*Nettavisen* Sportspill.

Tarjei må vise seg fram

Tarjei Bø går førsteetappen for Norge i dag og gjør Tarjei jobben, er det nødt til å bli norsk gull.

Strålende helg
Vi går inn i avslutningshelgen på vinter-OL, og vi har nok engang opplevd et strålende OL. Etter at kombinertgutta tok gull under lagøvelsen torsdag, er Norge oppe i ti gullmedaljer, men vi har forhåpentligvis mer i vente. Både under herrenes skiskytterstafett er det gullsjanser og i langrenn er det gullsjanser både under kvinnenes 30 km lørdag og under guttas femmil søndag. I tillegg er Henrik Kristoffersen et gullhåp i slalåm.

Hvordan kan Norge misse?
Det norske laget må finne seg i å være storfavoritt på herrenes skiskytterstafett lørdag ettermiddag, men som legendariske Jon Herwig Carlsen til det kjedsommelige gjentok; stafett er stafett.

Brødrene Bø
Det norske laget består av Tarjei Bø (1.etappe), Johannes Thingnes Bø (2.etappe), Ole Einar Bjørndalen (3. etappe) og Emil Hegle Svendsen (4.etappe). Fredag var jeg inne på hvor viktig Fanny Welle-Strand Horn var på den første etappen og de som så stafetten, skjønner jo at det var på første etappe gullet glapp for Norge.

Førsteetappen er så viktig
Derfor er Tarjei Bø nøkkelmannen for Norge i dag, all den tid formen hans er usikker både på standplass og i løypa. Tyskland stiller med formsterke Eric Lesser på førsteetappe, mens Østerrike stiller med veteranen Christoph Sumann på førsteetappe, og det vil alltid være begrenset hvor mye Ole Einar og Emil kan reparere på de to siste etappene.

Broder Johannes Thingnes Bø går andre etappe for Norge, og han er også et usikkert kort. Johannes har en tendens til å bli litt heit i toppen, og det er som kjent en farlig kombinasjon på standplass. Dog har Johannes levert strålende hittil i OL.

Overlegen på kapasitet
Men brødrene Bø tilhører verdenstoppen på sitt beste og Norge må skyte seg vekk for å miste gullet i dag. Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen holder kanonform og alle utfordrerne har et eller flere svake punkt.

1,80 på at Norge er først over målstreken er faktisk bra betalt og spilles uten å bruke noe som ligner på et ekstraskudd.

Spilleforslag 3 vinter-OL lørdag (spillestopp kl 15.25)
Blir det norsk gull (ja/nei) 1,80, 1,80
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.