Tippeligaens formspiller: - Jeg satt egentlig bare og venta på det

Gustav Wikheim har blomstret med fem mål på de siste fire siste tippeligakampene.

Kommersielt

MARIENLYST (Nettavisen): Gustav Wikheim har blitt voksen mener trener Bjørn Petter Ingebretsen. - Selvsikker og litt cocky, er derimot den humoristiske merkelappen fra lagkompis Iver Fossum.

I takt med Strømsgodsets strålende sommerform har Gustav Wikheim blomstret med fem mål på de siste fire siste Tippeliga-kampene.

- Jeg syns egentlig sesongen har vært bra, men jeg har begynt å skyte mer - som jeg har blitt mast en del på - også har jeg fått noen heldige scoringer. Jeg satt egentlig bare å venta på det, sier Wikheim til Nettavisen.

Det er onsdag ettermiddag og et drammenslag - fullt av selvtillit etter 6-0-slakten i Tromsø - har unnagjort siste økt før returmøtet i Europaligaens 3. kvalifiseringsrunde mot Hajduk Split torsdag kveld.

Hokksund-gutten og Iver Fossum blir igjen etter trening for et «triksende intervju» med Tippemagasinet, reportasjen kan du se i videovinduet øverst i artikkelen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I FORM: Strømsgodsets Gustav Wikheim har vist god scoringsform den siste tiden.

- Han er alltid selvsikker, litt cocky, flirer Fossum av lagkompisen, mens han forsøker etter beste evne å trikse mens han snakker.

- Gustav har alltid vært god, det har bare liggi og venta at han skal score masse mål og være dritgod, og det er han nå, følger han opp.

- Europa en fordel
Den kvikke duoen på Godsets venstreside mener det ikke har tappet laget for krefter å måle krefter mot Partizani Tirana (Albania), Mladá Boleslav

(Tsjekkia) og nå Hajduk Split (Kroatia) i sommer.

- Det handler om å ta det rolig mellom kampene, og være nøye på hva man gjør og hva man spiser. Da er det mulig å til og med få mer energi ut av det, tror Fossum.

Wikheim tror det hektiske kampprogrammet med spill i Europa har bidratt til hans eget storspill.

- Det kan være en fordel å spille ute i europacup når man spiller i Tippeligaen, man blir vant til et høyere tempo. Det var det Rosenborg drev med i storhetstida deres i Champions League på 90-tallet, de kom hjem til Tippeligaen der det var mye dårligere nivå. Så det er ingen tvil om at man kan ta med seg mye erfaring om man bruker det riktig, konstaterer han.

- Blitt voksen
Trener Bjørn Petter Ingebretsen mener 22-åringen har vært gjennom en modningsprosess siden 2014-sesongen.

- Gustav har blitt voksen i år, det ser vi på stabiliteten hans i spillet.

- Han har vært god selv om han ikke scoret tidligere i sesongen, og han får betalt for jobben han la ned i vinter, sier suksesstreneren som står med seks seire på sju seriekamper etter at han overtok for David Nielsen i slutten av mai.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MODNET: Gustav Wikheim har blitt voksen mener trener Bjørn Petter Ingebretsen (bildet).

- Hvilke knapper har du trykket på for å få det beste ut av ham?

- Han får spille med Iver på venstresida, de to fungerer veldig godt sammen.

- Også har han fått litt friere tøyler enn andre kantspillere ville hatt, fordi vi har så god nytte av det, svarer «BP» og tenker på evnen Wikheim har til å skjære inn i banen og komme i farlige situasjoner foran mål.

Tøff oppgave
Etter seire borte mot både Partizani Tirana og Mladá Bolesla i 1. og 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen, ble det et kjedelig og noe unødvendig 0-2-tap etter overtidsbaklengs i Split sist torsdag.

Derfor venter en knalltøff utfordring i returmøtet i Drammen.

- Vi må trolig holde nullen, og derfor må vi angripe med balanse. Det viktigste er å få et trøkk på dem fra start, mener Wikheim.

- Vi må ikke være hodeløse, for eksempel må vi ikke score to mål i 1. omgang. Vi har 90 minutter på oss, men det er viktig at vi ikke slipper inn mål, sier sjefen.

I Strømsgodset har man fått med seg måten Molde rotet bort en ypperlig mulighet til å gå videre i Champions League-kvaliken tirsdag kveld.

Men i Drammen skaper nesten-opphentingen optimisme før møtet med antatt svakere Hajduk Spit - som endte hele 35 poeng bak Dinamo Zagreb i den kroatiske serien forrige sesong.

- Det må ha vært utrolig kjedelig, to straffebom, i tillegg hente opp igjen 3-0, det er sterkt, men likevel bittert for dem, sier Wikheim.

- Det viser at det er mulig å hente inn en ledelse og gir oss motiasjon.

- Det er fullt mulig for oss å ta igjen Hajduk, følger Fosum opp.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus