Foto: Getty Images/All Over Press

Sorry, Köln, det går ikke

Det hjelper ikke å sparke Solbakken, det blir tap mot Stuttgart. Her er dagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag
Travtips: 60 millioner i potten på Åby
Oddstips 1: Ny nedtur for FC Köln
Oddstips 2: Hjemmeseier i El Clásico
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Skader og karantener

I dag er det mye spennende på langoddsen. Sesongene i England, Spania, Tyskland, Frankrike og mange andre steder går mot slutten, og vi finner noen lag med alt å spille for, og mange lag som ikke trenger flere poeng. Det er også norsk fotball fra Toppserien, Tippeligaen, Adeccoligaen og Oddsen-Ligaen på programmet, i tillegg til Premier League, Championship, Bundesliga, Serie A, Primera Division, Æresdivisjonen, Allsvenskan og Ligue 1.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
57. Brighton - Birmingham U 2,85
Brighton er ute av form og har ingen mulighet til å nå play-off når to runder gjenstår. Klarte 2-2 hjemme mot Watford tirsdag. Birmingham trenger ett poeng for å sikre play-off. De har ikke klarte å vinne så mange bortekamper denne sesongen, men når det er ett poeng som trengs, tror vi de klarer nettopp det. Under disse spesielle forutsetningene i innspurten synes vi 2,85 for denne i våre øyne opplagte uavgjorten er verdt noen kroner.

Dagens avslag
48. Fulham - Wigan H 1,75
Det er vel ikke akkurat nå, etter at årets sluttspurt-lag Wigan har slått Liverpool, Arsenal og Manchester United, at vi setter pengene våre på ferdigspilte Fulham til 1,75.

86. Queens Park Rangers - Tottenham B 1,85
QPR kjemper desperat for å unngå nedrykk, og har vunnet sine tre siste hjemmekamper, mot tøff motstand. Tottenham trenger poeng for å holde Newcastle unna 4. palssen, men formen er ikke bedre enn at de tapte hjemme for ferdigspilte Norwich sist. Bookmakerne har overdreven tro på Tottenham i dag, mener vi, og styrer unna borteseieren til 1,85 i dette London-derbyet.

Mulig motivasjons-spill klokken 18.10
85. Middlesbrough - Southampton B 2,25
Middlesbrough - Southampton starter senere enn de andre kampene i Championship. Dersom Birmingham har spilt uavgjort eller vunnet, Cardiff har vunnet og Blackpool har vunnet, har Middlesbrough ingen sjanse til å klare play-off. De er i laber form fra før, og med en slik eventuell motivasjons-dreper på toppen, blir 2,25 på opprykksjagende Southampton et meget godt spill i våre øyne. Men forutsetningene er først klare rundt klokken 17.55. Spillefrist på Southampton er klokken 18.10.

Dette er bare noe vi nevner for våre lesere, siden forutsetningene og de forskjellige tidspunktene for kampstarter åpner for denne muligheten, men ikke for å komme med noe tips når denne artikkelen publiseres på morgenkvisten. Følg gjerne med på oddsen på Southampton, bruk for eksempel Betexplorer, etter hvert som det kommer scoringer i de andre kampene.

Dagens spill
Vi må la de fleste norske kampene ligge, for det er så mye spennende i England, Spania og Tyskland. Vi blir overrasket dersom ikke Hertha Berlin slår i realiteten nedrykksklare Kaiserslautern, men oddsen er bare 1,45, litt under det vi liker å ha som dagens spill.

Vi kommer med to spill i dag, og starter hos Ståle Solbakkens tidligere arbeidsgiver i Köln, og tar en tur innom Bristol før vi avslutter med en norsk-spansk dobbel klokken 17.55

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

45. Köln - Stuttgart
1. Bundesliga. Hvis noen tror at det hjelper Köln å sparke Solbakken, må vi huske på hvilke elendige forutsetninger han hadde til å begynne med. Midt i et mediesirkus og stort press, forventes det at Solbakken skal trylle frem poeng av en tynn stall, ekstremt sårbar for skader på nøkkelspillere og med null økonomi til fortsterkninger. Nå er det Frank Schaefer som skal prøve å redde Köln fra nedrykk, han trente klubben før Solbakken og kjenner laget. Men laget ble ikke bedre av at Schaefer overtok, de tapte 0-3 for Mönchengladbach sist. Skadene er de samme som før og spillerne like dårlige. Etter seieren over Hertha Berlin har Köln 0-1-5 på de seks siste, der poenget kom med 1-1 hjemme mot Werder Bremen. Köln ligger på play-off for nedrykk, ett poeng foran Hertha Berlin på nedrykk.

Andrezinho (f), Sereno (f), Chihi (a) og Uth (a) er ute. Kicker.de tror på denne startoppstillingen, der vi ser Novakovic (a) tilbake:

Rensing - Brecko, McKenna, Geromel, Eichner - Lanig, Riether - Ishak, Podolski, Clemens - Novakovic.

Stuttgart har hjulpet oss til gevinst flere ganger de siste ukene, og formen er meget god. Ubeseiret på sine 9 siste har de scoret hele 26 mål, senest ble det 4-1 hjemme mot Werder Bremen. De holder stadig 5. plassen, som gir dirkete kvalifisering til Europaligaen. Opp til 4. plass og CL-kvalik er det 7 poeng, og det kan bli tøft å ta igjen på 3 runder.

Det er noen fravær hos Stuttgart, men ingen nye, og vi kan få se samme startoppstilling som sist:

Ulreich - Sakai, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Kvist, Gentner - Harnik, Hajnal, Schieber - Ibisevic.

Köln må vinne, men det har de måttet i lang tid nå uten å være i nærheten. Vi ser ingen grunn til at de skal lykkes mot et av Bundesligaens store formlag og spiller borteseier til 1,80.

58. Bristol City - Barnsley
The Championship. Bristol City er meget nær fornyet kontrakt når det gjenstår to runder. De står med 45 poeng, mens Portsmouth og Coventry på nedrykk har 40 poeng hver. Sjansen for at Portsmouth og/eller Coventry vinner i dag må være ganske stor, siden begge har hjemmekamp mot ferdigspilte lag. Det har Bristol City også, heldigvis, og seier mot Barnsley vil sikre plassen og utløse vill jubel på Ashton Gate. Bristol City har i tillegg noe som er enda viktigere enn motivasjon, de har form og er ubeseiret på sine seks siste. Etter seire over Nottingham og Coventry, har det blitt 2-2 og 1-1 i de vriene kampene mot opprykkskandidatene West Ham og Birmingham.

Pitman (a) soner kamp 3 av 3. Ellers har manager Derek McInnes ingen fravær. Nyatanga (f) og Wilson (f) er tilbake.

Barnsley ligger bare to poeng foran Bristol City, men disse to poengene er nok til at plassen er sikker. Formen er elendig, 1-1-8 på de ti siste. Kun hjemmekampen mot svake Peterborough maktet Barnsley å vinne, før de har tatt ett poeng på de fem siste spilte. Sesongen er over og det er bare å se frem mot ferie og nye muligheter til høsten.

Manager Keith Hill stiller med samme tropp som tapte 1-3 i Hull på tirsdag. Det er dog ventet flere endringer startoppstillingen med bruk av benkeslitere og juniorer i de to siste rudene, nå som resultatene ikke er avgjørende.

Her har hjemmelaget både motivasjonen og formen, og vi ser tror sterkt på hjemmeseier og ny kontrakt til Bristol City. Oddsen på 1,70 er god nok og blir et klart valg hos oss i dag. Dagens første spill blir en dobbel til 3,06. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.25.

45. Köln - Stuttgart 3,40 3,05 1,80
58. Bristol City - Barnsley 1,70 3,10 3,75

Total odds 3,06

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør