Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

Tromsø fikser 12 rette

Tromsø var gullfavoritt ifjor, og ikke betrodd i år. Ekspertene tok feil igjen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Per Mathias Høgmo har gjort en glitrende jobb med "Gutan" denne sesongen og etter nok en bunnsolid forestilling i Bergen onsdag, tror vi Tromsø er kupongens sikreste banker på søndagskupongen.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Vil du ha premiegaranti? Prøv TippStation!

Søndagskupongen består utelukkende av kamper fra Tippeligaen og Adeccoligaen og lørdag kveld er det seks lag som har tillitt på over 64% av tipperne. Således er det fare for mindre premier på søndag, men slik den norske fotballen har utartet seg denne sesongen, er det ikke sikkert at alle favorittene innfrir. Vi tror vi sterkt på tre lag denne søndagen.

Spill vår 96-rekker her

Kamp 4 Lillestrøm - Styrømsgodset:
Lillestrøm gjorde en formidabel opphenting på Sør-Arena torsdag kveld da de snudde 0-2 til 3-2 etter en knallsterk andreomgang. Lillestrøm har vært gode i alle kampene denne sesongen, bortsett fra åpningskampen borte mot Aalesund (tap 0-3) og i hjemmekampen mot Haugesund (1-1). Nå ser det meste bra ut på Åråsen og et bortesvakt Strømsgodset skal få det tøft på Åråsen søndag. Godset fikk juling så det holdt hjemme mot Odd sist, og vi tror det unge mannskapet til Ronny Deila spiller annenfiolin søndag.

Kamp 5 Tromsø - Start:
Bunnsolide Tromsø får altså vår tillit som søndagskupongens sikreste kamp. Et Start-lag som helt har mistet flyten kommer til å få problemer på Alfheim. Sammenbruddet i hjemmekampen mot Lillestøm på torsdag har ikke styrket selvtilliten til Knut Tørums mannskap, og det er mye som ikke stemmer i Start-laget om dagen. Litt usikkert er det rundt noen av Tromsøs spillere, men Tromsø er velorganisert og disiplinerte at dette går veien uansett.

Travtips søndag: Ola byr på en frekk banker

Kamp 9 Fredrikstad - Strømmen
Under tvil lar vi Fredrikstad få tilliten som vår tredje banker på søndag. Normalt målkåte Fredrikstad har oppsiktsvekkende nok spilt to 0-0 kamper på rad og har ikke innfridd forventningene så langt. Heldigvis for Fredrikstad har det vært levert ujevne prestasjoner av de aller fleste lagene i Adeccoligaen til når, og avstanden til teten er liten. Mannskapet til Tom Freddy Aune er stort sett intakt, og det må løsne etterhvert. Motstander Strømmen har innledet som forventet og vil få en kamp for å overleve på dette nivået. To poeng er ervervet på de fire siste kampene, og det er neppe beroligende for trener Petter Myhre at tre av disse kampene har blitt spilt på hjemmebane. Fredrikstad er i øyeblikket kupongens største favoritt, men vi lar det stå til.

Oddstips søndag: Lillestrøm vinner

Øvrige vurderinger:
Kamp 2 Haugesund - Rosenborg:
Rade Prica viste onsdag atter en gang hvor viktig han er for Rosenborg. Tilbake etter et par kampers skadefravær, scoret han begge målene for Rosenborg i hjemmemøtet med Stabæk onsdag. Rosenborg har kun tidvis imponert denne sesongen, og vi tilmåler Haugesund en viss poengsjanse her. Haugesund ga Viking kamp til døra onsdag og på hjemmebane har laget levert hver gang.

Annonse: Over kr 400.000 innspilt i april

Kamp 11 Ranheim - Sandnes-Ulf
Per Joar Hansen har gjort en flott jobb med Ranheim og de er berettiget storfavoritt hjemme mot Sandnes-Ulf i dag. På det lille systemforslaget spiller vi ren H i denne kampen og vi var lenge inne på å spille Ranheim sikker

Kamp 12 Sogndal - Nybergsund
Etter å ha sett Sogndal tirsdag borte mot Lyn er det vanskelig å anbefale Sogndal som sikker. Sogndal imponerte veldig lite i den kampen, og må heve seg vesentlig i dag. Nå er det selvsagt noe helt annet med hjemmebane og Nybergsund er i utgangspunktet en overkommelig motstander. Vi bruker H på begge forslagene våre her, men utelukker ikke helt poeng for Nybergsund.

Spill vår 96-rekker her

Klikk her for å spille det store forslaget på 486 rekker

Tipping Søndag, frist: 09.05.2010 17:55
1. Stabæk - Brann H U B
2. Haugesund - Rosenborg U B
3. Hønefoss BK - Sandefjord H U
4. Lillestrøm - Strømsgodset H
5. Tromsø - Start H
6. Aalesund - Odd H
7. Alta - Sarpsborg 08 H B
8. Bryne - Mjøndalen H U
9. Fredrikstad - Strømmen H
10. Løv-Ham - FK Lyn H U
11. Ranheim - Sandnes Ulf H
12. Sogndal - Nybergsund IL-T H

Tipping Søndag, frist: 09.05.2010 17:55
1. Stabæk - Brann H U B
2. Haugesund - Rosenborg U B
3. Hønefoss BK - Sandefjord H U B
4. Lillestrøm - Strømsgodset H
5. Tromsø - Start H
6. Aalesund - Odd H
7. Alta - Sarpsborg 08 H U B
8. Bryne - Mjøndalen H U B
9. Fredrikstad - Strømmen H
10. Løv-Ham - FK Lyn H U B
11. Ranheim - Sandnes Ulf H
12. Sogndal - Nybergsund IL-T H

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør