarabag og Monaco. Erik Lamela har fått score et par mål og de har fire poeng fra de to kampene. Tottenham har generelt vært svært gode spillemessig så langt, men sliter tungt med å avgjøre kamper. Det kjennes merkelig, men de har faktisk bare tapt to kamper denne sesongen - mot Manchester United og mot Arsenal. Fem uavgjort i Premier League så langt gjør at vi UB-er denne.

11. Molde — Celtic
Tør vi håpe på noe spektakulært i denne? Molde har forbedret formen kraftig og også imponert i Europa, med fire poeng fra tøffe kamper mot Fenerbahce borte og Ajax hjemme. De to siste Tippeliga-kampene har endt med knallseire og 7-1 i målforskjell totalt.

Det virker å være en stor glede i dette Molde-laget for tiden, som har hevet seg kraftig rent spillemessig. De har lite annet å spille for enn Europa League, så disse kampene blir garantert knallhardt prioritert. Fredrik Gulbrandsen og Joshua Gatt mister denne.

Celtic har kommet seg noe etter en svak åpning på sesongen, men det er ikke mulig å si annet enn at de helst skulle spilt i Champions League. De har to uavgjortkamper fra Europa League så langt, som må sies å vært godkjent. De er også tilbake på tabelltopp i hjemlig liga.

Molde kan absolutt ta dette. HB.

12. Liverpool — Rubin Kazan
Selv om Liverpool har rotet kraftig i de siste ukene, var det en ny giv å se i laget mot Tottenham på lørdag. Det skal bli spennende å se hvordan Klopp prioriterer Europa League, men det er grunn til å tro at han ønsker å stille et sterkt lag i denne.

Rubin Kazan er helt ute å kjøre i hjemlig liga og lå på nedrykk helt til forrige runde, da de slo bunnkollega Ufa. Ikke vits i å overkomplisere denne. H.

384-rekker:

1. Paris Saint-Germain — Real Madrid HUB

2. Malmö FF — Shakhtar Donetsk HB

3. CSKA Moskva — Manchester United HB

4. VfL Wolfsburg — PSV Eindhoven HU

5. Atletico Madrid — FC Astana H

6. Galatasaray — Benfica HB

7. Manchester City — Sevilla H

8. Juventus — Borussia Mönchengladbach HU

9. Lazio — Rosenborg H

10. RSC Anderlecht — Tottenham UB

11. Molde — Celtic HB

12. Liverpool — Rubin Kazan H

Klikk her for å levere denne kupongen.
Klikk her for å levere denne på mobil.

192-rekker:

1. Paris Saint-Germain — Real Madrid HUB

2. Malmö FF — Shakhtar Donetsk HB

3. CSKA Moskva — Manchester United HB

4. VfL Wolfsburg — PSV Eindhoven H

5. Atletico Madrid — FC Astana H

6. Galatasaray — Benfica HB

7. Manchester City — Sevilla H

8. Juventus — Borussia Mönchengladbach HU

9. Lazio — Rosenborg H

10. RSC Anderlecht — Tottenham UB

11. Molde — Celtic HB

12. Liverpool — Rubin Kazan H

Klikk her for å levere denne kupongen.
Klikk her for å levere denne på mobil.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør