Foto: Scanpix

Stoke temmer Tottenham

Laget som tapte for Young Boys er hardt rammet av skader.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Lørdagskupongen byr på en fin utfordring denne gangen, og som vanlig er det vanskelig å se hvordan vi skal klare å unngå 12 rette i dag. Strømsgodset - Brann fra Tippeligaen er første kamp, og denne vises på NRK1 klokken 17.00. Nedover kupongen finner vi syv oppgjør fra Premier League og fire fra The Championship.

Sportspills meny lørdag:
Oddsen:Barcelona tar hevn på Sevilla
V75 Sørlandet: Tipsekspert Håkon Einar Hansen byr på en flott dame
Les også: Skader og utestengelser i Premier League
Tippeligaen: Her er fullstendig karantene- og skadeoversikt

Strømsgodset - Brann
Godset er i godt driv om dagen, og selv om de tidvis har hatt skader på sentrale spillere tar de gjerne alle poengene likevel. Dette er en god egenskap for et fotballag, og Godset ligger på en velfortjent femteplass i Tippeligaen. 8-0-2 er tallene på hjemmebane, og formen er god med 6-1-1 på alle kamper spilt siden juni.

Brann tapte 1-3 i bortekampen mot Start sist, men hadde før det en fin rekke med 3-3-0 på kampene de spilte i juni og juli. Dette har løftet Sportsklubben opp en 12. plass, men det er på ingen måte snakk om å senke skuldrene og puste lettet ut, for Molde og Hønefoss er begge to poeng bak, og Brann kan lett befinne seg nede på kvalifiseringsplassen allerede søndag kveld. 2-2-6 på bortebane for Brann nå, og fortsatt har bergenserne ikke slått andre enn bunnlagene Sandefjord og Kongsvinger borte.

På Godsets utmerkede og alltid oppdaterte hjemmeside finner vi dagens tropp:
Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Krister Aunan, Alexander Aas, Øyvind Storflor, Ola Kamara, Jim Johansen, Fredrik Nordkvelle, Akeem Latifu, Jason Morrison, Mads Ryghseter, André Hanssen, Muhamed Keita, Joel Riddez, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh, Petar Rnkovic.

Kim André Madsen, Jo Inge Berget, Marcus Pedersen og Steffen Nystrøm er fortsatt ute med skader. Legg merke til at kaptein og forsvarsklippe Alexander Aas er tilbake i troppen etter rundt 6 ukers skadefravær. Selv uttaler Aas at han forventer å starte på benken, han føler seg ikke klar til å spille. Stemmer det, får trolig se Lars Sætra som midtstopper igjen.

Skaderapport Brann: Yaw Ihle Amankwahs er skadet og erstattes trolig av Christian Kalvenes. Brann har hentet inn de to brasilianske 18-åringene Juninho og Diego fra akademiet Club Desportivo på lån ut sesongen.

Innbyrdes oppgjør viser at Brann som vi husker knuste Godset 4-0 i Bergen sist, og de vant 4-2 i fjor. I Drammen er det imidlertid Godset som bestemmer, og de to siste her har endt 2-1 og 2-0 til Godset.

Godset spiller lite uavgjort på hjemmebane, men kanskje kommer den første i dag. Selv med skader i laget pleier Godset å hevde seg på hjemmebane, og mot bortesvake Brann tror vi det holder med HU i kamp 1.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Wigan - Chelsea
Wigan dummet seg skikkelig ut da de ble rundspilt av Blackpool og tapte 0-4 i seriepremieren, på hjemmebane, mot alles dumpekandidat nummer 1. Men det kommer nye sjanser for Wigan. Fjorårets to kamper mot Chelsea ga en flott 3-1 seier på hjemmebane og et meget pinlig 0-8 tap borte, riktignok i sesongens siste kamp og etter at Wigan hadde sikret plassen. Wigan Athletic manager Roberto Martinez har en stor jobb med å motivere laget sitt, men han har klart det før. "We need to be perfect in everything we do" sier Martinez - Da kan vi slå Chelsea igjen.

Chelsea åpnet omtrent der de slapp i fjor, og West Bromwich var sjanseløse da Chelsea satte inn 6 mål på scoringskontoen i premieren.

Wigan har Caldwell utestengt (og skadet), de også har skade på Moses. Det ligger an til et gjensyn med Charles N'Zogbia i dag, skal vi tror manageren. Hos Chelsea er det kun Bosingwa som er ute. Alex har slitt med skader, men skal være ok i følge en del kilder. Sam Hutchinson måtte avslutte sin karriere på grunn av en kneskade denne uken for Chelsea.

Wigan klarte altså å slå Chelsea 3-1 i tilsvarende kamp i fjor. Det var helt klart unntaket snarere enn regelen. De siste ti innbyrdes viser 8-1-1 fordel Chelsea. Vi tror ikke på noen ny overraskelse i dag, trolig er det tilbake til normalen og Chelsea viser at de er et bedre lag enn Wigan. B i kamp 2.

Scoringsvarsel for 180 engelske lag!

Arsenal - Blackpool
Arsenal åpnet med 1-1 borte mot Liverpool. De var litt heldige da motstanders målvakt fjomset ballen i eget mål, og kanskje burde Arsenal fått til mer etter at Liverpool blr redusert til 10 mann. Arsenal på hjemmebane er en vanskelig motstander, i fjor hadde de 15-2-2 på Emirates totalt, bare Chelsea og Manchester United maktet å vinne her.

Blackpool viste at de ikke må undervurderes da de fikk sin flying start i Premier League med 4-0 borte mot Wigan. Det var et overraskende resultat, men ikke på langt nær så overraskende som det ville være om de skulle få til noe på Emirates.

Arsenal sliter med mange skader, og både Nasri og Emmanuel Frimpong er nye på skadelisten før denne kampen. Denilson, Song, Djourou, Bendtner og Ramsey er allerede på skadelisten. Song og Denilson kan muligens rekke dagens kamp. Blackpool signerte en ny forsvarsspiller, Dekel Keinan, denne uken. De har ellers Southern, Almond og Clarke ute med skader.

Blackpool-manager Ian Holloway er meget oppspilt i forkant av dagens kamp, og hevder at hele laget gleder seg veldig til å spille på Emirates mot Arsenal, og at det blir en stor opplevelse uansett hva resultatet måtte bli. "My boys are so ready, so up for the challenge; do we know what's going to happen? No, is that going to frighten us? No, can we wait for it, no!" sier Holloway.

Kan det smelle en bombe på Emirates? Vi tror ikke det. Arsenal har skader i laget, men de som spiller skal likevel klare å slå Blackpool. Det kan bli jevnt, og seieren kanskje ikke så stor, men dette tar Arsenal. H i kamp 3.

Stoke - Tottenham
Ingen drømmeåpning for Stoke City da det ble 1-2 tap borte for Wolves. I fjor var Stoke et lag mange gruet seg til å møte, da de kjempet seg til poeng både borte og hjemme, gjerne på Rory Delaps lange innkast.

Tottenham klarte bare 0-0 hjemme mot Manchester City i sesongpremieren. I Europa League forrige uke tapte de 2-3 for Young Boys i Sveits, etter en svak åpning med tre baklengs på 30 minutter. Kampen ble spilt på kunstgress, og nå sliter mange av Spurs-gutta med ettervirkninger fra det uvante underlaget.

Dette gjelder visstnok den offensive trioen Jermain Defoe, Roman Pavlyuchenko, Robbie Keane, og også Giovani Dos Santos, Luka Modric og Ledley King. "They all picked up injuries on the plastic pitch in Bern," sa manager Redknapp på pressekonferansen fredag morgen. "It leaves me with Peter Crouch, the only one we've got. Robbie jarred his knee, Pav has an ankle, Defoe a groin and Giovanni a hamstring." Fra før av er O'Hara, Bentley og Woodgate også skadet.

Stoke har Ricardo Fuller utestengt før helgens kamp og Lawrence ute med skade.

Tilsvarende oppgjør har endt 1-2, 2-1, 0-1, 1-1 og 2-0. Stoke tok også en sjelden borteseier mot Tottenham i fjor.

Tottenham har tidvis slitt på Britannia Stadium tidligere og vi tror de får det tøfft igjen. Stoke på en god dag er et mye bedre lag enn for eksempel Young Boys, og når Spurs mangler opptil 8 mann med skader, er folkerekka overraskende lesning. 41 prosent av tippetegnene er i øyeblikket på Spurs, bare 32 på Stoke. Det må være Tottenhams kjente navn som gjør dem til favoritter. Her i gården har vi mest tro på Stoke, men garderer oss for poengdelingen som fort kan komme hvis tometersmannen Crouch for hodet på ballen. Vi går for outsideren Stoke og høye premier med HU i kamp 4.

Everton - Wolverhampton
Everton tapte borte mot Blackburn i åpningskampen, og nå trenger de en seier hjemme mot Wolves. Det kan se ut som en overkommelig oppgave, selv om det er syv år siden Everton slo Wolves sist.

Wolves må være fornøyd med 2-1 over Stoke i sin åpningskamp. Wolves-manager Mick McCarthy har skadefri tropp og hans største problem synes å være hvilke av de gode spissene han skal slippe til i dag. Steven Fletcher er hentet inn fra Burnley og scoret sist helg, dessuten har Sylvain Ebanks-Blake vit meget gode takter i det siste. Kevin Doyle, mannen som fikset 1-1 for Wolves mot Everton i fjor, er tilbake fra skade og alle disse tre er en utfordrer til Andy Keogh på spissplassen.

Everton melder at Victor Anichebe er ute med knesskade denne gangen også. Phil Neville rekker muligens ikke kampen, ellers kan Everton stille det samme laget som tapte i Blackburn.

Det ble 1-1 og 0-0 mellom disse lagene forrige sesong. i 2003/04 vant Everton 2-0 hjemme.

Hjemmeseieren virker opplagt i dag, synes vi. Everton må vinne nå, siden de ikke lykkes forrige helg. Det var surt å tape mot Blackburn, og nå tas det trolig en slags hevn, over Wolverhampton. Wolverhampton var heldige som klarte 1-1 her i fjor, og vi tror ikke de har like flaks igjen. Etter seier i åpningsrunden vil man selvsagt prøve å vinne i dag også, men taper man vil man fortsatt ligge ok til på tabellen. H i kamp 5.

Birmingham - Blackburn
Birmingham klarte å hente inn 0-2 på bortebane mot Sunderland og ble belønnet med ett poeng. I fjor var man tidvis meget sterke, spesielt på hjemmebane, men mot slutten av sesongen, da plassen for lengst var berget og det samtidig var for langt opp til de mest attraktive plasseringene, dabbet man nautrlig nok litt av.

Blackburn har lenge stått på vår liste over favorittlag på langoddsen. I flere sesongen på rad har de vist en egen evne til å ha det lille ekstra på hjemmebane som gjør at de ytterst sjelden taper, mens man ikke lykkes på bortebane. Det var gledelig å se at selv om Blackburn kanskje ikke var best i hjemmekampen mot Everton sist, ble det enda en seier på Ewood Park.

Mens vi er inne på typiske hjemmelag er det like greit å se på innbyrdes statistikk med en gang. De åtte siste mellom disse har endt 2-1, 2-1, 4-1, 2-1, 3-0, 2-1, 2-0 og 2-1, uansett bane. Lærdommen må være at når Birmingham og Blackburn spiller fotballkamp, blir resultatet ofte H. Selvsagt finnes det unntak, men ikke mange. Birmingham er forøvrig ubeseiret på hjemmebane i 15 kamper på rad nå.

Birmingham må stille uten Kevin Phillips. Blackburn har skade på David Dunn, og Vince Grella og Martin Olsson må testes før kampstart. Chris Samba er tilbake etter skade - som lagets nye kaptein.

Hvorfor Blackburn plutselig, for første gang på mange år, skulle ta poeng borte mot Birmingham, når de knapt tar poeng på bortebane i det hele tatt, er ikke lett å se. Blackburn har ikke gjort noe med laget foran sesongen som tilsier økt poengfangst på bortebane. Hjemmelaget er nesten skadefritt og sultne på en seier. De har ikke tapt hjemme på mange måneder. Vi har god tro på H i kamp 6.

West Ham - Bolton
West Ham åpnet med 0-3 borte mot Aston Villa. Hvis Avram Grant har rukket å gjøre noen underverker med laget fra han tok over som manager i juni, var de ikke lette å få øye på mot Villa. Det er over et år siden West Ham vant en bortekamp, men i dag sesongåpner man hjemme på Upton Park og sjansene for poeng er absolutt tilstede.

Bolton spilte 0-0 hjemme mot Fulham sist helg. I fjor stoppet de på 4-3-12 på bortbane totalt, og en av de fire seirene kom mot West Ham.

West Ham har Thomas Hitzlsperger ute med skade, mens Kurucz, Hines og Collison er ute for en lengre periode. Bolton har McCann og O'Brien ute med skader.

Bolton har tatt poeng mot West Ham i de seks siste innbyrdes. De vant 2-1 her i fjor og 3-1 sesongen før. West Ham begynner å få påfallende svak statistikk mot et såpass svakt lag som Bolton.

Pablo Barrera, Frederic Piquionne, Tal Ben Haim og Winston Reid spiller trolig sin første kamp for West Ham på Upton Park i dag. West Ham har også hatt gode resultater i treningskampene sine denne sommeren. Kanskje er det duket for en etterlengtet hjemmeseier over Bolton denne gangen, men vi velger å helgardere denne, da en ny Bolton-seier heller ikke virker umulig og dette utfallet har bare 24 prosent på folkerekka. HUB i kamp 7.

West Bromwich - Sunderland
West Bromwich fikk bank av Chelsea og det ble 0-6 i premieren og en tøff start for de nyopprykkede. På hjemmebane er man tradisjonelt et mye sterke lag, og dagens kamp kan bli en fin test av Drillos påstand om at et lag som taper 5-0 eller mer, veldig ofte, ikke alltid men veldig ofte, vinner påfølgende kamp. (Dette skal visstnok ikke gjelde for norsk 3. divisjon og lavere).

Sunderland burde ha klart tre poeng når de ledet 2-0 hjemme mot Birmingham store deler av åpningskampen sin, men slik ble det ikke. Utvisninger hjelper aldri, men det er uvant å se det tradisjonelt sterke hjemmelaget feile på den måten. På bortebane har man hatt problemer flere sesonger på rad nå. 2-4-13 på bortebane totalt forrige sesong.

West Bromwich ser ut til å ha skadefri tropp. Sunderland melder at kaptein Lee Cattermole er suspendert og at John Mensah er ute med skade. Sistnevnte erstattes trolig av Paulo Da Silva eller Nedum Onuoha.

West Brom vant 3-0 i tilsvarende oppgjør i 2009. Før det hadde de svake 0-3-3 på de seks siste hjemmekampene mot Sunderland.

Dette ser åpent ut, men vi holder en liten knapp på hjemmelaget som må rette på inntrykket fra sist helg. Vi tror Drillos teori holder vann og går for hjemmeseier, men når vi ser over kupongen helt til slutt og har ett kryss til overs, havner det her, i form av en U-gardering. HU i kamp 8.

Crystal Palace - Ipswich
Palace har vunnet 3-2 hjemme mot Leicester og tapt 0-1 borte for Barnsley. Laget slet sist sesong, men resultatene var rimelig gode, det var poengtrekket som gjorde at klubben duppet nedom nedrykksplassene midt i sesongen. Blanske ark og fargestifter for Palace nå, og det kan bare gå bedre enn i fjor. Dette er et av lagene som har et snev av uberegnelighet over seg i vår bok. Palace kan slå de beste og tape mot bunnlaget helgen etter.

Ipswich innledet overbevisende med 3-1 borte mot opprykkskandidat Middlesbrough, og 1-1 hjemme mot Burnley sist er heller ikke ille, og man kunne fort vunnet også da Burnley fikk sin scoring noe heldig helt mot slutten.

Hos Palace er det ingen nye skadefravært. Sean Scannell og Lee Hills er fortsatt på listen for long term injuries.

Hos Ipswich ser det ut til å være problemer. Mark Kennedy, Connor Wickham, Damien Delaney, Grant Leadbitter og Luciano Civelli er definitivt ute med skader. Carlos Edwards er tilbake fra skadefravær. Den nye, innlånte spillerne Darren O'Dea, fra Celtic, er med i dagens tropp for første gang. Ellers er Pablo Counago forsvunnet fra klubben, han er lånt ut til nettopp Crystal Palace etter at manager Keane ikke ønsket ham i klubben lenger. Det var også litt turbulens rundt kaptein Walters, som ble fratatt kapteinsbindet etter negative uttalelser om klubben i pressen. Nå er han solgt til Stoke.

I 2009 vant Palace 3-1 i tilsvarende oppgjør. De vant også 3-1 i bortekampen. Ellers spriker resultatene en del, men ser man isolert på Ipswich hjemme mot Palace siste 10 år, har Ipswich såpass dårlige tall som 2-1-5 totalt. Palace hjemme mot Ipswich i samme periode er 2-3-3 totalt.

Crystal Palace ledes av George Burley, tidligere spiller og manager i Ipswich Town i over 20 år. Han har hentet inn flere tidligere Ipswich-spillere til London, og han har trolig en klar ide om hvordan Ipswich skal slås. Når bortelaget i tillegg sliter med skader går vi for en ren H i kamp 9.

Reading - Nottingham Forest
Reading skuffet mange tippere da de tapte 1-2 hjemme for nedrykkskandidaten Scunthorpe i åpningskampen. Siden ble det 1-1 borte mot Portsmouth. Reading er tippet i toppen av tabellen av mange, og da må man klare bedre enn det.

Forest har gjort få eller ingen forsterkning på laget som nesten rykket opp i fjor, og ingen er vel dirkete imponert over 0-1-1 innledningsvis. Tap borte for Burnley og 1-1 hjemme mot Leeds er fasit så langt.

Reading har Jay Tabb ute med skade. Man håper å få Matt Mills og Shane Long tilbake fra skadefravær. Av dem som har vært ute en stund nevner vi Julian Kelly, som ventes tilbake snart, men ikke i dag. Det samme gjelder Ivar Ingimarsson.

Forest har David McGoldrick ute med skade, mens Chris Gunter er suspendert. Det varlses at Brendan Moloney er en sannsynlig eratatter for Gunter.

Det scores gjerne få mål når disse møtes. De tre siste i Reading har endt 0-0, 0-1 og 1-0.

Et spill på under 2,5 mål frister litt i denne kampen. På tippekupongen utelukker vi B, da Forest ikke virker like farlige denne sesongen og dessuten ikke vant mer en fire kamper på bortebane forrige sesong. HU i kamp 10.

Preston - Portsmouth
Preston avsluttet forrige sesong med to tap og har inneledet denne sesongen med det samme. 0-2 hjemme mot Doncaster og 0-4 borte mot Swansea forteller det aller verst: Preston har ennå ikke scoret denne sesongen. De bånner Championship, men veien opp er foreløpig ikke lang.

Portsmouth har innledet omtrent like svakt som mange forventet. Tap mot Coventry og 1-1 mot Reading er resulatene som har kommet i skyggen av de tilsynelatende evigvarende økonomiske problemene. Tidligere Burnley manager Steve Cotterill disponerer en liten og utsatt gruppe spillere. Det er en del kvalitet men det er også mye usikkerhet.

Preston har ingen nye navn på skadelisten, som inneholder to navn: Wayne Brown og Barry Nicholson. Tilbake på laget kommer Sean. St Ledger som er sulten på å spille etter å ha mistet sesongstarten. Dette vil stykre Prestons forsvarslinje, der manager Darren Ferguson hittil har vært tvunget til å tenke kreativt og bruke for eksempel Billy Jones i en uvant midtstopperrolle, uten særlig suksess.

Portsmouth stiller med tidligere Preston-spiller David Nugent på laget. Ellers er det tvilsomt om gode John Utaka rekker kampen på grunn av en skade han pådro seg mot Reading.

Preston stoppet på 9-10-4 på hjemmebane forrige sesong. Ingen lag likte seg på Deepdale. Portsmouth vant 1-0 på Deepdale i en FA-cupkamp i 2008.

Preston er nesten nødt til å score et mål i dag og helst vinne denne kampen, for ikke å sakke akterut. Ikke godt å si hva vi kan forvente av Portsmouth i denne divisjonen i år. Med tanke på at Prestons skadesituasjon ser litt lysere ut blir markeringen HU i kamp 11.

Hull - Watford
Hull startet med en fin 2-0 seier over Swansea, men sist røk de 0-4 for Millwall. Manager Nigel Pearson var selvsagt dypt skuffet over spillerne sine etter den svake forestillingen, han har lagt inn ekstra treninger denne uken, som blant annet har blitt brukt til å omstille seg etter flausen og legge grunnlag for jevne prestasjoner på høyt nivå. Så gjenstår det å se om the Tigers lykkes i dag.

Watford har fått en god start, kanskje bedre enn forventet, da tenker vi spesielt på borteseieren over Norwich. Det lønner seg å stå på i 90 munitter i fotball, og Watford har fått greit betalt for strevet med 4 poeng på to kamper. Man var meget nær seier mot Coventry også, men en sen utlikning sørget for 2-2.

Det er lite skader i begge lag. Watford har tvil rundt 2. målvakt Rene Gilmartin. Hvis han ikke kan stille, settes juniormaålvakten Jonathan Bond på benken i dag også. Dette er neppe viktig for kampen. Nykommer Jordon Mutch kom innpå som innbytter sist og får trolig spille i dag også.

Hull har vunnet 4-1 og 3-0 i de to siste tilsvarende kampene.

Watford har overrasket med sin gode innledning, men på KC Stadium bestemmer Hull City, og det ligger en ny hjemmeseier i kortene slik vi vurderer det. Hull er kanskje noe svekket etter nedrykket, men laget holder god Championship-standard og vel så det, mens Watford trolig vil få større problemer med å holde nivået. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker.

Klikk her for å levere vår 486-rekker.

Her kan du levere 486-rekkeren til redusert pris med TippStation , uten at vinnersjansene minskes i like stor grad.

96-rekker

Tipping Lørdag, frist: 21.08.2010 15:55
1. Strømsgodset - Brann H U
2. Wigan - Chelsea B
3. Arsenal - Blackpool H
4. Stoke - Tottenham H U
5. Everton - Wolverhampton H
6. Birmingham - Blackburn H
7. West Ham - Bolton H U B
8. West Bromwich - Sunderland H U
9. Crystal Palace - Ipswich H
10. Reading - Nottingham Fore H U
11. Preston - Portsmouth H U
12. Hull - Watford H

486-rekker

Tipping Lørdag, frist: 21.08.2010 15:55
1. Strømsgodset - Brann H U
2. Wigan - Chelsea B
3. Arsenal - Blackpool H
4. Stoke - Tottenham H U B
5. Everton - Wolverhampton H
6. Birmingham - Blackburn H
7. West Ham - Bolton H U B
8. West Bromwich - Sunderland H U B
9. Crystal Palace - Ipswich H
10. Reading - Nottingham Fore H U B
11. Preston - Portsmouth H U B
12. Hull - Watford H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør