Foto: Ole Reidar Mathisen / NTB scanpix

Tromsø er i trøbbel

Tromsø trenger en ny seier i kampen for tilværelsen, men møter på seriens beste bortelag når RBK kommer på besøk. Les dagens tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Reading tar alle tre
Oddstips 2: Sampdoria er best i byen

Søndagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Tippeligaen, Addecoligaen, Oddsenligaen, dansk Superliga, Serie A og Primera Division.

Bonuspotten er oppe i 1.200.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Tromsø – Rosenborg
Med to minutter igjen å spille rotet Tromsø bort 1-0-ledelsen over Hønefoss i forrige runde, Riku Riski utligning på Alfheim sørget dermed for at gutan ikke har vunnet en kamp siden juni. Står med 1-3-6 på sine ti siste. Ligger ennå på sikker plass, men kun målforskjell skiller til Start på playoff. Har som eneste lag til gode å vinne på bortebane, mens tallene på Alfheim viser 5-3-3. Kvalifiserte seg til EL tross at de tapte sammenlagt mot Besiktas, men ble tildelt plassen siden tyrkerne er utestengt grunnet kampfiksing.

Rosenborg skaffet seg en luke i toppen etter 2-1-seieren over Aalesund sist. Trønderne avgjorde kampen helt på tampen, som de også gjorde i 3-2-seieren over Sandnes Ulf i forrige bortekamp. Er ubeseiret i serien siden april og har gode 6-3-1 på fremmed gress, hvor de kun har tapt mot Haugesund.

RBK vant det motsatte oppgjøret 2-1 og er favoritter, men vi tror Tromsø kan ta poeng. UB

2. Hønefoss – Start
Meget viktig oppgjør i bunnstriden for Hønefoss og Start. Vertene kjempet til seg uavgjort mot Tromsø sist, men poenget var av det heldig slaget. Slo Sarpsborg 3-1 i forrige kamp på AKA Arena og passerte dermed rivalen med bedre målforskjell. Tapte fem på rad før det og har sett svake ut gjennom hele sesongen, men kan finne trøst i at det kun er to poeng opp til sikker plass.

Start leverte festfotball i sist rundes oppgjør mot Sandnes Ulf på Sør Arena, ga seg ikke før det stod hele 7-0. Fikk også med seg ett sterkt poeng i forrige bortekamp mot Aalesund, og med 2-1-2 på de fem siste har sørlendingene vist bedring i formen.

Vanskelig kamp å bedømme, begge er ustabile og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB

3. Sandnes Ulf – Sarpsborg 08
Sandnes Ulf måtte vende hjem med hele 0-7 i bagasjen mot Start i forrige runde og har nå bare tre poengs klarering til sørlendingene på playoff. Har tidligere vist gode takter ved å slå Strømsgodset og Aalesund, men rogalendingene svinger voldsomt i prestasjonene. Tallene på Sandnes Idrettspark viser 3-3-5, hvor de har slått Start, Godset og Tromsø.

Etter åtte tap på rad greide endelig Sarpsborg å stoppe rekka med 2-1-seieren over Haugesund sist. Oppgjøret så lenge ut til å ende uavgjort, men Aaron Olanare ble dagens helt med sitt overtidsmål. Ligger sist på tabellen med 5-5-12 totalt, men nedrykksstriden er jevn og det er kun to poeng opp til Tromsø på sikker plass. Ikke samlet mange poengene på bortebane denne sesongen med 1-3-7, og de seks siste kampene på fremmed gress er tapt med to mål.

Sarpsborg kan ha fått en opptur etter seieren over Haugesund sist, men vi holder likevel vertene som favoritter. H

4. Vålerenga – Brann
Et redusert Enga tapte 0-4 mot Molde sist og Rekdals menn står nå med 0-3-2 på sine fem siste. Har kun vunnet én av sine seks siste kamper på Ullevaal (mot Sarpsborg), og tallene hjemme viser variable 4-3-4, hvor de to siste har endt med 1-3-tap for Start og 1-1 mot Lillestrøm.

Brann vant 1-0 hjemme over Sogndal i en dramatisk kamp hvor vertene fikk Fredrik Haugen utvist tjue minutter før slutt. Greide endelig å vinne sesongen første på bortebane i runden før mot Odd. Står med svake 1-2-8 på fremmed gress, hvor de spilt uavgjort mot Start og Hønefoss.

Brann vant det motsatte oppgjøret 3-1, men vi tror Enga får sin hevn i dagens oppgjør. H

5. Kongsvinger IL – Bryne
Kongsvinger klarte aldri å utgjøre noen reell trussel i bortemøtet mot Mjøndalen sist og tapte fortjent 3-0. Ligger fremdeles utsatt til på sin 12.plass, og Ull/Kisa på nedrykk jager fem poeng bak. Vant bare én kamp i juni og juli, men har gått seirende ut av sine to siste på Gjemselund, mot HamKam og Kristiansund. Står med 5-2-4 hjemme.

Bryne falt ned til sjetteplassen etter 2-3-tapet mot HamKam sist, nederlaget var Jærbuingenes tredje strake. Plukket i vårsesongen jevnt med poeng på bortebane, men sommeren har på langt nær vært like vellykket og deres fire siste på fremmed gress har endt med tap; mot Strømmen, Bodø/Glimt, Sandefjord og HamKam.

Kongsvingers eneste seier på bortebane i år kom mot nettopp Bryne. Gjestene har tapt tre på rad, mens KIL har vært ustabile i hele år. Vi ser oss nødt til å helgardere. HUB

6. Ull/Kisa – Stabæk
Ull/Kisa tapte den viktige bunnkampen mot Strømmen sist og har nå fem poeng opp til sikker plass. Er uten poeng på sine fire siste og står med 5-6-11 totalt. Har kun slått lag på nedre halvdel så langt og hjemme på UKI Arena har de samlet opp 3-3-5. Startet sesongen haltende

Stabæk har kapret den siste opprykksplassen med fire seiere på rad. Tok en sterk borteseier over Bryne sist og er sammen med Bodø/Glimt formlaget i serien. Har godkjente 5-3-3 på bortebane.

Holder Stabæk som favoritter, men utelukker ikke at vertene kan ta poeng. UB

7. Lyn – Nybergsund
Lyn kom best ut av lokaloppjøret mot Frigg sist og vant 4-1. Klatret dermed opp til tredjeplassen med 10-5-5 totalt. Er hele seksten poeng bak Atla på topp, men oslo-laget kan glede seg over å ha påført serielederen sitt eneste tap i serien med en meget sterk 2-1-seier i Finmarkshallen. Står med 5-3-2 på Bislett Stadion.

Nybergsund slo Pors Grenland 4-2 hjemme og har nå tatt poeng i sine fem siste (3-2-0). Tapte derimot fire strake før, som inkluderer det stygge 0-7 tapet hjemme mot Frigg. Fikk med seg ett poeng i forrige bortekamp mot Tønsberg, og har 3-2-5 på fremmed gress.

Nybergsund vandt det motsatte oppgjøret, men vi tror vertene beholder alle tre i dag. H

8. Fana – Arendal
Med seiere over Fyllingsdalen (6.) og Brann 2 (3.) på sine to siste har Fana inntatt syvendeplassen med 8-3-9 totalt. Står med variable 4-3-2 Nesttun Kunstgress, hvor de har slått Vindbjart (2.), men også tapt for Egersund på de tre siste.

Arendal åpnet sesongen med seks strake tap, men poengfangsten har tatt seg opp etter troppen ble forsterket og med flere spillere tilbake fra skade. Står med 2-1-2 på de fem siste. Det ble bare ett poeng hjemme mot Ålgård i forrige serierunde; treneren mente Arendal ble for feige utover i kampen og dermed fikk de heller ikke en luke til nedrykksstreken som truer ett poeng unna. Kun slått Egersund (12.) og Ålgård (9.) på bortebane denne sesongen med 2-1-7 på fremmed gress. Langtidsskadde Morten Knutsen, Svein Olaf Olsbu og Hakeem Wilkinson er fremdeles ute.

Kun tre poeng skiller lagene, men vi har mest tro på vertene. H

9. Fløy – Fyllingsdalen
Årets sesong har vært en gedigen skuffelse for Fløy som befinner seg på nedrykk med 6-4-10 totalt. Tapte forrige rundes bortekamp mot Brann 2 (3.), men vant de to foregående mot Arna Bjørnar (10.) og Vindbjart (2.). Står med 4-2-3 på Color Line-banen, hvor de har gode 4-1-0 på de fem siste.

Fyllingsdalen har falt ned til sjetteplassen etter tapene mot Fana (7.) og Arendal (11.). Kun vunnet to av sine ti siste (2-4-4) og har samlet opp 3-4-3 på bortebane. Seneste seier på fremmed gress kom mot Åsane (5.) i mai.

Fløy har spilt seg opp på hjemmebane, men er fremdeles ikke til å stoles på. HU

10. Brøndby – OB
Med 1-2 tapet borte mot AaB er Brøndby som eneste lag fortsatt uten seier i årets serie med 0-3-4. Leverte ingen god sesong i fjor heller med sin niendeplass og var da blant de svakere lagene på hjemmebane med 4-6-6. Sesongs tre første på Brøndby Stadion har endt med tapt for Esbjerg og poengdeling med Randers og Vestsjælland.

OB gikk på sesongens første tap i forrige rundes 3-6-nederlag mot AGF på hjemmebane. Samtlige av årets tre bortekamper, mot AaB, Randers og Vestsjælland har endt med poengdeling.

OB har startet klart best, men vi tror alle utfall er sannsynlig. HUB

11. Malaga – Rayo Vallecano
Malaga tok årets første poeng i 2-2-kampen borte mot Sevilla sist. Åpnet sesongen med 0-1-tap mot både Barcelona og Valencia. Leverte brukbare tall på Estadio La Rosaleda forrige sesong med 10-5-4, hvor de blant annet slo Real Madrid. Flere av lagets mest profilerte spillere har forlatt klubben i sommer, deriblant Isco, Jérémy Toulalan, Joaquín, Javier Saviola, Martín Demichelis, Edinho, Manuel Iturra, Júlio Baptista og Rubén. Skal slite med å kopiere fjorårets sjetteplass.

Rayo Vallecano åpne serien med å slå nyopprykede Elche 3-0 hjemme, men tapte sine to neste, mot Levante og Atletico Madrid. Mister i sommer flere av sine viktigste brikker i Piti, Javier Fuego og Leo Baptistao. Var enten eller på bortebane i fjor med 7-2-10, hvor de vant på dagens bane, men tapte returmøtet.

Årets Malaga-lag virker ikke å være av samme kaliber som fjorårets, men vi tror likevel ikke at det taper mot gjestene. HU

12. Sampdoria—Genoa
Etter en godkjent retursesong til Serie A skal Sampdoria prøve å bygge videre på fjorårets 14.plass. Kan som eneste lag skryte av at de ikke tapte mot seriemester Juventus, som de slo både hjemme og borte. Har dog ikke mulighet til å si det samme i år, seriepremieren mot sistnevnte endte med 0-1-tap, hvor de i tillegg fikk Castellini utvist. Gikk noe bedre i forrige rundes bortemøte med Bologna som endte 2-2. Har mistet noen av forrige sesongs mest produktive spillere i Mauro Icardi (Inter) og Andrea Poli (AC Milan), men med ankomsten av Manolo Gabbiadini har de fått en solid goalgetter på topp. Forventet lagoppstilling (3-5-2): Da Costa, Gastadello, Palombo, Costa, De Silvestri, Obiang, Krsticic, Bjarnason, Regini, Eder, Gabbiadini

Genoa startet sesongen med å tape 2-5 mot Fiorentina og 0-2 mot Inter. De dårlige resultatene har satt i gang rykter om at trener Fabio Liverani er på vei ut og klubben ser ut til å være plaget av intern uro etter kun to kamper. Liverani-ansettelsen var for øvrig ett hett tema i Genoa, 37-åringen er uten meritter og har ikke tidligere trent et profesjonelt lag. Må i år klare seg uten Marco Borriello, låneoppholdet til lagets toppscorer er avsluttet og spissen er tilbake i AS Roma. En annen av fjorårets faste bidragsytere, Ciro Immobile, ble kjøpt opp av Juventus, men er lånt ut til Torino. Til dagens kamp er Antonelli skadet, mens Marchese og Samparisi soner karantene. Forventet lagoppstilling (3-5-2): Perin; Gamberini, Portanova, Manfredini, Vrsaljko, Kucka, Lodi, Matuzalem, Antonini, Calaiò, Gilardino

Dagens oppgjør er et byderby og spilles på Stadio Comunale Luigi Ferraris, som benyttes av begge lagene. Genoa har i de to siste sesongene unngått nedrykk med å kapre den siste sikre plassen på tabellen, og innledningsvis tyder det meste på at laget kommer til å havne i nedrykksstriden i år igjen. Ingen av partene har vunnet ennå, men vi synes Sampdoria stiller med et sterkere lag, og med den rutinerte treneren Delio Rossi holder vi I Blucerchiati som favoritter. H

96-rekker:

1.UB
2.HUB
3.H
4.H
5.HB
6.UB
7.H
8.H
9.HU
10.HB
11.H
12.H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.UB
2.HUB
3.H
4.H
5.HUB
6.UB
7.H
8.H
9.HU
10.HUB
11.HB
12.H

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus