Barcelona slipper å bry seg om Zlatan Ibrahimovic (suspendert) og tre andre PSG-profiler i Paris onsdag kveld, men spanjolene står uansett overfor en tøff oppgave.
Barcelona slipper å bry seg om Zlatan Ibrahimovic (suspendert) og tre andre PSG-profiler i Paris onsdag kveld, men spanjolene står uansett overfor en tøff oppgave. Foto: Lluis Gene (Afp)

Tøffe bortekamper for Bayern og Barcelona

Vi ser oss nødt til å helgardere de to første kampene på Tippekupongen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill ondag:
Oddstips: 
Superspissene sender Watford til Premier League
Dagens langskudd:
Skadeskutt Bayern i trøbbel
V76 Bjerke: 
Oscar skinner i hovedstaden
V5 Bjerke: Toto runder alt og alle
V4/V5 Täby:Fantastiske galoppdager

Midtukekupongen består av kamper fra Champions League, Championship, skotsk Premier League, Europa League og dansk cup og dansk 1. divisjon. De første seks kampene spilles onsdag, de øvrige torsdag.

Bonuspotten er kommet opp i pene 3,1 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Paris Saint-Germain – Barcelona
Disse kvartfinalistene møttes også i gruppespillet i høst. PSG vant da hjemmekampen 3-2, mens Barcelona snudde 0-1 til 3-1 på Camp Nou. Dette er også en kopi av kvartfinalen fra 2014. Den gang ble det uavgjort i begge kampene, men Barca gikk videre på bortemålsregelen.

PSG fikk en treg start på sesongen, men er blitt bedre og bedre utover vinteren og har festet grepet i den hjemlige serien. Vant lørdag ligacupen med 4-0 over Bastia, og tre dager tidligere ble det 4-1-seier over Saint-Etienne i semifinalen i FA-cupen. Formen er strålende, og PSG har faktisk fortsatt mulighet til å vinne fire pokaler denne sesongen.

Tok seg videre fra åttedelsfinalen takket være heltemodig innsats med ti spillere i returkampen borte mot Chelsea.

Franskmennene har hele tre spillere ute med karantene (Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti og Serge Aurier), mens David Luiz og Thiago Motta er uaktuelle grunnet skader.

Barcelona har også gjort det meget skarpt i det siste, men fikk en liten nedtur i den vanskelige bortekampen mot Sevilla i helgen. Laget kom tidlig opp i en 2-0-ledelse, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng. Ledelsen i La Liga er nå på to poeng.

Daniel Alves soner karantene, men skademessig ser det bra ut for bortelaget.

PSG har fire sentrale spillere ute i kveld, men laget er likevel sterkt nok til å kunne hamle opp med hvilket som helst lag på hjemmebane.  Barcelonas bortestatistikk i CL er ikke spesielt imponerende. Vi krysser av for alle tegn. HUB.

2 . Porto - Bayern München
Porto spilte to strålende kamper mot Basel i åttedelsfinalen, og det var nesten et under at sveitserne klarte 1-1 på hjemmebane i det første oppgjøret. Porto klinte imidlertid til med 4-0-seier i returmøtet og tok seg komfortabelt til kvartfinalen.

Er det store formlaget i den hjemlige ligaen, men ligger fortsatt tre poeng bak serieleder Benfica.

Til onsdagens kamp er forsvareren Ivan Marcano ute med karantene, mens viktige Jackson Martinez og angrepskollega Christian Tello betegnes som usikre.

Bayern klarte bare 0-0 i en sjansefattig kamp borte mot Shakhtar i det første oppgjøret i åttedelsfinalen, men vant hele 7-0 i hjemmemøtet.

Måtte ha ekstraomganger for å slå Bayer Leverkusen ut av kvartfinalen i den hjemlige cupen for en uke siden, men hadde ingen problemer med å banke Eintracht Frankfurt 3-0 i serien lørdag.

Tyskerne sliter med flere tunge fravær til onsdagens kamp. Arjen Robben, Franck Ribery, David Alaba, Bastian Schweinsteiger og Medhi Benatia er fem av i alt sju-åtte spillere som befinner seg på skadelisten.

Selv om Bayern har en bred og sterk tropp, merkes onsdagens fravær. Og Porto er et så stekt hjemmelag at vi helgarderer denne også. HUB.

3. Nottingham Forest – Watford

Forest har vært et merkelig lag de siste par sesongene. Lange og gode perioder med stabil poengfangst er blitt avløst av like lange rekker med elendige resultater og prestasjoner.

Skogvokterne fikk en kraftig opptur da Dougie Freedman ble ansatt 1. februar, men de siste kampene har vært traurige for fansen. På fire runder er det bare blitt ett poeng, og lavmålet i denne perioden var 0-1-tapet hjemme for Huddersfield i helgen. Laget liger på tiendendeplass, og playoff-toget har gått for i år.

Freedman har varslet at han kan komme til å gjøre en del endringer på laget grunnet de svake prestasjonene i det siste, og midtbanespilleren Gary Gardner, som er tilbake etter karantene, er aktuell fra start.

Toppscorer Britt Assombalonga (15 mål) er ute med skade, og Chris Cohen, Andy Reid og Matty Fryatt (6 mål) er heller ikke med i troppen.

Angriperne Dexter Blackstock og Mo Barrow mistet Huddersfield-kampen og regnes som usikre.

Watford har tre av Championships mest spennende spisser i Troy Deeney, Odion Ighalo og Matej Vydra, og trioen har bøttet inn mål i siste del av sesongen. Det har sendt London-klubben helt i teten av tabellen, og det skiller fire poeng og tre plasser opp til serieleder Bournemouth etter tirsdagens kamper (Bournemouth, Middlesbrough og Norwich vant sine oppgjør).

Backen Joel Ekstrand, midtbanespilleren Sean Murray og angriperen Fernando Forestieri er ute med skader for bortelaget, men forsvareren Craig Cathcart er tilgjengelig igjen etter å stått over Millwall-kampen.

Vi holder Watford som favoritter, men Forest skal ikke undervurderes på hjemmebane. HB.

4. Fulham – Rotherham

To lag som har hatt en meget tung sesong. Fulham ligger på 20. plass med 45 poeng, mens Rotherham følger på plassen bak med 43. Ettersom Millwall vant bunnkampen mot Wigan tirsdag og kom opp på 39 poeng, er verken Fulham eller Rotherham sikret ny kontrakt.

Rotherham risikerer også å bli straffet med poengtrekk etter å ha benyttet en uberettiget spiller, så dette oppgjøret er livsviktig for klubben.

Formen er ikke noe å skryte av for noen av lagene; begge har tatt ni poeng på de siste ti kampene.

Fulhams toppscorer Ross McCormack hangler med en kneskade, men spiller trolig fra start i denne viktige kampen. Danny Guthrie og forsvarerne Jazz Richards og Nikolay Bodurov måtte stå over sist og betegnes som usikre. Lasse Vigen Christensen og George Williams er uaktuelle.

Kaptein Craig Morgan er tilgjengelig igjen etter å ha sonet de to siste kampene.

Dette kan fort bli en skikkelig drittkamp med med tøft spill og mye kriging, og vi utelukker ikke at et desperat Rotherham kan ta poeng. HU.

5. Burton – Carlisle
Topp mot bunn i League Two. Burton ha kjempet i teten hele sesongen og har hatt ledelsen de siste rundene, mens Carlisle klatret til 20. plass etter den viktige 1-0-seieren over Dag & Red lørdag.

Ettersom Southend vant sin kamp tirsdag, er det fortsatt teoretisk mulig for Burton å miste opprykk. Men ett poeng i kveld holder til League One-spill neste sesong.

Etter tirsdagens kamper falt Carlisle ned til 21. plass, og det skiller fem poeng ned til Cheltenham på øverste nedrykksplass.

Hjemmelaget har tre spillere tilbake i trening, men det er tvilsomt om noen av dem rekker denne kampen. Ellers ser det bra ut for Burton.

Carlisle: Forsvarsspilleren Troy Archibald-Henville mister resten av sesongen etter å ha blitt utvist i sluttminuttene mot Dag & Red. Midtbanespilleren Jeffrey Monkana betegnes som usikker.

Carlisle har svake 5-2-14 på 21 bortekamper så langt, mens Burton er det nest beste hjemmelaget i ligaen med 15-3-3. Burton har strålende 6-2-0 og 14-4 i målforskjell på de siste åtte kampene, mens Carlisle står med 2-3-3 og 9-11 i samme periode.

Et hjemmesterkt og opprykksjagende Burton bør ta seg greit av denne begrensede motstanderen. H.

6. Celtic – Kilmarnock
Den første delen av årets sesong i skotsk Premier League avsluttes når Celtic har spilt sine to hengekamper. Deretter deles ligaen i to og det spilles fem runder til der hvert lag møter de andre lagene i gruppen én gang.

Celtic stod med tre strake seiere i serien før det ble 1-1 borte mot bronseplasserte Inverness sist. Leder ligaen med fem poeng på Aberdeen og har også én kamp til gode på gullrivalen.

Til helgen skal Ronny Deilas mannskap spille semifinale i cupen borte mot Inverness. Ingen lett oppgave, og det er ikke umulig at noen av de faste spillerne hviles onsdag.

Charlie Mulgrew er uansett uaktuell onsdag. Den anvendelige spilleren er på vei tilbake fra skade, men dette oppgjøret kommer for tidlig.

Kilmarnock ligger på niendeplass og har sju poeng ned til Motherwell på nedrykkskvalik. Har tapt tre kamper på rad, blant annet mot svake Ross County og Motherwell.

Kaptein Manuel Pascali nærmer seg comeback etter skade, men det vil ikke skje i onsdagens kamp. Mark Connolly (forsvar), Jamie Hamill (midtbane) og spissen Michael Ngoo er også ute.

Celtic er med rette store favoritter her, men når folkerekka viser at 83 prosentene er satt på H, frister det med en gardering. Spesielt med tanke på at hjemmelaget skal spille viktig cupkamp til helgen. HU.

7. Club Brugge – Dnipro
Club Brugge imponerte stort i åttedelsfinalen mot Liverpool-dödaren Besiktas og tok seg videre til kvartfinalen i Europa League med 2-1-seier hjemme og 3-1 borte. Hadde enda mindre problemer med å tukte Aalborg runden før.

Vant grunnspillet i den hjemlige ligaen med fire poeng på Gent og er nå inne i mesterunder. Åpnet der med seier over Standard Liege, men tapte 0-2 borte mot Kortijk i helgen. 

Thomas Meunier er ute med karantene.  Hans forsvarskollegaer Oscar Duarte og Thomas Meunier og spissen Felipe Gedoz ser ut til å befinne seg på skadelisten.

Dnipro vant hjemmekampen mot Ajax i åttedelsfinalen 1-0 og var involvert i en spennende returmatch i Amsterdam der avansementet ble vunnet på bortemålsregelen etter ekstraomganger. Runden før ble Olympiakos slått ut med 2-0 på hjemmebane og 2-2 i Hellas.

Ligger på tredjeplass i den ukrainske ligaen etter å ha spilt uavgjort borte mot Metalist i helgen. Stod med fire strake seiere før det. 

Midtbanespilleren Yevhen Shakhov er suspendert, mens angriperen Roman Zozulya og forsvarerne Egidio og Ondrej Mazuch trolig også mister kampen med skader. Det er i tillegg usikkerhet rundt angriperen Matheus.

Brugge imponerte i åttedelsfinalen, mens Dnipro er klart farligst på hjemmbane. Over to kamper er dette et åpnet oppgjør, men vi tror belgierne sikrer seg et godt utgangspunkt før den vriene returkampen. H.

8. Dynamo Kiev – Fiorentina
Dynamo har vært Ukrainas beste lag denne sesongen og topper ligaen fem poeng foran Shakhtar. Har 15-4-0 på 19 kamper og 7-3-0 og 21-3 på hjemmebane.

Tapte 1-2 borte mot Everton i åttedelsfinalen, men knuste til med 5-2 i returkampene. Runden før så det stygt ut da laget fikk to mann utvist i bortekampen mot Guingamp, men ukrainerne tapte bare 1-2 og slo tilbake med 3-1-seier på hjemmebane.

Forsvareren Miguel Veloso (tre mål) er usikker til dette oppgjøret, ellers ser det nokså bra ut for Kiev.

Fiorentina var i meget god for inntil nylig, men har nå tapt to meget viktige kamper på rad. Første røk cupfinaledrømmen i Coppa Italia med hjemmetap for Juventus, deretter ble sjansene til å nå CL neste sesong kraftig svekket med 0-3-tap for formsvake Napoli i Serie A.

Forrige runde i Europa League ble Roma slått ut med 1-1 hjemme og imponerende 3-0 borte, mens Tottenham måtte gi tapt runden før. 

Forsvarsspilleren José Maraa Basanta soner karantene for bortelaget, mens angriperen David Pizarro er usikker grunnet en skade.

Kiev er mareritt å spille mot på bortebane, og vi tror mest på det ukrainske mesterlaget torsdag. H.

9. Sevilla – Zenit
Sevilla hentet opp 0-2 mot Barcelona i helgen og klarte å ta ett poeng mot serielederen. Befestet samtidig posisjonen som et av Spania beste hjemmelag og har ikke tapt en kamp på Ramon Sanchez-Pizjuan siden treningskampen mot Sampdoria før sesongstart.

Slo Villarreal i begge kampene forrige EL-runde, mens det to seiere over Boussia Mönchengladbach i 16. delsfinalen. 

Førstekeeper Beto er usikker grunnet en skade, ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

Zenit slo Torino 2-0 på hjemmebane i det første møtet i åttedelsfinalen, og tålte dermed 0-1-tap i returmatchen. Runden før Ble PSV slått 1-0 borte og 3-0 hjemme. Spilte uavgjort hjemme mot Rubin Kazan i helgen, men leder likevel den hjemlige ligaen med så mye som åtte poeng. 

Russerne er svekket i alle lagdeler ettersom hele fire spillere er ute med karantene: Hulk, Domenico Criscit, Igor Smolnikov og Danny.

Tittelforsvarer Sevilla er en ekspert på Europa League og et av Europas beste hjemmelag. Zenit har bitt bra fra seg så langt i turneringen, men med fire spillere ute blir denne oppgaven for tøff. H.

10. Wolfsburg – Napoli
Wolfsburg har imponert stort hele sesongen og trygget sølvmedaljen i Bundesligaen med 2-0-seier borte over Hamburg i helgen. Er også svært nær en finale i den hjemlige cupen – kun lille Bielefeld gjenstår som siste hinder.

Forrige runde i EL ble det imponerende nok seier i begge kampene mot Inter, mens Sport Lisboa ble tuktet i 16. delsfinalen. 

Midtbanespilleren Aaron Hunt er ute med skade, ellers ser det veldig bra ut for hjemmelaget.

Napoli kunne endelig juble for seier etter en trøstesløs periode i Serie A og Coppa Italia. 3-0 over Fiorentina betyr at laget klatret til fjerdeplass, og det skiller nå sju poeng opp til Roma på den viktige tredjeplassen som gir mulighet for spill i CL neste sesong.

Forrige EL-runde ble Dinamo Moskva slått ut med 3-1 hjemme og 0-0 borte. I 16. delsfinalen ble det 4-0 borte og 1-0 hjemme mot Trabzonspor. 

Walter Gargano og Michu er ute med skader hos Napoli.

Napoli var i fryktelig svak form før seieren over Fiorentina, og vi tror et sprudlende Wolfsburg skaffer seg en god start på kvartfinalemøtene. H.

11. FC København – Esbjerg
FCK måtte ha straffekonk for å slå ut Randers på hjemmebane i kvartfinalen i den hjemlige pokalcupen. I den runden ble det bare spilt én kamp, men denne semifinalen spilles best av to.

Slo bunnlaget Silkeborg 4-0 på bortebane i serien så sent som mandag, og det er blitt fine 3-2-0 på de siste fem ligakampene. Midtjylland er imidlertid for sterke denne sesongen, og det blir nok sølv på Ståle Solbakkens mannskap denne sesongen. 

Angriperen Andreas Cornelius brakk ankelen mot Silkeborg etter å ha blitt taklet meget stygt.

Esbjerg snudde 0-2 til 4-2 i kvartfinalen mot Aalborg 5. mars, men har variert en del i prestasjonene i serien siden den gang. Borteseier over Odense og 3-3 hjemme mot Midtjylland ble fulgt opp med et 1-3-tap mot Hobro fredag. Falt ned til 10. plass – den siste sikre plasseringen.

FCK har vunnet begge de to innbyrdes kampene som er blitt spilt denne sesongen, senest 1-0 på bortebane for en måned siden.

FCK er litt for store favoritter (77 prosent på folkerekka) til at vi kan la kampen stå ugardert. HU.

12. Køge – AGF
Køge ligger på sjuendeplass i 1. divisjon, og selv om sesongen første avsluttes i juni, virker verken nedrykk eller opprykk sannsynlig. Det er blitt 5-2-1 på de siste åtte kampene, og formen har knapt vært bedre denne sesongen.

Aarhus ligger på anneplass, en plassering som gir direkte opprykk. Det er hele ni poeng opp til serieleder Viborg, mens Lyngby på tredje ligger tre poeng bak. Det forspranget vil økes dersom det skulle bli poeng i torsdagens hengekamp. Har fine 7-2-0 på de siste ni kampene og er seriens beste bortelag (8-2-1).

Køge er i såpass bra form at vi tar med alle tegn. HUB.

432-rekker:
1. Paris Saint-Germain – Barcelona HUB

2 . Porto - Bayern München HUB

3. Nottingham Forest – Watford HB

4. Fulham – Rotherham HU

5. Burton – Carlisle H

6. Celtic – Kilmarnock HU

7. Club Brugge – Dnipro H

8. Dynamo Kiev – Fiorentina H

9. Sevilla – Zenit H

10 . Wolfsburg – Napoli H

11. FC København – Esbjerg HU

12. Køge – AGF HUB

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Paris Saint-Germain – Barcelona UB

2 . Porto - Bayern München HUB

3. Nottingham Forest – Watford HB

4. Fulham – Rotherham HU

5. Burton – Carlisle H

6. Celtic – Kilmarnock H

7. Club Brugge – Dnipro H

8. Dynamo Kiev – Fiorentina H

9. Sevilla – Zenit H

10 . Wolfsburg – Napoli H

11. FC København – Esbjerg HU

12. Køge – AGF UB

Klikk her for å levere 96-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus