Foto: CARL DE SOUZA, SCANPIX

Sjekk dagens Championship-singel

Norwich og Watford sparker i gang årets Championship fredag kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Les også: Vi har gått gjennom åpningsrunden i Championship

langoddsen finner vi åpningsrunden i fransk Ligue 2, litt norsk 3. divisjon og irsk Premier League. I tillegg ruller The Championship i gang i England, med Norwich - Watford, i nederlandsk Eredivisie spiller Roda mot Twente og i Belgia spiller Lierse mot Standard Liege i runde 2 av Jupiler Ligaen. Det er gledelig at den europeiske fotballen er i gang igjen, dette har vi gledet oss til lenge.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

Norwich - Watford
Det ble kun en sesong i League One for Norwich. De var gode på hjemmebane i fjor og rykket opp med god margin ned til konkurrentene. Nå er det tilbake til tøffere motstand i The Championship. En del nye spillere er kjøpt inn, og Norwich ser på papiret ut som et lag som skal klare å holde seg i divisjonen denne gangen. De fleste poengene tar man ganske sikkert på hjemmebane.

Watford kjempet om opprykk til Premier League tre sesonger tilbake, men det var Hull som vant play-off den gangen. I fjor falt laget til slutt helt ned i bunnen etter en god serieåpning, og det var en stund skummelt med tanke på å beholde plassen. 4-6-13 på bortebane totalt i fjor var svakt, men heldigvis for Watford var det andre som var hakket svakere. Likevel, hvis man ser på de fire-fem siste årene, peker pilen nedover for dette laget.

Omtale av alle lagene: Sportspill tipper Premier League

Watford har en relativt ung og uerfaren stall denne sesongen, og nevnes av mange som en mulig nedrykker. Sammenlignet med de andre klubbene har de ikke investert spesielt mye penger i nye spillere. Watford ser ut til å være en klubb som skal bygge et godt lag på litt sikt, og i år er nok ikke ambisjonene høyere enn å beholde plassen.

Det er ikke mye skader i lagene nå før seriestart, men Norwich melder at den nysignerte venstrebacken Steven Smith, som kom fra Rangers i sommer, er ute med en ankelskade. Forsvarsspiller Zak Whitbread skadet seg i en treningskamp og spiller trolig ikke i dag. Midtbanespiller Korey Smith skadet seg også i en treningskamp, men ser ut til å bli friskmeldt akkurat i tide. Midtbanespiller Owain Tudur Jones lånes trolig ut til Plymouth og spiller ikke i dag. Dette kan kanskje virke som mye skader og forbehold, men det er trolig ikke alvorlig i det hele tatt, Norwich har alle de beste på plass.

Hos Watford kan vi ikke se noe annet enn at alle er på plass, men laget er ikke tatt ut i skrivende stund, hvertfall ikke offentligjort.

Få scoringsvarsel på SMS!
Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Det står 2-0-3 på de siste fem innbyrdes i Norwich. Norwich vant 2-0 sist, i 2009, men hadde tre hjemmetap på rad før det.

Da Norwich serieåpnet i League One i fjor røk de 1-7 hjemme for Colchester. Siden tapte man hjemme kun for Southampton, og for Carlisle etter at man hadde vunnet serien. En slik premieretabbe gjør man neppe to sesonger på rad. Watford tapte sin første bortekamp i fjor, 0-2 mot Sheffield United, men siden hadde de en rekke på 3-3-0 på bortebane, som inkluderte seire over Nottingham Forest og Middlesbrough, lag som gjorde en brukbar sesong. Men deretter ble det helsvart på bortebane.

Det står mellom H og U i denne, slik vi vurderer det, da vi ikke kan finne argumenter for at Watford skal vinne spesielt mye på bortebane nå heller. Litt nerver hos begge lag er det sikkert, og det er ikke lett å se for seg hvordan dette utvikler seg, men kanskje er det greit for begge parter at ingen taper i dag. Vi prøver en U til 3,10 i odds i dag. Innsats 100 kroner. Spillefristen er klokken 20.40.

15. Norwich - Watford 1,70 3,10 3,75

Klikk her for å levere dette spillet

Ellers er det fristende å gå for mye uavgjort når franskmennene drar i gang Ligue 2. I denne ligaen spilles det tradisjonelt mye uavgjort, og vi tror ikke årets sesong blir noe unntak. Men vi lar det være med Championship-spillet i dag, og kommer tilbake til Ligue 2 neste fredag.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør