Bayern München-spillerne latterliggjorde Roma for to uker siden og er skyhøye favoritter på tippekupongen. Vi er imidlertid på jakt etter store premier og garderer oppgjøret med en U.
Bayern München-spillerne latterliggjorde Roma for to uker siden og er skyhøye favoritter på tippekupongen. Vi er imidlertid på jakt etter store premier og garderer oppgjøret med en U. Foto: Alessandra Tarantino (Ap)

Siste sjanse til å vinne 5,1 mill.

Bonuspotten i Tipping tømmes lørdag hvis ikke du eller en annen spiller er alene med 12 rette på midtukekupongen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:  
Skadeplaget Schalke sliter
Oddstips 2: 
  Aguero gjør det igjen
V76 Bjerke:
  Hamre har svaret
V4/V5 Täby: 
Nye galopp-gevinster?

Bonuspotten har steget til 5,1 millioner kroner og vil bli fordelt mellom alle spillere med 12 rette førstkommende lørdag dersom ingen tar potten alene på midtukekupongen.

Dette er altså siste sjanse til å knipe den gigantiske potten foran snuta på resten av Norges tippere. Kupongen består av åtte kamper fra Champions League og fire fra Europa League. Kamp ni til tolv spilles torsdag, de øvrige onsdag kveld. 

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i saken. Det er fem-seks store favoritter på kupongen, og vi har valgt å gardere flere av disse i jakten på store premier.

1. Bayern München – Roma
Bayern viste seg fra sin beste side i Roma for to uker siden og vant en knusende 7-1-seier. Roma spilte svært naivt og med et skandaløst dårlig press og markeringsspill på midtbanen. Bayern-spillerne fikk gjøre som de ville på Romas banehalvdel og koste seg med ball-i-hatt, smarte bevegelser og kliniske avslutninger.

Bastian Schweinsteiger, Thiago Alcántara , Pepe Reina, Javi Martínez og Holger Badstuber er ute med skader.

Det tyske mesterlaget har full pott og 9-1 i målforskjell etter å ha beseiret Manchester City og CSKA Moskva 1-0. Topper også Bundesligaen med 24 poeng på 10 kamper etter det sene comebacket i 2-1-seieren over Borussia Dortmund i helgen.

Roma tapte 0-2 borte for Napoli i helgen, men ligger fortsatt på andreplass i Serie A med 22 poeng på 10 kamper. Ligger også på andreplass i CL-gruppen takket være 5-1-seier over CSKA og uavgjort borte mot Manchester City.

Kevin Strootman og Leandro er skadet.

Roma har stort sett spilt bra fotball i høst når vi ser bort fra Bayern-fadesen, og trener Rudi Garcia har varslet at midtbanespillet skal bli langt tettere i kveld.

Bayern trenger ikke å vinne denne kampen, og det er ikke umulig at vi får se et tysk lag på halv maskin, slik Real spilte mot Liverpool tirsdag. Det frister med en gardering ettersom Bayern er stor favoritt på folkerekka. HU.

2. Manchester City - CSKA Moskva
City ledet 2-0 borte mot CSKA forrige runde og hadde full kontroll på russerne, men ble straffet for feigt spill etter hvilen og måtte nøye seg med ett poeng. Et meget kjedelig resultat med tanke på at engelskmennene bare klart uavgjort hjemme mot Roma og tapte for Bayern.

Fikk en opptur med seier over erkerivalen United i helgen og ligger på tredjeplass i Premier League.

Aleksandar Kolarov og Frank Lampard er uaktuelle, mens Eliaquim Mangala betegnes som usikker.

CSKA tok sesongs første CL-poeng mot City sist og har ellers tapt 1-5 borte for Roma og 0-1 hjemme for Bayern. Tapte toppkampen mot Zenit 0-1 på hjemmebane i helgen og ligger nå sju poeng bak serielederen i den russiske ligaen.

Rasmus Elm og Kirill Panchenko er skadet.

City er nødt til å vinne denne kampen, og det bør laget ha alle forutsetninger for å klare. H.

3. Ajax – Barcelona
Ajax hadde ikke så mye å stille opp med i Barcelona for to uker siden og tapte 1-3. Har ellers spilt uavgjort mot PSG hjemme og Apoel borte og ligger nest sist i gruppe F. Fikk en tung start på den hjemlige serien, men er i fin form og har klatret til andreplass.

Den danske unggutten Viktor Fischer ser ut til å være eneste fravær.

Barcelonas tap for PSG i andre runde førte til at seieren over Ajax var meget viktig. Har ellers slått Apoel 1-0 hjemme og ligger på andreplass. Gikk på en skikkelig bombe hjemme mot Celta Vigo i helgen og falt ned til fjerdeplass i La Liga. Hadde mye stang ut i den matchen og hadde fortjent alle poengene.

Andres Iniesta, Sergi Roberto og Jérémy Mathieu er ute med skader, mens Thomas Vermaelen er usikker.

Ajax har spilt mange gode kamper mot Barcelona opp gjennom årene, og vi kan ikke utelukke nederlenderne på hjemmebane. UB.

4. Paris Saint-Germain - Apoel Nicosia
PSG har fått en flott start på årets CL og topper gruppe F med sju poeng. Har slått Barcelona og Apoel og spilt uavgjort mot Ajax. Trøblete start med mange uavgjorte i Ligue 1, men har tatt bra med poeng i det siste og har klatret til andreplass, fire poeng bak Marseille.

Zlatan Ibrahimovic sliter fortsatt med sin vonde hæl og står over i kveld. Marco Verratti er heller ikke tilgjengelig.

Apoel holdt nullen helt til sluttminuttene hjemme mot PSG sist, men Edison Cavani sørget for at et viktig poeng gikk tapt. Ligger sist i gruppen med ett poeng, men har ikke gjort bort seg så langt (målforskjellen viser kun to mål minus). I den kypriotiske serien går det så det så det suser, og laget topper med 22 poeng og 15-2 i målforskjell på 8 kamper.

Constantinos Charalambides og Vasilios Papafotis er skadet, mens hele sju spillere, deriblant John Arne Riise, er usikre.

PSG er med rette stor favoritt her og H har hele 85 prosent av kryssene på folkerekka. Men med tanke på at serieleder Marseille er motstander i helgens seriekamp, blir det nok gjort en del forandringer på laget.

Hvis du er ute etter store premier, må denne kampen garderes. HU.

5. Maribor – Chelsea
Det forrige møtet med Chelsea ble en brutal affære for Maribor, og engelskmennene ga seg ikke før det stod 6-0 i målprotokollen. Har spilt uavgjort i de to andre kampene (hjemme mot Sporting og borte mot Schalke) og er ikke helt sjanseløs på avansement. Tapte 0-1 hjemme for Domzale i helgen og ligger nå hele ni poeng bak serielederen i Slovenia.

Maribor har hatt en del usikre spillere denne uken, men det ser ut til at forsvareren Ales Mejac blir eneste fravær.

Chelsea mistet uventet to poeng i åpningskampen hjemme mot Schalke, men har siden vist klasse i oppgjørene mot Sporting og Maribor og topper gruppe G med sju poeng. Har også full kontroll i Premier League, der det er blitt 8-2-0 og nokså klar ledelse.

Diego Costa sliter med å spille flere kamper i uka grunnet den trøblete lysken, og det er ikke sikkert vi får se spissen fra start. Angrepskollega Loïc Rémy er uaktuell. Vi blir ikke overrasket hvis manager José Mourinho hviler noen av de største stjernene.

Uavgjort er helt greit for Chelsea, og Maribor skal ikke undervurderes på hjemmebane. UB.

6. Sporting Lisboa – Schalke
Sporting gjorde en heroisk innsats med ti mann den siste timen borte mot Schalke og klarte å hente inn tyskernes 3-1-ledelse. Et straffespark på overtid sørget i imidlertid for at man måtte reise hjem til Portugal uten poeng. Har ellers spilt uavgjort borte mot Maribor og tapt hjemme for Chelsea og ligger sist i gruppen.

Gikk på sesongens første serietap borte for Guimaraes i helgen (0-3) og falt ned til sjetteplass i den portugisiske ligaen.

Forsvarsspilleren Maurício ser ut til å være eneste fravær.

4-3-seieren i lagenes første møte kan vise seg å være gull verdt for Schalke når poengene skal telles opp. Ligger på andreplass med fem poeng, og det er meget viktig for tyskerne å unngå tap i kveld. Har varierende resultater i Bundesligaen i høst, men klatret til åttendeplass etter 1-0-seiere over Augsburg i helgen.

Schalke har slitt med mange skader i høst, og situasjonen er ikke blitt bedre av at midtbanestjernen Julian Draxler må opereres og mister resten av 2014. Den offensive spilleren Jefferson Agustin, backen Sead Kolasinac, keeper Fabian Giefer, den defensive spilleren Joël Matip, midtbanespilleren Leon Goretzka og midtstopperen Felipe Santana er også uaktuelle, mens kantspilleren Sidney Sam og midtbanespilleren Kevin-Prince Boateng er usikre.

Sporting imponerte med ti mann i det omvendte møtet, og vi tror på hjemmeseier mot en svekket motstander. H.

7. Athletic Bilbao – Porto
Trist start på CL-sesongen for Bilbao, som ligger sist i gruppe H med ett poeng. Åpnet med 0-0 hjemme mot Shakhtar og har fulgt opp med bortetap mot BATE og Porto. Har endelig begynt å vinne kamper i La Liga og har klatret til 11. plass etter 1-0 over Sevilla og Almeria i de to siste.

Spissen Aritz Aduriz, som ble matcvinner mot Sevilla, og den defensive spilleren Oscar de Marcos er usikre.

Porto har et godt grep om avansementet etter 2-1-seieren sist. Har ellers knust BATE 6-0 og spil 2-2 borte mot Shakhtar og fremstår som det sterkeste laget i gruppen. Har heller ikke tapt i den hjemlige serien og står med tre strake trepoengere. Opp til serieleder Benfica skiller det ett poeng.

Skademessig ser det bra ut.

Bilbao er i ferd med å finne tilbake til sitt rette jeg etter den tunge starten på sesongen og fungerer nå bra som et hardrarbeidende kollektiv. Spilte en god andre omgang borte mot Porto. Vi tar en sjanse her og spiller ren H.

8. Shakhtar Donetsk - BATE Borisov
Adriano Luiz (fem mål) ble den store helten da Shakhtar pulveriserte BATE med 7-0 på bortebane for to uker siden. Hvis noen lurte på hvilken liga som er best av den ukrainske og den hviterussiske, serverte Shakthar fasiten på bryskt vis.

Forsvarerne Sergiy Kryvtsov og Oleksandr Kucher er ute med skader, mens backen Márcio Azevedo og midtbanespilleren Ilsinho er usikre.

Lagets øvrige kamper har endt uavgjort, og en eventuell seier i kveld vil gi gjøre ukrainerne til den største favoritten til avansement sammen med Porto. Gikk på sesongs tredje serietap borte mot Metalurh Donetsk i helgen og ligger på tredjeplass med 21 poeng på 10 kamper.

BATE øynet et lite håp om kunne stelle til en overraskelse i gruppen etter 2-1 over Bilbao, men kom fort ned på jorden med 0-7-tapet for Shakthar. Har også tapt 0-6 for Porto, og hviterusserne fremstår som et av de klart svakeste lagene i årets turnering.

Slo rivalen Dinamo Minsk på bortebane i helgen og leder den hjemlige ligaen med fire poengs margin.

Forsvareren Yegor Filipenko ser ut til å være eneste fravær.

Kan det bli annet enn hjemmeseier her? H.

9. FC København - Club Brugge
FCK har endelig kommet i form etter en sørgelig start på sesongen. Så ut til å ta alle tre poengene mot Club Brügge da Daniel Amartey scoret i det 89. minutt, men en overtidsscoring sørget for at oppgjøret endte uavgjort. Har ellers slått HJ og tapt 0-1 for Torino borte og ligger på tredjeplass. Er ubeseiret på de siste seks kampene i Superligaen og ligger på andreplass, ni poeng bak Midtjylland.

Danskene har et par spillere som er langtidsskadet, og det er usikkert om Kris Stadsgaard og Christoffer Remmer rekker torsdagens kamp.

Brugge har tatt ett poeng mer enn Ståle Solbakkens mannskap og ligger to poeng bak ledende Torino. Har fint driv i den belgiske ligaen og ligger to poeng bak serieleder Anderlecht.

Åpen match som helgarderes. HUB.

10. Asteras Tripolis – Tottenham
Det var aldri tvil om hvilket lag som var best i det første møtet mellom disse tok og Tottenham tok en komfortabel 5-1-seier. Engelskmennene har ellers spilt uavgjort mot Besiktas og Partizan og ligger på samme poengsum som ledende Besiktas.

Tok en meget sen seier borte mot et Aston Villa med ti mann i helgen og klatret til åttendeplass i Premier League.

Keeper Hugo Lloris ble utvist på tampen av bortekampen mot Asteras, og keeperen må stå over torsdag. Nabil Bentaleb er skadet, mens Aaron Lennon er usikker. Spurs har stilt med mange reserver i de første kampene, og det blir nok gjort en del endringer på laget også denne gangen.

Asteras har spilt uavgjort borte mot Besiktas og slått Partizan på hjemmebane i de øvrige kampene i gruppen og er på ingen måte ute av kampen om avansement. Spilte med 10 mot 11 spillere hele andre omgang mot Olympiakos i serien i helgen, men klarte likevel 0-0. Ble dermed værende på femteplass i den greske ligaen med 14 poeng på 8 kamper.

Midtbanespillerne Ederson Tormena og Ritchie Kitoko og forsvareren Dimitrios Kourbelis er trolig uaktuelle.

Det er stor uavgjortfare i denne kampen. UB.

11. Astra Giurgiu – Celtic
Astra spilte jevnt med Celtic i det første møtet i Glasgow, men måtte ta til takke med 1-2 og null poeng. Har dermed tapt de tre første kampene og er i praksis ute av kampen om en plass i sluttspillet. Var inne i en meget svak periode i den rumenske ligaen før det ble en sen seier hjemme mot middelmådigheten Ceahlaul i helgen.

Den nigerianske spissen Kehinde Fatai og forsvareren Alassane Toure er skadet.

Celtic har for alvor ristet av seg den svake sesongstarten og ligger bare to poeng bak serieleder Dundee etter 1-0-seieren over Inverness i helgen. Har også en kamp til gode på de øvrige tetlagene. Skottene leder gruppe D i Europa League etter å ha slått Diamo Zagreb og spilt uavgjort mot Salzburg i de øvrige matchene. Vil være klar for sluttspillet med tre poeng og Salzburg-seier over Zagreb.

Derk Boerrigter har operert kneet og er uaktuell. Spissen Kris Commons og James Forrest er usikre.

Celtic er best av disse to, men vi stoler ikke helt på skottene på bortebane i Europa. UB.

12. Saint-Etienne - Inter
Saint-Etienne klarte å holde Inter til 0-0 i en nokså tam affære i Milano for to uker siden. Har også spilt 0-0 i de to øvrige kampene mot Karabakh og Dnipropetrovsk og ligger på tredjeplass i gruppe F. Ligger på femteplass i Ligue 1 etter å ha spilt uavgjort borte mot Lille i helgen.

Backen Francois Clerc og den faste spissen Mevlüt Erdinc er trolig ute med skader.

Med sju poeng har Inter ganske grei kontroll på denne gruppen, og uavgjort vil ikke være noe dårlig resultat for italienerne.Har varierende resultater i Serie A denne i høst og ble i helgen det andre laget som har tapt for katastrofen Parma. Falt ned til niendeplass med 15 poeng på 10 kamper.

Spissen Pablo Daniel Osvaldo og forsvareren Yuto Nagatomoer tilbake etter skader og inkludert i troppen.

Uavgjort vil ikke være noen overraskelse. HU.

384-rekker:
1. Bayern München – Roma HU

2. Manchester City - CSKA Moskva H

3. Ajax – Barcelona UB

4. Paris Saint-Germain - Apoel Nicosia HU

5. Maribor – Chelsea UB

6. Sporting Lisboa – Schalke H

7. Athletic Bilbao – Porto H

8. Shakhtar Donetsk - BATE Borisov H

9. FC København - Club Brugge HUB

10. Asteras Tripolis – Tottenham UB

11. Astra Giurgiu – Celtic UB

12. Saint-Etienne - Inter HU

Klikk her for å levere dette spillet.

96-rekker:
1. Bayern München – Roma HU

2. Manchester City - CSKA Moskva H

3. Ajax – Barcelona UB

4. Paris Saint-Germain - Apoel Nicosia HU

5. Maribor – Chelsea UB

6. Sporting Lisboa – Schalke H

7. Athletic Bilbao – Porto H

8. Shakhtar Donetsk - BATE Borisov H

9. FC København - Club Brugge HUB

10. Asteras Tripolis – Tottenham UB

11. Astra Giurgiu – Celtic UB

12. Saint-Etienne - Inter HU

Klikk her for å levere dette spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus