Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Sparta avgjør i kveld

Vi tror ikke Lillehammer klarer å slå tilbake etter hjemmetap sist. Her er dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Les også: Lesernes oddstips torsdag

Langoddsen er oversiktlig i dag, menyen består av seks hockeymatcher med noen forskjellige spillalternativer. Vi kan også spille på NHL og fotballandskamper som avvikles i morgen og i helgen. Men vi vil vinne i dag, så valget blir ishockey.

Sparta Sarpsborg - Lillehammer IK
Det er spilt fire kamper av inntil syv i denne semifinaleserien, og Sparta leder 3-1 sammenlagt. Dermed har de matchball i kveld og kan avgjøre dette på egen is.

Sparta har vært gode i hjemme i Amfien og vunnet 3-1 og 4-2 så langt. De tapte den første bortekampen på Lillehammer, men på tirsdag tok Sparta en sterk 2-1 seier i Kristins Hall. Lillehammer hadde noen skudd i stolpen og et voldsomt press i den siste perioden da de lå under 0-2, men Sparta hadde også sine sjanser til å øke til 3-0 og alt i alt var de best, i følge en del rapporter. Andre mener Lillehammer hadde stang ut som tapte, så vi konkluderer med at dette var jevnt, men Sparta trakk det lengste strået til slutt.

- Det er ikke alltid rettferdig i hockey. Vi har små marginer med oss i kampen, men jeg synes vi spiller en god kamp og viser at vi ikke blir fullstendig rundspilt av Sparta i dag. Vi har bare spilt bedre og bedre der nede i denne serien og har alle muligheter for å ta med oss en seier der på torsdag, sa en noe misfornøyd Lillehammer-trener Tor Nilsen til hockeymagasinet.no etter kampen.

Sparta Sarpsborg-trener Sjur Robert Nilsen sier dette til hockeymagasinet.no: – Vi må ikke komme inn på tanken at vi leder 3-1 i kamper og kommer oss til finalen. Her må vi nullstille oss og tenke at det er den siste kampen vi spiller. Vi må ha et riktig fokus på kampen. Det er alt eller intet nå.

Sparta har sikret seg et viktig, psykologisk overtak før denne matchen. De knakk et hardtkjempende Lillehammer sist, og nå har de fordel av fullt trøkk fra publikum i Hockeytown Sarpsborg. Skulle de ikke vinne i dag, har de bortekamp lørdag og eventuelt ny hjemmekamp mandag. Lillehammer er seige, men havner de under 0-1 og 0-2 slik som sist, blir det veldig, veldig vanskelig å komme tilbake her nede. Vi kjenner ikke til nye skader hos noen av lagene.

Det blir spennende å se hvilken taktikk Lillehammers Tor Nilsen legger opp til her. Vi tror Sparta på hjemmebane blir like vanskelig som i de to foregående matchene, som Sparta vant med to mål begge ganger. Vi tror på en gjentagelse, for dette er vinn eller forsvinn for bortelaget, og ligger de under med ett mål på slutten av 3. periode vil keeper trolig forlate isen tidlig, og Sparta kanskje få et par ekstra sjanser til å putte et siste mål i åpen kasse. Hjemmeseier med to mål eller mer til 1,70 spilles. Objektet må kombineres, men ren H kan spilles som single til 1,40 for dem som ønsker det.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

AIK - Färjestads BK - under 5,5 mål
Dette er kamp 2 av inntil 7 i disses semifinaleserie. AIK karret til seg den siste sluttspillplassen og skulle blitt slaktet av seriemester HV71, men ganske sjokkerende vant AIK kvartfinaleserien mot HV71 med 4-0 i matcher sammenlagt, og nå er de her. De tapte den første kampen mot Färjestad 1-2. AIK spilte tregere i angrep, hadde færre skudd på mål og skapte ikke like mye som vanlig, men de var solide defensivt. Färjestad hadde ytterligere en kjempesjanse og pucken i mål, trodde man, men videodømmingen resulterte i ikke godkjent, og det endte 2-1. Langt unna seks scoringer, med andre ord, som vanlig. Her er lagenes fem siste innbyrdes:

Elitserien Färjestad - AIK 2 - 1
Elitserien AIK - Färjestad 1 - 6
Elitserien AIK - Färjestad 1 - 3
Elitserien AIK - Färjestad 0 - 3
Sluttspill Färjestad - AIK 2 - 1

I kveld skal AIK ta hevn og utlikne til 1-1 i matcher foran et fullsatt Hovet i Stockholm. Det er ikke helt umulig at de klarer det, til tross for at de tapte alle matchene mot Färjestad i serien, men Färjestad kommer ikke til å gi bort noe som helst gratis her. Vi tror Färjestad legger opp til en mer defensiv taktikk på borteis, nå som AIK plutselig er blitt gode. Når AIK samtidig har en enestående god målvakt som har holdt dem inne i sluttspillet nesten på egenhånd, samtidig som de ikke ser ut til å klare og skape like mange målsjanser mot Färjestad som mot HV71, må det være meget store sjanser for få scoringer igjen. Det hjelper heller ikke for bortelagets scoringssjanser at forwarden Christian Berglund er ute med skade. Vi spiller under 5,5 mål til 1,40. Vår torsdagsdobbel gir 2,38 i samlet odds og vi setter 100 kroner på den. Spillefristen er klokken 18.55.

80. Sparta Sarp. - Lillehammer (0-1) 1,70 6,05 2,37
86. AIK - Färjestad - over/under 5,5 mål 2,15 1,40

Total odds 2,38

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør