Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Tromsø mot tabelltopp

Vi tror Gutan tar en hjemmeseier mot Sarpsborg 08. Her er dagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny 16. mai:
Oddstips 1: Gutan og Bruntrøyene vinner
Oddstips 2: Swansea til play-off finale
Tippetips: Sikker H på Lerkendal
Se hva andre spiller: Lesernes oddstips

Trav Leangen: Store kroner på gang
Trav Drammen: Sjeldent spill på Espen Schem

Langoddsen inneholder fotball fra landets tre øverst nivåer, med den 7. runden i Tippeligaen som definitivt høydepunkt. Det finnes også et par fotballobjekter fra andre ligaer, men vi starter i Norge i det første av to oddstips.

Kampene i Tippeligaen er spennende, men vi er kjedelig enig med Norsk Tipping om at Rosenborg, Tromsø og Stabæk vinner, og oddsene er ganske lave. Vi tar med oss Tromsø, men henter resten av objektene annensteds fra.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Tromsø - Sarpsborg 08
Tromsø ligner igjen en medaljekandidat. 3-0-0 og målscore 6-1 på hjemmebane er sterkt, og det blir ikke lett å få med seg poeng fra nord denne sesongen heller. På bortebane har de tre uavgjorte, og de ligger på 2. plass bak Godset.

Måljeger Rushfeldt (a) var usikker, men siste nytt er at han er klar til kamp, til tross for litt slitne bein. Tenk hvor mange meter de beina har tilbakelagt på fotballbaner, ikke rart det begynner å skrangle litt etter 38 år. Toppscorer i Tippeligaen gjennom tidene blir han snart uansett, han mangler bare to mål før han passerer Brattbakk. Saliou Ciss er usikker, mens Kara (m) er suspendert.

Sarpsborgs 3-0-0 på hjemmebane og 0-0-3 på bortebane gir en klar indikasjon om hva som kommer til å skje på Alfheim i dag. Sarpsborg har nylig vunnet bortekamper i cupen 1-0 på Jeløy og 3-2 i Bærum, men mot de beste tippeligaklubbene kommer selv Hoås, Giæver og resten av ballkunstnerne fra Sarpsborg til kort.

Glenn Roberts (a) og Hugues Wembangomo var ute sist, men er tilbake i trening. De spiller trolig ikke, men Berat Jusufi skal være klar til kamp. Tobias Henanger (m) er ute med skade.

Styrkeforholdet lagene i mellom, hjemmebanefordelen og den defensive tryggheten til Tromsø gjør at dette ligner en meget trygg hjemmeseier. Her kan Rushfeldt komme innpå og da tar han nok scoringsrekorden. Oddsen for H er ikke mer enn 1,40 men vi tar med denne i en dobbel. Vi tilbys også spill på en klar hjemmeseier til odds 2,10. Det frister, men ren H kjennes tryggest og magefølelsen i skrivende stund sier at denne opplagte hjemmeseieren skal grådigheten ikke få ta fra oss.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Mjøndalen - Sandnes Ulf
Adeccoligaen. Bruntrøyene fra Mjøndalen ser gode ut denne sesongen. De slet med litt skader og sykdom i oppkjøringen og røk forventet 0-2 i Kongsvinger. Det legges ofte ut fine forhåndsomtaler av kampene i form av videosnutter på klubbens hjemmeside, og trener Vegard Hansen var helt på dt rene med at åpningskampen kom til å bli tøff. Senere kunne han fortelle at spillet satt bedre, noe han selvsagt hadde rett i og Mjøndalen har flotte 4-2-0 på sine seks siste spilte. 5-2 over Sundet og 4-2 over Sandefjord på hjemmebane i ligaen, og uavgjort mot Hødd og Randaberg på bortebane. I cupen har man slått Urædd 7-1 og FK Tønsberg 2-0 og skal opp mot norgesmester Godset i runde 3. Spillet var ikke optimalt mot FK Tønsberg, men Mjøndalen er et lag i medgang og da er de vonde å slå.

Det er lite nytt på skadelisten, som vi håper og tror er oppdatert. Rhett Bernstein har røket korsbåndet og er ute for sesongen. Anders Larsen er ute noen uker til og Daniel H Reinoso er ute. Disse har ikke mange kamper denne sesongen og bruntrøyene må kunne stille ganske likt som sist.

Sandnes Ulf har styrket laget og mange tror de enkelt skal kunne forbedre forrige sesongs svake plassering, da de strengt tatt rykket ned men berget plassen etter Follos manglende lisenssøknad (eller hva det nå var for noe). Men Ulf har bare en hjemmeseier over svake Bodø/Glimt å vise til, mens det har blitt tap mot Bryne, Alta og Nybergsund. Det er noe som ikke stemmer i spillet, man setter ikke sjansene og har ikke helt flyten, skal vi tro kamprapportene. Man er videre i cupen etter 1-0 over Brodd og 2-0 over Vidar, og nå venter Viking. Kanskje det kan inspirere til å få til noe i serien. Laget er skadefritt.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

29.08.2010 Sandnes Ulf - Mjøndalen 0 - 2
04.07.2010 Mjøndalen - Sandnes Ulf 2 - 2

En dag kommer Sandnes Ulf til å begynne å vinne bortekamper igjen, og da skal vi være med på lasset. De var gode på bortebane i fjor, men denne sesongen har det vært tafatt. Nå skal de til Nedre Eiker å spille mot et sterkt hjemmelag som scorer veldig mange mål for tiden, og vi ser ikke Ulf få til noe her. Hjemmeseier til 1,75 frister og brukes i en dobbel med Tromsø. 2,45 gir denne dobbelen og 100 kroner på denne skal kunne gi en fin start på fotballens festdag. De som vil øke risiko og mulig gevinst kan enkelt velge handicapvariantene til Norsk Tipping som vil gi flotte 5,78 for to klare hjemmeseire. Spillefrist 17.55.

78. Tromsø - Sarpsborg 08 1,40 3,65 6,20
96. Mjøndalen - Sandnes Ulf 1,75 3,25 3,35

Total odds 2,45

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør