Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Stabæks juniorer får det tøft

Sjekk dagens første oddsdobbel fra Sportspill.no

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Vi har pustet ut etter en fin avslutning på forrige oddsuke og har kastet oss over ukens første langoddsprogram. Resultatet ble to spennende dobler. Den første får du i denne artikkelen. Den andre finner du her.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Os – Stabæk 2
Selv om Os gikk på en kjempesmell mot Manglerud Star forrige runde, har laget vist klare tegn til bedring etter ferien. De to siste kampene hjemme på Kuventræ har endt med 5-0 over Fana og 4-0 over Frigg. På hjemmebane er det blitt brukbare 4-2-3 så langt i sesongen.

Etter det Sportspill erfarer, stiller Os en så godt som skadefri tropp. Seier i kveld kan føre Os opp på sikker plass på tabellen for første gang siden serieåpningen i april (hvis VIF 2 avgir poeng mot Notodden).

Stabæk 2 ligger nokså trygt plassert på tabellen med 26 poeng og 8. plass. På bortebane er det blitt svake 2-3-5, og bærumslagets nest beste spillere har ikke vunnet på fem kamper (0-2-3).

Laget som reiser til Os, består av noen få og relativt perifere spillere fra A-troppen (Diogo, Skjelvik, Austbø, Stenvoll og Palmason). Diogo, Skjelvik og Palmason kom inn som innbyttere i Stabæks kamp mot Vålerenga i går kveld, mens Stenvoll trolig bare kommer til å spille deler av dagens kamp. Resten av troppen består av mer eller mindre ubeskrevne spillere.

Vi tror et heltent Os-lag som må vinne for å beholde plassen, blir for sterke for et ungt Stabæk-lag som så godt som har sikret videre spill i 2. divisjon. 1,95 på H spilles.

Galatasaray – Gaziantepspor
Hjemmelaget Galatasaray er Tyrkias mestvinnende fotballag, og den eneste klubben i landet som har vunnet internasjonale trofeer av betydning (UEFA-cupen og UEFAs supercup i 2000).

Istanbul-klubben har imidlertid fått en trøblete start på sesongen, og står med tre poeng på tre kamper. Det startet med 1-2 borte mot Sivasspor, deretter 0-2 hjemme mot forrige sesongs serievinner, Bursaspor, før det ble en kjærkommen 3-1-seier borte mot Eskisehirspor forrige runde.

Få også med deg Azar Karadas' gjestetips: Karadas håper Molde feiler

Vi har stor tro på Galatasaray, som endte på tredjeplass i serien forrige sesong, stikker av med alle poengene i kveld: Seieren over Eskisehirspor kan ha vært et vendepunkt, og hjemmelaget er nødt til å vinne slike kamper for ikke å miste kontakten med tetlagene.

Men viktigst av alt: To dyktige spillere debuterer trolig foran hjemmefansen i kveld. Zvjezdan Misimovic, som er visekaptein på det bosniske landslaget, er hentet til klubben etter strålende spill for Wolfsburg de siste sesongene. 28-åringen er en kreativ og offensiv midtbanespiller som gikk til topps på assistlisten i Bundesligaen i sesongen 2008/09 (18 assists).

Den andre debutanten er den argentinske forsvareren Insua, som er hentet på lån fra Liverpool. 21-åringen var Liverpools førstevalg på venstrebacken forrige sesong og fikk 31 Premier League-kamper i 2009/10.

Gaziantepspor endte på 13. plass, 34 poeng bak Galatasaray forrige sesong. I høst er det blitt tre strake uavgjort (0-0, 0-0, 2-2) mot middelmådige motstandere. Laget har spilt ni strake seriekamper uten seier, og så langt i 2010 er det bare blitt to trepoengere på 18 kamper (totalt i år: 2-10-6).

Tilsvarende kamp forrige sesong endte 1-0 til Galatasaray, mens det ble 2-3 da lagene møttes i Gaziantep i fjor. Galtasaray vant også begge kampene i 2008/09-sesongen.

Det er fristende å spille Galatasaray med handikap 0-1, men Gaziantepspor er litt for solide bakover og spiller for mange uavgjorte til at vi tør å satse på at hjemmelaget vinner med to mål eller mer. Derfor spiller vi H til 1,30 i odds.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Dobbel med 100 kroner i innsats (leveringsfrist kl 17.25):
87 Os – Stabæk 2 1,95 - 3,30 - 2,30
107 Galatasaray – Gaziantepspor 1,30 - 3,50 - 5,15
Samlet odds: 2,54
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)


Sportspill.no on Facebook

2197-10

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør