Foto: CARL DE SOUZA (AFP)

To råsterke hjemmelag spilles

Millwall jager sin femte strake hjemmeseier og tyske Aue sin åttende for sesongen. Her er fredagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen har en variert meny denne fredagen. Langrennsobjekter allerede klokken 11.00, deretter håndball-VM og en del spennende fotball. Norsk Tipping har konkurransedyktig odds på flere objekter når dette skrives, og vi starter på The Den i London.

Obs! Nå kan du tippe på iPhone

Millwall - Barnsley
The Championship, utsatt kamp fra desember. Nyopprykkerne fra Millwall ligger på en 10. plass, og kan være med og kjempe om en plass innenfor play-off hvis den gode formen fortsetter. Man har nå 7-3-3 på hjemmebane etter seire over Ipswich, Crystal Palace, Leicester og Scunthorpe i de fire siste på The Den. Forrige helg ble det tap 2-4 i Leicester. Her ville man mye, men sløste litt med sjansene for en gangs skyld, blant annet så bommet Morison på straffe i åpnigsminuttene og Askou rotet det til for laget med direkte rødt kort da de hadde initiativet på stillingen 2-3.

Det skjer noen spennende ting med laget for tiden, blant annet har manager Kenny Jackett klart å låne inn unge, lovende Craig Eastmond fra Arsenal for å forsterke midtbanen. Purse er hentet fra Sheffield Wednesday og han spiller trolig fra start i dag, etter innhopp sist. I forsvaret er det usikkerhet rundt Craig, Ward og Robinson, dessuten er den innlånte dansken Askou suspendert. Mkandawire og McQuoid er fortsatt ute, og Shittu har dratt til QPR, så det ligger an til en eller to endringer i det defensive.

Barnsley levnes mindre sjanser til å klatre på tabellen etter at de solgte sin kanskje beste spiller, vingen Andy Hammill, til Wolves. Så langt har de gjort spådommene til skamme, de holdt gode Swansea til 1-1 hjemme, til tross for mannskapsproblemer i forsvaret, og forrige helg vant de derbyet mot Doncaster 2-0 på bortebane. Det skal sies at Doncaster har hatt store skadeproblemer i 2011 og taper for nesten hvem som helst for tiden. Barnsley har 3-3-7 på bortebane totalt. I dag er kaptein Foster sannsynligvis ute med en kuttskade, i tillegg til at McEveley og Potter fortsatt er ute. Ellers ser det bra ut med mannskapet til manager Mark Robins.

Bortekamp på The Den er det ikke mange klubber som gleder seg til, og Barnsley er en av mange kandidater til å tape her. At de vant i Doncaster betyr ikke nødvendigvis at de er i form. Vi mener 1,80 for hjemmeseieren er interessant, og vi bruker denne i en dobbel. Objektet kan også spilles alene.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Erzgebirge Aue - VfL Osnabrück
Aue er den store overraskelsen i 2. Bundesliga. Opprykkerne, som hadde 15-3-1 på hjemmebane på nivå 3 forrige sesong, ser så langt ut til å gjenta bedriften også i dette selskapet. De står med 7-1-0 og målscore 12-4 hjemme til nå. Det ble tap borte mot Bochum sist, det tredje bortetapet på rad, mens den ene hjemmekampen i 2011 ble vunnet 1-0 over Paderborn. Det er ingen nye skader i laget.

Osnabrück er gode på hjemmbane, men levde ikke opp til våre forventninger mot et noe skadeplaget 1860 München sist, da de røk 0-1. Det er ikke så mange poeng ned til nedrykksplass, og hvis Osnabrück fortsetter å tape hjemmekamper vil det gå fort nedover, for på bortebane har de ikke fått til noe som helst og står med 0-1-8 og målscore 8-23 per i dag. I dag er spissen Bencik ute med influensa så kraftig at han er lagt inn på sykehus, Hansen og Lejan er skadet, Gorka er ute med magevirus. Siegert er suspendert.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

10.04.2010 Erzgebirge Aue - VfL Osnabrück 3 - 0
09.03.2008 Erzgebirge Aue - VfL Osnabrück 0 - 1

Aue har feid all motstand av banen på Erzgebirgsstadion så langt, og selv om vi, og mange andre, har luftet tanken om at laget har lykkes over evne hittil og muligens kan møte veggen en dag, skal de ha meget gode sjanser mot et ligaens svakeste bortelag. 1,75 på H er meget god odds slik vi vurderer denne kampen. Det finnes i skrivende stund enda høyere odds, men vi nøler ikke med å anbefale denne.

Det siste vi leser på Aues hjemmeside natt til fredag er at kampen står i fare for å bli avlyst på grunn av snø på tribunene. Endelig avgjørelse skal tas fredag formiddag. Vi tar uansett denne med, og får en dobbel til 3,15 i odds. Skulle kampen bli utsatt vil oddsen settes til 1,00 og dagens anbefaling i praksis bli et spill på Millwall til 1,80. Vi setter 100 kroner på dobbelen. Spillefristen er klokken 17.55.

6. Erzgebirge Aue - VfL Osnabrück 1,75 3,10 3,55
16. Millwall - Barnsley 1,80 3,05 3,40

Total odds 3,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus