Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Start sikrer plassen

Sørlendingene har spilt seg kraftig opp utover høstsesongen og med seier i kveld blir det ny sesong med tippeliga i sør.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Slaget på Alfheim
Oddstips: Mjøndalen gir seg ikke uten kamp
V4 Jägersro: Galopp til vorspiel

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Tippeligaen, Premier League, Bundesliga, Ligue 1, Allsvenskan,Serie A, Superligaen, Eredvisie og Primera Division.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Tromsø - Strømsgodset H 3.00
Tippeligaen. Naturligvis meget viktig kamp for begge sider. Tromsø innehar kvalikplassen med 28 poeng, og er to bak Sandnes Ulf på sikker plass. Tapte sin tiende strake bortekamp etter det raknet mot slutten på Åråsen sist. Gikk motsatt vei i forrige hjemmekamp mot Viking, som bølget frem og tilbake, men gutan viste styrke med en sterk avslutning og vant 4-3. Står med 7-3-4 på Alfheim. Miika Koppinen er skadet og må stå over. Thomas Kind Bendiksen soner karantene.

Strømsgodset skaffet seg en luke på toppen med 1-0-seieren over Start sist. Drammenserne startet kampen nølende, men tok etter hvert over initiativet og fikk til slutt sikret alle tre etter Peter Kovas nok en gang ble matchvinner. Har dermed tre poengs ledelse til RBK. Vunnet sine to siste på tur, mot Sogndal og Aalesund, og har 6-3-5 borte. Keita og Boateng er usikre, mens Sørum og Brenne fortsatt er ute.

Strømsgodset er favoritter, men nedrykkstruede Tromsø kan by på problemer for serielederen. Vertene har vist fremgang etter trenerskiftet, og selv om poengfangsten har vært mager, er gutan alltid en tøff motstander hjemme på Alfheim. Vi tror et Tromsø-lag i overlevelsesmodus kan overraske og prøver oss med et langskudd på hjemmeseier til 3.00 i odds.

Følg dagens kamper live på Nettavisen

Dagens avslag
Rosenborg – Viking H 1.45

RBK har kommet bakpå i gullkampen etter 0-1-tapet mot Molde sist. Ligger nå tre poeng bak Strømsgodset på topp. Skuffet i sine to siste på Lerkendal, hvor de burde slått både Haugesund og Hønefoss, men sjansesløseri gjorde sitt til at begge endte uavgjort. Kun tapt én kamp på Lerkendal i år, men trønderne har mistet verdifulle poeng i kamper de burde avgjort. Står med 8-5-1 hjemme. Jonas Svensson soner karantene.

Viking gikk på sesongens første hjemmetap når Aalesund kom på besøk sist. Svak kamp av vertene, som dermed rotet bort bronsesjansene. Kun vunnet én av de fem siste (1-2-2) og er nå nummer seks med 43 poeng. Slo Sandnes Ulf på bortebane i mai, men er uten seier hjemmefra på de åtte siste (0-5-3). Har 3-5-6 totalt borte. Eneste skadefravær er venstrebacken Trond Erik Bertelsen.

Rosenborg må trolig vinne for å holde liv i gulldrømmen, men trønderne har rotet bort viktige poeng i det siste, og vi melder pass på H til lave 1.45 i odds.

Norsk Tipping

Dagens spill
216. Start—Lillestrøm

Tippeligaen. Start har spilt seg kraftig opp i løpet av høstsesongen, og med seier i dag kan plassen sikres. Gikk gjennom september uten poengtap med fire strake seiere, og gjorde dermed et solid byks på tabellen. Ikke hatt like god uttelling i det siste, og med ett poeng på de tre siste må de holde et øye med nedrykkslagene bak. Skal nevnes at tapene kom mot toppduoen Rosenborg og Strømsgodset. Leverte en heltemodig innsats mot sistnevnte på bortebane forrige helg, men måtte til slutt vende hjem med 0-1-tap i bagasjen. Har 4-5-5 hjemme på Sør Arena. Troppen meldes å være skadefri og klar for kamp.

Lillestrøm var nære ved å forære Tromsø deres første borteseier i år, men gultrøyene snudde kampen fra 1-2 til 3-2 i løpet av kampens ti siste minutter. Er nummer ni med 36 poeng, og kan best klatre to plasser opp, ellers lite å spille for. Ble denne uken kjent at Magnus Haglund tar et år til på Åråsen, til varierende begeistrelse fra kanari-fansen. Tapte forrige bortekamp mot Haugesund og har 3-4-7 på fremmed gress. Lillestrøm kan i likhet med vertene melde om en skadefri tropp.

Start har forbedret seg utover høsten og kan nå sikre kontrakten på hjemmebane. Vi tror sørlendingene griper sjansen og slår et Lillestrøm-lag som har lite å spille for.

Objektet kan spilles som singel, men vi velger å kombinere.

176. Hellas Verona – Cagliari
Serie A. Sportspill anbefalte Hellas Verona som dagens spill på onsdag, og laget viste seg tilliten verdig med 2-0-seieren over Sampdoria. Dermed fortsetter oppturen for nykommeren, som etter elleve år i lavere divisjoner endelig er tilbake blant eliten. Vertene feiret comebacket med å slå Milan 2-1 i seriepremieren, og med 4-0-1 på de fem siste har gli Scaglieri inntatt 5.plassen med 6-1-3 totalt. Tapene er kommet på bortebane mot Roma, Juventus og Inter. Hjemme har de vist seg meget stødige, og Sampdoria-seieren betyr at laget er feilfrie hjemme med 5-0-0. Er ikke meldt om noen nye skader i troppen.

Klubben hentet flere gode forsterkninger etter opprykket ble sikret; 36-år gamle Luca Toni beviser at fortsatt kan levere med 4 mål på åtte kamper. Innkjøpet av spisskollegaen Iturbe har også vist seg vellykket. Det har selvsagt ikke gått uanfektet hen, og det ryktes at Inter er interessert i å hente Iturbe samt Veronas solide midtbanespiller Jorginho.

Cagliari gikk på et sviende nederlag på hjemmebane mot Bologna på onsdag. Vertene lå allerede under da de fikk venstrebacken Murru utvist rett etter pausen, og kvelden endte bekmørkt med 0-3-tap. Nederlaget var det tredje på fire kamper, og laget befinner seg på en foreløpig 14.plass med ti poeng fra like mange kamper. Kun vunnet to kamper så langt, mot Atalanta (9.) og Catania (18), begge på hjemmebane. Står med 2-4-4 totalt. Venter altså fremdeles på sin første seier på bortebane, hvor de kun har hentet to av femten mulige poeng. Tapt sine to siste hjemmefra, og har 0-2-3 borte. Murru soner karantene.

Imponerende comeback av Hellas Verona, som er uten poengtap på hjemmebane. Cagliari har ikke scoret i tre av de fire siste kampene, som også har endt med tap. Verona har vist klart mest hittil, og da synes 1.95 greit betalt på et feilfritt hjemmelag.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 14.55):

176. Hellas Verona – Cagliari 1.95 3.10 3.20
216. Start - Lillestrøm 1.80 3.50 3.70

Total odds 3.42

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus