Foto: ISSOUF SANOGO (AFP/Scanpix)

Svennis smiler igjen

Ambisiøse Leicester er på gang og har et strålende tak på kveldens motstander. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Onsdagens langoddsprogram er nesten i sin helhet viet gruppespillet i Champions League der det i kveld spilles åtte kamper. Dessverre så er det lavoddsere over hele fjøla og spillelysten blir ikke stor av slikt. I tillegg spilles det to kamper i Championship i England, samt en utsatt Adeccoligakamp mellom HamKam og Alta. I Toppserien for kvinner møtes Trondheim-Ørn og Kolbotn i Trondheim.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Det ble fullklaff på gårsdagens dobbel da både Bayern München og Glasgow Rangers innfridde. I kveld er valget å enten jage lavoddserne i Champions League eller å ta en litt dristigere variant. Vi velger den siste varianten og byr på en godt betalt borteseier.

Tippetips midtuke:Barcelona gjør jobben

Dagens langskudd
Valencia - Chelsea
All den vår utvalgte kamp nærmest kan ses på som et langskudd i kveld, er det ikke så mye annet å velge i. Men uavgjort mellom Valencia og Chelsea virker ikke usannsynlig, da begge lagene forsåvidt lever greit med det. Nå er det jo slik at Valencia "sølte" vekk to poeng i bortemøtet med Genk i åpningskampen, men tap i kveld er kostbart. Engelske lag er stort sett veldig flinke til å få med seg resultater i bortematcher og i en vrien kamp på Mestalla synes 2,95 for poengdeling som et fornuftig alternativ.

Nytt MMO-managerspill der du kan både være manager og spiller!

Dagens avslag
Milan - Viktoria Plzen
Et skaderammet Milan gjør trolig jobben hjemme mot Viktoria Plzen i kveld, men 1,20 i odds på at det blir hjemmeseier for Zlatan og hans lagkamerater r selvsagt helt uinteressant og den letteste kampen å hoppe over i kveld.

HamKam - Alta
Hjemmelaget vil med seier i kveld avansere til andreplass på tabellen a poeng med serieleder Sandnes Ulf. HamKam spiller i kveld sin fjerde hjemmekamp på ti dager og har ikke imponert spillemessig i disse kampene. Alta tok en svært viktig seier hjemme over Nybergsund søndag, men er fortsatt kun to poeng klar av Strømmen på nedrykksplass. 1,45 på HamKam mot et Alta-lag som spiller for sin eksistens er helt uaktuelt.

Dagens spill
Middlesbrough - Leicester
Toppoppgjør mellom to fordums storlag. Hjemmelaget ligger på andreplass og er fortsatt ubeseiret (5-3-0). Måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Ipswich lørdag og det hadde ikke vært noe å si på om Ipswich hadde vunnet den kampen. Har utelukkende møtt lag fra nedre halvdel av tabellen i sine åtte første kamper og kommer neppe til å henge med helt i toppen. Det første taper ligger i luften nå. Ingen nye skadeproblemer for Tony Mowbrays mannskap.

Opprykksfavoritt Leicester har hatt en meget variabel sesongstart, men har i det minste fire kamper på rad uten tap nå (2-2-0). Ligger på niendeplass med tolv poeng og det er sju poeng opp til ledende Southampton. Foreløpig ubeseiret på bortebane med 1-3-0. Gode Dave Nugent (a) kan være tilbake for Leicester onsdag, mens skaderammede Michael Johnson kan få sin første ligakamp fra start på over tre år etter et meget positivt innhopp mot Cardiff søndag. Paul Gallagher (m) er eneste spiller av betydning på skadelisten for Sven-Göran Erikssons lag.

Det står 0-4-2 på de siste seks tilsvarende møtene mellom lagene og Leicester kommer nok til å vise seg frem etterhvert nå. I motsetning til West Ham (som mange regner som den største opprykksfavoritten) så er Leicester godt forspent med goalgetter, noe som kan vise seg helt avgjørende når vi setter sluttstrek for sesongen i mai.

Norsk Tipping og bookmakerne har gjort Middlesbrough til forholdsvis klar favoritt i dette oppgjøret, det kjøper vi ikke og Leicester har altså levert bra på bortebane hitttil (uten tap) og har også et svært godt tak på Middlesbrough. Vi lar oss friste og 2,85 på Leicester mener vi må testes i kveld. Kampen kan dessverre ikke spilles som singel og vi må kombinere. Og tar med oss ukrainske Shaktar Donetsk i en dobbel.

Shaktar Donetsk - Apoel Nicosia
Shaktar Donetsk åpnet med å ta ledelsen borte mot Porto, men to utvisninger gjorde etterhvert oppgaven umulig for ukrainerne og det endte med 1-2 tap i Portugal i første gruppespillkamp for fjorten dager siden. Elleve kamper uten tap i den hjemlige ligaen og som vanlig har Shaktar inntatt tabelltoppen i Ukraina. I fjorårets gruppespill vant Shaktar alle sine tre hjemmekamper. Yaroslav Rakytskiy og Dmytro Chygrynskiy er begge suspenderte etter sine røde kort mot Porto.

Kypriotiske Apoel fikk en fantastisk start på gruppespillet ved å slå russiske Zenit St. Petersburg med 2-1, selv etter å ha kommet under med 0-1. Det var på hjemmebane, der Apoel alltid har vært knallsterke. For to år siden presterte laget 0-3-3 i gruppespillet, og allerede etter første kamp i dette gruppespillet er altså den poengfangsten tangert. Apoel er ventet å stille med uforandret mannskap fra sin kamp mot Zenit.

Meget sterke Shaktar Donetsk må vinne denne kampen etter bortetapet mot Porto, og det er nesten utenkelig at Apoel Nicosia kan få med seg poeng fra Ukraina. 1,30 er oddsen for at rutinerte Shaktar vinner denne kampen og vi tar denne med i en dobbel med Leicester. Totaloddsen på denne dobbelen er 3,64 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag onsdag:
Kamp 62 Shaktar Donetsk - Apoel Nicosia 1,30 4,00 7,65
Kamp 71 Middlesbrough - Leicester 2,10 2,90 2,80
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør