Foto: AFP/Scanpix

Strømstad og Le Mans vinner

Vi spiller hjemmeseire i Le Mans og Linköping. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen byr på Østfold-derby i Tippeligaen, en del svensk fotball og ellers mandagskamper rundt omkring i Europa. Det spilles også ishockey i Elitserien.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
91. Sarpsborg 08 - Fredrikstad U 3,05

Med 1-1, 2-2 og 1-1 i de tre siste innbyrdes oppgjør spør vi oss hvorfor det ikke skal bli uavgjort i Østfold-derbyet igjen. Sarpsborg er ute av form og styrer mot nedrykk, men klarte 1-1 mot Godset i forrige hjemmekamp. Fredrikstad er heller ikke i form, og må begynne å ta poeng igjen, skal de unngå å bli blandet inn i bunnstriden. Derbyet lever uansett sitt eget liv, og 3,05 på ett poeng til hver blir dagens ene langskudd.

116. Getafe - Real Betis U 2,80
Getafe sliter i bunnen av La Liga, og har bare 1-1-resultatet hjemme mot Levante som poenggivende. Real Betis er tilbake i det gode selskap, og feirer med å vinne kamp etter kamp. Ble satt under voldsomt press av Real Zaragoza og superinnbytter Juan Carlos sist da de ble redusert til 10 mann, men holdt unna og dro i land en 4-3-seier. Men selv ikke dette treet vokser inn i himmelen, og det er typisk at første poengtap kommer borte mot et hardtkjempende bunnlag. Vi skyter fra distanse og prøver uavgjort her også.

Dagens avslag
112. Norwich - Sunderland 2,30 2,95 2,65

Spennende kamp, men når det gjelder å tippe utfall og lete etter verdi i disse oddsene, må vi melde pass. På papiret ser kampen jevn ut, men det er lenge siden disse spilte uavgjort sist. Det enkleste er å takke nei.

Dagens spill
Vi snuste på de fine hjemmeoddsene i Allsvenskan en stund, da både Djurgården og Gefle skal ha gode sjanser. Eintracht Frankfurt er også en vinnerkandidat hos oss. Valget falt til slutt på to hjemmeseire som er brukbart godt betalt i våre øyne.

Linköpings HC - AIK
Elitserien. Linköpings startet sesongen godt, i kjent stil, men nå er de to siste tapt. 0-4 hjemme for Skellefteå var stygt, 2-3 borte for MODO ga like lite poeng, men her hang man mye bedre med i deler av spillet. Blant annet slapp man ikke inn mål i undertall (box play).

Linköpings har hatt noen fravær i starten, men her er Figren tilbake. Holmqvist og norske Laumann Ylven har ennå ikke spilt denne sesongen, men nærmer seg retur. Rutinerte Håkansson er mandag klokken 10.30 bekreftet ute med kneskade, mens Bäckman fortsatt er usikker etter sykdom.

AIK kom som en kanon på slutten av forrige sesong og gjorde et meget sterkt sluttspill, tatt i betraktning at de startet sesongen i bunnen. De har fortsatt i samme spor denne sesongen og ligger på 2. plass. Det ble tap 2-4 i Stockholm-derbyet mot Djurgården, ellers har man spilt meget sterkt defensivt og man har en målvakt i verdensklasse i Fasth. 2-0 over MODO og 0-0 med påfølgende seier på straffer mot Frölunda sist. Nå spør AIK-fansen seg om Fasth kan holde buret rent i tre matcher på rad.

Salmonsson har ennå ikke spilt denne sesongen, og det er nå også klart at Nordström mangler med skade. Men den mest interessante lagnyheten kommer svenske Aftonbladet med, da de mener å vite at supermålvakten Fasth starter på benken. Nykommer fra Malmö, Svensson, skal få sin debut i målet, skriver avisen, som pleier å være meget etterrettelig på Elitserien.

Vi forventer ingen målfest i Cloetta Center, men tror hjemmelaget trekker det lengste strået. Linköpings er tradisjonelt veldig sterke på egen is, og AIK er gode, men langtfra uovervinnelige. Det har blitt 1-2, 4-0 og 4-1 i de tre siste tilsvarende, og her bør Linköpings slå tilbake etter tap i de to siste seriekampene. Norsk Tipping frister med 1,80 for hjemmeseieren, og vi slår til.

Følg Elitserien LIVE

Le Mans - ESTAC Troyes
Ligue 2. Le Mans, som kjempet om opprykk forrige sesong, ligger nå ganske overraskende sist etter 1-2-5 på de åtte første. Direkte svakt, og vel har man mistet Helstad til Monaco og sastet på et par meget unge nykommere, men det er likevel overraskende at man ikke får til mer. Grunnen må være at det tar tid å få spillet til å sitte med et par nye ansikter i startoppstilling. Klar bedring i forrige kamp, ifølge rapporter, den vriene bortekampen i Le Havre endte 1-1. Strømstad er med på midtbanen og det er få overraskelser i dagens tropp:

Målvakter: Ovono, Makaridze.
Forsvar: Bamba, Gibaud, Adenon, Doumbia.
Midtbane: Zito, Narry, Strømstad, Thomas, Ouali.
Angrep: Sylla, Béhé, Belfort, Koura, Diarra.

Troyes har kjedelige 0-0 i de to siste bortekampene, mot Guingamp og Laval. 0-3-1 på bortebane hittil. På hjemmebane er de ubeseirede, men man er tydeligvis godt fornøyd med 0-0 i bortekampene. Troyes stiller følgende tropp:

Målvakter: Blondel, Thuram-Ulien.
Forsvar: Enza-Yamissi, Jarjat, NSakala, Outrebon, Rincon, Saunier, Sidibe.
Midtbane: Barreto, Faussurier, Obbadi, X. Thiago.
Angrep: R. Cacérès, Camara, Grax, Marcos.

Skal Troyes få lov til å ta med seg 0-0 hjem i bussen enda en gang? Vi tror ikke det. Le Mans var på gang sist, og skal kunne vinne hjemmekamper som dette. Det står 4-1-0 fordel Le Mans på de fem siste innbyrdes, og vi tror hjemmelaget inspireres av god innsats forrige runde og slår Troyes igjen. 1,80 på H spilles, og vi får en dobbel til 3,24. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

102. Linköpings HC - AIK 1,80 3,95 2,70
108. Le Mans - ESTAC Troyes 1,80 2,70 3,60

Total odds 3,24

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus