Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Storhamar har våknet

Derby-seieren mot Lillehammer er bensin på tanken før matchen mot Rosenborg.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag
Overgangsmarkedet: Gresk landslagsspiller til Roma
V65 Åby: Veijo fortsetter fremgangen!
Dobbel V5 Bergen: Åsbjørn best i Bergen
Lunsjtrav Drammen: Høitomt på hugget!

Langoddsen domineres av ishockey, fra GET-Ligaen, russisk, finsk og svenske ligaer. Men det spilles fotball også, fransk, gresk og spansk cup, og Afrikamesterskapet. Natt til fredag kan vi holde oss våkne med NHL.

Det ble en flott dag for oddstipsene i går, med treff på Sør-Afrika til 2,10, uavgjort i Swansea til 3,25 og langskuddet til 2,35 på maksimalt to scoringer i Valencia - Real Madrid.

Husk at Eurojackpot starter fredag!

Dagens langskudd
219. Rögle BK - Linköpings H 2,60

Elitserien. Bunnlaget Rögle er svake på reise, men hjemme i Lindab Arena er de på høyde med de aller fleste. De fire siste her er vunnet, mot MODO trengte man straffer, mens AIK, Växjö og Brynäs ble slått i ordinær tid. Vi må hele åtte hjemmekamper tilbake for å finne sist Rögle tapte i ordinær tid her. Nå kommer seriens sterkeste bortelag på besøk, men vi tror ikke dette er noen opplagt B. Linköpings falt helt sammen mot Färjestad for en uke siden, de tapte ikke mer enn 1-3 hjemme, men leverte en 1. periode milevis unna toppnivå og ble rundspilt, sa en av spillerne til Canal+ etterpå. Siden har man tapt 3-4 på straffer hjemme for Frölunda. Dette er formsvikt i våre øyne, og det er alt annet enn hyggelig å reise til Lindab Arena og møte et hjemmelag i poengnød. 2,60 på hjemmeseier må testes.

221. Real Betis - Atletico Madrid H 2,95
Copa del Rey, kvartfinale, returkamp etter 2-0 til Atletico på Vicente Calderon, bortemålsregelen gjelder. Betis gjorde seg ikke bort i den første kampen, de skapte en hel del fremover og kunne fort scoret og skaffet seg et mye bedre utgangspunkt. Men de klarte aldri å hevne Atleticos sjokk-åpning og scoringene til Falcao og Filipe Luis. Likevel, kampen var jevn, og 0-2 er mulig å hente opp på hjemmebane for et lag som ligger som nummer 4 har vært veldig gode i Primera Division. Atletico holder enda høyere kvalitet, men de ønsker ikke å bruke mer krefter enn høyst nødvendig. De kan tape denne 1-3 og likevel gå videre. 2,95 ser høyt ut på Real Betis og må prøves.

Norsk Tipping

Dagens avslag
233. Malaga - Barcelona B 1,40

Copa del Rey, kvartfinale, returkamp etter 2-2 på Camp Nou, bortemålsregelen gjelder. Vi forventet at Barcelona skulle vinne hjemmekampen sin, men de hadde ikke helt dagen, samtidig som Malaga var gode. Nå som hjemmebanefordelen er hos Malaga, er dette ganske så åpent, her øyner naturligvis Malaga-trener Pellegrini muligheten til å ta en stor skalp. Barcelona er Spanias beste lag for tiden, men det er urovekkende at de tapte 2-3 for Real Sociedad sist helg. Er det en ørliten Barca-formdupp vi er vitne til? Vi kan være med på at Barcelona skal være favoritter, men vi er langt unna å spille borteseier til 1,40.

Dagens spill
Vi trenger ikke lete lenge i dag, det er mye spennende og aktuelt i GET-Ligaen. Vi dropper 1,40-oddserne Sparta og Lillehammer, selv om spesielt Sparta skal ha gode sjanser. Vi sikter et par hakk høyere og ser på Storhamars og Lørenskogs kamper.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

196. Rosenborg IHK - Storhamar Dragons
GET-ligaen. Rosenborg viser svakest form av alle for tiden, og har mistet kontakten med lagene over. De ligger i bunnen sammen med Tønsberg, og dette lukter nedrykkskvalik. På de ti siste rundene har de kun tatt 2 poeng, ved å vinne i spilleforlengelsen i Tønsberg. I Trondheim har det blitt 2-6 for Oilers og 1-2 for Sparta i årets to spilte. Sist søndag ble det tap 3-4 i nøkkelkampen borte mot Stjernen, personlige feil ødela.

Joakim Erbe er suspendert. Patrik Magnusson er kommet fra Karlskrona, bunnlaget i Allsvenskan, han debuterer her. Ryan Martinelli har forlatt Trøndelag til fordel for tysk ishockey, han vil bli savnet, og NHL-spillerne man hadde på lån en stund er for lengst tilbake i USA.

Storhamar hadde tapt borte for Frisk, Lørenskog og Tønsberg da de skulle opp mot Lillehammer i nok et Mjøs-derby tirsdag. Der stilte de sterkt, og anført av en glimrende Pål Johnsen bidro hele laget til en råsterk 4-0-seier over rivalen fra OL-byen. Dette var meget viktig for moralen, og annen gang på rad man slo Lillehammer. Dermed har Storhamar inntatt en klar 7. plass, det er 10 poeng opp til Lillehammer på 6. plass og 10 poeng ned til Stjernen på 8. plass. Storhamar har 6-4-8 på bortebane etter tre perioder.

Jensen, Johnsen og Larriveè storspilte på tirsdag og det skal ikke være snakk om nye skader eller fravær. Vi forventer samme lag som sist, Skadsdammen er fortsatt ute med hjernerystelse.

Storhamar har en kamp fra tirsdag i beina og de måtte ha spilleforlengelse for å vinne sist de var i Trondheim. Grunnen til at vi likevel tror på dem i dag, er ikke bare at det løsnet skikkelig mot Lillehammer, men at Rosenborg i våre øyne er et svakere lag nå enn tidligere. De har mistet spillere, de har mistet formen og vi tror det blir tap igjen. 1,75 for borteseier brukes i en dobbel.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Norsk Tipping

203. Lørenskog IK - Frisk Asker
GET-Ligaen. Lørenskog ledet borte mot Lillehammer etter to perioder på søndag, men det koste over mot slutten, mange utvisninger og en taktisk svak 3. periode ga tre baklengs og tap 4-6. Før dette hadde man vunnet 2-1 både mot Storhamar og Stjernen. Lørenskog er bare ligaens fjerde beste hjemmelag, tallene er 10-2-5 etter tre perioder. De har dog slått Frisk 6-2 ved forrige anledning.

Lørenskog har hatt noen skader i laget, men det skal være bedre nå. Målvakt-plassen har vært et lite spørsmålstegn, men nå melder klubben at Phil Osaer (fra Cardiff, tidligere i Sparta) har signert, og at man regner med å ha ham spilleklar i dag. Eventuelt så står Sørlie Eriksen igjen.

Frisk fortsetter å imponere. Mange så at laget var forsterket før sesongen, men at de skulle være med i topp 4 er en positiv overraskelse. Sist søndag knuste man VIF 5-1 i Asker, de kviknet voldsomt til i 2. periode etter at de startet matchen svakt. Det ble tap 2-5 på Lillehammer runden før. Før dette vant Frisk åtte matcher på rad, vi må helt tilbake til 20. desember for å finne forrige tap, 3-6 hjemme for dagens motstander. Frisk er fjerde beste bortelag med 9-2-6 på fremmed is etter tre perioder.

Klubben informerer på sine nettsider: Bryan Marshall er reist til Herning, Johan Erkgärds er hentet inn som erstatter. Kiel McLeod spiller ikke mens Domsutvalget vurderer lengden på suspensjonen for episoden mot Storhamar. Ellers: Günther, Nordrum og Frøystad var ute mot VIF i helgen melder Budstikka.no, men de kan være tilbake her. Boisvert sliter med sykdom og er neppe 100 prosent, om han i det hele tatt spiller. Juniorspiller Medhus debuterte mot VIF, og scoret.

Lørenskog er ofte gode mot Frisk og slo dem 6-2 her i november. De slo dem også 6-3 i Asker da Frisk viste storform før jul. Nå skal Lørenskog heve seg etter det irriterende utvisnings-tapet på Lillehammer, samtidig som Frisk ser noe svekket ut grunnet fravær. Dette skal være en hjemmeseier og 1,50 på H gir oss en dobbel til 2,63. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

196. Rosenborg IHK - Storhamar Dragons 2,90 4,30 1,75
203. Lørenskog IK - Frisk Asker 1,50 4,60 3,75

Total odds 2,63

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør