Denne Newcastle-duoen kan skape problemer for Bournemouth lørdag. Ayoze Perez og Salomon Rondon har funnet tonen de siste par månedene. Det har gitt Newcastle en opptur. 
Denne Newcastle-duoen kan skape problemer for Bournemouth lørdag. Ayoze Perez og Salomon Rondon har funnet tonen de siste par månedene. Det har gitt Newcastle en opptur.  Foto: Ed Sykes (Reuters)

Tar mars-marerittet slutt for Newcastle?

Newcastle har tapt syv strake bortekamper i mars uten å score mål. Lørdag tror vi the Magpies kvitter seg med bortekomplekset som har ridd dem som en mare.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Bonuspott med Solskjær
Oddssingel PL:
Det kan bli en sen kveld for Solskjær og United
VM skiskyting stafett menn:
Norge skal ta gull på herrestafetten
VM skiskyting stafett kvinner:
Marte Olsbu skal gi Norge stafettgull
Oddssingel PL:
Newcastle til feit borteodds
Oddssingel Championship:
Leeds fester grepet om opprykksplassen
Oddsdobbel Championship:
Aston Villa har meldt seg på i opprykkskampen
V75 Drammen: To sterke bankere i Drammen
V65 Århus:
Internasjonal V65-kveld fra Danmark
VM skiskyting
: Her er programmet

Det er et meget innholdsrikt langoddsprogram vi har foran oss lørdag. Det er kvartfinaler i FA-cupen i England denne helgen, og tre av disse skal spilles lørdag. I tillegg er det full serierunde i Championship. I tillegg er det en rekke kamper i både la Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1. I tillegg er det mye vintersport. I VM i skiskyting i Østersund er det stafetter for både kvinner og menn. I Falun er det sprint verdenscup langrenn, mens Raw Air har sin avslutningshelg med skiflyging fra Vikersund. Det er også verdenscupavslutning i alpint i Andorra.

Bournemouth - Newcastle B 3,50 (spillestopp kl 15.55)

Bournemouth har hatt litt av en berg og dalbane-sesong. Etter fem kamper på rad uten seier, vant the Cherries 2-0 mot Huddersfield på John Smiths Stadium.

De ligger i øyeblikket på tolvteplass i Premier League med like mange poeng som Everton, men bare tre poeng foran lørdagens motstander, Newcastle. En seier i lørdagen kamp vil kunne føre Bournemouth helt opp på niendepass.

Bournemouth-fansen trodde noe stort var i emning i starten av sesongen. For the Cherries fikk en drømmeåpning på sesongen. De vant seks av de ti første kampene.

Nå skal fansen være fornøyd om Eddie Howe sine menn klarer å ta en plass på øvre halvdel av tabellen. Det er på bortebane de har sviktet denne sesongen. De har tapt elleve av 15 bortekamper så langt.

På Vitality Stadium derimot har de vist seg å være et vanskeig lag å slå. De har bare tapt fire ligakamper der denne sesongen. Alle tapene har kommet mot topp seks-lagene i Premier League.

De har tatt 25 poeng på hjemmebane, og det er mest av lagene utenfor topp seks.

Jeg tror likevel at Newcastle kan skape problemer for Bournemouth i ørdagens kamp.

Newcastle hadde et spektakulært comeback sist helg. De snudde 0-2 til 3-2-seier hjemme på St. James' Park mot Everton. Rafa Benitez sine menn har dermed vunnet tre av de siste fem kampene, og de står kun med ett tap i denne perioden.

The Magpies har slitt på bortebane denne sesongen, og de står uten seier i de seks siste bortekampene, hvor de bare har tatt to poeng.

Men: Newcastle har en bra statistikk mot the Cherries. De er ubeseiret i de tre siste liga- og cup-kampene i Bournemouth. Det siste tapet der kom i september 1989. Den gangen møttes de på nivået under toppdivisjonen.

Mars har imidertid vært en mareritt-måned for laget fra Nordøst-England. De har tapt syv bortekamper på rad i marsmåned uten å score. Jeg tror det kan klare å kvitte seg med mars-komplekset i lørdagens kamp.

Ayoze Perez har scoret seks mål denne sesongen, og tre av dem er scoret i de fire siste kampene, men han har ikke klart å score på bortebane. Han har spilt bra sammen med Salomon Rondon i de siste to kampene, og jeg tror de kan skape trøbbel for Bournemoth i lørdagens kamp. Kanskje Perez scorer årets første bortemål på lørdag.

Bournemouth mangler midtstopperen Adam Smith. Han er ute med en strekkskade, og alt tyder på at Nathaniel Clyne tar hans plass i forsvaret.Ryan Fraser er antakeligvis klar til denne kampen, selv om han måtte stå over noen treninger denne uken.

Newcastle må klare seg uten kaptein Jamaal Lascelles som måtte ut med en kneskade i pause mot Everton. Fabian Schar er suspendert i to kamper på grunn av at han har sanket ti gule kort denne sesongen.

Newcastle har bare vunnet tre av de siste 27 Premier League-kampene på den engelske sørkysten (Brighton, Bournemouth, Portsmouth og Southampton). De har spilt ti kamper uavgjort og tapt 14. Jeg tror de har en fin mulighet til å pynte på den statistikken på lørdag.

Benitez sine tropper viser definitivt best form, og jeg mener har underprestert tidigere denne sesongen. Det the Magpies presterte i forrige serierunde var også imponerende. Å snu 0-2 ti 3-2 er meget sterkt. Jeg tror det blir en jevn kamp i Bournemouth, jevnere enn oddsen skulle tilsi. Derfor synes jeg 3,50 på Newcastle-seier er mest fristende. Spillestopp er klokken 1555. 

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør