Chelsea er en av storfavorittene som vi garderer på søndagens tippekupong.
Chelsea er en av storfavorittene som vi garderer på søndagens tippekupong. Foto: Justin Tallis (Afp / NTB scanpix)

Storklubber i fare

Vi går etter store premier og garderer både Arsenal, Chelsea, Manchester City og Real Madrid på tippekupongen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Oddstips: 
  Frisk tar VIF også
Langskudd: 
Spill til 5,30 i odds
Tour de Ski: 
Heidi vil være med
Tour de Ski: 
Petter er for stor favoritt
Hoppuka: 
Rune har noe stort på gang
V4 Täby:  
Galoppsøndag fra Stockholm
V65 Harstad: 
Nye eventyr med HC
V64 Ørebro:
  Store kroner på gang?

Søndagens tippekupong består av kamper fra FA-cupen og de to øverste ligaene i Spania. Det er mange store favoritter på kupongen, og i jakten på gode premieutbetalinger har vi valgt å gardere flere av dem.

Det er verdt å merke seg at Premier League-lagene har vært gjennom et meget tøft juleprogram, og vi kommer nok til å se mange faste spillere på tribunen og benken.

1. Arsenal – Hull

Vi er kommet til tredje runde i FA-cupen, der lagene i Premier League og Championship gjør sin inntreden.

Dette er reprise fra finalen i 2014, da Arsenal vant 3-2 etter ekstraomganger. Arsenal skuffet stort i 0-2-tapet for Southampton forrige serierunde og må skjerpe både keeper- og forsvarsspill hvis man skal ha håp om medaljer. Stod med fine 4-1-0 på de siste fem før fadesen.

Det er ventet at David Ospina starter i mål for hjemmelaget. Danny Welbeck og Lukas Podolsk er trolig ute med skader, mens duoens spisskollega Olivier Giroud soner karantene. Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Mesut Özil, Abou Diaby og Jack Wilshere befinner seg fortsatt på skadelisten, og det er ventet at manager Arsene Wenger gjør en del endringer på laget.

Hull hadde fortjent poeng mot Leicester fjerde juledag (0-1-tap), men fikk bedre betalt for innsatsen i den flotte 2-0-seieren over Everton første nyttårsdag. Har klatret til 15. plass, og det skiller to poeng ned til nedrykk.

Tom Huddlestone og Stephen Quinn er tilbake etter å sonet karantene. Andy Robertson, Liam Rosenior, Gaston Ramirez, Mohamed Diame og Michael Dawson er ute med skader, og det er mulig at spillere som Harry Maguire, Tom Ince og Yannick Sagbo får sjansen fra start.

Arsenal er litt for stor favoritt på folkerekka (69 prosent), og det frister å gardere helt ut. HUB.

2. Yeovil - Manchester United
Meget tung jul for hjemmelaget, som har tapt de tre siste kampene med totalt 1-6 i målforskjell. Starter dermed det nye året med jumboplass i League One. Slo ut Accrington og Notts County over to kamper for å ta seg til tredje runde.

Forsvareren Jordan Clarke er ute for Yeovil, og det er også usikkerhet rundt en del andre spillere.

United har trillet mye ball i det siste kampene, men har vært tamme foran motstanderen mål og skapt få sjanser. Uavgjort mot Stoke og Tottenham i julen har ført til at laget er blitt værende på tredjeplass, og flere lag jager rett bak.

Ashley Young er ute for bortelaget, og det er også tvilsomt om Marcos Rojo, Daley Blind og Marouane Fellaini rekker kampen. Angel di Maria er tilbake i trening og kan få spilletid.

Hadde United møtt er mer formsterkt og spennende League One-klubb enn Yeovil, hadde vi vurdert en gardering. Men dette bør bli lett match for bortelaget. B.

3. Chelsea – Watford
Chelsea møtte et meget motivert Tottenham første nyttårsdag og måtte tåle noe så sjeldent som et 3-5-nederlag. Klarte heller ikke å slå Southampton i den siste romjulskampen og har nå nøyaktig lik poengsum og målforskjell som Manchester City.

Hjemmelaget har så å si ingen skadeproblemer, men det er ventet at manager Jose Mourinho gjør en god del forandringer i startoppstillingen.

Watford gjorde hele seks bytter til kampen mot Cardiff forrige runde, men tok likevel en fortjent 4-2-seier. Har flotte 4-0-1 på de siste fem og har et godt grep om playoffplassen i Championship.

Midtbanespilleren Adlene Guediour har returnert til arbeidsgiveren Crystal Palace og er dermed uaktuell i dag. Sebastien Bassong har er ikke berettiget for spill for Watford i FA-cupen grunnet en klausul i låneavtalen med Norwich. Forsvarerne Joel Ekstrand og Gabriel Tamas er skadet.

Denne kampen har nok ikke spesielt høy prioritet for Chelsea. Når folkerekka samtidig viser 77 prosent på H, er det interessant med en gardering. HU.

4. Stoke – Wrexham
Stoke spilte minst like godt som Manchester United nyttårskampen, men måtte nøye seg med poengdeling. Slo West Bromwich og Everton i romjulskampene uten å slippe inn mål og har klatret til 11. plass.

Bojan Krkic er ute med strekkskade, og det er ventet at hjemmelaget hviler en del faste spillere.

Conference-laget Wrexham slo ut Maidstone og Woking på veien til tredje runde og ligger på 14. plass i ligaen. Er i ok form med 2-2-1 på de siste fem.

Viktige Louis Moult (11 seriemål) og spisskollega Andy Bishop er usikre grunnet skader. Kaptein Dean Keates og keeper Andy Coughlin er uaktuelle.

Uansett hva slags lag Stoke stiller i dag, bør et middelmådig Conference-lag være overkommelig motstand på hjemmebane. H.

5. Manchester City - Sheffield Wednesday
Nyttårsseieren over Sunderland sendte City opp på delt ledelse med Chelsea. Det må også ha vært gledelig for manager Manuel Pellegrini å endelig ha en spiss tilgjengelig. Stevan Jovetevic gjorde et godt comeback og endte opp med både mål og målgivende.

Kaptein Vincent Kompany og angriperne Strikers Edin Dzeko og Sergio Aguero er fortsatt ute for hjemmelaget. Keeper Joe Hart er én av flere faste spillere som kan bli hvilt.

Selv om Wednesday ikke imponerte verken mot Wigan eller Blackpool i romjulen, gjorde laget jobben og tok seks viktige poeng. Er nå helt ute av bunnstriden i Championship og kan begynne å tenke på kampen om playoffplassene.

De innleide spillerne Royston Drenthe (Reading) og Lewis McGugan (Watford) har reist hjem til sine respektive moderklubber. Kaptein Glenn Loovens er nylig tilbake fra skade, og det er også mulig at hans midtstoppermakker Kamil Zayatte blir klar etter å ha vært ute siden september.

Vi gjør som med Chelsea-kampen - garderer en stor favoritt. HU.

6. Southampton – Ipswich
Southamptons formsvikt er offisielt avblåst etter ti av tolv mulige poeng mot Arsenal, Chelsea, Everton og Palace i julen.

Nathaniel Clyne er fortsatt ute med skade, og det ser heller ikke ut til at Sadio Mane blir klar. Maya Yoshida er opptatt med landslagsspill for Japan.

Det er et herlig driv over Ipswich om dagen, og laget kom gjennom julen med seiere over Middlesbrough, Brentford og Charlton. Ligger dermed fortsatt ett poeng bak serieleder Bournemouth i Championship.

Forsvareren Tyrone Mings kan være tilbake etter skade i dag.

Southampton ble slått ut av ligacupen av Sheffield United i midten av desember, og det kunne være fristende å gardere denne kampen. FA-cupen er imidlertid en langt mer prestisjefull turnering, og laget er i bedre form enn det som var tilfelle for tre uker siden.

Samtidig har opprykk til Premier League garantert høyest prioritet for Ipswich denne sesongen, og flere av de bedre lagene i Championship gikk på cupsmeller i går. H.

7. Aston Villa – Blackpool
Aston Villa har fått tettet godt igjen i forsvaret, men laget scorer samtidig nesten ikke mål. Dermed er det bare blitt tre poeng på de fem siste kampene og null seiere. Ligger for tiden på 12. plass.

Forsvarsklippen Ron Vlaar måtte ut med skade mot Crystal Palace sist og må trolig stå over her. Fabian Delph er fortsatt suspendert, mens Ashley Westwood, Nathan Baker og Libor Kozak er skadet. Manager Paul Lambert kommer trolig til å gjøre en del endringer på laget.

Blackpool tok et heldig poeng hjemme mot Rotherham forrige runde i Championship, men det monner lite når man har seks poeng opp til det nest svakeste laget i ligaen. Har ennå til gode å vinne på bortebane denne sesongen.

Manager Lee Clark ser ut til å råde over et skadefritt mannskap.

Hadde Villa møtt litt mer spenstig Championship-motstand, ville vi nok ha gardert denne. Men Blackpool er rett og slett et meget svakt lag, og selv et reservepreget Villa bør ha gode vinnersjanser. H.

8. Valencia - Real Madrid
La Liga er tilbake etter en julepause på to uker.

Valencia tok ferie med 1-0-seier borte mot Eibar og klatret opp på fjerdeplass (ble passert av Sevilla i går). Har flotte 6-1-1 og 18-4 i målforskjell på Mestalla så langt i sesongen.

Javi Fuego (karantene) ser ut til å være eneste fravær av betydning.

Grunnet deltakelse i klubb-VM, en turnering laget vant, har ikke Real vært i aksjon i serien siden 12. desember. Oppgjøret mot Almeria endte med 4-1-seier, og hovedstadslaget leder ligaen med ett poeng på Barcelona (har også en kamp til gode).

Selv om det ble tap for Milan i en treningskamp i romjulen, er formen eksepsjonell god. Laget har vunnet 22 kamper på rad, noe som er spansk rekord.

Det er usikkert om forsvarerne Marcelo og Alvaro Arbeloa blir klare, men Luka Modric er definitivt ute.

To av de tre siste innbyrdes oppgjørene har endt uavgjort, og vi blir ikke overrasket dersom Reals seiersrekke skulle bli brutt i kveld. UB.

9. Espanyol – Eibar
Espanyol vant tre av de fire siste kampene før julepausen og klatret opp til 10. plass i La Liga. Har bare tapt én hjemmekamp denne sesongen (4-3-1).

Sliter offensivt i kveld ettersom angriperne Christian Stuani og Lucas Vazquez, som til sammen har stått for åtte mål og tre målgivende, er suspendert. Forsvareren Eric Bailly er opptatt med Afrikamesterskapet.

Nyopprykkede Eibar har gjort det langt bedre enn ekspertenes spådommer før sesongstart og ligger på en flott niendeplass, på samme poengsum som dagens motstander. Møtte tøff motstand i de to siste kampene før juleferien (Sevilla og Valencia) og tok ett poeng fra møtene.

Eibar har i likhet med kveldens motstander nøkkelspillere ute med karantene. Angriperen Mikel Arruabarrena (fire mål og to assists) og forsvareren Raul Albentosa (to mål og to assists) må begge stå over. Midtbanespilleren Borja Fernandez er ny i klubben og kan debutere i dag.

Espanyol har lite krutt i angrepet grunnet suspensjoner, og Eibar har muligheter til å knipe poeng. HU.

10. Real Sociedad – Barcelona
Real Sociedad spilte uavgjort mot Levante og Atletico før julepausen og ligger på 14. plass. En skuffende sesongstart tatt i betraktning at laget endte på sjuendeplass i fjor.

Den viktige angriperen Carlos Vela (seks mål og to assists) må trolig stå over med en skade. I tillegg er David Zurutuza, Zaldua, Imanol Agrirretxe, Mikel Gonzalez og Goka Elustondo uaktuelle. Midtbanespilleren Esteban Granero er derimot tilbake.

Barcelona avsluttet 2014 med målfester (5-0 over Cordoba i serien og 8-1- over Huesca i cupen), men klarte bare 0-0 borte mot Getafe i den nest siste seriekampen. Ligger ett poeng bak Real Madrid og har også spilt én kamp mer enn erkerivalen.

Skademessig ser det meget bra ut; Thomas Vermaelen er trolig eneste fravær.

Dersom Barcelona skulle ha en "av-dag", kan Sociedad ta poeng. Men vi satser på at stjernegalleriet stiller skjerpet og uthvilt etter ferien. B.

11. Alcorcon - Real Betis
I Segunda ruller også ballen igjen etter vinterpausen som startet etter serierunden 21. desember.

Alcorcon avsluttet med bortetap for Gijon og falt ned til åttendeplass (ble passert av Mirandes lørdag). Har to poeng opp til sjetteplassen som gir opprykkskvalik.

Spissen Oscar Plano soner karantene, mens midtbaneveteranen Sergio Mora er skadet. Midtbanespilleren Anderson og forsvareren Djené er heller ikke med.

Betis på sin side slo Santander i den siste kampen før jul og klatret opp på tredjeplass (ble passert av Girona lørdag). Det var lagets fjerde seierseier på rad.

Den faste midtbanespilleren Javier Matilla og fire spillere som har spilt fra fire til ni kamper denne sesongen, er ute med skader.

Dette blir for vanskelig for oss, og vi helgarderer. HUB.

12. Racing Santander - Numancia
Racing var inne i en meget trist periode før jul og har ikke vunnet en kamp siden 22. november. 0-1-3 på de siste fire kampene har sendt laget ned på tredje sisteplass.

Den viktige spissen Mamadou Koné er fortsatt ute med skade for hjemmelaget. Den innleide midtbanespilleren Alvaro Garcia (Granada) og forsvareren Francis er også uaktuelle, mens Pedro Orfila (forsvar) er suspendert.

Numancia lå under 3-6 på hjemmebane mot Lugo da det gjenstod ca seks minutter av den siste kampen før jul, men scoret tre mål på tampen og reddet ett poeng. Har dermed ikke tapt på de siste ni seriekampene, og laget klatret til tiendeplass (falt ned én plass lørdag) etter en tung start på sesongen.

Kantspilleren Luis Valcarce er ute med skade, men midtbanespilleren Antonio Tomas er tilgjengelig.

Vi tror mest på bortelaget, men feiger ut med en helgardering også her. HUB.

432-rekker:
1. Arsenal – Hull HUB

2. Yeovil - Manchester United B

3. Chelsea – Watford HU

4. Stoke – Wrexham H

5. Manchester City - Sheffield Wednesday HU

6. Southampton – Ipswich H

7. Aston Villa – Blackpool H

8. Valencia - Real Madrid UB

9. Espanyol – Eibar HU

10. Real Sociedad – Barcelona B

11. Alcorcon - Real Betis HUB

12. Racing Santander - Numancia HUB

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Arsenal – Hull HB

2. Yeovil - Manchester United B

3. Chelsea – Watford HU

4. Stoke – Wrexham H

5. Manchester City - Sheffield Wednesday H

6. Southampton – Ipswich H

7. Aston Villa – Blackpool H

8. Valencia - Real Madrid UB

9. Espanyol – Eibar HU

10. Real Sociedad – Barcelona B

11. Alcorcon - Real Betis HUB

12. Racing Santander - Numancia UB

Klikk her for å levere 96-rekken.