Rosenborg og  Fredrik Midtsjø, Alexander Søderlund, Ole Selnæs og Jonas Svensson gjorde jobben borte mot mot færøyske Víkingur på Sarpugerði stadion sist torsdag.
Rosenborg og  Fredrik Midtsjø, Alexander Søderlund, Ole Selnæs og Jonas Svensson gjorde jobben borte mot mot færøyske Víkingur på Sarpugerði stadion sist torsdag. Foto: Oliver Joensen (NTB scanpix)

Strålende norske utgangspunkt

Tre norske lag skaffet seg et strålende utgangspunkt i første kvalrunde til Europa League. Torsdagens midtukekupong er i sin helhet viet returkampene fra denne turningen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Hafnarfjordur er ingen spøk
Oddslangskudd: Godset trenger ikke å vinne
V65 Øvrevoll: Jackpot med herlig V65
V4 Vaggeryd: Untersteiner innfrir med norgeskjenning
V5 Bjerke: Frekk banker i vrien lunsj
Dobbel V5 Bergen: Storetvedt med sprek nykommer
Nabolaget: Bli med i sommerquiz

Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Returkamper i den første kvalifiseringsrunden til Europa League utgjør samtlige tolv kamper på ukens midtukekupong, som altså går torsdag denne uken. Både Strømsgodsets bortekamp mot Partizani, Odds hjemmekamp mot Sheriff og Rosenborgs hjemmekamp mot Vikingur er på kupongen.  Bonuspotten er nå på ca 660 000 kroner, og innleveringsfrist på midtukekupongen er kl 18.55.

1. Partizani - Strømsgodset
Albanske Partizani Tirana fikk med seg et bortemål i første kamp mot Godset i Drammen sist torsdag, men 1-3 er likevel et vrient utgangspunkt for videre avansement. Kom seg til denne kvaliken etter 3. plass i den hjemlige ligaen.

Godset har vært med i Europa de to siste sesongene, selv om det ikke har blitt avansement til noe gruppespill. Fulgte opp 3-1 triumfen i hjemmemøtet med sterke 4-1 hjemme mot Viking søndag.

Godset har ikke for vane å glitre på bortebane og vi setter alle tegn på i dette returmøtet. HUB.

2. Odd - FC Sheriff
Svært overraskende 3-0 seier for Odd i første møte i Moldova og et strålende utgangspunkt for avansement til 2. kvalifiseringsrunde. Til tross for en bra kamp spillemessig. røk laget 2-3 hjemme mot Vålerenga i Tippeligaen søndag.

Sheriff Tiraspol har imponert i Europacupene og var med i gruppespillet både i 2009, 2010 og 2013, men har et steintøft utgangspunkt foran returmøtet i Skien.

Odd trenger ikke å vinne her, og kommer til å være forsiktige. HU.

3. Rosenborg- Vikingur
To sene mål av Aleksander Søderlund gjør at Rosenborg har en meget bra utgangspunkt for avansement til 2. kvalifiseringsrunde og dette bær være en formalite mot færøyske Vikingur. H.

4. AIK - VPS
AIK holdt på å gå på en blemme i bortemøtet og lå tidlig under 0-2. Tok seg sammen etterhvert og fikk et greit utgangspunkt med 2-2. 0-0 i bortemøtet mot Kalmar i den hjemlige serien søndag.

VPS med meget svake 2-3-10 på de femten første seriekampene i hjemlig Veikaussliga og sist på tabellen.

AIK skjerper seg nå og vinner denne. H.

5. NSI Runavik - Linfield
Vertene fra Færøyene har 0-2 å hente opp fra bortemøtet i Nord-Irland. I den hjemlige serien holder laget 2. plass. 1-1-15 på de siste 17 kampene i Europa, så dette er ikke et lag med store meritter fra Europa.

Linfield ble toer i den nordirske serien i fjor, men endte hele ti poeng bak Crusaders. Har faktisk møtt færøyisk motstand de tre foregående årene i kvalikspillet til Europa League, og gått videre hver gang.

Færøyisk fotball har vist en viss bedring de senere årene og ikke helt umulig at Runavik kan ta denne. HUB.

6. Slask Wroclaw - NK Celje
Hjemmelaget med 1-0 seier i det første møtet og et flott utgangspunkt før returmøtet hjemme. Fjerdeplass i den hjemlige polske ligaen sist sesong og Wroclaw hevder seg normalt bra i disse kvalikrundene.

2. plass for Celje i den hjemlige slovenske serien sist sesong. Har ikke hatt suksess i Europa de siste årene og røk blant annet ut for Tromsø i kvaliken i 2013.

Det bør være svært gode muligheter for hjemmeseier her, selv om ikke Slask Wroclaw trenger å vinne. H.

7. Ferencvaros - Go Ahead Eagles
1-1 i det første møtet i Nederland. Ferencvaros tok 2. plass i den hjemlige ungarske serien i fjor, og vant også cupen. Røk ut i andre kvalikrunde i fjor etter exit mot Rijeka.

Go Ahead Eagles rykket ned fra Eresdivisie i vår, og deltar i Europa League-kvalifisering for første gang. Er noe svekket siden nedrykket.

Hjemmebane kan avgjøre dette oppgjøret. HU.

8. St. Johnstone - Alashkert FC
0-1 seier til armenske Alashkert i første møte, og således et brukbart utgangspunkt for skotske St. Johnstone før returmøtet hjemme. Skottene slo ut Rosenborg i 2013, og kom seg også videre til tredje kvalrunde i fjor etter å ha eliminert svetsiske Luzern i andre kvalrunde.

Alashkert rykket opp til toppdivisjonen i Armenia i 2013 og spiller i Europa for første gang.

Skotske St. Johnstone har bra rutine fra Europa og bør ha gode sjanser til å vinne hjemmemøtet, men vi dekker fullt ut. HUB.

9. Aberdeen - Shkendija 79
1-1 i det første møtet i Makedonia og et flott utgangspunkt for Aberdeen. Daugava Riga og Groningen ble slått i de første rundene i fjor, før sterke real Sociedad ble for gode i tredje kvalifiseringsrunde i fjor.

Makedonske Shkendija 79 forsøker seg i Europa for fjerde gang. Har røket ut i første kvalrunde de tre foregående gangene.

Bra sjanse for Aberdeen dette. H.

10. St. Patricks - Skonto Riga
Irske St. Patricks tok ledelsen 1-0 i første møte, men endte opp med å tape 1-2. Fire seirer på rad i den irske serien.

Skonto Riga på 3. plass i den hjemlige serien i Latvia etter 5-3-2 på de ti første seriekampene. Etter å ha blitt slått ut i første runde fem år på rad, klarte latvierne å avanserer til andre runde i fjor, men røk da ut mot FC Tiraspol.

Irske St. Patricks bør ha gode muligheter her, men ikke ikke helt utenkelig med uavgjort. HU.

11. FH Hafnarfjordur - Seinajoen
Sterk 1-0 seier for islandske Hafnarfjordur i første møte som ble spilt i Helsinki. Solide 7-2-1 i den hjemlige serien og tabelltopp. Har bitt bra fra seg i Europa de siste årene med finalerunde i 2013 og tap for Elfsborg i 3. kvalrunde i fjor.

Finske Seinajoen imponerte med 2. plass i den finske toppserien i fjor som nyopprykket og deltar i Europa for første gang.

Hafnarfjordur er en av mange store hjemmefavoritter på torsdagens tippekupong, men innfrir? H.

12. KR Reykjavik - Cork
1-1 i det første møter i Irland og bra utgangspunkt for islendingene før hjemmemøtet i Reykajvik. Kom seg til andre rund i fjor, men røk da for sterke Celtic. Året før ble belgiske Standard Liege for sterke i 2. runde.

Cork var tidligere en gjenganger i Europa, men dette er første gang siden 2008. 2. plass på den irske tabellen etter sterke 12-5-1 på de 18 første seriekampene.

KR Reykjavik skal være favoritter, men har bortemål med seg fra Irland og går trolig forsiktig ut. HUB.

96-rekker

1. FK Partizani Tirana — Strømsgodset HUB

2. Odd — FC Sheriff Tiraspol HU

3. Rosenborg — Vikingur Gøta H

4. AIK — VPS Vaasa H

5. NSI Runavik — Linfield  U

6. Slask Wroclaw — NK Celje H

7. Ferencvarosi Tc — Go Ahead Eagles HU

8. St. Johnstone — Alashkert HU

9. Aberdeen — FK Skendija 79 H

10. St. Patricks — Skonto Riga HU

11. FH Hafnarfjördur — Seinäjoen H

12. KR Reykjavik — Cork City  HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil/nettbrett

432-rekker

1. FK Partizani Tirana — Strømsgodset HUB

2. Odd — FC Sheriff Tiraspol HU

3. Rosenborg — Vikingur Gøta H

4. AIK — VPS Vaasa H

5. NSI Runavik — Linfield HUB

6. Slask Wroclaw — NK Celje H

7. Ferencvarosi Tc — Go Ahead Eagles HU

8. St. Johnstone — Alashkert HU

9. Aberdeen — FK Skendija 79 H

10. St. Patricks — Skonto Riga HU

11. FH Hafnarfjördur — Seinäjoen H

12. KR Reykjavik — Cork City HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil/nettbrett

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør