Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har en tøff bortekamp på Wembley søndag. 
Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har en tøff bortekamp på Wembley søndag.  Foto: Oli Scarff (AFP)

Solskjær får trøbbel på Wembley

Vi tror at Tottenham påfører Ole Gunnar Solskjær sitt første tap som Manchester United-manager.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Tottenham - Manchester United på kupongen
Oddssingel PL: Solskjær får trøbbel på Wembley
Oddssingel La Liga: Real Madrid ligner ikke seg selv
Oddsdobbel: Frisk dobbel til over seks ganger innsatsen
V75 Mantorp
: Stor V75-jackpot med 2,6 mill ekstra
V4 Ålborg: Birger Jørgensen blir sentral
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Søndagens langoddsprogram har sitt soleklare høydepunkt i Premier League-kampen mellom Tottenham og Manchester United. Den første virkelige testen for Ole Gunnar Solskjær som United-manager. I tillegg er det kamp mellom Everton og Bournemouth. I Spania skal både Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid i aksjon og det er også noen seriekamper fra Ligue 1. Håndball-VM for menn ruller på og det seks kamper søndag. I tillegg er det to kamper i Eliteserien for kvinner her hjemme og det er masse vintersport på menyen.

NB! Onsdag er det 69 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Tottenham – Manchester United H 2,10 (spillestopp kl 17.25)

Innvielsen av Tottenhams nye stadion er nok en gang utsatt, men det har ikke forstyrret Mauricio Pochettino & Co.

1-0-seieren mot Chelsea i den første ligacupsemifinalen på tirsdag har gitt dem et godt utgangspunkt for å ta seg til finalen, og 7-0-seieren mot Tranmere gjør at Spurs også fortsatt henger med i FA-cupen. I tillegg er de videre i Champions League, hvor de skal møte Borussia Dortmund i åttendedelsfinalen.

Men søndag er det Premier League som gjelder. Spurs ligger på tredjeplass, ni poeng bak serieleder Liverpool med én kamp mindre spilt.

48 poeng etter 21 kamper denne sesongen er den høyeste poengsummen for et lag på tredjeplass i Premier League i historien, og søndag håper de å ta tre nye poeng.

Mauricio Pochettino sine menn har vunnet seks av de siste syv kampene i Premier League. Det overraskende hjemmetapet mot Wolves er det eneste tapet i denne perioden.

Laget fra Nord-London møter et Manchester United-lag som har fått en opptur etter at Ole Gunnar Solskjær tok over på Old Trafford.

Manchester United sin 2-0-seier mot Reading sist helg var lagets femte seier på rad, og Solskjær ble dermed den første manageren i England siden 1888 til å vinne sine fem første kamper med to mål eller mer.

Solskjær har klart å skape ny entusiasme på Old Trafford, men motstanden har ikke vært all verden. Nå kommer den virkelige testen, slik jeg ser det.

Manchester United har kun vunnet fire av de siste 17 bortekampene i Premier League. Spurs på sin side har ennå ikke spilt uavgjort denne sesongen, og det betyr at de har vunnet hele 16 av sine 21 kamper så langt.

Spurs har også vunnet de tre siste hjemmekampene mot United, og åtte av de ni siste kampene mellom disse to lagene har blitt vunnet av hjemmelaget.

Tottenham mangler Eric Dier og Lucas Moura er usikker, men Mousa Dembélé og Jan Vertonghen er tilbake på treningsfeltet.

Paul Pogba sto over FA-cupkampen mot Reading på grunn av en trøblete legg, men han er tilbake på Wembley.

Eric Bailly er suspendert, mens Chris Smalling må trolig stå over sin syvende kamp på rad på grunn av en skade i foten. Marcos Rojo er også på skadelisten.

Dette er den store testen for Manchester United-vikaren Ole Gunnar Solskjær, og det blir interessant å se om han vil satse like offensivt på Wembley som i de fem første kampene.

De røde djevlene er uten seier i de fem siste kampene mot de etablerte topp seks-lagene denne sesongen. De har to uavgjorte og tre tap. Jeg tror også at de får problemer mot Spurs, først og fremst fordi United-forsvaret ikke er bra nok.

Phil Jones, Victor Lindelöf, Ashley Young og Luke Shaw har ikke blitt satt skikkelig på prøve mot lag som Reading, Huddersfield og Newcastle. Nå skal de få bryne seg på Harry Kane, Son Heung-min, Christian Eriksen og Dele Alli. 2,10 i odds på Tottenham-seier er spillbart.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør