Karim Benzema (foran), Gareth Bale (bak) og Luca Modric er ute med skader når Real Madrid møter byrivalen Atletico i kvartfinalen i Champions League onsdag kveld.
Karim Benzema (foran), Gareth Bale (bak) og Luca Modric er ute med skader når Real Madrid møter byrivalen Atletico i kvartfinalen i Champions League onsdag kveld. Foto: Cristina Quicler (Afp / NTB scanpix)

Skadekrise for Real Madrid

Lyst på 12 rette? Sjekk tippetipsene for midtukekupongen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
CL-tips: 
Det lukter uavgjort lang vei
Cup-dobbel:
Helland tilbake for RBK
V4 Øvrevoll: 
Herlige galoppspill
V76 Bjerke:  Stall Gundersens herlige vorspiel
V5 Bjerke:Mjølnerød har bankeren

Midtukekupongen består av kamper fra Champions League, Championship, skotsk Premier League, Europa League og første runde i den norske cupen. De fire første oppgjørene spilles onsdag, resten torsdag.

Nederst i saken har vi satt opp to tipsforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil.

1. Real Madrid - Atletico Madrid
Atletico la seg lavt i det første kvartfinalemøtet med Real og tillot at motstanderen hadde ballen mest og kom til halvsjanser. Laget hevet både presset og kvaliteten på eget spill etter hvilen, og alt i alt var det helt ok at den sjansefattige kampen endte 0-0.

Resultatet betyr at Atletico nå har spilt sju kamper på rad uten å tape for erkerivalen. Det var også viktig for klubben at Real ikke scoret på bortebane, for Atletico vil nå gå videre med resultater som 1-1, 2-2 og 3-3.

Begge lagene vant sine kamper i serien i helgen, Real 3-1 over Malaga, Atletico 2-1 borte mot Deportivo. Real ligger dermed fortsatt to poeng bak Barcelona, mens Atletico på tredje er sju poeng bak Real.

Atletico har gjort det bra på Santiago Bernabeu denne sesongen, med 1-1 i Supercupen, 2-1 i serien og 2-2 i Copa del Rey som resultater. 

Real har offensivt tunge fravær til onsdagens kamp. Karim Benzema, Luca Modric og Gareth Bale er ute med skader, mens forsvareren Marcelo soner karantene.

Hos bortelaget er Mario Suarez suspendert, mens Mario Mandzukic  sliter med en ankelskade og betegnes som usikker.

Uavgjort er et godt resultat for Atletico og er et tegn som bør med på kupongen. HU.

2. Monaco – Juventus
Juventus tok i kjent stil en knapp 1-0-seier i det første møtet i Torino. Italienerne fikk ikke like lett spillerom som i åttedelsfinalen mot Dortmund og måtte få tildelt en omdiskutert straffe for å klare å sette ballen i mål. Ikke så lenge etter scoringen ble playmaker Andrea Pirlo byttet ut med den defensive spilleren Andrea Barzagli for å sikre seieren uten baklengsmål.

I helgen trygget Juventus serieledelsen med 2-0-seier over sølvplasserte Lazio, mens Monaco skuffet med 1-1 hjemme mot Rennes.

Juventus må klare seg uten midtbanestjernen Paul Pogba også i denne kampen. Martin Caceres blir heller ikke å se på banen, men Arturo Vidal er meldt klar etter sykdom.

Hos hjemmelaget er det usikkerhet rundt Jérémy Toulalan, Geoffrey Kondogbia og Nabil Dirar.

Monaco har variert veldig i prestasjonene i CL-sluttspillet, og laget må opp på samme nivå som i bortekampen mot Arsenal for å ha sjanse til å slå ut den kompakte og godt smurte italienske maskinen som kommer på besøk på Stade Louis II onsdag.

Ikke lett å spå et utfall i denne kampen;  Monaco er et uberegnelig lag med både høyt toppnivå og lavt bunnivå, mens Juventus er en klubb som veldig sjelden taper fotballkamper. Vi feiger ut og helgarderer. HUB.

3. Reading – Birmingham
Reading kjempet tappert mot Arsenal på Wembley lørdag, men en tabbe av keeper Adam Federici i ekstraomgangene sørget for at Premier League klubben tok seg til finalen med 2-1. Dermed er Reading-spillerne tilbake i Championship-hverdagen, en tilværelse som har vært grå og stusselig denne sesongen.

Etter hjemmetapet for Bournemouth sist, har nemlig Reading falt ned til 19. plass, og det er bare blitt tre poeng på de siste seks kampene. Plassen er ikke sikret teoretisk sett. Men med én til to kamper til gode på de andre bunnlagene og sju poeng ned til Millwall på den øverste nedrykksplassen, skal mye gå galt for at laget på tampen av sesongen for at det skal bli nedrykk.

Nathan Ake (Chelsea-eid) og Kwesi Appiah (Crystal Palace-eid) var ikke berettiget for spill i cupkampen, men er tilgjengelige her. Anton Ferdinand og Jure Travne er eneste skadefravær, men det kan bli gjort noen endringer på laget etter den utmattende helgen.

Birmingham ligger på 14. plass, seks poeng over onsdagens motstander, og har lite å spille for de siste tre kampene. Formen er ikke spesielt god: 2-3-3 og 11-14 i målforskjell på de siste åtte kampene etter 0-1-tapet for Watford i helgen.

Watford-duoen Diego Fabbrini og Lloyd Dyer kunne ikke spille mot moderklubben, men er tilbake i troppen til denne kampen. Spissen Nikola Zigic er også tigjengelig etter å ha stått over de siste tre kampene med skade.

Reading kan fort få en reaksjon etter cupdramaet og er i svak form. Birmingham skal ikke undervurderes. HUB.

4. Dundee – Celtic
Celtic fikk ødelagt helgens cupfinale mot Inverness av en dommertabbe og en utvisning på keeper Craig Gordon. I to dramatiske ekstraomganger scoret både Inverness og Celtic før førstnevnte fastsatte sluttresultatet til 3-2 få minutter før siste ekstraomgang var ferdigspilt. Ronny Deilas mannskap har imidlertid stø kurs mot seriegull, og en seier mot Dundee vil bety at avstanden ned til Aberdeen er på åtte poeng.

Til onsdagens kamp har Celtic-manageren Gary Mackay-Steven og Stuart Armstrong tilgjengelig. De to kunne ikke spille søndagens semifinale som følge av at de hadde spilt cupkamper for andre skotske klubber tidligere denne sesongen. Spissen Anthony Stokes er også tilbake etter karantene. Viktige Kris Commons er trolig klar til tross for at han trøblet med skade under cupfinalen. Craig Gordon soner karantene.

Etter onsdagens kamp er grunnspillet over i Premier League. De seks beste lagene skal møtes én gang hver i sluttspillet, mens de seks siste på tabellen møtes på tilsvarende hvis.

Dundee ligger på sjetteplass og er sikret en plass i den gjeveste sluttspillgruppen. Laget tapte 0-1 for St. Jonstone forrige runde, men har ellers gjort det brukbart mot god motsand den siste tiden.

Midtbanespilleren Paul McGowan har ikke andledning til å spille kampen etter å ha blitt dømt for angrep på en politibetjent. Gary Irvine (forsvar) er trolig ute med skade, mens midtbanespilleren Gary Harkins og Luka Tankulic regnes som usikre.

Celtic er nok ikke uberørt av cupfinaletapet og er litt for store favoritter på folkerekka (74 prosent). Vi tar med en gardering. UB.

5. Napoli – Wolfsburg
Wolfsburg hadde bare tapt én gang på de siste 26 kampene og var stinne av selvtillit etter flotte prestasjoner i Europa League før det første kvartfinalemøtet med Napoli. Tyskerne fikk imidlertid en skikkelig fotballeksjon av et effektivt og nådeløst Napoli og tapte hele 1-4.

I helgen ble det 1-1 hjemme mot Schalke, og Wolfsburg har fortsatt god kontroll på sølvplassen i Bundesligaen.

Napoli var inne en tung periode i den hjemlige serien og cupen før kjempekampen mot Wolfsburg, men fikk en ny opptur md 3-0 borte mot Cagliari søndag. Tok to poeng innpå Roma i kampen om den viktige tredjeplassen og ligger nå fem poeng bak.

Trener Raphael Benitez har fått mye kritikk for å ikke få nok ut av Napoli-mannskapet denne sesongen, men 4-1-seieren over Wolfsburg viste at klubben er en seriøs utfordrer til pokalen. Spanjolen har vunnet turneringen både med Valencia og Chelsea tidligere og er en slu rev i Europa-sammenheng.

Det er minimalt med fravær hos begge lag.

Det faktum at Napoli går videre med tomålstap (og 0-3), gjør arbeidsforholdene for oss tippere litt tricky. Vi satser på at Wolfsburg allerede har gitt opp semifinalen og setter ren H.

6. Zenit – Sevilla
Sevilla spilte meget slett i den første omgangen mot Zenit på hjemmebane, og det var helt fortjent at russerne hadde ledelsen i kampen. De regjerende Europa-mesterne kom imidlertid sterkere utover i matchen, og innbytterne Denis Suarez and Carlos Bacca scoret hvert sitt mål i en sen spurt.

I helgen ble det 1-1 borte mot bunnlaget Granada, og Sevilla tok igjen ett poeng på Valencia i kampen om den viktige fjerdeplassen (ligger nå to poeng bak).

Zenit har spilt uavgjort i sine siste to seriekamper – mot god motstand – og leder fortsatt den hjemlige ligaen med åtte poeng. 

Fraværsmessig ser det bra ut for Sevilla, eneste usikkerhetsmoment er Daniel Carriço. Hjemmelaget har Ezequiel Garay (forsvar) og Aleksandr Ryazantsev (midtbane) ute med karantene.

Vi ser ikke helt for oss at tittelforsvarer og Europa League-ekspert Sevilla skal bli slått ut i kvartfinalen, men Zenit er en meget hard nøtt å knekke i Russland og spilte godt i den første kampen. Uavgjort er et bra resultat for spanjolene og bør krysses av for. HU.

7. Fiorentina - Dynamo Kiev
Fiorentina har vært i svak form i de hjemlige kampene den siste tiden, men gjorde en god figur i den tøffe bortekampen mot Dynamo og sikret et godt utgangspunkt før returkampen med en sen utlikning til 1-1.

Sparte en rekke av sine beste spillere i hjemmekampen mot Verona mandag og 0-1 etter et baklengsmål helt på tampen av matchen. Falt ned til sjetteplass, og det er lite sannsynlig med Champions League-spill neste sesong. 

Khouma Babacar, Milan Badelj og David Pizarro regnes som usikre.

Dynamo har ennå ikke tapt en kamp i den ukrainske ligaen denne sesongen (16-4-0) og trygget tabelledelsen med 3-1-seier borte mot Volyn i helgen. 

Den faste forsvareren Aleksandar Dragovic soner karantene for Dynamo, mens midtbanespilleren Miguel Veloso regnes som usikker.

Kiev har vært langt bedre hjemme enn borte så langt i turneringen, og vi tror Fiorentina fikser avansementet. H.

8. Dnipro - Club Brugge
Dnipro spilte en bra bortekamp i Belgia og var nærmest seieren i en nokså sjansefattig 0-0-kamp. Slo til med 5-0-seier borte mot Olimpik Donetsk i helgen og ligger på tredjeplass i den hjemlige ligaen – åtte poeng bak Kiev. Har flotte 5-1-0 og 15-1 på de siste seks seriekampene.

Midtbanespilleren Valeriy Fedorchuk soner karantene, mens Egidio (forsvar), Ondrej Mazuch (forsvar) og Roman Zozulya (angrep) befinner seg på skadelisten. Det er også usikkert om angriperen Matheus blir klar.

Brugge tok en viktig hjemmeseier over Anderlecht i helgen og leder sluttspillrunden i den hjemlige serien med to poeng på Gent. Har allerede vunnet én cuppokal denne sesongen og har mulighet til å ta «The Treble».

Følgende spillere er usikre for Brugge: Thomas Meunier, Oscar Duart, Boli Bolingoli-Mbomb (alle forsvar) og Felipe Gedoz (angrep). Laget sliter i forsvar dersom alle de tre første ikke skulle rekke kampen.

Dnipro er et vanskelig lag å slå i Ukraina, og laget imponerte i bortekampen. Denne oppgaven blir trolig for tøft for et Brugge som trøbler litt med skader. H.

9. Os – Brann
Os trenes i år av tidligere Brann-spiller Hassan El-Fakiri. Han fikk en tung start på sesongen i tredjedivisjon avdeling 6 med 3-5-tap borte mot Stord, men slo tilbake med en solid 3-0-seier over Madla i helgen.

Os er klar for første runde etter å ha beseiret Norges Handelshøgskole og Tertnes i kvalifiseringen. I fjor ble det 1-2 for Vard Haugesund i første runde av cupen.

Brann fikk en brukbar start på tilværelsen i OBOS-ligaen med fire poeng mot FFK og Strømmen, men spilte langt under pari i mandagens 0-3-tap borte mot Hødd.

I fjor slet Brann mot Varegg i første cuprunde (3-2-seier) og Stord i runde to (2-1-seier), men laget kom til slutt såpass langt som til kvartfinalen. 

Piotr Leciejewski og Marcus Pedersen var ute med skade mot Hødd.

Brann fikk seg en vekker mot Hødd og trenger å slå tilbake med en seier umiddelbart. B.

10. Skeid - Drammen FK
Skeid åpnet sesongen i Oddsen-ligaen avdeling 1 med 3-3 hjemme mot Stabæk 2. Åpnet den kampen klart best, men spillet satt ikke like godt etter at midtbanetalentet Jens Braathen Rongved (19) måtte ut grunnet sykdom. Stabæk ble bedre og bedre utover i matchen og snudde etter hvert 1-3 til uavgjort.

Endte midt på tabellen på samme divisjonsnivå året før og røk ut av cupen med 0-4 mot Lyn i første runde.

Drammen fikk en fin start i sin Oddsen-ligaavdeling med 4-3-seier borte mot LSK 2 i helgen. Ledet 4-0 til pause, men fikk en spiller utvist tidlig i annen omgang og måtte slite for å ta alle tre poengene.

Tapte hele 2-10 for Strømsgodset i første cuprunde i fjor, men fikk en fin sesong som endte med opprykk fra 3. divisjon.

71 prosent på H på folkerekka er for høyt, og her kan det gi verdi med garderinger. HUB.

11. Egersund – Sola
Egersund endte på annenplass i Oddsen-ligaen avdeling 3 forrige sesong, men var aldri i nærheten av Åsane og direkte opprykk. Er tippet som et topp fire-lag denne sesongen og fikk en fin start med 1-0-seier over Fyllingsdalen. Tok seg til tredje runde i cupen forrige sesong (slo ut Lyngdal og Arendal), men tapte 0-3 for Viking.

Sola vant 4. divisjon for to år siden og 3. divisjon i fjor og spiller nå i samme Oddsen-avdeling som Egersund. Regnes som et av de antatt svakeste lagene i serien, men åpnet sesongen med 2-2 borte mot Odd 2.

I cupen forrige sesong stod laget for en av årets cupomber da Sandnes Ulf ble slått 1-0 i første runde. I annen runde ble det imidlertid 1-7 mot Viking.

Det skal være nivåforskjell på disse to, og vi nøyer oss med H.

12. Eidsvold Turn – Brumunddal
Eidsvold gjorde det ok i avdeling fire i Oddsen-ligaen forrige sesong og endte til slutt på fjerdeplass. Årets sesong i avdeling tre ble imidlertid åpnet med et stygt 0-4-tap for Vidar. Røk 1-5 for Gjøvik-Lyn i første runde i fjorårets cup.

Brumunddal gjorde det heller ikke bra i cupen forrige sesong og røk 1-2 på hjemmebane mot Nybergsund i første runde. Åpnet årets sesong i avdeling fire i Oddsen-ligaen med 2-0 hjemme mot Molde 2. Ble nummer ni i avdeling tre året før.

Brumunddals keeper keeper Christian Aarbogh Bjerk skal opereres torsdag, og klubben kommer tolig til å hente inn veteranen Rickard Claesson (38) fra Raufoss, ifølge Oppland Arbeiderblad. Han går trolig rett inn på laget dersom papirene kommer på plass i tide.

Vi skulle gjerne ha helgardert kampen, men har bare to kryss igjen. Vi satser på at HB holder.

432-rekker:
1. Real Madrid - Atletico Madrid HU

2. Monaco – Juventus HUB

3. Reading – Birmingham HUB

4. Dundee FC – Celtic UB

5. Napoli – Wolfsburg H

6. Zenit – Sevilla HU

7. Fiorentina - Dynamo Kiev H

8. Dnipro - Club Brugge H

9. Os – Brann B

10. Skeid - Drammen FK HUB

11. Egersund – Sola H

12. Eidsvold Turn – Brumunddal HB

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Real Madrid - Atletico Madrid HU

2. Monaco – Juventus HUB

3. Reading – Birmingham HB

4. Dundee FC – Celtic B

5. Napoli – Wolfsburg H

6. Zenit – Sevilla HU

7. Fiorentina - Dynamo Kiev H

8. Dnipro - Club Brugge H

9. Os – Brann B

10. Skeid - Drammen FK HB

11. Egersund – Sola H

12. Eidsvold Turn – Brumunddal HB

Klikk  her for å levere 96-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør