Foto: Nick Potts / Pa photos

Tottenham gjenskaper ikke fjoråret

Champions League og tøffere konkurranse krever sitt.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og vurdering av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august.Klikk herfor å se tabelltipset og de øvrige klubbomtalene.

Historie: Tottenham Hotspur Football Club ble stiftet i 1882, og ble valgt inn i The Football League i 1908. Tottenham blir ofte kalt «Spurs» eller «Lilywhites». Laget spiller hjemmekampene sine på White Hart Lane (kapasitet 36.310) i Tottenham. Tottenham er et tettsted i London borough of Haringey i Nord-London. Tottenham har vunnet den øverste ligaen to ganger, sist gang så langt tilbake som 1960-61 sesongen, har vunnet FA-cupen 8 ganger og Ligacupen 4 ganger. I Europa har laget to ganger vunnet UEFA-cupen (1971-72 og 1983-84) og har en gang vunnet det som den gang het cupvinnervupen (1962-63). Kun et trofe er vunnet det siste tiåret, ligacupen i sesongen 2007-2008

Stadion: White Hart Line (36 310)


Vis større kart

Billetter: Nettbestilling

Manager: Karismatiske Harry Redknapp har ledet Tottenham siden oktober 2008 (overtok etter Juande Ramos), og førte laget til en respektabel åttendeplass på tabellen. Sist sesong ble en voldsom opptur for Harry Redknapp og Tottenham, da laget etter en tøff fight med Manchester City, Aston Villa og Liverpool klarte å kapre den svært viktige fjerdeplassen som gir kvalifisering til Champions League. Harry Redknapp har vært manager siden 1984, og tok sin foreløpig eneste tilttel da han som Portsmouth-manager vant FA-cupen i sesongen 2007-2008. Harry Redknapp hadde for øvrig en lang karriere både som spiller og manager i West Ham.

Keeper: Heurelho Gomes
Veldig overraskende for mange ble faktisk keeper Gomes en av Tottenhams aller viktigste brikker sist sesong. Debutsesongen 2008/2009 gikk veldig i dur og moll for brasilianeren som kom til Tottenham fra PSV Eidnhoven i juli 2008. Kanskje var managerskiftet fra Ramos til Redknapp avgjørende for at Heurelho Gomes gjorde en pangsesong i fjor. Ifølge flere eksperter på de britiske øyer ble 29-åringen fremhevet som den kanskje aller beste keeperen sist sesong. Den strålende sesongen ble kronet med en plass i Brasils endelige VM-tropp, men så lenge Brasil har Julio Cæsar som sitt soleklare førstevalg mellom stengene, ble det ingen kamper på Gomes i Sør-Afrika. 23 år gamle Ben Alnwick var i hovedsak reservekeeper for Gomez i fjor, men han er trolig på vei ut. I tillegg finnes evigunge Carlo Cudicini (38 år) fortsatt i stallen. På vei inn er trolig også Kroatias landslagsmålvakt Stipe Pletikosa fra Spartak Moskva.

Forsvar: Michael Dawson
Med stadige skadeproblemer på Ledley King og Jonathan Woodgate, har Michael Dawson tatt et formidabelt ansvar de siste sesongene og hans strålende stopperspill forrige sesong ble til slutt kronet med plass i Englands 23-mannstropp til VM i Sør-Afrika. Riktignok ble Dawson opprinnelige utelatt da 30 mann skulle bli til 23 mann, men da Rio Ferdinand ble skadet like før VM, fikk Michael Dawson likevel sin velfortjente plass i VM-troppen. Det er mange klassespillere i forsvarsrekken til Tottenham, men samtidig er det problematisk at spillere som Ledley King og Jonathan Woodgate er så mye skadet. Fjoråret ble preget av stadig skiftende midtforsvar og det er naturligvis ikke gunstig. Benoit Assou Ekkoto og Sebastien Bassong hadde begge gode sesonger i fjor og var også gode for Kamerun under VM. Gareth Bale fikk sitt endelig gjennombrudd i Tottenham-trøya i fjor og kan brukes både som back og flanke. Således er det bra med kvalitet i Tottenham-forsvaret, men en frisk Ledley King er trolig avgjørende for om Tottenham følger opp fjorårets strålende sesong.

Gratis eksperttips: Spill på Langoddsen her

Midtbane: Tom Huddlestone
En av våre absolutte favorittspillere er Tom Huddlestone. Han var en av de aller største bidragsyterne til Tottenhams sterke sesong i fjor, og bortsett fra keeper Gomez spilte Huddlestone flest kamper for Spurs i fjor. Tom Huddlestone fikk også plass i 30-mannstroppen til Fabio Capello, men ble vraket i den endelige 23-mannstroppen. I neste VM er Tom Huddlestone en av nøkkelspillerne til England, han har tross alt ikke fylt 24 år enda. Huddlestone er god med begge beina, svært fotballklok og en glimrende stablisator sentralt. Dersom Luka Modric får en hel sesong i 2010/2011-sesongen har Tottenham en råsterk midtbaneduo. Kombinert med fartsvidunderet Aaron Lennon, teknikeren David Bentley, arbeidsjernet Wilson Palacios, slepne Niko Kranjcar og allsidige Jermaine Jenas er det nok av valgmuligheter for Harry Redknapp på midtbanen. Men det mangler kanskje litt på at Tottenhams midtbane matcher de største favorittene i Premier League.

Angrep: Jermain Defoe
Ingen tvil om at Jermain Defoe blir en nøkkelspiller for Tottenham denne sesongen, ikke minst i Champions League-kvaliken og den dertil forventede Champions League-deltagelsen. 18 ligamål scoret Defoe for Tottenham sist sesong, deriblant fem mål alene i den vanvittige 9-1 seieren over Wigan. Ankepunktet mot Defoe er fortsatt at han ikke scorer jevnt og trutt, men i perioder og at han fremdeles brenner vel mye sjanser. Peter Crouch var i hovedsak benyttet som makker til Defoe i fjor. Men kun åtte mål på 38 kamper var trolig skuffende for både Crouch og fansen. Russeren Roman Pavlutsjenko var på vei bort fra klubben ved opptil flere anledninger i fjor, men scoret så plutselig åtte mål på åtte kamper i februar/mars og fikk revitalisert karrieren sin veldig i løpet av våren. Robbie Keane er tilbake etter låneopphold i Celtic og Giovani dos Santos tilbake fra låneperioden i Galatasaray og kanskje kan et svært godt VM-sluttspill for Mexico gjøre sitt til at meksikaneren får sitt gjennombrudd på White Hart Lane denne sesongen

Stall: Ingen tvil om at Tottenham har god dekning i alle lagdeler. Det er bredde i forsvaret, mange alternativer på midtbanen og spissene duger de fleste steder. Det er fortsatt midtforsvaret som blir utfordringen for Harry, all den tid de omtalte skadene har florert. På transfermarkedet har Tottenham forholdt seg helt rolig, så får vi se om det kommer forsterkninger eller endringer i løpet av den uken som gjenstår før seriestart.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn: Jamie O'Hara (tilbake fra lån), Robbie Keane (tilbake fra lån), Giovani dos Santos (tilbake fra lån), Sandro Ranieri (kjøpt fra Internacional).

Spillere ut: Adal Tarrabt (QPR), Oscar Jansson (Northampton - 1 mnd lån), David Button (lån Plymouth sesongen 2010/2011)

Vurdering: Kan Tottenham gjenskape fjorårets prestasjon og plassering? Tja, sier vi. Vi ser to viktige argumenter imot, mulig Champions League-deltagelse og det at spesielt Manchester City er kraftig forsterket fra i fjor, samt at Liverpool neppe gjør en like svak sesong som i fjor. Og vi tror fortsatt ikke Tottenham kan utfordre de tre lagene som endte øverst på pallen i fjor (Chelsea, Manchester United og Arsenal). Det er mye kvalitet i Tottenham-laget, men vi synes fortsatt det mangler en klassespiller eller to for å ta steget videre opp. Dessuten er det heller ingen tvil om at en sannsynlig Champions League-deltagelse kommer til å koste for Tottenham. Det vil ta fokus, krefter og ikke minst vil det gi enda større risiko for skader på sentrale spillere. Disse faktum gjør at vi sender Tottenham to hakk ned plasseringsmessig kontra fjoråret til en sjetteplass. Men skulle Tom Huddlestone, Luka Modric og Giovani Dos Santos utvikle seg noen hakk kan det være vi har undervurdert Tottenham. Uansett Tottenham er tilbake i toppen av engelsk fotball igjen og vil garantert sette sitt positive preg på Premier League også denne sesongen.

Vi tipper: 6.plass

Offisell hjemmeside: http://tottenhamhotspur.com

Norsk supporterside: http://main.tottenhamsvenner.no/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

Viktig for deg som tipper: Tottenham vant 14 av 19 hjemmekamper (14-2-3) i fjor, og beseiret både Liverpool, Manchester City, Chelsea og Arsenal på hjemmebane. Det eneste poengtapet mot de fem topplagene kom mot Machester United (tap 1-3). De to øvrige hjemmetapene kom for øvrig mot så svake bortelag som Stoke (0-1) og Wolverhampton (0-1).

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør