Liverpool og Mario Balotelli har ikke spilt på sitt beste de siste kampene.
Liverpool og Mario Balotelli har ikke spilt på sitt beste de siste kampene. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Tøff lørdag for storlagene

Storlag fra både Norge og England skal i aksjon i dag, og det er flust av bananskall på lørdagens tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagstips:
Oddstips 1: Endelig har Leeds noe på gang
Oddstips 2: Liverpool i trøbbel igjen
Langskudd: Nye Milan mot nye høyder
V75 Forus:
Jakten på V75-millionene fortsetter

Det er duket for en flott tippedag, og i tillegg til de klassiske englandskampene, finner vi en meget spennende kamp fra Tippeligaen.

Bonuspotten er nå oppe i 750 000 kroner.

Sportspills Facebook-side kan du få daglige tips rett til din nyhetsstrøm.

1. Vålerenga — Molde
Før helgens kamp har det aller meste handlet om Vålerengas suverene toppskårer, Vidar Örn Kjartansson. Med et målsnitt på fenomenale 1,09 per kamp, er han to og tre hestehoder foran konkurrentene. Kampen i dag blir viktig med tanke på Odd Iversens skåringsrekord.

For lagets del har det gått mer trått den siste tiden, men seieren forrige runde mot Haugesund endte en fem kamper lag rekke uten seier. De er veldig mye bedre hjemme enn borte, og med 6-5-0 er de ett av to lag uten tap på hjemmebane.

Molde har vært intet mindre enn fremragende denne sesongen, og deres åtte poengs ledelse er akkurat det de fortjener. Med syv runder igjen er det mye som skal hindre dem fra å ta seriegullet tilbake til rosenes by.

Å finne svakhetstegn ved dette laget er ingen eltt oppgave. På bortebane har de også en sterk statistikk, med tap mot serietoer Odd som eneste ripe i lakken.

Magne Simonsen, Ethan Horvath og Joshua Gatt er de eneste som er skadet. De har vært ute lenge. Skullerud kan imidlertid glede seg over at både Martin Linnes og Mattias Moström er tilbake, de var sårt savnet i forrige kamp.

Meget jevn kamp, og denne kan bikke flere veier.

2. West Ham United — Liverpool
På hjemmebane har West Ham rett og slett vært forferdelige og deres to hjemmetap kom etter en tafatt forestilling. Allardyces menn har en mye bedre statistikk på bortebane, og på reisefot har de vist hva de er gode for.

Kunne med litt mer marginer tatt tre poeng mot Hull på mandag. Enner Valencia er naturlig nok i rampelyset og bør få sin første start på hjemmebane. Viste seg frem som en komplett spiller mot Hull, og vil nok bringe Hammers-fansen mye glede i år.

Liverpool har på sin side overbevist lite de siste kampene. Mot Aston Villa tapte de nok en gang på hjemmebane, og mot Ludogorets i midtuken hadde de en god porsjon hell som sikret tre poeng. Savnet av Sturridge er stort og Brendan Rodgers har enda til gode å finne en solid løsning på det problemet.

Nøkkelordet for Liverpools sesongåpning må være ustabilt. Var fantastiske mot Tottenham, ikke fullt så gode i de nevnte kampene. Må heve seg betraktelig for å kopiere fjorårssesongen, og mot et sulteforet West Ham på hjemmebane, kan de fort finne på å skli ordentlig.

3. Aston Villa — Arsenal
Hadde du sagt at Aston Villa etter fire runder skulle ligge på andre plass, uten tap og med fire skårede mål, ville du mest sannsynlig blitt møtt av en vegg med latter. Men nettopp det er faktum, og det er ikke ufjortjent at Lamberts menn ligger der de ligger.

En meget imponerende defensiv forestilling på Anfield sørget forrige helg for at de kapret alle tre poengene mot Liverpool nok en gang. Defensivt har de vært solide, og de har gjort akkurat nok til at de har kapret godt med poeng i starten.

Arsenal virket veldig solide i starten av sesongen, men er nå blitt bevis på at man ikke skal vektlegge treningskampene for mye i vurderingen av et lag. Har etter den meget heldige åpningsseieren mot Crystal Palace spilt tre uavgjortkamper, og var kanskje heldige som ungikk tap mot Manchester City sist.

I tillegg ble de regelrett rundspilt av Dortmund i midtukens viktige Champions League-kamp og det fremstår klart at Wenger har en stor jobb å gjøre før helgens tøffe bortekamp. Den blir alt annet enn enkel.

4. Burnley — Sunderland
Burnley har åpnet sesongen akkurat som forventet, og har enda til gode å ta tre poeng. De er gjerrige foran eget mål, noe som har reddet dem så langt og sørget for to uavgjortkamper på rad.

Men fremover er de uhyre tannløse og det skal godt gjøres å snu den negative trenden foran mål. Kamper som denne bør helst vinnes, men det er lite som tyder på at de er kapable til nettopp det i den forfatning de er i nå.

Sunderland har også åpnet sesongen svakt, og har som dagens motstander til gode å vinne en kamp i årets sesong. Det skal riktig nok sies at de har hatt noe tøff motstand, og har holdt Manchester United og Tottenham til uavgjort på eget gress.

Samtidig tapte de forrige bortekamp mot QPR og de slipper inn veldig mange lett mål. Poyet hadde en fantastisk vår, men må ta tak før de havner for langt nede i sumpen denne sesongen også.

5. Newcastle United — Hull City
Alan Pardews 2014 har begynt å utvikle seg til et rent mareritt. Ryktene om kroken på døra har sjeldent vært sterkere enn nå, og alt annet enn seier i dag vil være fatalt.

Toon Army Norway har satt opp en skrekkelig oversikt over Pardews tall i år. De har tapt 15 av 23 kamper, en seiersprosent på kun 20, 18 poeng av 69 mulige, 17-44 i målforskjell, ja, listen er uendelig og smertefull. Tapet mot Southampton, som til slutt vant 4-0, var toppen av kransekaka så langt. Alan Pardew virker virkelig å ha mistet grepet.

Hull har på sin side fått en meget positiv start på sesongen, og ligger komfortabelt til midt på tabellen. De har møtt lag av jevngodt kaliber og klart seg godt, og tapet mot Aston Villa er det eneste så langt. Virker å fortsette den gode trenden fra i fjor.

Newcastle har virkelig presset på seg og må vinne for å vise hva de kan. De har spillermaterialet til å være så mye bedre enn de har vist i åpningen, men i dag er det nok vinn eller forsvinn for Pardew.

6. Swansea City — Southampton
Hjemmelaget har vært bunnsolide i sesongåpningen, og 4-2-tapet mot Chelsea bør ikke ødelegge mye for det inntrykket. Har åpnet sesongen på formidabelt vis, og Garry Monk har virkelig motbevist kritiske røster.

Åpningsseieren mot Manchester United var virkelig et høydepunkt, men også mot West Bromwich var de virkelig enestående. Det blir spennende å se hvordan de reiser seg fra tapet i London, for med en uerfaren trener er det fort gjort at tapsrekkene blir lange.

Southampton har respondert på marerittsommeren på et fantastisk vis, og vist en eksepsjonell evne til å omstille seg og gjøre klar for en ny hverdag. De fleste kjøpene har gått rett inn og forsterket, og de har gjort en formidabel innsats med å erstatte de tapte stjerner.

Fjerdeplassen de ligger på nå beholder de nok neppe lenge, men de har i deres to siste kamper vist strålende takter og er nok mer enn gode nok til å havne på øverste halvdel også i år.

Dette blir en jevn og spennende kamp.

7. Fulham — Blackburn Rovers
Felix Magath fikk sparken for to dager siden etter en svak start på sesongen, og viste på onsdag at de virkelig er et lag i motgang. Gjorde en formidabel innsats mot Nottingham Forest, men tapte til slutt og det fortjent.

Spesielt defensivt har de vært forferdelige og 18 innslupne er nesten tre i snitt per kamp. De har mye å rette på, hvis ikke blir dette enda en tung sesong.

Blackburn har en veldig ustabil statistikk, og taper og vinner annenhver gang. Likevel har tapene kommet mot gode lag i form av Norwich, Wolverhampton og Derby - alle tre i topp fire.

Bortelaget har løst opp i problemene som har plaget dem i senere sesonger, og har nok en fin sesong i vente. Dagens kamp er et bananskall, og et hevngjerrig hjemmelag bør aldri avskrives. Ville gjerne gardert også på 96-rekkene, men Premier League-kampene slukte mange kryss.

8. Derby County — Cardiff City
Derby har åpnet sesongen fint og har ikke gjort opprykksstempelet til skamme. Forrige rundes 3-2-seier mot Blackburn var imponerende, og viste hva de er gode for. Imidlertid har de problemer med å avgjøre kamper, og sliter med å holde tett bakover.

Alt har handlet om Ole Gunnar Solskjær og hans avskjed, og nå begynner en hverdag uten nordmannen. I skrivende stund har ikke styret funnet en permanent erstatter, og Danny Gabbidon er midlertidig manager, noe som naturlig nok preger oppkjøringen til denne kampen.

Cardiff trenger en samling i bunn og slår nok ikke tilbake så fort som i dag.

9. Leeds United — Huddersfield Town

Det er duket for derby i Yorkshire!

Leeds har satset mye denne sommeren, og hentet en rekke spennende spillere. De har slitt litt med å innfri i innledningen, men de tre siste kampene har de kapret syv poeng. 

Hjemme har de et litt merkelig tap mot Brighton, men ellers ser det godt ut. De hadde en periode med tre tap på rad, og da ble Neil Redfearn hentet inn for å trene laget midlertidig. Han nyter stor respekt i klubben, og har gjort lite annet enn å overbevise. 

Mange mener allerede at Redfearn er rett mann for å lede dette Leeds-laget, men den eksentriske eier Massimo Cellino er kjent for å gjøre uforutsigbare avgjørelser. Men om resultatene fortsetter slik, er det ingen tvil om at han må vurderere Redfearn grundig.

Han kan også glede seg over at hele troppen er skadefri foran dette møtet.

Huddersfield har startet som forventet og ligger under streken med sine fem poeng. De har tatt imponerende poeng mot Wigan, Reading og Charlton, men har slitt i de andre kampene. 7-15 i målforskjell er trist lesning.

Klisjeen sier at et derby er en kamp som ignorerer all form og statistikk, men likevel er vi nødt til å ta Huddersfields dårlige prestasjoner med i betraktningen. At James Vaughan også er tvilsom til kampen, hjelper ikke.

Leeds har vist gode takter i det siste, og bør vinne denne for å fortsette den gode trenden. De har all grunn til å kapre tre poeng også i dag.

10. Wolverhampton Wanderers — Bolton Wanderers
Ulvene kunne knapt drømt om en bedre start på sesongen. Etter dominansen i League One har de tatt også det neste nivå med storm, og det blir spennende å se hvordan Solbakkens gamle disipler takler nivået utover i sesongen.

De har all grunn til å være skuffet over uavgjortkampen mot Blackpool og tapet mot Roterham, men i resten av kampene har de fått god uttelling. Tre baklengsmål er minst i ligaen og forteller litt om hva de har gjort rett.

Bolton vant endelig en kamp da de forrige runde slo bunnkollega Roterham. De har imidlertid gjort lite for å bevise at de fortjener plassen i the Championship så langt og i dag blir nok oppgaven for stor.

11. Millwall — Nottingham Forest
Ian Holloway og hans Millwall gjennomførte en meget sterk redningsoperasjon i fjor, og begynte sesong der de slapp med gode seire. De to siste kampene har de imidlertid tapt mot Ipswich og Reading, og de har mistet den gode flyten de hadde innledningsvis.

Nottingham gikk seriende ut av en ellevill kamp mot Fulham på onsdag og fortsatte den gode sesongåpningen. De har vært nære en del sesonger, men virker nå endelig å ha tatt steget opp til seriøs opprykkskandidat. 5-2-0 og 17-7 i målforskjell sier sitt, men dagens kamp er ikke av den enkle sort.

12. Norwich City — Birmingham City
Alexander Tetteys kanarifugler har fått en god start på sesongen, og viser at de ikke planlegger mer enn en sesong på nest øverste nivå. De tapte åpningskampen mot Wolverhampton, men har siden de gjort nesten rent bord.

De har et meget godt lag på papiret, og bør være i toppen gjennom hele sesongen.

Birmingham har på sin side åpnet skuffende, og har under ett poeng i snitt per kamp. De slo Brighton, men har avgitt veldig mye poeng og er foreløpig kun ett poeng over streken. I denne kampen er det nok feige lag.

Det er også mulig å følge helgens oddsekspert på Twitter.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør