Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Tøff debut for Pedersen

Møter Premier League-motstand i det som trolig blir hans første kamp fra start for Barnsley.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige meny tirsdag:
V4 Axevalla:Leder rundt om?
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

langoddsen i dag finner vi blant annet objekter fra ligacupen i England og Champions League-kvalifiseringen.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
PAOK - Schalke H 2,85
Returkamp CL-kvalik, første kamp endte 1-1
Schalke har fått en marerittstart på sesongen. Laget står med kun ett poeng etter tre kamper i Bundesligaen og har sluppet inn ni mål. Flere sentrale spillere er ute med skade, deriblant storscoreren Klaas-Jan Huntelaar. PAOK kom på andreplass i den greske ligaen forrige sesong, har en sterk stall og nyter godt av sin lange erfaring fra spill i Europa. Selv om kampen spilles uten publikum, mener vi at hjemmelaget bør ha en brukbar sjanse til å vinne oppgjøret. H til 2,85 kan spilles med moderat innsats.

Dagens avslag
Arsenal - Fenerbache H 1,32
Returkamp CL-kvalik, første kamp endte 3-0 til Arsenal.
Hjemmelaget skuffet med tap hjemme for Aston Villa i sesongåpningen, men har slått tilbake med sterke 3-0 borte mot Fenerbache og 3-1 borte mot Fulham. Med hele tre mål å gå på er det natulig at fokuset er mer rettet mot helgens viktige kamp mot erkerivalen Tottenham enn dagens oppgjør, og det kan bli noen rotasjoner i Arsene Wengers for tiden tynne og noe skadeutsatte tropp. Fenerbache har spillere som Raul Meireles og Dirk Kuyt i stallen, og vi utelukker ikke U eller B all den tid Arsenal kan tape med to mål og likevel gå videre.

Dagens spill
Barnsley – Southampton B 1,72
2. runde ligacupen
Barnsley var bare ett poeng fra nedrykk forrige sesong og har startet horribelt dårlig i Championship denne sesongen. 0-4 hjemme mot Wigan første serierunde er blitt fulgt opp med 0-1 borte mot Blackpool, 2-2 mot bunnkollega Charlton og 2-5 mot Blackburn sist. I første cuprunde måtte laget fra Yorkshire ha straffekonk før det middelmådige League Two-laget Scunthorpe ble beseiret.

I et forsøk på å snu skuta er laget blitt forsterket med innlånte Marcus Pedersen (kom inn som innbytter mot Blackburn) og Celtic-spilleren Paddy McCourt. Det er ventet at Pedersen starter i dagens kamp.

Forsvareren Jean-Yves Mvoto soner karantene etter å ha blitt utvist mot Blackburn. Martin Cranie, også forsvar, er ute med skade.

Southampton har åpnet med fire poeng på de to første kampene, etter sene scoringer både mot West Bromwich og Sunderland.

Har forsterket laget med solide spillere som Dejan Lovren (Lyon, forsvar), Victor Wanyama (Celtic, defensiv midtbane) og Pablo Osvaldo (Roma, spiss). Sistnevnte var toppscorer i Roma forrige sesong (16 seriemål) og kan få sin debut fra start i kveld. Morgan Schneiderlin og Luke Shaw er usikre til dette oppgjøret. Forsvareren Nathaniel Clyne står trolig over.

Barnsley har sluppet inn 12 mål på sine første 4 seriekamper, og helgens hjemmekamp mot Huddersfield er nok viktigere enn dette ligacupoppgjøret. Det er ikke umulig at Southampton gjør noen endringer på laget, men stallen er såpass sterk og bred at manager Mauricio Pochettino uansett kommer til å stille et lag som bør være godt nok til å slå det svakeste laget i Championship.

QPR – Swindon H 1,52
2. runde ligacupen
Queens Park Rangers leverte en svak innsats i Premier League forrige sesong og havnet sist i serien. Manager Harry Redknapp har mistet spillere som Ji Sung-Park, Adel Taarabt, Loic Remy og Jose Bosingwa, mens Matty Phillips, Charlie Austin, Richard Dunne, Gary O'Neil og Karl Henry er hentet inn. Profiler som Shaun Wright-Phillips, Joey Barton og Bobby Zamora er fortsatt i klubben.

Skademessig ser det bra ut: Junior Hoilett og Matt Phillips må trolig stå over igjen, men Alejandro Faurlin og Andy Johnson var tilbake i troppen som slo bolton 1-0 borte sist.

Er en av de største opprykkskandidatene og har startet med ti poeng på de første fire kampene. I forrige cuprunde ble det 2-0 borte mot League Two-klubben Exeter.

Swindon spilte playoff for opprykk til Championship forrige sesong, men har startet med en svak 16. plass med fire poeng på de første fire kampene. Slo League Two-klubben Torquay 1-0 på hjemmebane forrige cuprunde.

Mark Cooper, som var assistentmanager i klubben siste del av forrige sesong, ble ansatt som ny manager 20. august. Han debuterte lørdag med 2-2 hjemme mot Gillinhgam. Cooper starter trolig med den tidligere Newcastle-spissen Nile Ranger på benken. Kantspilleren Tijane Reis er tvilsom.

Dette bør være grei skuring for et QPR-lag som har en bred og fin Championship-tropp.

Dagens dobbel
Barnsley - Southampton 3,70 - 3,35 - 1,72
QPR - Swindon 1,52 - 3,55 - 4,85
Samlet odds: 2,61
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør