Foto: Faksimile ifklulea.se

Slaget om Norrbotten

Mye prestisje står på spill når disse lagene møtes.

Kommersielt

Langoddsen tirsdag er ikke av de mest interessante slaget, og er du ikke en hardbarka oddsspiller, anbefaler vi faktisk å begrense innsatsen til morgendagen.

Men etter en del leting har vi kommet vi frem til en ok dobbel.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
8. USA - Nord-Korea (0-1) og 6. Colombia - Sverige (1-0).
Forhåndsfavorittene har ikke imponert veldig i de første kampene i fotball-VM for kvinner. Normalt vinner de beste med klare sifre mot de svakere lagene i turneringen, men England skuffet med 1-1 mot Mexico, og Tyskland, Japan og Frankrike slet seg til ettmålsseirer i sine åpningskamper.

Derfor frister de ikke å spille på handikapseier til Sverige over Colombia (1,65 i odds) og USA over Nord-Korea (2,05) i dag. Colombia slo Danmark på straffekonk i en treningskamp rett før VM og skal være teknisk like gode som Sverige. Så spørs det om svenskene tar dem på fysikk og kondisjon. Nord-Korea har vært Asias beste lag det siste tiåret, med tre triumfer i Asiamesterskapet de siste fem årene. Å ta poeng fra USA for første gang i historien vil nok også være en ekstremt stor fjær i hatten når man reiser hjem etter mesterskapet. Vi venter med spill på fotball-VM til turneringen har ”satt seg”.

Dagens langskudd
4. Petra Kvitova - Tsvetana Pironkova B 2,90
Det er kvartfinale i Wimbledon, og disse jentene kom begge til semifinalen i fjor. De har vartet opp med imponerende spill så langt i turneringen, og Tsvetana Pironkova har slått ut både Venus Williams og Vera Zvonareva.

Bulgareren var ranket som nummer 33 i verden før turneringen, mens tsjekkiske Kvitova er rangert som verdens åttende beste. Likevel mener vi at en Pironkova i så god form kan slå Kvitova på en maksdag. 2,90 i odds prøves i mangel av bedre langskuddalternativer på dagens oddsprogram.

Dagens spill
11. Luleå - Boden
Dette er ingen drømmedag for oddsspillere, og det har ikke vært lett å finne et spill å anbefale. Vi har faktisk måttet reise helt til Norrbotten og Divisjon 1 Norra.

Luleå rykket opp forrige sesong og ligger rett over nedrykksstreken med 11 poeng på 10 kamper. Det er imidlertid hele fem poeng ned til Frej under streken, og med seier i dag vil nedrykksspøkelset forsvinne for en lang periode.

Naboklubben Boden var nær nedrykk i fjor, men ligger enda dårligere an denne sesongen. Det er bare blitt seks poeng, og statistikken på bortebane viser 0-0-5 og 2-14 i målforskjell.

Luleå hentet inn sju spillere før sesongen, blant annet raske Robin Östlind fra Kalmar (Allsvenskan), men Boden har mistet fjorårets toppscorer Nedim Hiros.

Luleå har tre-fire spillere ute, men skadesituasjonen er verre for Boden, som mangler flere og viktigere spillere. En av Bodens beste spillere, Mattias Ottestig (forsvar/midtbane), var tilbake etter skade sist, men var ifølge lokalavisen i rusten forfatning.

Hjemmelaget har slått tre andre bunnlag så langt i sesongen, og var nær ved å klare ekstraomganger i cupen mot Allsvenskan-laget Djurgården. Vi satser pengene på at de vinner dette lokaloppgjøret på et fullsatt Skogsvallan.

Objektet må kombineres, derfor slenger vi på en norsk kamp.

9. Faaberg – Flisa
Faaberg har fått et tøft møte med 3. divisjon etter opprykket forrige sesong. Har bare tatt ett poeng på hjemmebane og ligger sist med fire poeng på elleve kamper.

Flisa har tatt 22 poeng og vil klatre opp på fjerdeplass dersom det blir poeng i dag. Har møtt dårlig motstand i de tre siste kampene, men full pott og 11-0 i målforskjell er mer enn godkjent.

Hadde en del skader mot Kolbu for to runder siden, men vi får opplyst at alle spillere som er aktuelle i en startellever, er tilgjengelige i kveld. Andreas Håbakk, som er blitt kåret til Flisas beste spiller flere ganger denne sesongen, er tilbake etter karantene.

Flisa vant sin 3. divisjonsavdeling både i 2008 og 2009 (tapte kvalifiseringen til 2. div begge år), men med dagens unge mannskap er ikke opprykk ambisjonen denne sesongen. I år er målet å komme høyest mulig på tabellen, og heller satse i toppen neste sesong når stallen er et år eldre.

Det skal likevel være klasseforskjell på disse lagene, og vi spiller B til 1,40 i odds.

Vi får dermed følgende dobbel, som vi setter 100 kroner på:
9. Faaberg – Flisa 3,15 - 4,60 - 1,40
11. Luleå - Boden 1,90 - 3,05 - 2,55
Total odds 2,66
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus