Tromsøs Zdenek Ondrasek er klar igjen etter karantene til søndagens hjemmekamp mot Viking.
 Tromsøs Zdenek Ondrasek er klar igjen etter karantene til søndagens hjemmekamp mot Viking. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Tromsø må gripe sjansen

Tromsø har ikke vunnet en seriekamp siden juli. Søndag venter Viking hjemme på Alfheim. Vi tror Tromsø griper sjansen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Napoli setter skapet på plass
Oddstips 2: Ranheim jakter Tippeligaen
Tippetips: Rosenborg kan sikre gullet
V64 Täby: Supersøndag med millionjackpot
V4 Hagmyren: Vrien omgang i Hudiksvall
TV/Streaming: Slik ser du søndagens fotballkamper
Tippemagasinet: Se ny episode

Søndagens langoddsprogram byr på en rekke spennende og avgjørende fotballkamper her hjemme i både Tippeligaen og OBOS-ligaen. I tillegg er programmet spekket med interessante oppgjør rundt omkring i fotball-Europa.

Tromsø - Viking H 2,45
Til tross for meget svake 0-4-6 på de ti siste seriekampene, er ikke situasjone for Tromsø blitt vesentlig "forverret" de siste ukene, all den tid heller ikke Start eller Mjøndalen har kapret særlig mange flere poeng. Fire serierunder før slutt er Tromsø uansett i en heftig nedrykkstrid, men laget har ikke et uoverkommelig program igjen på slutten. Hjemme på Alfheim er ikke tallene bedre enn 3-6-4. Både Zdenek Ondrasek (tilbake etter karantene) og Gjermund Åsen (skade) er med igjen for Tromsø søndag.

Viking har fem poeng opp til Strømsgodset på bronseplass etter at Godset vant toppkampen mot Odd fredag kveld. Seier her sender laget kun to poeng bak før de tre siste serierundene. Viking har hjemmekamp mot Stabæk neste helg, og deretter bortekamp mot Molde før laget avslutter hjemme mot Mjøndalen, så lett blir det ikke. Enten eller på bortebane med 7-0-6 totalt. Makhtar Thioune er med igjen etter karantene, og trener Kjell Jonevret har ellers ingen skadebekymringer.

Tromsø må ha poeng og Viking må ha poeng. Tromsø har vunnet de fire siste tilsvarende på Alfheim og etter Starts stortap borte mot Sandefjord lørdag, har Tromsø en gyllen sjanse til å ta seg opp på sikker plass med seier her og få et ørlite forsprang på Start og Mjøndalen (forutsatt at Mjøndalen taper borte mot Molde).

2,45 på at Tromsø tar tre livsviktige poeng og sin første seier siden hjemmeseieren over Start 12. juli spilles søndag.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør