Stabæks trener Bob Bradley kan føre laget sitt helt til topps i Tippeligaen dersom laget slår Rosenborg hjemme på Nadderud mandag.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Stabæks trener Bob Bradley kan føre laget sitt helt til topps i Tippeligaen dersom laget slår Rosenborg hjemme på Nadderud mandag.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Stabæk kan være i tet

Dersom Stabæk slår Rosenborg hjemme mandag, vil bæringene overta ledelsen i Tippeligaen. Toppoppgjøret på Nadderud er høydepunktet på en helnorsk tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
Oddstips 1: Enga har los
Oddstips 2: Erlandsen skal berge fotballstorheten
Oddstips 3: Ingen vei tilbake for Gutan
V65 Leangen: Amanda rir hjem jackpotkronene
V64 Halmstad: Goop har bankeren
V4 Färjestad: Norsk luring til lunsj
TV-fotball:
Sjekk mandagens TV-kamper

Mandag 2. pinsedag er det full rulle i den norske fotballen og det betyr også en helnorsk tippekupong. Fire kamper fra Tippeligaen, seks kamper fra OBOS-ligaen og to kamper fra 2. divisjon utgjør menyen. Bonuspotten er på ca 1,3 mill og innleveringsfristen på mandagskupongen er kl 17.55.

1. Start - Sarpsborg
Vi starter i Kristiansand. Seriestart som forventet av Start hittil med ni poeng etter de ni første kampene. Bortekamper mot Molde, Rosenborg og Viking i de tre seneste på bortebane, har ikke gitt poeng, men hjemme på Sør-Arena har laget 2-1-1 på de fire første. 16. mai ble det forsvarskamp mot Viking i Stavanger og seiersmål mot to minutter før slutt. Matthias Vilhjalmsson er tilbake etter kneskade, men Jon Hodnemyr og Gudmundur Kristjansson er uaktuelle.

Bra sesongstart av Sarpsborg med 13 poeng hittil, men 16. mai ble det en gedigen nedtur med 1-3 tap hjemme for Lillestrøm. Borte er det blitt poengdeling i de to siste (1-1 mot Godset og 2-2 mot Aalesund) og totalt 1-2-1 på bortebane. Ingen spesielle fravær for Geir Bakkes mannskap. Rutinerte Simen Brenne ble klar for Sarpsborg fredag, men er ikke med i troppen til kveldens kamp.

Det står 3-1-1 på de fem siste tilsvarende i Kristiansand og hjemmelaget taper neppe denne. HU. 

2. Sandefjord - Vålerenga
Etter løfterike seks poeng på de tre første seriekampene etter opprykket fra 1. divisjon, har det blitt seks strake tap for Lars Bohinen og Sandefjord og prestasjonsmessig ser det slett ikke bra ut. 19 baklengsmål på disse seks kampene og det spørs hvor lenge Sandefjord kan fortsette med sin ambisiøse spillestill. Vant de to første hjemmekampene i Sandefjord, men de to siste er tapt. Både Alexander Gabrielsen og Kevin Larsen er usikre til denne kampen, det samme gjelder Geir Ludvig fevang.

Vålerenga er oppe på 4. plass i serien med 17 poeng hittil. Leverte en bra hjemmekamp mot Mjøndalen 16. mai og vant fortjent 4-2. Vant alt annet enn fortjent borte mot Tromsø i serierunden før (seier 5-4) og både scorer og slipper inn mye mål. 2-2-0 på bortebane hittil. Ingen spesielle fravær.

Sandefjord og Lars Bohinen har trolig brukt den etterlengtede "pausen" (ni dager siden forrige seriekamp) godt på treningsfeltet, men utfra det som er vist hittil, skal Vålerenga være favoritter her. B. 

3. Stabæk- Rosenborg
Hvor gode er egentlig Stabæk og hvor gode er egentlig Rosenborg? Det får vi kanskje ikke svar på i denne kampen, men mange eksperter tror fortsatt ikke på Stabæk. Det de har vist hittil er imidlertid svært så bra, og lite tyder på at bæringene kommer til å falle av. Fantastisk snuoperasjon borte mot Molde sist og kun seks baklengs hittil er klart best i Tippeligaen. 3-1-0 hjemme på Nadderud hittil. Venstreback Birger Meling må sone karantene.

31 scorede mål av Rosenborg på de ni første seriekampene og 22 poeng. 7-1-1 totalt og tapet kom i forrige bortemøte mot Mjøndalen. Slo tilbake med 5-1 hjemme mot formsvake Sandefjord på 16. mai. Her må viktige Ole Kr. Selnæs sone karantene.

2-0-1 på de tre siste tilsvarende på Nadderud og hjemmeseier kan slett ikke utelukkes. HUB. 

4. Aalesund - Viking
Poengmessig har det løsnet for Aalesund etter sparkingen av Harald Aabrekk, men spillemessig er det nok mye å gå på ennå. Etter ti poeng på de fire første kampene i regi Fredriksen/Fjørtoft, ble det 1-3 tap borte for Godset 16. mai. Hjemme i Ålesund viser tallene 1-2-1. 

Viking åpnet sesongen med en seier og tre tap på de fire første kampene, og det så litt svart ut i Stavanger. Borteseieren mot Sandefjord 30. april var vendepunktet og de fem siste seriekampene har gitt 13 poeng, inkludert en sterk borteseier mot Haugesund i forrige bortekamp. 

1-2-1 på de fire siste tilsvarende på Color Line stadion og seieren til Viking kom forrige sesong. En gjentagelse av det er ikke utenkelig. UB. 

5. Bryne - Hødd
De seks neste kampene er alle hentet fra OBOS-ligaen. Hjemmelaget åpnet sesongen strålende og stod med 9 poeng etter 2-3-0 på de fem første seriekampene. Tapte så ufortjent 0-1 hjemme for Brann og røk både for Jerv borte (0-3) og Sogndal hjemme (0-2) i de to påfølgende kampene. 16. mai slo laget tilbake med en sterk og overraskende 4-1 seier borte mot Bærum. Det gjør at Gaute Larsens disipler ligger på 9. plass med 12 poeng når 9 serierunder er spilt. Hjemme på Bryne stadion viser tallen 1-1-2, men tapene har altså kommet mot Brann og Sogndal.

Hødd viste allerede i 3. serierunde at de blir å regne med i opprykksstriden denne sesongen, da et velspillende Hødd-lag banket Brann 3-0. Klarte nok ikke helt å omstille seg etter den matchen og røk fæle 0-4 borte mot Bærum seks dager senere. det er også den eneste ripen i lakken for sunnmøringene denne sesongen, som står med 4-1-0 på de fem neste etter det tapet og 5-3-1 totalt. Det gir en foreløpig 2. plass på tabellen. 

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende på Jæren og dette blir en tøff test for et Hødd-lag som imidlertid har vist tenner på bortebane de siste sesongene (7-4-4 totalt i fjor og 2-1-1 hittil i år). Likevel tror vi mest på hjemmelaget. HU. 

6. Fredrikstad - Follo
En seier på de ni første seriekampene for Fredrikstad og dermed er det Arne Erlandsen som har fått oppgaven med å få laget tilbake på rett spor. 16. mai røk laget 1-4 hjemme for Kristiansund og det er igjen krise i plankebyen. 1-3-1 på fem hjemmekamper hittil og tredje sist på tabellen.

Nyopprykkede Follo åpnet med 11 poeng og 3-2-0 på de fem første kampene. Men har kun 1-1-2 på de fire neste og kommer nok til å variere en del utover i sesongen. Bra opphenting hjemme mot Sandnes Ulf 16. mai da laget kom tilbake etter å ha lagt under 0-2 og fikk 2-2 tilslutt. Har fine 2-1-1 på bortebane.

Det ligger en Arne Erlandsen-effekt i luften i denne kampen og hjemmelaget bør ha fine poengsjanser her. HU. 

7. Kristiansund - Bærum
To lag i Tippeligaen og to lag i toppen av OBOS-ligaen, det er status for fotballfylket Møre og Romsdal. Hjemmelaget imponerte med en knallsterk 4-1 seier borte mot Fredrikstad 16. mai og avanserte samtidig til 4. plass på tabellen. Hjemme i Kristiansund er imidlertid kun en kamp vunnet (1-3-1).

Bærum stod med fire seire og en uavgjort forut for hjemmemøtet med Bryne 16. mai, men røk overraskende 0-4. Har kun vunnet en bortekamp hittil mot bunnplasserte Nest Sotra og må nok som ifjor belage seg på at de fleste poengene tas hjemme.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 4-1 seier til hjemmelaget. Godtgående Kristiansund bør ha bra mulighet til sesongens andre hjemmeseier her. H. 

8. Nest Sotra - Hønefoss
Bunnoppgjør på Ågotnes stadion, men montro om ikke hjemmelaget fått sårt tiltrengt selvtillit etter det sterke poenget laget fikk med seg fra Brann stadion 16. mai, da laget hentet opp Branns 2-0 ledelse og fikk med seg 2-2, etter en bra prestasjon. Det var lagets femte poeng denne sesongen og 1-2-6 er ikke veldig imponerende.

Bortesvake Hønefoss fortsetter å underprestere og røk på sitt på sitt femte av fem mulige bortetap denne sesongen, da laget røk 1-2 borte mot Jerv på nasjonaldagen. Hønefoss har levert svakt på bortebane de senere sesongene og Rune Skarsfjord tåler neppe mange flere tap nå. Andrija Kaludjerovic, Morten Hæstad og Abdoulaye Seck soner alle karantene.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 0-1, men søndag har vi bra feeling for hjemmelaget. HU. 

9. Ranheim - Jerv
Skuffende sesongstart for Ranheim som kun har sju poeng hittil. Årets første trepoenger kom i forrige hjemmekamp (2-0 over Strømmen), men på 16. mai endte det i sesongens fjerde tap når Sogndal vant 1-0 på Fosshaugane.

Nyopprykkde Jerv har ikke uventet bitt bra fra seg foreløpig, ikke minst på hjemmebane (2-3-0). Borte er det ikke blitt seire hittil, men kun ett tap (0-3-1).

To lag som har spilt mye uavgjort hittil, og det kan utmerket vel skje her også. HUB. 

10. Åsane - Strømmen
Etter en strålende start for nyopprykkede Åsane med 11 poeng på de fem første kampene, er det kun blitt ett poeng på de fire siste og laget kommer til denne hjemmekampen med strake tap i bagasjen. Riktignok etter to bortekamper mot Hødd og Sogndal, men det lugger for bergenslaget nå. 

Intet spesielt nytt når det gjelder Strømmen. Sesongen 2012 hadde Strømmen 7-4-4 på hjemmebane og 3-3-9 på bortebane. Sesongen 2013 hadde Strømmen 8-4-3 på hjemmebane og 1-7-7 på bortebane. I fjor var det mye det samme (7-5-3 hjemme og 4-3-8 borte). Hittil denne sesongen er tallene 3-1-1 hjemme på Strømmen stadion og 0-1-3 på bortebane. Det skulle bety 8-14-27 på bortebane de siste tre sesongene og de første fire bortekampene denne sesongen.

På tide for Åsane å snu skuten igjen søndag og bortesvake Strømmen bør være overkommelig motstand. H. 

11. Kvik Halden - Notodden
2. divisjon avdeling 2 der Knut Nærums store favorittlag, Kvik Halden, har fått en fin sesongstart med 3-1-1 på de fem første seriekampene. det er ambisjoner om opprykk i Halden denne sesongen, men Raufoss (topper med fem strake seire), kommer til å bli en tøff konkurrent. Og nettopp Raufoss ble for sterke på Raufoss 16. mai da laget vant toppkampen mot Kvik Halden med 2-0. 

Normalt hjemmesterke Notodden har åpnet med 1-2-2 totalt. Spesielt er det at hjemme viser tallene 0-1-2, mens bortetallene viser 1-1-0. Nå skal det tillegges at bortekampene har vært mot bunnlagene Nybergsund (1-1) og Strømsgodset 2 (3-0).

Det bør være bra muligheter for hjemmeseier her. H. 

12. Lørenskog - Fram Larvik
2. divisjon avdeling 2 der hjemmelaget ligger på andreplass (mellom Raufoss og Kvik Halden) etter å ha tatt 11 poeng på de fem første seriekampene og foreløpig ikke har tapt (3-2-0). 

Bortelaget fra Larvik har åpnet med 2-1-2 hittil og borte er det blitt 0-1-1. Men tapet kom borte mot Kvik Halden (1-2). 

Hjemmelaget blir stor favoritt her, men ikke helt utenkelig at Fram Larvik kan få poeng. HUB.

96-rekker

1. Start — Sarpsborg 08 HU

2. Sandefjord Fotball — Vålerenga B

3. Stabæk — Rosenborg HUB

4. Aalesund — Viking UB

5. Bryne — Hødd HU

6. Fredrikstad — Follo H

7. Kristiansund BK — Bærum H

8. Nest-Sotra — Hønefoss BK HU

9. Ranheim — Jerv U

10. Åsane — Strømmen H

11. Kvik Halden — Notodden H

12. Lørenskog — Fram Larvik HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren på nett
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil eller nettbrett

432-rekker
1. Start — Sarpsborg 08 HU

2. Sandefjord Fotball — Vålerenga B

3. Stabæk — Rosenborg HUB

4. Aalesund — Viking UB

5. Bryne — Hødd HU

6. Fredrikstad — Follo H

7. Kristiansund BK — Bærum H

8. Nest-Sotra — Hønefoss BK HU

9. Ranheim — Jerv HUB

10. Åsane — Strømmen H

11. Kvik Halden — Notodden H

12. Lørenskog — Fram Larvik HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren på nett
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil eller nettbrett

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør