Verken Franck Ribery (til høyre) eller Arjen Robben blir å se i Bayern Münchens lagoppstilling mot Bayer Leverkusen i onsdagens cupkamp.
Verken Franck Ribery (til høyre) eller Arjen Robben blir å se i Bayern Münchens lagoppstilling mot Bayer Leverkusen i onsdagens cupkamp. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Tøff oppgave for skadeskutt Bayern

Vi stoler verken på Bayern München eller Liverpool på midtukekupongen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd:
  Ny smell for Liverpool?
Oddstips 1: Cupen kan redde Napoli-sesongen
Oddstips 2: I kveld avgjøres semifinalen
Få oversikt:  Fantastisk TV-uke for fotballfans
V76 Bjerke: Mattis må vise vei
V4/V5 Täby:  Galopp til himmels

Midtukekupongen består av cupkamper fra England, Tyskland og Italia og oppgjør fra La Liga, og Allsvenskan. De fem første kampene spilles onsdag, de siste sju torsdag.

Bonuspotten har steget til 2,4 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Blackburn – Liverpool
Omkamp i kvartfinalen i FA-cupen.

Blackburn forsvarte seg bra i lagenes første møte på Anfield og sikret omkamp med 0-0. Laget har slitt med svært mange skader den siste tiden, men har likevel plukket bra med på poeng i serien på senvinteren (4-0-2 på de siste seks). Spranget opp til playoffplassene er imidlertid for stort til at det er sannsynlig med opprykk.

Til kveldens kamp kan så mange som 12 spillere være uaktuelle av ulike årsaker. Jay Spearing, David Raya, John O'Sullivan og Paul Taylor er ikke berettighet for spill, mens Jason Lowe og Shane Duffy er langtidsskadet.

I tillegg sliter Grant Hanley, David Dunn, Joshua King, Rudy Gestede, Chris Brown og Chris Taylor med smeller og skader. Kaptein Hanley og spissen Gestede er de to spillerne som vil bli savnet mest dersom de ikke rekker oppgjøret.

Craig Conway og Simon Eastwood er meldt klare, og manager Gary Bowyer vil vente så lenge som mulig før kampstart før han tar en avgjørelse på de usikre spillerne.

Liverpool var inne i en svært god periode frem til midten av mars, men drømmen om en plass blant de fire første i Premier League virker nokså fjern etter tapene for Manchester United og Arsenal. 1-4-forestillingen på Emirates i helgen var noe av de svakeste Liverpool har prestert denne sesongen.

Det defensive spillet var en katastrofe, og den sentrale midtbanen med Lucas, Allen og Henderson var treg og stasjonær.

Martin Skrtel, som var sårt savnet i midtforsvaret mot Arsenal, soner karantene også i kveld. I tillegg må Liverpool klare seg uten Emre Can, som ble utvist på Emirates. Mot Blackburn er kun Mamadou Sakho igjen av de faste spillerne i Liverpools normalt solide trebackslinje. Det er derfor mulig at manager Brendan Rodgers går for fire mann bak i kveld.

Steven Gerrard (karantene) og skadde Jordon Ibe er uaktuelle, og det ser heller ikke ut til at vi får se Adam Lallana eller Mario Balotelli.

Selv om Blackburn trolig har flere spillere ute enn Liverpool, er bortelagets fravær vel så tunge. Blackburn-spillerne kommer til å kjempe som om dette var en Wembley-finale, og vi tar med alle tegn. HUB.

2. Bayer Leverkusen – Bayern München

Kvartfinale i den tyske cupen.

Leverkusen har slitt seg videre til denne runden gjennom ekstraomganger mot Kaiserslautern og straffekonk mot Magdeburg, mens Bayern München har hatt full kontroll i cupkampene så langt.

I Bundesligaen har det gått strålende for Leverkusen etter vinterpausen, og laget står med 5-1-0 på de siste seks kampene etter den flotte 4-0-seieren over Hamburg i helgen. Har et meget godt grep om den viktige fjerdeplassen som gir CL-kvalik til høsten, men kan også ta igjen Borussia Mönchengladbach på bronse. 

Trener Roger Schmidt hvilte flere faste spillere i helgen, og det er ventet at Son Heung-Min, Hakan Calhanoglu og Emir Spahic er tilbake i startelleveren.

Bayern gikk på et sjeldent hjemmetap for Mönchengladbach nest siste serierunde, men har ellers vært sikker som banken siste del av vinteren. 

Midtbanespilleren Bastian Schweinsteiger skadet seg i 1-0-seieren over Dortmund sist og er ute onsdag. Fra før er nøkkelspillere som Franck Ribery, Arjen Robben og David Alaba uaktuelle. Javi Martinez og reservekeeper Tom Starke rekker heller ikke kampen, mens Holger Badstuber betegnes som usikker.

Vi tar med alle tegn her. HUB.

3. Napoli – Lazio
Semifinale i Coppa Italia. Første møte endte 1-1.

Napoli er inne i en meget tung periode og står med kun én seier på de siste åtte kampene i serie og cup. Tapte helgens seriekamp Roma 0-1 på bortebane og har falt helt ned til sjetteplass i Serie A. Dermed skiller det hele åtte poeng opp til Lazio på den viktige tredjeplassen, og en plass i CL neste sesong virker ikke spesielt sannsynlig.

Marek Hamsik og Gökhan Inler stod over Roma-kampen, men er ventet tilbake onsdag. Dermed ser det bra ut skademessig for hjemmelaget.

Langt lystigere for Lazio, som har full pott på de siste sju seriekampene etter 3-1-seieren over Cagliari på bortebane i helgen. 

Lazio må klare seg uten forsvarsspillerne Stefan Radu, Abdoulay Konko og Santiago Gentiletti. Angriperen Filip Djordjevic er også uaktuell.

Napoli spilte en god kamp borte mot Roma sist, men klarte ikke å sette sjansene. En cuppokal kan redde sesongen for Rafael Benitez, mens medalje i Serie A og CL-plass er viktigst for Lazio. Vi satser på at H holder.

4. Granada – Celta Vigo

Granada ble pulverisert 9-1 av Real Madrid i helgen og ligger nest i La Liga med 23 poeng på 29 kamper. Det skiller seks poeng opp til Deportivo på sikker grunn. Har tatt de aller fleste poengene på hjemmebane denne sesongen (3-7-4) og har brukbare 2-3-1 på de siste seks hjemme på Los Carmenes. 

Emanuel Insua, Ruben Perez og Lass Bangoura måtte stå over med skader mot Real, men er tilbake i full trening og kan rekke ondagens kamp. Dermed er trolig bare angriperen Adrian Colunga uaktuell.

Celta gjorde seg ikke bort i hjemmemøtet med Barcelona søndag, men klarte aldri å slå tilbake etter at Jeremy Mathieu satte inn 0-1 et drøyt kvarter før slutt. Slo Levante på bortebane runden før og ligger på 11. plass med 35 poeng.

Faian Orellana ble utvist i sluttminuttene mot Barca og må sone i kveld. Den danske veteranspissen Michael Krohn-Dehli er også suspendert, mens midtbanespilleren Levy Madinda og Carles Planas (forsvar) er skadet.

Celta stiller med en del fravær onsdag, mens Granada får tilbake spillere. Vi utelukker ikke at hjemmelaget slår tilbake etter Real-tapet. HUB.

5. Rayo Vallecano – Real Madrid
Hvis man ser bort fra 1-6-tapet for Barcelona for fire runder siden, har Rayo levert varene mot enkel motstand de siste omgangene og står med 4-0-1 på de siste fem. Den gode poengfangsten har sendt laget vekk fra bunnstriden og opp på niendeplass.

Den ettertraktede spissen Leo Baptistao (sju seriemål) og midtbanespilleren Raul Baena er ute med skader. Den faste midtbanespilleren Roberto Trashorras soner karantene.

Real-spillerne har måttet tåle mye kritikk i mars, men slo voldsomt tilbake etter 1-2-tapet for Barcelona nest sist. I søndagens kamp mot Granada ga ikke Ronaldo & co seg før det stod 9-1 i målprotokollen. Real har likevel fire poeng å ta igjen på tabelleder Barca.

Pepe er ute med skade, og det er usikkert om Gareth Bale blir klar.

Real har hatt et meget godt tak på Rayo de siste sesongene, og vi tviler på at storklubben svikter her. B.

6. Athletic Bilbao – Valencia
Athletic har hatt en traurig sesong, men stod med fem strake seiere i serie og cup før 0-2-tapet borte mot Sevilla lørdag. Ble dermed stående på niendeplass, og det er godt stykke opp til Europa-plassene.

Midtstopperen Aymeric Laporte er trolig ute for hjemmelaget, og det er usikkert om den offensive kraften Iker Muniain blir klar.

Valencia klarte ikke å sette sjansene mot Villarreal i helgen og måtte nøye seg med 0-0 på hjemmebane. Har flotte 6-2-0 på de siste åtte kampene i serien og ligger på fjerdeplass – ett poeng bak Atletico på den viktig tredjeplassen som gir gruppespill i CL til høsten.

Midtbanespillerne Enzo Perez og Daniel Parejo ser ut til å være eneste fravær for bortelaget.

De tre siste møtene mellom disse to har endt uavgjort.

Valencia har vært et par hakk bedre enn Bilbao denne sesongen, og vi tror UB holder.

7. Elche – Getafe
Elche hadde lite å stille opp med i kampene mot Valencia og Sevilla (tapte henholdsvis 0-4 og 0-3), men klarte å redde et sent og viktig bortepoeng mot Espanyol søndag. Ligger på 15. plass, og det skiller tre poeng ned til Almeria på nedrykk.

Midtbanespilleren Pedro Mosquera er ute med karantene for hjemmelaget.

Getafe tok tre viktige poeng hjemme mot Deportivo søndag og økte forspranget ned til nedrykksstreken til sju poeng.

Sesongen første møte mellom lagene endte 0-0 og Elche tok fire av seks mulige poeng innbyrdes forrige sesong.

De faste midtbanespillerne Angel Lafita og Karim Yoda og forsvareren Juan Valera mister resten av sesongen for bortelaget.

Elche har klart seg greit mot lag fra nedre halvdel av tabellen de siste rundene, og HU bør holde. HU.

8. Villarreal – Espanyol

Villarreal så lenge ut til å være en seriøs utfordrer i kampen mot den viktige fjerdeplassen, men med kun ni poeng på de siste sju kampene har nok CL-toget gått for denne gang. Fikk en liten opptur med uavgjort borte mot sterke Valencia i helgen.

Hjemmelaget er svekket på midtbanen av at Bruno Soriano og Denis Cheryshev (4 mål og 9 målgivende) er ute med skader.

Espanyol har spilt uavgjort i de tre siste kampene og ligger plassert nokså midt på tabellen. Det skiller 10 poeng ned til nedrykk og 15 opp til den nederste Europa-plassen.

Fraværsmessig ser det bra ut for bortelaget.

Villarreal er litt for stor favoritt her (74 prosent på folkerekka), og det kan gi verdi å ta med en gardering. HU.

9. Halmstad – IFK Norrköping

Halmstad endte på tiendeplass i Allsvenskan i fjor, og årets sesong ble åpnet med 1-2-tap for AIK mandag.

Jan Jönsson, som spilte for Halmstad i nesten hele sin karriere, er hentet inn som ny trener. Tippeliga-kjenningen har kommet til en klubb som sliter økonomisk, og det er ventet at Halmstad kommer til å ende på nedre halvdel av tabellen.

Norrköping var nær nedrykk fra forrige sesong, men reddet plassen takket være en meget sterk sluttspurt (ti poeng på de siste fire kampene). Startet årets sesong med 1-1 hjemme i en jevnspilt kamp mot Örebro.

I likhet med Halmstad har heller ikke IFK en spesielt god økonomi, og klubben ble tvunget til å leie ut sin beste spiss, Alhaji Kamara, til kinesisk fotball rett før overgangsvinduet stengte. Ekspertene har spådd Norrköping et godt stykke ned på tabellen.

HU bør holde.

10. Häcken – Djurgården
Häcken gjorde sine saker bra i Allsvenskan forrige sesong og endte på en flott femteplass. Sesongåpningen mot Hammarby ble imidlertid ingen suksess (0-2-tap), og laget ble rett og slett kjempet i senk av den nyopprykkede klubben.

Klubben har forsterket midtforsvaret med den uruguayanske VM-spilleren Diego Lugano (95 landskamper), men vel så viktig er det at man har klart å beholde den ettertraktede midtbanespilleren Simon Gustafsson (20 år).

Djurgården endte tre poeng og to plasser under Häcken forrige sesong, men fikk det ikke helt til på hjemmebane (5-5-5 og 13. best). Årets sesong startet heller ikke bra på hjemmebane (1-2-tap for Elfsborg).

Klubben har solgt unna en del spillere for å ha kontroll på økonomien, og det er ikke ventet at laget kommer til å kjempe om de øverste plassene denne sesongen.

Vi tror Häcken slår tilbake på direkten etter den skuffende sesongstarten. H.

11. Åtvidaberg – Sundsvall
Åtvidaberg klarte ikke å sette sine relativt få sjanser mot IFK Göteborg i serieåpningen i helgen og tapte 0-1 på bortebane. Endte på åttendeplass forrige sesong og var et vanskelig lag å slå på Kopparvallen (8-4-3).

Roar Hansen er hentet fra Helsingborg som ny trener. Han har måttet konstatere at troppen har mistet en del kvalitet fra i fjor, og klubben er spådd å måtte kjempe i bunnstriden.

Sundsvall spiller i Allsvenskan for første gang siden 2012 og fikk et tøft gjensyn med høyeste nivået i Sverige i sesongåpningen. Selv om Malmö spilte med ti mann den siste timen, tapte Sundsvall hele 1-4 på hjemmebane.

Laget har en anstrengt økonomi, men Malmös salg av Emil Forsberg til Leipzig ga viktige millioner til klubbkassa. Troppen er ikke blitt styrket med noen store navn, og få eksperter kommer til å bli overrasket dersom Sundsvall skulle rykke ned på direkten.

Hjemmesterke Åtvidaberg bør ha gode vinnersjanser mot et av ligaens svakeste lag. H.

12. Malmö – AIK
Malmö fikk midtbanespilleren Enoch Adu utvist allerede en halvtime ut i sesongåpningen mot Sundsvall, men klarte likevel å vinne oppgjøret 4-1. En flott start for forrige sesongs gullvinner.

Åge Hareide har den beste troppen i Sverige, og det vil være en overraskelse dersom klubben ikke står som vinner av Allsvenskan når poengene skal telles opp til høsten.

AIK vant bronse forrige sesong og tok ti poeng mindre enn torsdagens motstander. Klubben har solgt en del sentrale spillere for å sikre økonomien, men de nye signeringene ser lovende ut. Det er ventet at laget fra Stockholm kommer til å kjempe om medalje også denne sesongen.

Sesongen ble startet med 2-1-seier over Halmstad.

Malmö vil få en knallstart på sesongen dersom det blir seier over tittelutfordrer AIk torsdag, og vi vår lit til Hareides mannskap. H.

432-rekker:
1. Blackburn – Liverpool HUB
2. Bayer Leverkusen – Bayern München HUB
3. Napoli – Lazio H
4. Granada – Celta Vigo HUB
5. Rayo Vallecano – Real Madrid B
6. Athletic Bilbao – Valencia UB
7. Elche – Getafe HU
8. Villarreal – Espanyol HU
9. Halmstad – IFK Norrköping HU
10. Häcken – Djurgården H
11. Åtvidaberg – Sundsvall H
12. Malmö – AIK H

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Blackburn – Liverpool HUB
2. Bayer Leverkusen – Bayern München HB
3. Napoli – Lazio H
4. Granada – Celta Vigo HU
5. Rayo Vallecano – Real Madrid B
6. Athletic Bilbao – Valencia UB
7. Elche – Getafe HU
8. Villarreal – Espanyol H
9. Halmstad – IFK Norrköping HU
10. Häcken – Djurgården H
11. Åtvidaberg – Sundsvall H
12. Malmö – AIK H

Klikk her for å levere 96-rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus