Foto: AP/Scanpix

Tippetips onsdag

Kan ikke si annet enn at vi tror på 12 rette igjen.

Kommersielt

Vi står ovenfor en variert midtukekupong, med to Champions League kvartfinaler, skotsk Premier League, Europa League, engelsk League One og fire oppgjør fra øverste danske nivå. Det er kun de tre første kampene som spilles onsdag, resten avgjøres først på torsdag. Utfordringen er akkurat den samme som tidligere: Flest mulig riktige kryss, inkludert flest mulig overraskelser.

Lever vårt 96-kroners tippeforslag nå med det samme.

Les også dagens oddstips: - Uavgjort på Emirates

Arsenal - Barcelona
Dette er storkampen alle har en mening om. Barcelona må se seg selv som favoritter til å gå videre etter to kamper, men hvor godt blir resultatet de tar med seg fra Emirates?

Arsenal kom til denne kvartfinalen i Champions League ved å slå ut Porto sammenlagt 7-1 i åttendedelsfinalen. I Champions League sammenheng denne sesongen Arsenal vunnet alle sine hjemmekamper: 3-1 over Celtic, 2-0 over Olympiakos, 4-1 over AZ Alkmaar, 2-0 over Standard Liege og 5-0 over Porto.

I Premier League har Arsenal 13-1-2 på hjemmebane. De fire siste er vunnet og formen er god.

Barcelona spilte 1-1 borte mot Stuttgart i den første åttendelsfinalen, før de knuste tyskerne 4-0 på Camp Nou. I gruppespillet slo de Dynamo Kiev 2-1 borte, andre borteresultater var 0-0 mot Inter og 0-0 mot Rubin Kazan.

Hjemme i Primera Division er det bare Real Madrid som er utfordrer til seriegullet. På bortebane har Barcelona 10-4-1 i serien. Tapet kom for Atletico Madrid.

Barcelona stiller uten Iniesta, som ble skadet i kampen mot Mallorca. Han ble da erstattet av Messi, som man ellers hadde tenkt å spare til denne kampen. Pique skal testes før kamp, Abidal er tilbake.

Barcelona vant forøvrig 1-0 over hjemmesterke Mallorca, etter scoring av Zlatan. Det ryktes at "nå er Zlatan i gang". Tidligere Arsenalstjerne Thierry Henry er også med, hvertfall på benken, og får han spilletid kan han nok vente seg applaus fra alle på tribunen.

Arsenals kaptein Cesc Fabregas skadet kneet i kampen mot Birmingham. Det er usikkert om han rekker denne kampen, men han er under behandling og kan bli å se på banen hvis alt klaffer. Ellers er Johan Djourou, Robin van Persie, Kieran Gibbs, William Gallas og Aaron Ramsey ute.

Det skal spilles returkamp, og det er ingen hemmelighet at Barcelona kan slå hvem som helst på hjemmebane, også Arsenal. Det store spørsmålet er om Barcelona er fornøyd med et uavgjort resultat på Emirates. Andre resultater fra årets Champions League kan tyde på at de kanskje er nettopp det. Vi tror også en 0-0 eller 1-1 kamp hadde passet Barcelona godt. Men å gamble på ren U blir litt for sjansepreget på tippekupongen, selv om U i denne er dagens oddstips.

Begge lag er gode nok til å avgjøre kampen på egenhånd. Arsenal har sin sjanse i dag, bortekampen blir svært vanskelig. Vi tror Barcelona scorer ett mål på Emirates, Arsenal ett eller to, før Barcelona utklasser engelskmennene i Spania og går videre til semifinale. HU i kamp 1.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Inter - CSKA Moskva
Inter og Jose Mourinho imponerte stort da de slo ut Chelsea i forrige runde. En taktisk seier, ble den kalt, og det er vanskelig å være uenig. Nå venter om ikke enklere, så hvertfall annerledes motstand i kvartfinalen.

CSKA Moskva er i denne kvartfinalen fordi de er gode, ikke fordi de har hatt flaks eller møtt enkel motstand på veien. Blant resultatene de har oppnådd på bortebane i denne turneringen finner vi 2-1 over Sevilla, 2-1 over Besiktas og 3-3 mot Manchester United.

Dagens motstandere har møttes i CL to ganger tidligere, i gruppespillet i 2007/08 sesongen. Russerne ledet 1-0 i Moskva før Inter snudde og vant 2-1. I Milano lå Inter under med to mål før de snudde kampen til 4-2 i andre omgang etter to Cambiasso og to Zlatan scoringer.

Nå er det Mourinho som styrer skuta. Hva slags taktikk har han lagt opp til denne gangen? Dette er fjerde gang den portugisiske taktikeren er i kvartfinalen i CL. Han har aldri blitt slått ut her, han tok Porto videre i 2004 og Chelsea videre i 2005 og 2007. Vi tror Mourinho sørger for at Inter vinner denne hjemmekampen.

For Inter David Santon er tvilsom, mens Lucio og Thiago Motta er ute med karantene. Mulige erstattere er Cristian Chivu og Dejan Stankovic.

Midtbanspiller Honda er tvilsom for CSKA Moskva.

Dommer er Howard Webb. For de overtroiske kan vi nevne at han har dømt Inter en gang tidligere, da de vant 1-0 over Anorthosis Famagusta i 2008. Det er også noe snakk om at Inter ikke har kommet til semifinale i Champions League på syv år. Det er ikke relevant i våre øyne, i 2010 er Inter gode på hjemmebane og manageren heter Mourinho.

Inter er store favoritter til å vinne denne kampen. En U eller B her vil gi meget pen utbetaling for 12 rette, og selv om vi ikke får oss til å tro at CSKA Moskva tar poeng i denne kampen tar vi oss råd til en HU gardering i kamp 2 på 96-kroners systemet, kun med tanke på en eventuell premieutbetaling.

Hibernian - Dundee United
Dette er en toppkamp fra øverste nivå i Skottland, mellom tredjeplasserte Dundee United og fjerdeplasserte Hibernian. De to skotske topplagene Celtic og Rangers ligger milevis foran på tabellen i år som i fjor og årene før det, så denne kampen blir en slags seriefinale for røkla. Tredjeplass i serien gir rett til spill i Europa neste år. Det er åtte serierunder igjen i Skottland.

Hibernian er sterke på hjemmebane denne sesongen med 9-4-2 totalt, 3-2-0 på de fem siste hjemme i serien. Litt varierende resultater i cupen har muligens gitt litt svekket selvtillit, men sist ble det 3-1 seier borte mot Falkirk og klartring til fjerdeplass på tabellen.

Dundee United er i form med 4-2-0 på de seks siste. De to uavgjorte er de to siste bortekampene, mot sterke lag som Aberdeen og Rangers. På bortebane har laget 6-7-2 totalt. De har kun tapt for Celtic og Rangers på bortebane.

Dundee United har forsvarsspiller Dixon ute med suspensjon.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte 1-1. En ny uavgjort er neppe langt unna. Dundee United virker imidlertid så sterke at vi tar med B også, og spiller UB i kamp 3.

Benfica - Liverpool
Over til kvartfinalene i Europa League. Det spilles returkamper om en uke.

Benfica har overbevist i denne turneringen så langt. De vant sin gruppe soleklart foran Everton på andreplass. Sist ble Marseille slått ut etter 1-1 i Portugal og 1-2 i Frankrike. Benfica beviser nok en gang at de er et turneringslag å regne med. Hjemme i Portugla er de suverne på tabelltoppen med 11-1-0 på hjemmebane.

En smårelevant sammenligning foran denne kampen er at Everton, som er hakket vassere enn Liverpool på bortebane i Premier League denne sesongen, ble knust 5-0 av dagens hjemmelag.

Liverpool tapte 0-1 borte mot Lille i sin første åttendedelsfinale, men hentet seg inn med en klar hjemmeseier i returkampen og gikk forholdsvis enkelt videre, til tross for at mange trofaste Liverpoolfans var svært så nervøse på forhånd.

På Liverpools skadeliste står fortsatt Fabio Aurelio og Martin Skrtel, men det er gammet nytt.

Liverpool lider litt under et enormt forventningspress fra millioner av fans verden over som krever seier i enhver kamp. Laget har prestert litt dårligere enn vanlig, men har tross alt kommet til denne kvartfinalen etter 3-1 over Lille sammenlagt.

Vi anser Benfica som et bedre hjemmelag enn Lille, og tror Liverpool får det vanskelig i Portugal. Håpet må være at de kan score et mål og så ha en sjanse til å avgjøre på hjemmebane 8. april. Helt sjanseløse er de ikke. Her og nå markerer vi H i kamp 4.

Fulham - Wolfsburg
Fulham slo litt overraskende for noen ut Juventus sammenlagt, etter å ha tapt 1-3 i Italia. Om de fikk hjelp av dommeren eller ikke, her er de i kvartfinalen, de er et av Premier Leagues bedre hjemmelag og med det et av verdens bedre hjemmelag.

Wolfsburg har kommet hit etter uavgjort borte mot Villareal og deretter 4-1 på hjemmebane, så uavgjort borte mot Rubin Kazan og 2-1 seier påfølgende hjemmekamp. Vi er litt overrasket over å se Wolfsburg i kvartfinale, etttersom de hadde en dårlig start på sesongen i Tyskland og en lang, lang rekke uten seier, men de har hevet seg akkurat nok i denne turneringen til å gå videre.

Hjemme i Bundesliga ser vi fortsatt varierende resultater, for eksempel vant Wolsburg hele 4-0 borte over Borussia Mönchenglad før de tapte 1-5 for bunnlaget Herta Berlin uken etter. Ellers ligger fjorårets tyske seriemestere midt på tabellen, og vi merker oss at de er markant bedre på bortebane enn hjemme.

Fulham har 9-2-4 på hjemmebane i Premier League. Formen er litt dalende, og 4-1 seieren over Juventus er den eneste på lagets ni siste kamper, alle turneringer medregnet.

Wolsburgs Dzeko kan miste denne kampen.

Hadde Fulham vist like god form som for en måned eller to siden, hadde vi ikke vært i tvil om en ugardert H i denne. Nå er ikke formen like god, og de møter et litt uberegnelig tysk lag som har spilt mye uavgjort på bortebane hittil i turneringen. HU i kamp 5.

Valencia - Atletico Madrid
Valencia kvalifiserte seg for denne kvartfinalen på bortemålsregelen etter 1-1 og 4-4 mot Werder Bremen. Andre resultater fra Estadio Mestalla i denne turneringen er 3-2 mot Genoa, 1-1 mot Slavia Praha, 3-1 mot Lille og 3-0 mot Club Brugge. Valencia er gode også hjemme i Spania, der de har 8-5-1 på hjemmebane totalt. Malaga og Almeria er slått i de to siste hjemmekampene.

Atletico så ut til å ryke mot Sporting CP i åttendelsfinalen etter 0-0 hjemme, men de klarte 2-2 i returen og gikk videre på bortemålsregelen. Før det fikk de en sjeldent fin borteseier over Galatasaray. Hjemme i Spania tapte de hovedstadsderbyet mot Real sist, før det ble det 1-4 tap på Mallorca. 2-4-9 totalt på bortebane i Primera Division er ganske svakt, for å si det mildt.

Siden dette er et helspansk oppgør kan vi ta en kikk på innbyrdes oppgjør. Det står 4-1-0 i favør Valencia på de fem siste tilsvarende. Den ene uavgjorten kom i begynnelsen av inneværende sesong, 2-2 ble det.

Valencia må stille uten høyreback Miguel, og midtbanespiller Jordi Alba er usikker. Atletico har skader på Reyes og Valera, begge er ganske viktige spillere.

Denne kampen tror vi Valencia vinner. H i kamp 6.

Hamburger SV - Standard Liege
HSV er i kvartfinalen mye grunnet gode prestasjoner på hjemmebane, i tillegg til at de faktisk har scoret mange mål i bortekampene de har tapt. Sist vant man 3-1 hjemme over Anderlecht, og da holdt det å tape 3-4 i returkampen. Lignende scenario i runden før det, da tyskeren slo PSV 1-0 hjemme og tapte 2-3 borte.

Hamburger SV står med 7-5-2 på hjemmebane i Bundesliga. De spilte 2-2 hjemme mot serieleder Schalke sist.

Standard Liege kommer hit etter 3-1 borte og 1-0 hjemme over Panathinaikos. Før det ble Salzburg slått, etter 3-2 hjemme og 0-0 borte. Belgierne satser nok alt på Europa League, for hjemme i Eerste Klasse havnet laget på en ganske skuffende åttendeplass før sluttspillet. 4-4-6 på bortebane i serien er ikke mer enn middels.

Den ene spilte etter siste seieren over Panathinaikos endte med tap 0-2 for Gent, og dette var en kamp Standard måtte vinne, mens Gent allerede var klare for det belgiske seriesluttspillet. Dette er ikke overbevisende, og et middels bortelag fra Belgia skal nok få slite mot et godt hjemmelag fra Tyskland.

HSV stiller uten viktige Marcell Jansen som har skadet ankelen. Fra før er Eljero Elia skadet for resten av sesongen.

Selv med noen skader hos hjemmelaget tror vi på H i kamp 7.

Brighton - Southampton
Så til en kamp fra League One. Brighton ligger på trettendeplass med 5-3-11 på hjemmebane. De tre siste kampene har de vunnet, med solide sifre også.

Southampton ligger på tiendeplass. de har 6-8-5 på bortebane denne sesongen. Laget ble trukket 10 poeng i begynnelsen av sesongen, og kunne ha ligget på plassen under play-off. Nå blir det for langt opp, både for Brigthon og Southampton, og denne kampen kunne lignet på et uinteressant oppgjør, hadde det ikke vært for at begge disse lagene kommer fra to middels store havnebyer på sørkysten av øya, og dette er det store sørkyst-derbyet.

Brighton hadde angrepsspillerne Kazenga LuaLua og Chris Holroyd tilbake på trening i dag etter skadeavbrekk. Diego Arismendi er også tilbake på laget. Eneste skader hos Brighton nå ser ut til å være langtidsskadde Michel Kuipers og Colin Hawkins.

Brighton and Hove Albion har allerede onsdag offentliggjort sin sannsynlige tropp, og vi tar den med for de spesielt interesserte: (4-5-1) Brezovan; Calderon, Elphick, El-Abd, Painter; Bennett, Crofts, Navarro, Dicker, Carole; Murray. Innbyttere: Walker (målvakt), Virgo, Hart, Hoyte, Barnes, Hendrie, Smith, LuaLua, Holroyd, Arismendi. Dette skal være bortimot det beste klubben har å rutte med.

Southampton vant nylig Johnstone's Paint Trophy, cupen for lagene i de lavere divisjonene. Finalen ble spilt på Wembley og The Saints, som de kalles, banket Carlisle 4-1.

Southampton hadde skadeproblemer foran nevnte cupfinale, Wayne Thomas, Jon Otsemobor og Radhi var ute i den. Sistnevnte er trolig tilbake på laget mot Brighton.

Motsatt oppgjør tidligere i sesongen vant Brigthon 3-1.

Klarer Southampton å fortsette den gode formen og ta med seg det positive fra JP Trophy finalen til denne kampen? Vi er skeptiske. Brighton er også i god form, og nå kan de ta skalpen ikke bare til naborivalen men også til cupvinneren Southampton. Vi tror The Saints har litt hang over etter finaleseieren og taper dette lokaloppgjøret.

At Southampton er favoritter på folkerekka gjør at H i kamp 8 får enda høyere verdi for oss.

FC København - OB
Toppkamp i Danmark mellom de to heteste kandidatene til seriegullet. OB skuffet oss voldsomt da de tapte 1-2 hjemme for Midtjylland i sin siste kamp. For å finne sist gang vi følte slik enorm skuffelse, må vi helt tilbake til uken før, da FCK presterte å tape 0-2 hjemme for Nordsjælland. Slike overraskende tap hos begge lag gjør denne kampen vanskeligere å tippe.

FCK har 8-2-2 hjemme totalt, OB har 6-4-1 borte. Tapet kom for Silkeborg. FCK vant 2-0 i Odense i høst. Tilsvarende møte i fjor vant FCK 2-1.

Jesper Grønkjær og Ulrik Laursen hos FCK er usikre kort, men begge kan bli klare.

Odense Boldklub mangler viktige Djemba-Djemba. Rurik Gislason er usikker.

Under normale omstendigheter skal dette være en H. Vi håper og tror at alt nå er tilbake til det normale etter litt varierende resultater hos begge lag, og spiller H i kamp 9. Alt i alt virker FCK sterkere enn OB, og her spiller de hjemme i Parken.

Brøndby - Silkeborg
Den gamle, danske fotballstorheten Brøndby klarte på søndag endelig å vinne igjen etter en lang og mørk periode. Vendepunktet kom med 3-1 borte over SønderjyskE. Brøndby hadde 0-2-6 på de åtte kampene før det, noe som er en solid klubbrekord i antall kamper uten seier. En av disse var et ufattelig pinlig hjemmetap 1-3 for bunnlaget Køge. Hva som feiler Brøndby i år, er ikke til å bli klok på.

Silkeborg har storspilt hele sesongen og befinner seg på tredjeplass på tabellen. Det er over forventning for et lag fra en av de mindre danske byene. På bortebane står de med 6-3-3 totalt, siste bortekamp endte med tap 0-1 for Aalborg.

Silkeborg har slått Brøndby 3-0 og 4-1 i de to siste innbyrdes, men begge disse ble spilt i Silkeborg.

Det er stadig noen langtidsskadefravær hos Brøndby. Et mer permanent fravær er trener Kent Nielsen som måtte gå etter 1-3 tapet for Køge. Han er erstattet av Henrik Jensen.

Det store spørsmålet er om Brøndby er tilbake i form etter 3-1 seiren over SønderjyskE sist. Er de det, blir dette vanskelig for Silkeborg. Brøndby har fortsatt mange igjen å overbevise om at de kan spille fotball. Og så var det dette med ny manager da. HUB i kamp 10.

HB Køge - Randers FC
Dette er et bunnoppgjør mellom to lag tilsynelatende fortapt under nedrykksstreken. Køge ligger helt sist, med ursvake 1-3-6 på hjemmebane og 1-0-7 på de åtte siste. Den ene seieren kom med 3-1 borte over Brøndby, kanskje årets mest uforklarlige resultat i dansk fotball. Ellers har det vært bare sorgen, og uten at vi har regnet på det har Køge etter alle solemerker allerede rykket ned.

Randers startet sesongen elendig, men nå er det klare tegn til bedring. 2-3-0 på de fem spilte etter vinterpausen gjør at det likevel virker mulig å berge plassen. Randers ligger nest sist med 17 poeng, og det er 8 poeng opp til nærmeste lag over streken. På bortebane står de uten seier, med 0-4-6 totalt.

Randers siste kamp før vinterpausen var 2-1 seieren over nettopp Køge. Siden har ikke Randers tapt, og vi tror de slår fortapte Køge på torsdag og tar sin første borteseier for sesongen. B i kamp 11.

FC Midtjylland - FC Nordsjælland
Begge disse middelhavsfarerne har gjort sine saker meget godt etter vinterpausen. Midtjylland har 3-2-0 på de fem spilte etter pausen, Nordsjælland har 2-2-1. Begge lag tar poeng både borte og hjemme. Vi merker oss Nordsjællands 2-0 seier borte mot FCK og Midtjyllands 2-1 seier borte mot OB.

I skrivende stund er det ingen skadeproblemer av betydning i noen av lagene.

Innbyrdes oppgjør viser at det er lenge siden sist lagene spilte uavgjort. De seks siste viser 3-0-3 uansett bane. I det lange løp ser man likevel at Midtjylland har et godt tak på Nordsjælland hjemme. Før 0-2 tapet i fjor sto det 5-5-0 på de ti siste kampene spilt hos FC Midtjylland.

I en åpen kamp mellom to lag i form tror vi mest på hjemmelaget, og spiller HU i kamp12.

Klikk her for å levere vår 96-rekkers kupong.

Klikk her for å levere det store 486-rekkers systemet du ser nederst i artikkelen.

96-rekkers systemet:

Tipping Midtuke, frist: 31.03.2010 20:40
1. Arsenal - Barcelona H U
2. Inter - CSKA Moskva H U
3. Hibernian - Dundee United U B
4. Benfica - Liverpool H
5. Fulham - Wolfsburg H U
6. Valencia - Atletico Madrid H
7. Hamburger SV - Standard Liege H
8. Brighton - Southampton H
9. FC København - OB H
10. Brøndby - Silkeborg H U B
11. HB Køge - Randers FC B
12. FC Midtjylland - FC Nordsjælland H U

486-rekkers systemet:

Tipping Midtuke, frist: 31.03.2010 20:40
1. Arsenal - Barcelona H U B
2. Inter - CSKA Moskva H
3. Hibernian - Dundee United H U B
4. Benfica - Liverpool H
5. Fulham - Wolfsburg H U
6. Valencia - Atletico Madrid H
7. Hamburger SV - Standard Liege H
8. Brighton - Southampton H U B
9. FC København - OB H
10. Brøndby - Silkeborg H U B
11. HB Køge - Randers FC B
12. FC Midtjylland - FC Nordsjælland H U B

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus