Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Tippeliga på midtukekupongen

Vi tror Rosenborg kan få det tøffere enn antatt mot Vålerenga. Her er onsdagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag
Tippeligaen: Skader og karantener
Oddstips: OB viser at de kan
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette

Det er hektisk i Tippeligaen og de åtte første kampene på midtukekupongen er hentet fra den 11. runden i Tippeligaen. Deretter følger fire oppgjør fra Allsvenskan. Kamp 1-5 spilles onsdag kveld, kamp 6-12 torsdag kveld. Det er en rekke skader og karantener i denne Tippeliga-runden.

Bonuspotten er oppe i 1.150.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Vålerenga - Rosenborg
Vålerenga tapte sin andre strake bortekamp da det ble 0-1 på Hønefoss. Etter en jevnspilt 1. omgang tok Hønefoss over i 2. omgang og vant fortjent. Det hjalp at Vålerengas Larsen ble utvist. Man vet aldri helt hva man kan forvente av Vålerenga. Tabellen lyver ikke, Vålerenga er middels med 4-1-4 totalt. Hjemme på Ullevaal har de vunnet 3 av 4.

Vålerenga gjør flere endringer på laget før kampen mot Rosenborg, sier de på sin nettside, men vil ikke røpe troppen før senere. Men det som fortelles er at Muri (f) er friskmeldt etter hodeskaden og går rett inn i laget. Ogude er tilbake fra karantene og starter kampen, Veigar Páll Gunnarsson (a) skal også spille fra start. Larsen (f) er suspendert. Yssouf Koné (manglende kamptrening) og Aleksander Solli (beinbrudd) er fortsatt ute.

Etter å ha sett Rosenborg på det mest frustrerende vis tape 0-1 hjemme for Hønefoss i en kamp trønderne dominerte, trodde vi det var full skjerpings da Odd kom på besøk søndag. Men nei, hvis man vil ha poeng på Lerkendal er det bare å legge seg bakpå i 90 minutter, for Rosenborg scorer ikke. De blir stående ganske stille med ballen og banke på en dør som aldri åpnes. Prica og Selnæs på frispark var nærmest, men antall klare målsjanser som skapes er for lavt, mener vi. På dette området var Rosenborg veldig gode tidligere, nå er de uten seier i sine tre siste. Skader og (for) mye spilletid på enkelte kan være noe av grunnen. Her må trener Jönsson ta grep og finne tilbake til det effektive angrepsspillet Rosenborg er kjent for.

Dockal (m) er ute med skade, det er et stort savn, og vi ser heller ikke Chibuike (a) i troppen, men så likegyldig som han var mot Odd sist er det antagelig like greit. Jim Larsen (f) er med:

Örlund, Braåthen, Dorsin, Larsen, Ankersen, Wangberg, Rønning, Strandberg, Prica, Iversen, Henriksen, Issah, Svensson, Fredheim Holm, Selnæs, Midtsjø, Høiland.

Det som antagelig skjer her, er at Rosenborg endelig møter et lag som ikke legger seg bakpå, men som går fremover for å vinne kampen. Det er en klar fordel for Rosenborg. Vålerenga har vært svake og heldige, men kan godt finne på å heve nivået mot en antatt god motstander. HUB i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Brann - Fredrikstad
Brann viste mye positivt mot Fredrikstad og Sogndal og vant 4-3 og 5-0 mot disse. På søndag var det ned på jorda igjen da man tapte 0-2 i Ålesund. Man klarte ikke dominere kampen, spesielt ikke i 1. omgang, og da Austin ble utvist i 2. omgang ble det håpløst. Brann ligger på en kjedelig 13. plass med 3-1-6 totalt, langt under forventning. Nå må de finne tilbake til det som fungerte mot Sogndal og Lillestrøm, med Jonsson som forsvarsgeneral og mer tempo og lekenhet på topp mellom Ojo, Mjelde, Askar og Bentley. På hjemmebane mot Fredrikstad skal sjansene være meget gode.

Fra Brann hører vi at Rodolph Austin soner en kamps karantene onsdag. Piotr Leciejewski og Tomasz Sokolowski er ikke tilbake før etter EM-pausen. Erdin Demir kan være tilbake i morgen, mens Hassan El-Fakiri er friskmeldt. Øystein Øvretveit fortsetter i mål. BA har ogå snakket med trener Skarsfjord hos Brann, og setter spørsmålstegn ved Barmen (m) som i likhet med mange andre russ er snufsete og sliter med en halsinfeksjon. BA gjetter på denne startoppstillingen:

Brann (4-2-3-1): Øvretveit – Sævarsson, Korcsmár, Jonsson, Kalvenes – Nordkvelle, Mjelde – Askar, Haugen, Bentley – Ojo.

Fredrikstad tapte igjen, lørdag ble det 2-3 hjemme for et meget skjerpet og effektivt Godset. I en kamp som bølget frem og tilbake og bød på mye underholdning, så man hvorfor Fredrikstad kjemper i bunnen og Godset i toppen. Der Godset er heldige og gode, er Fredrikstad bittelitt mer ubeslutsomme og uheldige. Derfor ligger de på nedrykk med 1-3-6 totalt. Det er allerede fire poeng opp til trygg plass.

Etzaz Hussain (m) er ikke med til Bergen etter at han skadet skulderen mot Godset. Fra før er Thomas Holm, Hans Erik Ramberg, Alex Valencia og Kevin Dure ute. "Det kan bli en utfordring å komponere den sentrale midtbanen", leser vi på Fredrikstads hjemmeside. Trener Trond Amundsen gjør derfor et par grep, og ett av dem skal være å sette midtstopper Jørgen Horn, nylig tilbake etter 12 ukers skadefravær, opp på midtbanen sammen med Jabbie.

Brann er best når Austin spiller, men her er han suspendert, og flere andre mangler. Når vi likevel går for en ren hjemmeseier, er det fordi bortelaget har vært jevnt over svake, de har flere betydelige fravær og de antyder at de skal legge seg bakpå her og ta eventuelle kontringer som byr seg. Det skal ikke holde til poeng hvis Brann gjør jobben, og det har vi god tro på at de gjør. H i kamp 2.

3. Sogndal - Sandnes Ulf
Sogndal kom fra 0-3 mot Godset, 1-2 mot Viking og 0-5 for Brann da de skulle reise kjerringa på Lillestrøm. De klarte det bare nesten. Etter en drepende kjedelig og sjansefattig affære scoret Lillestrøm i tilleggstiden og Sogndals fjerde strake tap var et faktum. Den gode sesonginnledningen er historie, nå taper Sogndal de jevne kampene. I dag må det bli poeng.

Sogndal melder om "eit skadeprega mannskap" på sin nettside. Hvem som er skadet må vi finne ut selv, siden klubben ikke skriver noe om det og ikke tar telefonen. Men det er dette som er jobben vår: Ørjan Hopen og Hannu Patronen manglet på søndag, og vi så heller ikke noe til Mecinovic (f), Røed (f), Rudolfsen (a) og Per Egil Flo (a). Når Sogndal melder om mange skader må vi anta at alle eller mange av disse fortsatt er ute. Stephane Badji soner karantene for tre gule kort.

Sandnes Ulfs rekke på fem kamper uten tap stoppet etter 0-2 hjemme for Molde på søndag. Dette var også første gang på veldig lenge at Sandnes Ulf ikke scoret i en liga-kamp. Molde var bedre enn Sandnes Ulf på alle områder, og den ellers så solide stopperen Edier Frejd fikk et lite syndebukk-stempel etter at to svake inngripener førte til baklengsmål begge ganger. Men Sandnes Ulf var langt unna poeng, de hadde neppe slått Molde uansett. Dette var Sandnes Ulf sitt første hjemmetap, borte har de ikke lykkes fullt så godt.

Førstevalget i mål, Bo Andersen, er ilagt to kampers karantene for episoden der han satte foten i ansiktet på Odds Shala. Westlye (m) sliter med en lyskeskade som holder ham ute til over sommeren. Høiland (a) fikk en strekk mot Molde og er ute i 6-8 uker, det er leit for Sandnes Ulf, og minst like leit er det at den sentrale kapteinen Aksel Berget Skjølsvik (m) er suspendert for tre gule kort. Trener Andersen benket Ulland Andersen og Pepa mot Molde og brukte Holmvik og Aanestad i stedet. Så får vi se hva han finner på i dag, dette blir antagelig en annen type kamp.

Det er meget sentrale fravær i begge lag, og her vil nok Sandnes Ulf være godt fornøyd med ett poeng. Dette er forøvrig siste kamp som spilles på ekte gress på Fosshaugane, før det legges nytt kunstdekke i sommer. Sogndal bør vinne, men helt overbevist er vi ikke. HU i kamp 3.

4. Strømsgodset - Odd
Strømsgodset holder stilen og topper tabellen. Lørdag var de best i en sjanserik kamp i Fredrikstad og vant 3-2. At Godset står med 3-0-2 på bortebane etter reiser til Molde, Bergen, Lillestrøm, Ålesund og Fredrikstad er en klar kvalitetsheving fra i fjor. Trener Deila sa det allerede etter tapet i serieåpningen i Molde, der Godset spilte jevnt med regjerende seriemester: i år kommer vi til å ta mange poeng på bortebane. Hjemme har Godset alltid vært gode, og nå sikter drammenserne mot spill i Europa. 4-1-0 på hjemmebane hittil.

Mounir Hamoud (strekk) mister trolig hele vårsesongen. Martin Rønning Ovenstad og André Hanssen er også langtidsskadde. Verken Mohammed Keita eller Adama Diomande er med i 18-manns troppen hjemme på Marienlyst onsdag, men de var heller ikke med i bortekampen mot Fredrikstad lørdag ettermiddag, så det er ingen endringer i troppen:

Cramer, Larsen Kwarasey, Grewal, Madsen, Aas, Sætra, Nuhu, Vilsvik, Strand, Konradsen, Johansen, Abu, Westlie Gundersen, Rønning Ovenstad, Kamara, Kovacs, Storflor, Mendonca Wikheim.

Odd gjorde hva de kunne for å trenere kampen borte mot Rosenborg, og fikk betalt i form av 0-0 og ett poeng. Odd står med 1-3-1 på bortebane, det er et lite varsku til Godset. Etter tap i tre av de fire første, er Odd ubeseirede og har krøpet opp på øvre halvdel. Et guffent lag å spille mot, de er sterke defensivt og de har matchvinner-typer som Torgeir Børven og Frode Johnsen.

Samuelsen (m) er suspendert, én kamp for rødt kort. Lars Kristian Eriksen er skadet, mens Matthias Andersson er tilbake.

Godset på hjemmebane betyr som regel H, men akkurat Odd tror vi muligens de kan få problemer med å slå, spesielt hvis Odd scorer det første målet. Det svekker Odd at Samuelsen ikke er med, men vi tar likevel høyde for at Godset ikke får alle poengene denne gangen. HU i kamp 4.

5. Viking - Stabæk
At Viking ikke har noe stort lag denne sesongen heller, har mange poengtert allerede, men at de skulle bli så totalt utspilt i Tromsø som de ble på søndag, er overraskende. Vi tipset om Viking-tap, men 1-5 da mann. Når Viking hadde ballen, så det ikke ut til at de visste hva de skulle gjøre med den. Nå er det hjemmekamp igjen, og i Stavanger har Viking klart å slå både Odd og Molde 1-0. Tre poeng mot Stabæk er et krav, ettersom Stabæk har vært veldig svake hittil. Men det skulle ikke forundre oss om Viking må slite litt mer enn de andre for å slå bæringene.

Nery Cardozo, Johan Lædre Bjørdal (lyske) er fortsatt ute. Patrik Ingelsten er tilbake etter langtidsskade og håper på spill for A-laget før sommerferien. Skadesituasjonen i Viking er ikke endelig bekreftet. Henri Anier og Martin Ørnskov soner begge en kamps karantene for tre gule kort.

Stabæk gjorde en bedre kamp mot Haugesund enn vi forventet, men tapte likevel 0-2. Nå kan de legge det tragiske tapet av Gromstad bak seg og fokusere på det spillemessige. De var ikke veldig langt unna å score mot Haugesund, Boli, Kleiven og andre var frempå flere ganger og skapte store sjanser. Men som bunnlag setter ikke Stabæk sjansene sine, typisk nok, og de ligger klart sist med 0-1-8 totalt og grusomme 3-24 i målforskjell.

Laget er skadefritt.

På grunn av et par suspensjoner på sentrale spillere må Viking stille svekket, men de skal likevel, på hjemmebane, ha gode muligheter til 3 poeng. 1-0? Det er nesten så man kan se for seg Stabæk overraske med poeng her. Nervøs H i kamp 5.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

6. Haugesund - Hønefoss BK
Haugesund gjorde jobben borte mot Stabæk og vant 2-0 i en ganske jevn kamp. Men Haugesund har målfarlige typer som Søderlund og Djurdjic, som gang på gang avgjør jevne kamper. Derfor er Haugesund oppe på 3. plass med 5-4-1 totalt. Grindhaugs gutter har ikke tapt siden de røk 1-2 med ti mann på banen for VIF i premieren. Og hold dere fast, det tradisjonelt bortesvake laget er Tippeligaens beste bortelag med 2-3-1 på seks reiser. Hjemme har de bare vært i aksjon fire ganger og står med 3-1-0. Imponerende.

Chris Pozniak og Eirik Vespestad Mæland er fortsatt de eneste fraværene.

Etter 1-0-seier på Lerkendal gjentok Hønefoss bedriften hjemme mot Vålerenga. Her fikk de dessuten gleden av å spille 11 mot 10 mot slutten av kampen. De bryter motstander ned bit for bit, og er flinke til å ta vare på sjansene sine. Den bittelille down-perioden med tap for Sandnes Ulf og Odd er forbi. Hønefoss jobber hardt og tar poeng igjen. 4-4-2 gir en overraskende og imponerende 6. plass. Hønefoss er Tippeligaens gjerrigste, med 9-7 i målforskjell.

Vegar Gjermunstad og Roope Riski er skadet.

Haugesund er store favoritter hos bookmakerne og på folkerekka. Det er forståelig, siden de er i kjempeform og sjelden avgir poeng hjemme. Det vil være galskap å ikke markere en H i denne kampen, men vi tar høyde for en liten overraskelse. Hardtarbeidende Hønefoss kan med litt hell knipe ett poeng i Haugesund. HU i kamp 6.

7. Lillestrøm - Aalesund
Lillestrøm tok sesongens første seier borte mot Viking 16. mai. Hjemme mot Sogndal på søndag skulle de følge opp det gode spillet og ta tre nye poeng da trener Haglund manet til samme gode innsats, men du verden så lite de fikk til og så lite de skapte. Handlingslammede og ut av ingenting klarte Lillestrøm likevel å vinne 1-0 på en scoring av Sigurdarson på tampen. Nå ligger de sist av lagene over nedrykk. 2-4-4 totalt gir 10 poeng og en liten luke ned til Fredrikstad og Stabæk.

Fredrik Gulbrandsen blir ikke klar og Arild Sundgot er som kjent ute på ubestemt tid. Men både Frode Kippe og Guy Roger Toinduba er tilbake etter karantene. Ellers kunne fysioterapeut Geir Kåsene fortelle Sportspill at ingen av spillerne fra helgens kamp mot Sogndal er usikre. Ergo er Lillestrøm forsterket fra den kampen all den tid Kippe og Toinduba er tilbake.

Aalesund lykkes best hjemme, det beviste de igjen da de slo Brann 2-0 på søndag. Brann kom med selvtillit og god form, men Aalesund scoret et nydelig mål ved Barrantes ganske tidlig i kampen og la på til 2-0 ved Post rett etter pause. Nå har Aalesund 3-2-0 hjemme og 0-2-3 borte. De to borte-poengene kom i de to første bortekampene, som endte 0-0 mot Stabæk og 1-1 mot Sandnes Ulf. Dette er ikke fryktinngydende sterkt, og nå må Rekdal og apparatet hans få med litt selvtillit på reisen, så laget kan vise finspill på bortebane også. Aalesund spilte 1-1 på Åråsen i fjor, en bane de har veldig, veldig tungt for å vinne på.

Leke James (beinhinnebetennelse), Adam Sellami Honningsvåg og Jo Nymo Matland (kragebeinsbrudd) er som tidligere ute. Christian Myklebust er tvilsom. Kjell Rune Sellin og Fredrik Carlsen er begge friskmeldte, men var ikke med i troppen mot Brann sist søndag. (Kilde: (fysioterapeut Bjørn Erik Melland i Aalesund). Playmaker Michael Barrantes soner en kamps karantene for tre gule kort.

Lillestrøm har vært som dag og nett i de to siste kampene sine, men vi håper og tror at de nå kan heve seg til et akseptabelt nivå og vise en smule mer oppfinnsomhet på hjemmebane. De har klart det før. AaFK på bortebane uten Barrantes høres ut som et tapende lag, men Barrantes har vært opp og ned, så det er ikke sikkert hans fravær blir avgjørende. Uansett tror vi mest på hjemmelaget. HU i kamp 7.

8. Molde - Tromsø
Molde vant bortekampen mot Sandnes Ulf 2-0 på søndag. Vi var blant dem som tvilte på Molde etter Solskjærs reise til Birmingham, men laget levert en meget solid forestilling og levnet ikke formlaget Sandnes Ulf noen sjanse. På hjemmebane har Molde 5-0-0. Et par av hjemmekampene har vært jevnspilt, men hver gang har Molde hakket mer rutine og innsats enn motstander, og vinner.

Emmanuel Ekpo mister trolig hele vårsesongen grunnet beinbrudd. Børre Steenslid er fortsatt uaktuell. Ingen nye fravær eller karantener.

Tromsø er gode hjemme, som vanlig, men på bortebane står de med 0-2-2 og stusselige 2-7 i målforskjell. Det blir ofte til at de ligger lavt og ser ut som de går for uavgjort. 0-0 i Ålesund og 2-2 i Skien har gitt poeng, mens de var lengre unna mot Godset (0-2) og Rosenborg (0-3). Det skal sies at det er veldig vanskelig å vinne borte mot Godset for tiden, og Rosenborg hadde også en god dag da Tromsø var på besøk. I dag venter nok en meget vrien bortekamp for Gutan, som scorer så sjelden på reise. Kanskje 5-1-nedsabling av Viking på søndag kan inspirere til borte-scoringer. Trener Høgmo må hvertfall jobbe med å bedre resultatene på reise, men dette er ikke noen ny problemstilling hos TIL.

Marcus Sahlman, Thomas Kind Bendiksen og Hans Åge Yndestad var ute mot Viking søndag og rekker heller ikke torsdagens toppkamp mot Molde, forteller Morten Kræmer til Sportspill tirsdag kveld. Ellers skal Kara (m) være tilbake fra suspensjon.

Molde har vært gode på hjemmebane og skal normalt vinne dette. Tromsø har ennå ikke overrasket på bortebane, og sjansen for at de tar poeng i Molde tror vi er liten. H i kamp 8.

9. AIK - GAIS
AIK har kun ett tap, 0-1 borte for ligaleder Elfsborg, men har likevel tre lag foran seg grunnet høy frekvens av uavgjort. 4-6-1 på de elleve første rundene gjør likevel AIK til et av formlagene i Allsvenskan. På hjemmebane er de ubeseiret, men 1-4-0 hjemme er kanskje et par poeng mindre en hovedstadslaget hadde håpet på. På søndag var det ingen tvil, AIK slo Norrköping 5-2 og viste at de vet hvor målet står. AIK lå riktignok under 0-2 etter 16 minutter, og mange på tribunen nærmet seg sjokktilstand, men 16 minutter senere ledet AIK 3-2. Celso Borges gjorde nok en god kamp for AIK, men det var Gustavsson (2), Lundberg, Lorentzson og Quaison som scorer målene.

Med null kort og skader i målfesten mot Norrköping kan vi ikke se for oss at det gjøres store endringer i tropp eller startellever, men denne kampen spilles som sagt ikke før torsdag.

GAIS har bare vunnet én kamp, det var hjemmekampen mot Norrköping. Ellers har de tatt ni poeng på de elleve første rundene. 1-4-1 på hjemmebane, men langt svakere 0-2-3 borte. De klarte 1-1 i Helsingborg og 2-2 borte mot Kalmar, men har siden tapt 0-2 borte for Syrianska. På mandag tok de tidlig ledelsen i derbyet hjemme mot Göteborg, men måtte nøye seg med 1-1. Rapportene forteller at GAIS gjorde en god kamp, 1. omgang var et stort skritt i riktig retning, leser vi, med stor dominans, stolpeskudd og man kunne godt ledet 2-0 eller 3-0 til pause.

Wanderson (m) måtte av banen med skade mandag og er et mulig fravær torsdag. Ellers lite nytt, ingen nye suspensjoner.

Dette er AIKs siste hjemmekamp på rundt 7 uker og det ventes mange på tribunene i godværet. Historien taler for at en HU-gardering er tingen her. Vi tror det holder med ren H denne gangen. AIK fikk selvtillit da de snudde kampen mot Norrköping og scoret fem mål på søndag, mens GAIS brant kruttet på hjemmebane i derbyet mandag. Vi tviler på at de klarer å holde dampen oppe i 90 minutter i Stockholm. H i kamp 9.

10. IFK Göteborg - Kalmar FF
IFK Göteborg ble presset hardt bakover av GAIS i derbyet på mandag, men skjerpet seg etter pause og utlignet til 1-1. Men dette var fjerde kampen på rad der de ikke vant, og 3-5-3 på de 11 første er under forventning. Det er på høy tid med en ny seier, og den skal komme på hjemmebane i dag. Ser vi på de siste hjemmekampene til finner vi 2-2 mot sterke Malmö, seire mot Sundsvall og Åtvidaberg før det.

Philip Haglund (a) returnerer fra suspensjon og går trolig inn på topp til fordel for Nordin Gerzic.

Kalmar sliter denne sesongen, men holder seg over nedrykk etter seire mot Sundsvall, Häcken og Örebro. På søndag fikk de en dårlig opplevelse med 0-3 borte for Åtvidabergs. Kalmar sliter med å få dreisen på spillet denne sesongen. Forrige hjemmekamp klarte de 1-1 mot Helsingborg, der innsats og holdning var på plass, men også her var det en del å rette på spillemessig.

Torsdagens tropp er ikke tatt ut, men vi registrerer at trener Nanne Bergstrand gjerne gjør flere endringer utfra hva slags motstander de møter. Etter 0-3 i forrige bortekamp blir vi ikke overrasket om det gjøres to-tre endring mot IFK Göteborg.

Hvis vi ikke ser helt feil, hersker det en dårlig stemning i Kalmar, de preges av motgangen. Laget er ikke så sterkt denne sesongen og vi levner dem små sjanser til poeng i Göteborg. H i kamp 10.

11. Elfsborg - Häcken
På mandag vant Elfsborg 3-0 borte mot Sundsvall og nå går det virkelig veien. Formen er på topp og 9-0-2 totalt gir en klar tabelltopp. De to tapene har kommet der man kunne forvente at det skulle bli tungt, nemlig borte mot Helsingborg og Malmö. Hjemme på kunstgresset har Elfsborg 5-0-0 og en målforskjell på 8-2. De er Sveriges beste hjemmelag i øyeblikket.

Jon Jönsson og tonengivende Stefan Ishizaki var tilbake fra start på mandag.

Häcken kommer fra 1-1 hjemme mot Djurgården og 6-0 hjemme mot Norrköping. Nå er det ut på tur igjen, og forrige tur endte med tap 2-3 i Helsingborg. Häcken har likevel brukbare 2-1-2 på bortebane og de ligger helt oppe på 3. plass med 6-2-3 totalt. Kveldens oppgjør betegnes som en toppkamp.

Martin Ericsson (m) måtte ut med skade på mandag og ble erstattet av Björn Arnklev. Godt mulig at Ericsson må hvile i kveld.

Elfsborg har ikke bedre enn 1-3-1 på sine fem siste møter med Häcken. De ser suverene ut, Elfsborg, men skal vi gardere en av de svenske kampene på kupongen så blir det denne. Häcken er i form og stikker påfallende ofte av med ett poeng fra Borås Arena. Folkerekkas tegnfordeling 64-21-15 gjør det også fristende å gardere HU i kamp 11.

12. GIF Sundsvall - Malmö FF
Sundsvall startet brukbart hjemme mot Elfsborg på mandag, men det holdt bare i rundt 30 minutter før Elfsborg fikk ta over initiativet i kampen. Det endte 0-3 og Sundsvall ligger som nummer 12 med 3-3-5 totalt. Formen er middels, og det ble borteseier mot GAIS på 17. mai og 0-0 borte mot Gefle før det.

Robert Lundström (f) fikk rødt kort mot Elfsborg på mandag og er suspendert her.

Malmö FF var sist i aksjon torsdag forrige uke, da de vant 1-0 hjemme i toppkampen mot Elfsborg. Det var helt enkelt hakket bedre enn Elfsborg og vant fortjent i en klassisk toppkamp. Malmö har 3-2-0 på sine fem siste. Tre hjemmekamper er vunnet, to bortekamper har gitt uavgjort. 2-2 borte mot IFK Göteborg og samme siffer borte mot Mjällby.

Vi har ingen lagnyheter fra Malmö FF denne gangen, men savnet ingen i troppen mot Elfsborg forrige uke.

12 innbyrdes oppgjør i perioden 2001 - 2008 har tegnfordelingen 7-4-1. Vi pleier vansligvis ikke veldig stor vekt på gamle resutlater, men her er tendensen veldig tydelig.

Kan Malmö klare å ta med seg alle poengene denne gangen? Ja, vi tror det, for de er det beste laget og de er i form. Men helt sikre er vi ikke, og kompromisset blir ren B i kamp 12 på 96-rekkeren og en gardering på det store systemet.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 23.05.2012 18:55
1. Vålerenga - Rosenborg H U B
2. Brann - Fredrikstad H
3. Sogndal - Sandnes Ulf H U
4. Strømsgodset - Odd H U
5. Viking - Stabæk H
6. Haugesund - Hønefoss BK H U
7. Lillestrøm - Aalesund H U
8. Molde - Tromsø H
9. AIK - GAIS H
10. IFK Göteborg - Kalmar FF H
11. Elfsborg - Häcken H U
12. GIF Sundsvall - Malmö FF B

-

384-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 23.05.2012 18:55
1. Vålerenga - Rosenborg H U B
2. Brann - Fredrikstad H
3. Sogndal - Sandnes Ulf H U
4. Strømsgodset - Odd H U
5. Viking - Stabæk H U
6. Haugesund - Hønefoss BK H U
7. Lillestrøm - Aalesund H U
8. Molde - Tromsø H
9. AIK - GAIS H
10. IFK Göteborg - Kalmar FF H
11. Elfsborg - Häcken H U
12. GIF Sundsvall - Malmö FF U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør