Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Strømsgodset tibake på vinnersporet

Godset har ikke vunnet på fire kamper, men tre av kampene har gått borte. Vi tror trenden snur hjemme på fortet Marienlyst. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Opptur for Leeds
Tippetips: Tøff utfordring for Liverpool
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Et lass spillere risikerer karantene
V75 Bergen: Jokerpotten lever farlig

Lørdagens langoddsprogram er spekket med interessant kamper nå som klubbfotballen ruller for fullt igjen etter landskampoppholdet. Gledelig nok er det også seriestart i Italia denne helgen, og dermed er alle de store ligaene i gang i Europa.

Dagens langskudd
Førde - Notodden

Hjemmelaget innehar fantastisk form om dagen og står med tre strake seire, deriblant to sterke borteseire mot Fløy og Viking 2. I mellomtiden ble Mandalskameratene nedsablet 6-0 hjemme på Førde stadion. Oppturen skyldes et helt skadefritt mannskap og nye fine tilvekster. Serieleder Notodden har nitten poeng ned til lag nummer to og cruiser opprykket hjem. Har kun ett tap denne sesongen, det kom borte mot bunnlaget Austevoll i nest siste bortekamp. Slik oddsen er satt i denne kampen, synes 3,90 på Førde som trolig er blant avdelingens beste lag i øyeblikket som veldig høyt og Førde er et svært spennende langskudd lørdag.

Arsenal - Swansea (0-1)
Arsene Wenger kan komme til å kaste utpå så mange som fem nykommere til denne kampen og håper å få Arsenal-skuta på rett kjøl igjen. Tynges fortsatt kraftig av sentrale fravær. Gervinho, Alex Song og Carl Jenkinson soner alle karantene, mens playmaker Jack Wilshere, Abou Diaby og Tomas Rosicky alle er skadet. Nykommer Swansea har vist at de kan spille fotball, selv om de fikk juling av Manchester City den siste halvtimen i sesongdebuten. 2,85 på at Swansea ikke taper er verd et forsøk mot et Arsenal-lag som altså gjør store endringer lørdag.

Dagens avslag:
Stoke - Liverpool

Vidåpen kamp mellom to ubeseirede lag. Stoke har hentet Peter Crouch og Wilson Palacios i overgangsvinduet og har etterhvert et meget spennende lag. Liverpool har også åpnet solid, men Britannia Stadium er ingen enkel arena. Dette er en kamp som kan bikke alle veier og da er det bare å styre unna.

Bolton - Manchester United
Greit nok at Manchester United imponerte i andreomgangen hjemme mot Tottenham nest sist og nedsablet Arsenal sist. Men de imponerte ikke borte mot West Bromwich i sesongpremieren og hadde ingen sterk sesong på bortebane i fjor. Bolton er et leit lag å møte og når Norsk Tipping klemmer til med sjenerøse 1,32 på United-seier er det bare å holde godt på lommeboken. Det er fortsatt en helt annen verden å spille borte, og det gjelder også for topplagene.

Dagens spill
Vi hadde siktet innstilt på flere kamper denne lørdagen. Utenom de fire kampene vi har valgt ut på våre offisielle spilleforslag så gjaldt det:
Mainz hjemme mot Hoffenheim til 2,10 i odds. Bortelaget må unnvære sentrale Salihovic.
Brighton borte mot Bristol City. Gus Poyets nyopprykkede lag viser ingen svakhetstegn. 2,25 er borteoddsen.
Villarreal hjemme mot Sevilla. Villerreal var det tredje beste hjemmelaget i fjor og har spissparet Rossi/Nilmar intakt. 1,95 er hjemmeoddsen
For øvrig er det selvsagt topp sjanse for at Manchester City, Barcelona og Real Madrid innfrir sine handicap, men oddsen er jo også deretter.

Strømsgodset - Viking
Hjemmelaget har tilsynelatende mistet toppfarten og står uten seier på sine fire siste Tippeligakamper, men kun en av dem er tapt (borte mot Stabæk 0-2). Og med tanke på at Strømsgodset nesten er to helt forskjellige lag i Drammen og på reise, er det kanskje ikke så mye å legge vekt. Og kun en av kampene er altså tapt i denne perioden. De tre øvrige er alle endt uavgjort. Mistet seieren i sin siste hjemmekamp mot Aalesund da Demar Phillips scoret et svært heldig utligningsmål.

Hjemme på Marienlyst i Drammen står Ronny Deilas mannskap med 8-2-1 (kun serieleder Molde har bedre hjemmestatistikk). Ligger på femteplass i øyeblikket, men det kun fire poeng opp til Tromsø på sølvplass. Bortsett fra at Mohammed Abu må sone karantene, er det ingen andre endringer for Drammens-laget.

Viking sliter fortsatt fælt på bortebane, og står med svake 2-1-7 på fremmed gress. Har faktisk spilt sju av sine siste ti kamper hjemme i Stavanger (inkludert kvartfinalen mot Brann). De tre bortekampene i denne perioden er alle tapt. Tok dog en viktig og fortjent 1-0 seier hjemme mot Stabæk i siste kamp før landslagspausen (en kamp som var fryktelig svak fra begge lag) og har ni poeng ned til Start på nedrykksplass. Andre Danielsen (som har vært lite involvert den siste tiden) er suspendert for gule kort, ellers intet nytt fra Stavanger.

Tre strake seire til Strømsgodset i de tre siste tilsvarende og vi tror sterkt på at Drammens-laget vinner igjen i ettermiddag. Vikign trives dårlig både på kunstgress, på bortebane og i Drammen og da kjøper vi til 1,80. Litt lav odds til å forsvare et singelspill og vi kombinerer.

Vidar - Flekkerøy
Og i dette tilfelle spiller vi på seier til et Stavanger-lag, nemlig lillebror Vidar. Det har tetnet seg voldsomt til i bunnstriden i 2. divisjon avdeling 3, ikke minst siden tilsynelatende fortapte Førde har tatt tre strake seire. I øyeblikket skiller det ikke mer enn fem poeng mellom Mandalskameratene på sjetteplass og Pors på tolvteplass (som innehar den øverste nedrykksplassen i øyeblikket). Hjemmelaget Vidar ligger på ellevteplass og har kun ett poeng ned til Pors Grenland. Med tanke på at Viking 2 ligger på nest siste plass, kun ett poeng bak Pors er det ingen tvil om at dette blir et rotterace utover høsten.

Vidar leverer varene på hjemmebane (5-1-2), og er tilsvarende svake borte (1-3-6). Tapene hjemme kom i vår mot Mandalskameratene (da var det et helt annet MK enn det er nå) og mot tabelltopp Notodden. Vi skal også merke oss at Vidar har spilt fem av sine sju siste kamper på bortebane, de to hjemmekampene i perioden er vunnet 2-0 både mot Førde og Pors. Var uheldige borte mot Vard Haugesund sist og hadde fortjent poeng i den kampen (endte 0-2). Nykommer Tom Erik Mardal imponerte for Stavanger-laget og blir garantert en fin tilvekst fremover, mens langtidsskadde Jakop Storhaug endelig var tilbake etter et halvt års fravær.

Flekkerøy har 24 poeng og ligger altså to poeng foran Vidar på tabellen. Formen er ikke imponerende og 2-1-5 på de åtte siste kampene er nedrykkstakter. Vant riktignok sist helg mot meget bortesvake Pors Grenland (2-1), men har tre strake bortetap. Til lørdagens kamp må laget unnvære Mads Myhrstad og Bjarte Richardsen som begge soner karantene.

Vi har veldig god tro på at Vidar enda en gang gjør jobben hjemme i Stavanger og 1,90 på hjemmeseieren er ålreit betaling. Kampen har spillestopp kl 15.55. Vi får dermed en dobbel til 3,42 og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag
Kamp 43 Strømsgodset - Viking 1,80 3,20 3,55
Kamp 53 Vidar - Flekkerøy 1,90 3,70 2,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør