Foto: Afp

Tøff utfordring for Liverpool

Liverpool skal ut i en svært vrien bortekamp mot Stoke lørdag og det blir ingen walk-over. Sjekk våre tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Opptur for Leeds
Oddstips 2: Godset vinner igjen
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Et lass spillere risikerer karantene
V75 Bergen: Jokerpotten lever farlig

Lørdag er heldigvis klubbfotballen i de øverste ligaene tilbake på tippekupongen og lørdagens 12 kamper er med et unntak hentet fra de to øverste divisjonene i England og storlagene Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Liverpool finnes alle på lørdagens kupong. Kupongen kompletteres av Tippeligaoppgjøret mellom Strømsgodset og Viking. Bonuspotten er kommet opp i 3,6 millioner kroner og gjelder som kjent kun på fulltid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Strømsgodset - Viking
Hjemmelaget har mistet toppfarten og står uten seier på sine fire siste Tippeligakamper, men kun en av dem er tapt (borte mot Stabæk 0-2). De tre øvrige er alle endt uavgjort, men det skal tillegges at tre av disse fire kampene har vært spilt på bortebane. Hjemme på Marienlyst i Drammen står Ronny Deilas mannskap med 8-2-1 (kun serieleder Molde har bedre hjemmestatistikk). Ligger på femteplass i øyeblikket, men det kun fire poeng opp til Tromsø på sølvplass. Bortsett fra at Mohammed Abu må sone karantene, er det ingen andre endringer for Drammens-laget.

Viking sliter fortsatt fælt på bortebane, og står med svake 2-1-7 på fremmed gress. Har faktisk spilt sju av sine siste ti kamper hjemme i Stavanger )inkludert kvartfinalen mot Brann). De tre bortekampene i denne perioden er alle tapt. Tok dog en viktig og fortjent 1-0 seier hjemme mot Stabæk i siste kamp før landslagspausen og har ni poeng ned til Start på nedrykksplass. Andre Danielsen (som har vært lite involvert den siste tiden) er suspendert for gule kort, ellers intet nytt fra Stavanger.

Tre strake seire til Strømsgodset i de tre siste tilsvarende og vi har ikke veldig stor tro på at Viking skal vinne i Drammen. HU.

2. Bolton - Manchester United
Etter en vanvittig og flatterende 4-0 seier borte mot Queens Park Rangers i åpningskampen, har det blitt for tøft for Bolton hjemme mot Manchester City og borte mot Liverpool i de to neste kampene. Det er definitivt ikke noen enkel oppgave Owen Coyles mannskap står overfor denne lørdagen heller. Tre nye spillere ble hentet inn i overgangsvinduet, og alle tre ser ut som forsterkninger. David N'Gog fra Liverpool, Gael Kakuta fra Chelsea og Dedryck Boyate og alle er debutaktuelle lørdag,. Viktige Lee Chung-Yong er sammen med tre andre spillere ute på ubestemt tid, mens Ricardo Gardner er på vei tilbake.

Manchester United står med full pott etter tre kamper og valset over Arsenal sist hjemme på Old Trafford og ga seg ikke før det stod 8-2. Solide 3-0 hjemme over Tottenham i kampen før det, men leverte ingen stor åpningskamp borte mot West Bromwich. Gjorde likevel seiersmålet som så mange ganger før i sluttminuttene. Javier Hernandez er helt friskmeldt og starter muligens. Danny Welbeck, Nemanja Vidic og Rafael er alle uaktuelle.

Det står 1-3-6 på de ni siste tilsvarende og fjorårets oppgjør endte 2-2. United spilte fryktelig mye uavgjort borte i fjor, og imponerte ikke veldig borte mot WBA. Vi gir Bolton en viss poengsjanse. UB.

3. Sunderland - Chelsea
Steve Bruce har for andre året på rad, vært ivrig på transfermarkedet. Men resultatene står ikke i stil. 0-1 i målforskjell etter tre kamper og mon tro om ikke både Bruce og supporterne savner Darren Bent?. Gjorde en bra kamp borte mot Liverpool i premieren, men en tilsvarende svak kamp hjemme mot Newcastle i sin hittil eneste hjemmekamp. Godkjent borte mot Swansea sist. Nicklas Bendtner er hentet på lån fra Arsenal, og kan muligens få fart på karrieren sin igjen her. Asamoah Gyan er derimot uaktuell lørdag, han skadet seg under landslagsoppdraget med Ghana. Heller ikke John O'Shea kom velberget gjennom sitt opphold med Irland og må også se lørdagens kamp fra tribunen. Anton Ferdinand er forsvunnet til QPR.

Chelsea har langt færre problemer. Sju poeng etter tre kamper er godkjent, selv om laget ikke har imponert hittil. Må riktignok unnvære Didier Drogba, men til gjengjeld er Daniel Sturridge klar for innsats. Det er også nysignerte Raul Meireles. Peter Cech er friskmeldt igjen, likeså David Luiz og Chelsea-sjef Andre Villa-Boas har et hav av valgmuligheter foran lørdagens oppgjør. Mata og Lukaku tilfører Chelsea mer fart fremover og Sturridge er et spennende alternativ fremover på banen.

Det står 0-0-6 i de seks siste tilsvarende oppgjørene. Sunderland er svekket inn mot denne kampen, scorer ikke mål og vi tror sterkt på Chelsea her og at laget tar sin sjuende strake trepoenger på Stadium Of Light. B.

4. Stoke - Liverpool
Fem poeng og ingen tap sålang for Stoke og kun en hjemmekamp er spilt (0-0 mot Chelsea i sesongpremieren). Sterk borteseier mot West Bromwich sist og kanskje Stoke kan komme overraskende høyt denne sesongen. Tony Pulis gjorde tre svært interessante nysigneringer før overgangsvinduet stengte og ingen tvil om at Peter Crouch (fra Tottenham), Wilson Palacios (fra Tottenham) og Cameron Jerome (fra Birmingham) er klare forsterkninger. Et spisspar med kraftspissene Peter Crouch og Kenwyne Jones kommer til å bli tøft å bryne seg på.

Liverpool skuffet hjemme mot Sunderland i sesongdebuten, men borteseier mot Arsenal og en bunnsolid hjemmekamp mot Bolton gjør at Liverpool har fått en flott sesonginnledning poengmessig. Craig Bellamy ble hentet på lån fra City og nå meldes det fra Anfield at Steven Gerrard er på vei tilbake også. Utover Gerrard er det kun Martin Kelly som er på skadelisten nå, Glen Johnson er friskmeldt.

Det står 1-2-0 i de tre siste tilsvarende oppgjørene på Britannia Stadium og dette er uten tvil en av kupongens vanskeligste kamper og vi kommer ikke utenom alle tegn her. HUB.

5. Manchester City - Wigan
Strålende sesonginnledning av Manchester City med ni poeng og 12-3 i målprotokollen og oppvisningen borte mot Tottenham sist var gnistrende. Roberto Mancini har et drøss av valgmuligheter, selv om han må unnvære midtbaneterrieren Nigel De Jong i et par uker til. Gareth Barry er en smule usikker, mens forsvarskjempen Kolo Toure endelig er klar igjen etter sin seks måneders utestengelse. Owen Hargreaves er foreløpig ikke klar etter sin overraskende signering.

Wigan var tippet nord og ned av samtlige eksperter, men står likefullt med fem poeng og er ubeseiret etter de tre første serierundene. Nå har motstanden vært klart overkommelig all den tid laget har møtt de tre nyopprykkede lagene i sine tre første matcher. Her kommer det litt mer enn en syretest for å si det mildt. Nykommerne Shaun Maloney, Albert Crusat og Patrick van Aanholt er alle aktuelle til lørdagens kamp. Ellers er det ingen problemer for Roberto Martinez mannskap.

Her er det umulig å argumentere for annet enn hjemmeseier. H.

6. Arsenal - Swansea
Ett fattig poeng er status for the Gunners etter tre serierunder og ydmykelsen på Old Trafford sist fikk fart på Arsene Wenger. Hele fem spillere ble hentet inn de siste dagene av overgangsvinduet og det er bra klasse på nykommerne. Den sør-koreanske landslagskapteinen Park Chu-Young er foreløpig usikker grunnet papirtrøbbel, mens Per Mertesacker, Andre Santos, Yossi Benayoun og Mikel Arteta alle er aktuelle lørdag. Nicklas Bendtner er gått på lån til Sunderland. Carl Jenkinson, Alex Song og Gervinho er alle suspenderte, mens Jakc Wilshere, Abou Diaby, Thomas Vermaelen og Tomas Rosicky alle er skadet.

Swansea har fått mange tilhengere etter sitt spill til nå, men poengmessig står laget med kun to poeng etter to strake 0-0 kamper. Waliserne har fortsatt tilgode å score etter opprykket og må få scoringsproduksjonen i gang, dersom de skal overleve. Kaptein Garry Monk er atter en gang ute, det samme gjelder for Alan Tate.

Store forandringer i Arsenal, fortsatt mange spillere ute og i øyeblikket er Arsenal ikke lett å lese. Swansea ble utspilt siste halvtimen borte mot Manchester City, men har ellers overrasket positivt med evne til å holde ballen i laget. Vi stoler ikke helt på Arsenal, men tviler sterkt på at laget går på sitt tredje strake tap. HU på Emirates.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

7. Everton - Aston Villa
En seier og ett tap for hjemmelaget som kun har spilt to kamper hittil. Tapet hjemme for Queens Park Rangers var ufortjent, seieren borte mot Blackburn likeså, slik sett har det allerede jevnet seg ut for Everton. Gode Mikel Arteta har forsvunnet til Arsenal, mens spissen Jermaine Beckford også er borte. Nederlenderen Royston Drenthe er en spennende tilvekst, det er også argentineren Denis Stracqualursi. Gode Seamus Coleman er klar fra skade og kan gjøre sin første kamp for sesongen. Ellers ingen skadeproblemer for hjemmelaget.

Aston Villa har fått en fin sesongstart, selv om ikke laget klarte å vinne hjemme over Wolverhampton sist. Fem poeng etter tre kamper er brukbart, men to av kampene er spilt hjemme, så det gjenstår fortsatt å se hvor bra dette Villa-laget egentlig er. Vrakgodsene Alain Hutton og Jermaine Jenas er hentet fra Tottenham, ikke de sprekeste signeringene det, men litt typisk Alex Mcleish. Han liker de klassiske engelske hardtarbeidende spillerne. Heller ikke for Aston Villa skal det være nevneverdige fravær.

2-4-2 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene og det gjenspeiler at dette er et åpent oppgjør. Vi finner ikke ut av denne kampen og da er helgardering løsningen. HUB.

8. Wolverhampton - Tottenham
Kanonstart av hjemmelaget som står med sju poeng etter de tre første rundene og gjorde en sterk bortematch mot Aston Villa sist. Hadde full kontroll hjemme mot Fulham i sin hittil eneste hjemmekamp. Gode Matt Jarvis er usikker foran lørdagens hjemmekamp, men prognosene for at han blir klar er gode. Kun Dave Edwards og Sylvain Ebanks-Blake er på skadelisten, men ingen av dem hadde vært aktuelle for startelleveren. Det innebærer at Wolves-manager Mick McCarthy kan stille med sitt sterkeste mannskap dersom Jarvis blir klar. Roger Johnson har vært strålende siden overgangen fra Birmingham og ser ut til å være et kanonkjøp av McCarthy.

Tottenham fikk så hatten passet av Manchester United nest sist etter å ha levert en bra førsteomgang. 0-3 ble tapssifrene da. Og det ble ingen bedring da Manchester City kom på besøk til White Hart Lane for tretten dager siden. Spurs ble rundspilt og røk 1-5. Står dermed med null poeng og lite oppløftende 1-8 i målforskjell. Overraskende nok ble Peter Crouch solgt og Emmanuel Adebayor hentet på lån fra Manchester City på Deadline Day. Scott Parker ble hentet fra West Ham, mens Jermaine Jenas og Alan Hutton er forsvunnet til Aston Villa. Rafael van der Vaart er ute med skade, det samme gjelder for Steven Pienaar, Sandro og William Gallas.

1-0 til Wolves og 3-3 sist sesong har blitt resultatene i de to siste tilsvarende på Molineux Ground. Nå ser det veldig åpent ut. HUB.

9. Leeds - Crystal Palace
Ingen toppstart for Leeds som kun har bokført en seier på de fem første seriekampene. men har slitt med store skadeproblemer og det må ta noe av skylden. Gjorde en sterk bortekamp mot West Ham i nest siste seriekamp, men tapte altså 1-2 borte for Ipswich sist. Til lørdagens hjemmekamp kan så mange som fem spillere være tilbake etter skader, inkludert goalgetter Luciano Becchio og midtbaneterrieren Michael Brown og gode Billy Pointer, samt forsvarsspillerne Alex Bruce og Leigh Bromby. Finnen Mikael Forssel er hentet på lån og gir også valgmulgiheter for manager Simon Grayson.

Crystal Palace har åpnet med ti poeng på sine femførste kamper, sju av disse poengene er hentet hjemme i London. Overraskende 1-0 seier borte mot Hull i forrige bortekamp, selv om ikke seieren var fortjent. Steffen Iversen er fortsatt ute, sammen med tre andre spillere. To lånespillere er forsvunnet, mexicaneren Pedroso er hentet fra Jaguares.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende og et klart forsterket Leeds-lag skal ha en flott vinnersjanse her. Vi bruker kun ett tegn. H.

10. West Ham - Portsmouth
Råsterke borteseire mot Watford (4-0) og mot Nottingham Forest (4-1) i de to siste bortekampene for en av de store opprykksfavorittene, som også slo Doncaster 1-0 borte i sesongpremieren gjør at laget har full pott på bortebane. Hjemme på Upton Park er det imidlertid blitt kun ett poeng (2-2 hjemme mot Leeds), mens det ble 0-1 tap for Cardiff (veldig ufortjent). Sam Allardyce var aktiv på overgangsmarkedet på slutten og hentet fem nye spillere som faktisk alle kan debutere lørdag. Det ser ut som solide forsterkninger, og til tross for at Scott Parker er forsvunnet til Tottenham, ser West Ham klart styrket ut nå. Ingen spesielle mannskapsproblemer.

Vi hadde bra tro på Portsmouth sist hjemme mot Cardiff, men Erik Huseklepps nye klubb måtte nøye seg med 1-1. 1-3-1 er fasiten etter fem seriekamper og manager Steve Cotterill har et skadefritt mannskap til rådighet lørdag.

1-1-3 på de fem siste tilsvarende oppgjørene, men seieren til West Ham kom i det siste tilsvarende oppgjøret. Med så mange som fem nye spillere i startoppstillingen, er det litt uggent å gi all tillit til West Ham her da Portsmouth har et bra mannskap. HU.

11. Bristol City - Brighton
Tre strake kamper uten tap for hjemmelaget nå, etter å ha innledet med to stygge tap. Eneste trepoengeren er av alle ting kommet borte mot Leicester. Hjemme har laget spilt to kamper, men kun ett poeng er hanket inn og laget har fortsatt til gode å score hjemme. Bristol City har ikke noe stort mannskap denne sesongen, og bortsett fra scoringsmaskinen Nicky Maynard er det lite å skryte av.

Nyopprykkede Brighton har hatt en fantastisk start på sesongen og står med tretten poeng av femten mulige. Poengtapet kom hjemme mot sterke Blackpool. Borte er Portsmouth og Cardiff slått og manager Gus Poyet får også tilbake Will Buckley og Romain Vincelot til denne kampen. Will Hoskins er dermed den eneste spilleren som er usikker. Meget overraskende så valgte Valenica-profilen Vicente å signere for klubben rett før overgangsvinduet stengte etter 11 strake sesonger for Valencia, og Vicente kan få sin debut lørdag.

Godtgående Brighton er i siget og vi liker å spille lag som er stinne av selvtillit. I mangel av gode sikkerkandidater tror vi på Brighton også lørdag og markerer kun for B i kamp 11. B.

12. Southampton - Nottingham Forest
Også nyopprykkede Southampton har tatt Championship med storm og står med 4-0-1 etter de fem første serierundene. Tapet kom sist borte mot Leicester (2-3) der hjemmelaget Leicester kan takke keeper Kasper Schmeichel for at de fikk tre poeng mot et svært godt Southampton-lag. Richard Chaplow returnerer etter tre kampers karantene for hjemmelaget, mens Jos Hooiveld (f) kan debuterer etter å ha blitt hentet på lån fra Celtic. For øvrig er det bare fryd og gammen i Claus Lundekvams gamle klubb og svært får fravær.

Steve McClaren har ikke hatt en heldig hånd med Nottingham Forest hittil og lever farlig i øyeblikket. Fem poeng er magert etter fem kamper for et lag med opprykksambisjoner. Eneste seieren er kommet mot svake Doncaster og tre av kampene er i tillegg spilt hjemme på City Ground. Spissen Joe Garner er gått til Watford. mannskapsmessig er det får problemer for Steve McClarens mannskap som ikke ble styrket under overgangsvinduet.

Inntil det motsatt er bevist så spiller vi Southampton og med spillere tilbake er det et toppet Southampton lørdag. Hjemme er de råsterke og et formsvakt Nottingham Forest bør være overkommelig. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 10.09.2011 15:55
1. Strømsgodset - Viking H U
2. Bolton - Manchester Unit U B
3. Sunderland - Chelsea B
4. Stoke - Liverpool U
5. Manchester City - Wigan H
6. Arsenal - Swansea H U
7. Everton - Aston Villa H U B
8. Wolverhampton - Tottenham H U
9. Leeds - Crystal Palace H
10. West Ham - Portsmouth H U
11. Bristol City - Brighton B
12. Southampton - Nottingham Fore H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 10.09.2011 15:55
1. Strømsgodset - Viking H U
2. Bolton - Manchester Unit U B
3. Sunderland - Chelsea B
4. Stoke - Liverpool H U B
5. Manchester City - Wigan H
6. Arsenal - Swansea H U
7. Everton - Aston Villa H U B
8. Wolverhampton - Tottenham H U B
9. Leeds - Crystal Palace H
10. West Ham - Portsmouth H U
11. Bristol City - Brighton B
12. Southampton - Nottingham Fore H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør