Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Tromsø uslåelige hjemme

To tippeligakamper er med på lørdagens tippekupong. Sjekk våre tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Trondheim - Oslo 2-0
Oddstips 2: Brann får det tøft på Hønefoss

V65 Øvrevoll: Internasjonal V65-omgang på Øvrevoll lørdag kveld
V75 Momarken: Malmin starter og avslutter

Lørdagens tippekupong består av 11 norske kamper og en kamp fra Superettan. Fra Norge er det to tippeligakamper, fem kamper fra 2. divisjon og fire kamper fra norsk 3. divisjon. Bonuspotten er på 1,7 millioner kroner denne lørdagen, og gjelder som kjent kun ved fulltid.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Tromsø - Sogndal
Tromsø måtte ut i ekstraomganger og straffespark i 4. rundekampen borte mot Start onsdag, etter å ha rotet bort 1-0 ledelsen på overtid. Hadde dog full kontroll i straffesparkkonkurransen og tok seg videre til kvartfinale. Hjemme på Alfheim har det meste gått på skinner også denne sesongen (6-1-0), men Gutan sliter fortsatt på bortebane (0-3-3) og derfor er det sju poeng opp til serieleder Strømsgodset. Men gjorde en bra bortekamp mot Haugesund søndag (1-1). Miika Koppinen er litt usikker til lørdagens kamp, ellers skal det ikke være nevneverdige problemer.

Årsverste for Sogndal i hjemmemøtet med Fredrikstad sist fredag og fortjent hjemmetap der (1-3). Etter meget oppløftende 3-3-0 på de seks første seriekampene, har det kladdet voldsomt og 0-2-5 på de sju siste lukter det nedrykk av. Det ellers så robuste Sogndal-forsvaret har sluppet inn fem baklengsmål på de to kampene etter EM-pausen. 2-2-3 på bortebane er ikke så ille.

Fjorårets oppgjør endte 0-0 på Alfheim og selv om Sogndal garantert legger seg lavt i denne kampen, har vi svært god tro på Tromsø fikser dette. H.

2. Hønefoss - Brann
Hønefoss stod med ni baklengs og 4-6-2 totalt før bortemøtet med Strømsgodset sist søndag. Kanskje hadde ikke Hønefoss-spillerne våknet etter ferien, for 0-4 var overraskende høye tapssifre. Hønefoss gjennomførte en strålende vårsesong og er med sine 18 poeng foran skjema, men det er bare seks poeng ned til kvalik. Hjemme på Hønefoss har laget 2-3-1, Aalesund og Vålerenga er lagene som er slått. Med mannskapet ser det fortsatt bra ut.

Brann-supporter Leirvåg hadde ikke tro på Brann i cupmøtet med Viking onsdag, men en særdeles gavmild Rune Almenning Jarstein ga bort to mål og Kim Ojo fikk gleden av å sende Brann videre til kvartfinale. Prestasjonsmessig var ikke Viking-kampen noe høydepunkt og hjemmekampen mot Stabæk sist lørdag var også svak. Brann har meget svake 1-0-5 på bortebane i år, seieren kom mot formkatastrofen Lillestrøm (4-3). Lørdag må Erik Mjelder sone karantene, mens Kristoffer Barmen er på vei tilbake etter skade (dog ikke aktuell her).

Tilsvarende oppgjør på Hønefoss i 2010, endte med 2-0 til hjemmelaget. Brann kommer fra 120 tøffe minutter i Stavanger så sent som onsdag. Dette må være klar fordel Hønefoss. H.

3. Skeid - Byåsen
2. divisjon avdeling 2. Svært skuffende sesong av hjemmelaget som gikk på sitt fjerde tap på de fem siste kampene i hengekampen borte mot Træff onsdag (1-2). Er faktisk helt nede på 9. plass på tabellen med sine 15 poeng og har kun fem poeng ned til Træff under streken. Meget svake 1-2-3 på hjemmebane. Har slitt og sliter med tildels store skadeproblemer.

Byåsen er helt oppe på tredjeplass med 25 poeng og 8-1-3 totalt. Alle tapene har kommet borte mot topplagene Kristiansund (1. plass), Fyllingsdalen (3. plass) og KFUM (4. plass). I og med at Kristiansund avga to poeng borte mot Molde 2 sist, er avstanden til serielederen redusert til ni poeng.

Lagene møttes også i seriespillet i 2010, tilsvarende kamp da endte med 1-2 til bortelaget. Skeid er ikke i form, dette skal være fordel Byåsen. UB.

4. Jerv - Randaberg
3. divisjon avdeling 3. Bunnoppgjør i en rekordjevn avdeling. Jerv holder plassen over nedrykksstreken med sine 12 poeng, men det er kun ett poeng ned til Pors under streken. Ledet lenge 1-0 borte mot topplaget Egersund sist helg, men måtte tåle 1-2 tap. Står dermed med svake 0-1-3 på de fire siste kampene, men har brukbare 2-3-1 hjemme.

Etter tre strake tap har Randaberg inntatt den lite attraktive sisteplassen i avdelingen med sine åtte poeng. Tok ledelsen 1-0 hjemme mot Vidar søndag, men det endte 1-3. Meget moderate 0-2-3 på bortebane. Thomas Våland ble utvist sist mot Vidar og soner følgelig karantene her.

Hjemmelaget bør ha en brukbar mulighet her, men sliter med å avgjøre hjemmekampene. HU.

5. Mandalskameratene - Pors Grenland
3. divisjon avdeling 3. Nytt bunnoppgjør i avdeling 3, og begge lagene ligger på nedrykksplass i øyeblikket. Mandalskameratene kommer fra fire strake tap og med ni poeng er det tre poeng opp til sikker plass. 19 baklengsmål på de fire siste forteller det meste om hvor skoen trykker i øyeblikket og 6-19 i målforskjell er ikke pene sifre. 2-1-3 hjemme i Mandal. Kaptein Fredrik Stray Tjaum ble utvist sist og soner karantene her.

Pors hadde tre poeng i lomma hjemme mot Vard Haugesund lørdag ettersom laget ledet 2-0 til pause. Men rota det til i andreomgang og måtte nøye seg med poengdeling (2-2). Med svake 0-4-3 på de sju siste har poengfangsten vært laber i det siste, men det er kun ett poeng opp til sikker plass.

1-2 og 2-0 i de to siste tilsvarende mellom lagene. Vidåpent. HUB.

Det er storfine galoppløp på Øvrevoll lørdag kveld. Kjøp en av våre ekspertkuponger.

6. Nest Sotra - Ålgård
2. divisjon avdeling 2. Bortesvake Nest Sotra (2-0-4) sviktet igjen på bortebane med 0-2 tap for Flekkerøy sist lørdag. Hjemme på Sotra går det litt bedre (3-1-2), men jevnt over har Nest Sotra variert fryktelig mye denne sesongen. 3-1-3 på de sju siste seriekampene dokumenterer det godt og David Nielsen må få opp stabiliteten på sitt lag.

Heller ikke Ålgård har vært stabile hittil, men kommer nå fra tre seire på de fire siste kampene. Noenlunde like gode hjemme (2-2-2) og borte (3-1-2), men formen er altså i anmarsj.

Med resultatene 4-1, 0-4 og 0-0 i de tre siste tilsvarende er det ikke vanskelig å argumentere for alle tegn her. HUB.

7. Vidar - Vindbjart
2. divisjon avdeling 2. Solid snuoperasjon av Vidar borte mot Randaberg sist søndag, da laget snudde 0-1 til 3-1 seier. Selv om laget kun ligger på fjerdeplass, er det bare ett poeng opp til Åsane som leder. I tillegg har Vidar en kamp til gode på bergenserne. Har kun tapt to kamper (6-4-1) denne sesongen. Hjemme i Stavanger er Vidar ubeseiret (3-1-0). Og har nå strake seire.

Vindbjart slo et meget redusert Odd 2 med braksifrene 6-1 sist helg, men det resultatet må altså ses i lys av et svært redusert bortelag. 2-2-2 hjemme, 2-2-2 borte og 4-4-4 totalt forteller om et ustabilt lag.

Det er en vanskelig avdeling dette, der alle slår alle. Men hjemmesterke Vidar leverer stort sett varene i Stavanger. H.

8. Sprint/Jeløy - Korsvoll
3. divisjon avdeling 1. Ett poeng opp til serieleder Drøbak/Frogn for hjemmelaget som står med 7-2-0 på de ni siste seriekampene og kommer fra strake seire. 5-1-1 totalt på hjemmebane og 3-3-0 på bortebane-

Oslo-laget Korsvoll er på sjetteplass med sine 20 poeng og har åtte poeng opp til lørdagens motstander. Klart best hjemme i Oslo (3-3-0), borte går det tyngre (2-2-3). Har sterke 4-1-0 på de fem siste, men kun møtt lag fra nedre tabellhalvdel i denne perioden. Sliter med en del skader for tiden.

Hjemme- og formsterke Sprint/Jeløy fikser normalt tre poeng i denne kampen. H.

9. Vestli _ Lyn
3. divisjon avdeling 3. Bunn mot topp i dette oppgjøret. Vestli ligger tredje sist og således på nedrykksplass med sine 12 poeng. Elleve av disse er tatt hjemme (3-2-2), borte er kun ett fattig poeng tatt (0-1-5). Lørdag ledet laget lenge hjemme mot Romsås, men fikk både Marius Andresen og Nabaz Assad utvist i den kampen og måtte nøye seg med 2-2. De to nevnte soner da karantene lørdag.

Lyn er på full vei tilbake til 2. divisjon og har kun avgitt ett poeng foreløpig (12-1-0). Med 37 poeng er det allerede ti poeng ned til Modum på andreplass. 27-2 i målforskjell på de fem siste seriekampene. Eneste poengtap kom mot Mjøndalen 2 (2-2). Velkjente Mads Dahm trøbler med skade.

Ingen grunn til å spekulere her og hjemmelaget har i tillegg to spillere ute med karantene. B.

10. Eidsvold Turn - Flisa
3. divisjon avdeling 4. Hjemmelaget gikk på sesongens første nederlag i siste hjemmekamp. Som 1,10 oddser på Langoddsen røk laget meget overraskende 1-2 hjemme for Sander. Har slått tilbake med to borteseire, og har vunnet elleve av sesongens første tretten kamper. Men selv om laget kun har avgitt fem poeng, er Stjørdals-Blink og Ottestad på plassene bak kun fem poeng etter.

Etter en tung periode med 0-3-2 på fem kamper, har Flisa slått tilbake med to strake seire. Er oppe på fjerdeplass med sine 23 poeng, men har sju poeng opp til Ottestad på 3. plass og 12 poeng opp til lørdagens motstander. 2-3-1 på bortebane.

Vi kan ikke bare spille favoritter og Flisa har kun tapt to kamper hittil og kan kanskje stjele poeng her også. HU.

11. Hauerseter - Alvdal
3. divisjon avdeling 4. Opp og ned for hjemmelaget som etter 5-0 seier borte mot Brumunddal 2, måtte tåle 0-5 borte mot sterke Ottestad forrige fredag. Ti poeng er tatt på de fire siste hjemmekampene, etter at de to første hjemmekampene begge ble tapt. Med 19 poeng er det åtte poeng ned til Funnefoss/Vormsund under streken.

Litt verre stilt er det med Alvdal som står med tretten poeng. Det er to poeng ned til nedrykksstreken, men formen er ikke på topp og Alvdal står med tre strake tap nå. Moderate 1-3-3 på bortebane.

Det er fordel hjemmelaget dette, men middelshavsfarere er sjelden til å stole på. HB.

12. Sundsvall - Åtvidaberg
Til tross for flere sentrale fravær overrasket Sundsvall stort med 2-1 seier borte mot sterke Häcken i første kamp etter EM-pausen. Fortjent var det muligens ikke, men det er fortsatt målene som teller i fotball. Avanserte dermed til 9. plass med sine 16 poeng, men det er kun fem poeng ned til Gefle på kvalplassen. Har imidlertid ikke fått sving på sakene hjemme i Sundsvall (2-1-3).

Åtvidaberg åpnet med tre strake seire, før det ble fem strake tap. Har imidlertid kommet til hektene igjen og står med flotte 3-2-0 på de fem siste seriekampene. Strålende 5-1 seier hjemme mot serieleder Elfsborg i den første kampen etter EM-pausen sist lørdag. Er dog klart best hjemme (5-0-2), borte har ikke laget bedre enn 1-2-3.

Begge lag kommer fra kruttsterke seire og da må vi sette alle tegn på. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 07.07.2012 15:55
1. Tromsø - Sogndal H
2. Hønefoss BK - Brann H
3. Skeid - Byåsen U B
4. Jerv - Randaberg H U
5. Mandalskamerate - Pors Grenland H B
6. Nest-Sotra - Ålgård H U B
7. Vidar - Vindbjart H
8. Sprint-Jeløy - Korsvoll H
9. Vestli - Lyn B
10. Eidsvold Turn - Flisa H U
11. Hauerseter - Alvdal IL H B
12. GIF Sundsvall - Åtvidaberg U

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 07.07.2012 15:55
1. Tromsø - Sogndal H
2. Hønefoss BK - Brann H
3. Skeid - Byåsen U B
4. Jerv - Randaberg H U
5. Mandalskamerate - Pors Grenland H U B
6. Nest-Sotra - Ålgård H U B
7. Vidar - Vindbjart H
8. Sprint-Jeløy - Korsvoll H
9. Vestli - Lyn B
10. Eidsvold Turn - Flisa H U
11. Hauerseter - Alvdal IL H B
12. GIF Sundsvall - Åtvidaberg H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør