Daniel Sturridge og Luis Suarez er ligaens mest giftige angrep. Kanskje burde Sterling fått bildeplass, også.
Daniel Sturridge og Luis Suarez er ligaens mest giftige angrep. Kanskje burde Sterling fått bildeplass, også. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Superspissene til pers

Mange store navn møtes når Liverpool gjester Old Trafford på den supre søndag. Vi vraker oddsfavoritten.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Tottenham - Arsenal på søndagskupongen
Oddstips 1: De har ikke tapt siden november
Oddstips 2: Cagliari til strålende odds
V65 Sørlandet: Frodes barske vinner
V4 Kalmar: Banker direkte i en herlig omgang
V5 Århus: Carsten tror på storutbetaling
V64 Färjestad: Kajsa har bankeren

Dagens langoddsmeny er preget av full runde i Serie A, blant øvrige kamper fra hele Europa.

Søndagens kamper kan følges på Nettavisens nye livesystem!

Dagens spill
Manchester United – Liverpool, B 2,70

Det er duket for Super Sunday i Premier League, og dagens høydepunkt er kampen på Old Trafford.

Spesielt vanskelig blir den for hjemmelaget. Champions League venter allerede på onsdag – en kamp United må vinne med minst to mål. David Moyes må vinne begge disse kampene, tap mot Liverpool eller exit i Champions League vil ikke bli tolerert av Uniteds kravstore supportere.

De har begynt å finne noe som ligner på form, og har vunnet to seriekamper på rappen. Spesielt forrige runde imponerte de stort, og fikk samtlige tre mål med på rundens best scoringer. En etterlengtet opptur for en sårt presset manager.

Skadesituasjonen begynner endelig å lystne for David Moyes, men Johnny Evans, Nani, Rafael og Hernandez er enda tvilsomme. Ellers er United fulltallige. The Guardian spår at skotten velger å benke både Vidic og Ferdinand til fordel for Jones og Smalling i midtforsvaret. De skal få en tøff jobb med å hamle opp med ligaens farligste spisstrio.

Kanonform
Liverpool er i sitt livs form for tiden, og virker ikke å ha noen begrensninger. Tok en utrolig sterk borteseier mot Southampton sist, og klarte endelig å holde nullen. Har rundtspilt flere storlag denne sesongen - 4-0 mot Everton, 5-0 mot Tottenham og 4-1 mot Arsenal er fortsatt friskt i minne.

Laget fra Merseyside har nok aldri vært mer motivert før en kamp på Old Trafford. Selv om denne kampen alltid er full av prestisje, kan en seier her bety at Liverpool virkelig mener alvor med tittelutfordringen. Og at de har evne til å kjempe med helt til slutten.

Brendan Rodgers har også en nesten fulltallig tropp. Coates og Jose Enrique er tvilsomme. Det er spådd at Joe Allen går inn på midten for Coutinho for å sikre en mer arbeidskraftig midtbanetrio.

Det sies at disse kampene lever et eget liv, men formen må også tas i betraktning. Liverpool har fem seire og en uavgjort på de seks siste. Manchester United har tre seire, to uavgjort og ett tap. Liverpool scorer vanvittig mye mål og møter et vaklevorent United-forsvar. Vi tror det er verdt å sette pengene på seier til gjestene i dag. Det skal Sterling, Suarez og Sturridge sørge for.

Manchester United – Liverpool, 2,30 – 3,25 – 2,70. Merk at spillstopp er 14.25.

Klikk her for å levere dagens singel.

Dagens spill
Sassuolo – Catania, H 2,15

Det er duket for et skikkelig bunnoppgjør i Serie A, og 20.-plassen møter 19.-plassen i en kamp ingen har råd til å tape.

Sassuolo ligger sist i Serie A, og har en forferdelig periode bak seg. Men et trenerbytte sørget for at laget tok et poeng borte mot Bologna forrige runde. Før det hadde de hele syv kamper på rad uten poeng.

Eusebio di Francesco får en tøff oppgave med å sette opp sitt Sassuolo-lag. Thomas Manfredini, Luca Marrone og stjerneskuddet Domenico Berardi er alle utilgjengelige. Spesielt sistnevnte vil bli savnet, men de har rutinerte erstattere i form av Antonio Floro Flores og Sergio Floccari. Hjemmelaget har faktisk scoret en del mål denne sesongen, men har også seriens dårligste forsvar – kun tre ganger har de holdt nullen i denne sesongen.

En som virkelig har forsterket forsvaret er imidlertid Paolo Cannavaro. Hans overgang i januarvinduet er uten tvil vital, og i dag skal han stoppe ligaens dårligste angrep.

Bortespøkelset
Catania er helt grufulle når de er på reisefot, og de har ikke vunnet på bortebane på over et år. Kun et mål har de scoret på bortebane i hele 2014.

Bortelaget er styrket etter at Francesco Lodi returnerte til spill, men så langt har han ikke klart å gjøre noe med lagets elendige scoringsform. På en god dag er han helt umulig å håndtere, men det er en stund siden vi har sett denne Lodi.

Hjemmelaget har ikke imponert noen i det siste, men i dag må de vinne for å holde Serie A-drømmen i live. Klarer de å holde nullen, noe sjansen faktisk er ganske stor for, skal vi ikke se bort ifra at de vinner alle poengene i denne nøkkelkampen. 2,15 i odds på at de gjør nettopp det er verdt å spille på!

Sassuolo – Catania, 2,15 – 3,00 – 2,95. Spillstopp er klokken 14.55.

Klikk her for å levere dagens spill.

Dagens langskudd
Milan - Parma, B 3,75

Hjemmelaget er inne i en tung periode og står med 2-0-5 på de siste syv kampene. Har tapt hjemme mot Atletico Madrid og Juventus i denne rekken. Fikk det utrolig tungt på Vicente Calderon tirsdag, og har en tendens til å fremstå slitne etter en times spill.

Clarence Seedorf må klare seg uten Stephan el Shaarawy, Andrea Petagna og Bryan Cristante, som er skadet. I tillegg er Mattia de Sciglio suspendert.

Etter en liten oppsving rundt trenerbyttet, har resultatene begynt å butte mot for den ferske treneren. Det har vært mye optimisme knyttet til spillet, men spesielt måproduksjonen har vært mangelfull. Skaper mange sjanser, men mangler noen pålitelige til å omsette dem. Mario Balotelli, som er usikker til start etter hans skuffende prestasjon mot Atletico, scorer mest de ti siste minuttene. Før det bruker det å være stille rundt italieneren.

Bortelaget kommer med tilnærmet fulltallig tropp og en helt utrolig resultatrekke i ryggen. De har ikke tapt en ligakamp siden Juventus kom på besøk i starten av november, og ligger nå an til å sikre seg en plass til Europa. Walter Gargano er usikker til kampen, mens Paletta er suspendert.

Vi har hatt suksess med Parma tidligere, og det med god grunn. Trener Roberto Donadoni har konstruert et perfekt lag, med et bunnsolid forsvar. Og som ikke det var nok; de har en bedre statistikk på bortebane enn det de har hjemme. Av de seks siste bortekampene har de vunnet fem og spilt en uavgjort.

Uansett hvor mye det smerter for en Milanfan som meg å si dette, så fortjener ikke hjemmelaget dagens favorittstempel. I tillegg har Milan veldig lite å spille for. Det er ikke situasjonen i Parma, som ikke har sett bedre ut på mange år. 3,75 på borteseier til et lag i den formen de er i nå - ja, takk!

Milan - Parma, 1,75 - 3,35 - 3,75. Spillstopp 14.55.

Klikk her for å levere dagens langskudd.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør