Foto: Jon Eeg (Scanpix)

Siste sjanse for Sandefjord

Tippeliga og bronsefinale til kvelds lørdag

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er en sjeldent spennende meny Norsk Tipping tilbyr denne lørdagskvelden. Grunnet VM-finalen søndag kveld, er de fleste Tippeligakampene flyttet til lørdag, der fem av kampene fra Tippeligaen har kampstart kl 18. I tillegg spilles bronsefinalen i fotball-VM kl 20:30. Vi byr på omtale av alle fem Tippeligakampene og Bronsefinalen og spilleforslag finner du nederst i artikkelen.

Flere tips lørdag:
Oddstips lørdag ettermiddag:Vi tror på hjemmeseier på Starke Arvid Arena
Tippetips lørdag: Meget spennende lørdagskupong
V75 Momarken lørdag: Håkon tror på en Jetman

Haugesund - Brann
Meget hjemmesterke Haugesund tok sin femte hjemmeseier for sesongen da de beseiret Start 4-2 sist søndag. Hjemmelaget har knallsterke 5-2-0 hjemme i Haugesund og har altså ikke tapt hjemme i sin comebacksesong i Tippeligaen. Borte er kun tre poeng tatt på åtte kamper, så det er utvilsomt hjemme Haugesund har sin styrke og spiller med selvtillit. Midstopper Are Tronseth pådro seg et svært unødvendig rødt kort i sluttminuttene mot Start og soner følgelig karantene her. Sportsklubben Brann tok årets første borteseier for året da de slo Kongsvinger 3-0 på Gjemselund, en kamp for øvrig undertegnede var tilstede på. Det var et nytt Brann-lag i den kampen i sin nykomponerte 4-2-3-1 formasjon og rødtrøyene tok en meget fortjent seier. Midtstopper Yah Amankwah soner karantene lørdag, mens stopperkollega Rudolph Austin returnerer etter karantene. I følge www.ba.no er det fare for at Erik Huseklepp blir vraket, i så fall meget oppsiktsvekkende, men kanskje helt riktig av trener Rune Skarsfjord. Huseklepp hadde en svak kamp på Kongsvinger.
Vurdering: Hjemmesterke Haugesund må få tipset, Brann har nok høyest kapasitet og vi synes denne kampen egner seg best som helgardering på Tippekupongen da ingen utfall vil overraske. Det er for øvrig utsolgt på Haugesund stadion.

Hønefoss - Tromsø
Svært åpen affære mellom bunnlaget Hønefoss og topplaget Tromsø. Hønefoss gjorde en god kamp hjemme mot Strømsgodset sist helg og hadde definitivt fortjent alle poengene, men sviktet foran mål. Cupkampen hjemme mot Odd onsdag ble imidlertid en meget begredelig affære, da et effektivt Odd-lag reiste hjem til Skien med seierssifrene 5-1. Kanskje Hønefoss prioriterer serien og overlevelse der, fremfor et cupeventyr? Paul Obiefule og Erik Hagen må begge sone lørdag for kort, ellers meldes det fra Hønefoss at Claude Davy Angan er på vei mot storformen. Tromsø har hatt en forferdelig start på andre del av sesongen. Søndag et fortjent 0-1 tap hjemme for et svekket Aalesund og onsdag var det cupexit etter å ha tapt fortjent 0-2 hjemme for Ranheim. Tromsø hadde marginene med seg store deler av vårsesongen og det jevner seg ut over tid. Keeper Ramovic har reist og det er som vanlig usikkerhet rundt Sigurd Rushfeldt.
Vurdering: Vi kan ikke annet enn å foreslå U på Hønefoss i kveld, 3,10 er spennende odds uansett.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Lillestrøm - Rosenborg
8-8 i sjanser og 10-3 i cornere var fasiten etter Lillestrøms hjemmekamp mot Vålerenga søndag kveld, men i målprotokollen stod det 1-4 til slutt. Et meget effektivt Vålerenga-lag tok en flatterende 4-1 seier mot et Lillestrøm-lag som kollapset i en fem minutters periode i andre omgang. Tid for gjenreisning på Åråsen, med andre ord, men da er neppe Rosenborg ønskemotstanderen. Rosenborg mått slite skikkelig mot Sandefjord forrige lørdag, men satte seiersmålet fem minutter før slutt i en heller svak kamp av trønderne. Onsdag ble samme Sandefjord ekspedert i cupen, solide 4-1 vant RBK i Sandefjord. Som vanlig et effektivt RBK, fire mål på seks sjanser. Espen Søgård (spilleren som alltid vil være best uten ball) soner karantene for hjemmelaget, og det er som alltid litt uvisshet rundt Steffen Iversen. 2-2-1 på fem siste innbyrdes på Åråsen.
Vurdering: Dette blir tett og jevnt, og U er det klart beste alternativet. Odds 3,05.

Sandefjord - Start
Patrick Walker kan bare sette i gang musikkspilleren i garderoben og spille "It,s now or never" for sine gutter. Med skarve seks poeng er Sandefjord nødt til å begynne å hente trepoengere, og kveldens motstander Start må være overkommelig. Sandefjord gjorde slett ingen dårlig figur mot Rosenborg på Lerkendal sist søndag, men bunnlag har ikke marginer med seg og det må føles bittert å få seiersmålet i mot kun fem minutter før slutt. Ingen spesielle problemer for SAndefjord mannskapsmessig, for Start soner Espen Børufsen karantene.
Vurdering: Sandefjord har vunnet tilsvarende oppgjør de to siste sesongene og svært bortesvake Start (1-1-5) må være mulig å ta. I mangel av gode alternativer i Tippeligaen i dag, synes vi Sandefjord peker seg ut som et mulig alternativ. H i kamp 90 betales med 2,45

Stabæk - Viking:
Stabæk fikk endelig i gang Veigar Pall Gunnarsson mandag da Molde ble slått 4-3 hjemme i Telenor Arena. Men det var langtfra noen overbevisende seier, da Molde i store deler kjørte kampen og vant både sjansestatistikk og cornerstatistikk klart. Kanskje Stabæk skal takke Molde-keeper Jan Kjell Larsen like mye som Veigar Pall Gunnarson? Et Stabæk-lag uten hjernen Pontus Farnerud er fortsatt ikke lett å bli klok på. Det er veldig mye kvalitet i Stabæk.troppen, men fortsatt er det ujevnt og ustabilt, og mot et nytent Viking-lag kan det btey trøbbel i kveld. Rent bortsett far at Viking på bortebane har vært et sørgelig skue til nå i år, med usle 1-3-3, og Viking har kun møtt Vålerenga av topplagene borte. Seieren kom for øvrig mot Hønefoss (1-0).
Vurdering: Vi kan ikke annet enn å sette H i kamp 95. Hjemmeodds 2,05 og Stabæk-seier kan muligens prøves.

Uruguay - Tyskland
Bronsefinale mellom to lag som absolutt kan være fornøyd med sin VM-innsats. Tyskland hadde imponert mange forut for sin semifinale mot Spania, men var sjanseløse til å ta spanjolene. Svært viktige Thomas Muller sonet karantene i den kampen, og Tysklands kanskje beste spiller i VM, returnerer til denne bronsefinalen. Det er en viss usikkerhet rundt Miroslav Klose, men det er gode erstattere på topp uansett. Det er også en viss spenning knyttet til hvilket mannskap Joachim Løv sender på banen, men uansett må Tyskland sees som klare favoritter i denne bronsefinalen. Uruguay leverte en klat godkjent semifinale mot Nederland og var med i kampen for fullt da Nederlands noe heldige seiersmål kom. Men det var jo selvsagt ingenting å si på at Nederland vant tilslutt. Diego Forlan sliter med skade, og starter trolig ikke denne kampen. Et stort drawback for sør-amerikanerne. Den bunnsolide midtstopperen Diego Lugano spilte ikke semifinalen grunnet skade og er høyst usikker.
Vurdering: Det lukter Tyskland her, i kraft av sin bredde i stallen og sin vinnermentalitet, men bronsefinale er bronsefinale. Og vi skulle så gjerne hatt lagoppstillingene før vi ble for bastante.

Spilleforslag 1 lørdag kveld (singel - kr 100 som innsats):
Kamp 90 Sandefjord - Start 2,45 3,00 2,45
Klikk her for å spille Sandefjord - innsatsen styrer du selv

Spilleforslag 2 lørdag kveld dobbel - kr 100 som innsats - totalodds er 4,96) :
Kamp 81 Hønefoss - Tromsø 3,20 3,10 1,95
Kamp 102 Uruguay - Tyskland 4,30 3,45 1,60
Klikk her for å spille denne dobbelen - innsatsen styrer du selv

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør