Foto: Getty Images

Tror du på Rösler?

Nå er det de «ekte» engelske lagene som skal spille. Sjekk lørdagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Vi på en engelsk/spansk dobbel

V75 Sørlandet: 41 millioner kroner i potten

Det er altså landslagspause i alle de store ligaene og det innbærer at helgens fotballmeny i all hovedsak består av kamper fra nest beste ligaen rundt omkring i Europa. Lørdagskupongen består i sin helhet fra kamper i League One (ti av kampene) og League Two i England. Kamp 2 Preston - Sheffield United er avlyst grunnet spillere på landskampoppdrag og tendenstrekkes. Bonuspotten er på 1,9 millioner kroner og utbetales som kjent kun ved fulltid, dersom en spiller er alene om å ha tolv rette.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1 Charlton - Tranmere
Til tross for store utskiftninger i stallen har Charlton inntatt tabelltoppen i League One, etter solide 8-3-0 på sine elleve første seriekamper og London-laget har altså tilgode å tape en seriekamp i inneværende sesong. Vi ser veldig liten grunn til å vektlegge onsdagens 0-3 tap hjemme for Brentford i den lite attraktive Johnstone's Paint Trophy, da hjemmelaget valgte å rotere voldsomt på laget i den kampen. Lørdag er det tilbake til førsteoppstillingen, selv om Leon Cort (f) er på landslagsoppdrag med Ghana.

Tranmere har hatt en brukbar sesonginnledning og ligger som nummer tolv med sine femten poeng. Totalt er det blitt 4-3-4, og borte står laget med 2-0-3. Formen er imidlertid dalende og tre av de siste fem seriekampene er tapt. Lørdag må kaptein John Welsh sone karantene, ellers er det ingen vesentlige endringer i mannskapet.

De to foregående tilsvarende har begge endt 1-1, denne lørdagen tror vi på topp sjanse for godtgående Charlton. H.

2. Preston - Sheffield United
Trekkes. Folkerekka viser fordelingen 45-27-28 i morgentimene lørdag. Vi må gamble litt og satser på at to kryss holder. HU.

3. Carlisle - Brentford
Ustabil sesonginnledning av hjemmelaget som ligger på tiendeplass etter 5-2-4 på de elleve første seriekampene. 2-1-2 på de siste fem, forteller om et lag som er vrient å vurdere for oss tippere. Hjemme står laget med svake 2-0-3. Her må laget unnvære forsvarskjempen Lubo Michalik som er på landslagsoppdrag med Slovakia. Ellers er det ingen nye skader eller karantener for Greg Abbotts mannskap.

Også Uwe Röslers Brentford har innledet variabelt, og ligger på plassen foran Carlisle på tabellen (niendeplass) etter rekken 6-1-4. Har røket på to stygge hjemmetap nylig (1-3 for Preston og vonde 0-4 for Huddersfield sist helg). Fikk en opptur i Johnstone's Paint Trophy i midtuken ved å slå serieleder Charlton 3-0. Men det var altså mot et klart svekket Charlton. Niall McGinn (Nord-Irland) og Marcus Bean (Jamaica) er uaktuelle lørdag da de er på landslagsoppdrag.

Det står 2-1-0 i favør hjemmelaget i de tre siste tilsvarende. Dette ser svært åpent ut og helgardering ser fornuftig ut. HUB.

4. Sheffield Wednesday - Chesterfield
Til tross for at hjemmelaget har spilt fire av sine seks siste seriekamper på fremmed gress, står Sheffield-laget med 6-1-1 på sine åtte siste seriekamper og ligger på en flott fjerdeplass i øyeblikket, to poeng foran byrival Sheffield United på sjetteplass. Hjemme har Wednesday full pott hittil (5-0-0), og lørdag er flankespiller Jermaine Johnson tilgjengelig igjen etter karantene. Reda Johnson (f) er på landslagsoppdrag med Rwanda.

John Sheridan's Chesterfield har klart seg brukbart etter opprykket fra League Two, og har skaffet seg elleve poeng (3-2-6) etter elleve kamper og innehar i øyeblikket plass nummer 16. Borte er kun tre poeng tatt (1-0-4) og det svinger veldig av laget. Her må Nathan Smith (f) unnværes. Han er på landslagsoppdrag med Jamaica. Lee Johnson (m) starter sin første av tre kampers karantene her.

Godtgående og meget hjemmesterke Sheffield Wednesday får vår tillit på en vanskelig lørdagskupong mot bortesvake Chesterfield. H.

5. Huddersfield - Stevenage
Eventyret til Huddersfield fortsetter og etter sist lørdags nedsabling av Brentford er nå Huddersfield ubeseiret i 36 ligakamper på rad og laget har faktisk ikke tapt en ligakamp i 2011. Siste tapet kom borte mot Southampton i romjula 2010. Ligger likevel ikke bedre plassert enn nummer fem, da seks av sesongens elleve første seriekamper er endt med poengdeling. 3-2-0 er fasiten hjemme. Jamie McCombe returnerer etter karantene, ellers er det lite mannskapsproblemer hos Huddersfield.

Nyopprykkede Stevenage kommer fra tre strake ligatap. Ligger på fjortendeplass etter 3-4-4 til nå. Borte er fasiten 1-2-2. Noen spillere er ute med skader, men ingen nye siden sist helg.

Huddersfield nekter altså å tape seriekamper og selv om de spiller en del uavgjort, ser dette ut som en passende oppgave. H.

6. Colchester - Yeovil
Colchester kommer fra to strake 1-0 seire og har kun ett tap på de siste sju kampene i League One. Det gir en foreløpig ellevteplass og 16 poeng. Hjemme står laget med 2-2-1.

Yeovil ligger fjerde sist og sliter med formen naturlig nok. Fire tap på de fem siste seriekampene og borte er kun to poeng tatt på fem kamper (0-2-3). Her kommer både Luke Ayling og Ed Upson tilbake fra suspensjon. Tre spillere er ute med skader.

Det står fine 3-1-0 i favør Colchester på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Hjemmelaget er i siget, taper neppe denne kampen, men spiller en del uavgjort. HU.

7. Bury - Exeter
To lag som har tilhold på nedre halvdel dette. Nyopprykkede Bury har vist tegn til fremgang etter fem strake tap og fire poeng er hanket inn på de to siste seriekampene og spesielt 0-0 hjemme mot sterke MK Dons var oppløftende. 1-1-3 er imidlertid meget skuffende statistikk på hjemmebane.

Exeter ligger nest sist med sine skarve åtte poeng. Kun to kamper er vunnet (2-2-7), men den ene seieren kom sist helg hjemme mot Oldham (2-0) og det kan ha vært et varsel om bedre tider for laget. 0-1-4 borte er svakt. Richard Duffy (f) er ny på skadelisten etter å ha pådratt seg en smell i cupkampen i midtuken. Forsvarskollega Troy Archibald-Henville har pådratt seg fem gule kort og må i fryseboksen lørdag, mens innleide Jake Taylor (m) er på landslagsoppdrag med Wales U-21.

Det endte 2-0 til hjemmelaget i tilsvarende oppgjør i FA-cupen og med tre sentrale fravær hos bortelaget er det mye som tyder på hjemmeseier igjen. H.

8. Bournemouth - Rochdale
Hjemmelaget endte på sjetteplass forigge sesong og kvalifiserte seg til playoff. Denne sesongen har åpnet vesentlig svakere og sju av elleve seriekamper er tapt. Fire av disse tapene er faktisk kommet på eget gress (1-0-4) og laget ligger faktisk femte sist. Dog har det vært tegn til bedring i det siste med 2-1-1 på de fire siste og tirsdag ble Yeovil ekspedert i Johnstone's Paint Trophy med 3-2. Hjemmelaget har fremdeles noen spillere på skadelisten.

Ingen spesielt god start på sesongen for Rochdale heller og 3-2-6 gir en foreløpig syttendeplass. Borte er laget ingen stor trusel, fire av fem kamper er tapt.

1-0-2 på de tre siste tilsvarende mellom diisse to lagene og Rochdale har vunnet de to siste. Hjemmelaget er i fremgang nå og lørdag tror vi hjemmestatistikken forbedres mot bortesvake Rochdale. H.

9. Scunthorpe - Leyton Orient
Etter å ha åpnet sesongen med 0-6-3 på de ni første ligakampene har Scunthorpe slått tilbake med to 2-1 seire og det gir en foreløpig femtendeplass for forrige sesongs Championship-lag. Til tross for voldsomt og vedvarende press ble det tap for Oldham i Johnstone's Paint Trophy tirsdag. Manager Alan Knill sparte noen av de faste i den kampen, de returnerer her. 1-3-1 er fasiten på eget gress.

Leyton Orient har inntatt den lite attraktive bunnplassen og elleve ligakamper har kun resultert i seks poeng og kun en kamp er vunnet (1-3-7). Borte er faktisk bare to av fem tapt (0-3-2). Det er fortsatt en del skader i mannskapet, noe som selvsagt er en av hovedårsakene til den begredelige tabellplasseringen.

To lag som spiller mye uavgjort dette, men vi tror ikke hjemmelaget taper. HU.

10. Wycombe - Walsall
Fryktelig dårlig periode for hjemmelaget nå med sju tap på de åtte siste seriekampene og det gir tredje siste plass i øyeblikket med kun åtte poeng. Hjemme står laget med svake 1-1-3, men seieren kom faktisk mot sterke Sheffield United (1-0). Mannskapsmessig ser det imidlertid bra ut.

Walsall imponerer heller ikke og står med 0-2-4 på de seks siste i League One. Kun ti poeng totalt og det gir en foreløpig nittendeplass. Borte er fasiten 1-1-3. Spissen Jon Macken er usikker foran lørdagens bunnoppgjør, for øvrig har manager Dean Smith mer eller mindre fullt mannskap å plukke fra.

To lag som er helt ute av form dette altså og svært vanskelig å vurdere denne kampen og vi bruker heldekk. HUB.

11. Morecambe - AFC Wimbledon
Kupongens to siste kamper er begge hentet fra League Two og vi starter med en toppkamp mellom lag nummer tre og lag nummer fire på tabellen. Hjemmelaget har faktisk vært bedre borte enn hjemme så langt og fjorten av 21 poeng er tatt på fremmed gress. Hjemme er fasiten 2-1-2. Toppscorer Danny Carlton fikk seg en smell i kneet sist helg og er ikke aktuell her. Dog er flere spillere aktuell igjen etter skadefravær.

Nyopprykkede AFC Wimbledon har imponert og altså inntatt en foreløpig fjerdeplass på tabellen. Gjestene står med tre strake ligaseire og fulgte opp med avansement i Johnstone's Paint Trophy tirsdag. 3-1-1 er sterke tall på bortebane. Ingen nye skadeproblemer.

Åpen toppkamp dette og en kamp som kan bikke begge veier. Vi bruker alle tegn. HUB.

12. Gillingham - Port Vale
Brukbar sesonginnledning av hjemmelaget som innehar niendeplassen etter elleve serierunder. Totalt 5-2-4 på disse kampene, hjemme er fasiten 3-1-1. Garry Richards, Danny Jackman og Matt Fish fikk alle smeller i tirsdagens kamp i Johnstone's Paint Trophy og alle usikre. Alle tre er forsvarsspillere og fjerdemann i forsvarsrekken, kaptein Andy Frampton, er definitivt ute.

To plasser foran (sjuendeplass) ligger lørdagens motstander Port Vale etter 5-3-3 på de elleve første seriekampene. Borte står laget med 2-2-1. Her må laget unnvære innleide Andrew Little som er på landslagsoppdrag.

Flere usikkerhetsmomenter for hjemmelaget defensivt altså og det er et uromoment. Det står 4-0-1 i favør hjemmelaget på de fem siste tilsvarende. Vi tror på en vinner her og nøyer oss med halvgardering. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 08.10.2011 15:55
1. Charlton - Tranmere H
2. Preston - Sheffield Unite H U
3. Carlisle - Brentford H U B
4. Sheffield Wedne - Chesterfield H
5. Huddersfield - Stevenage H
6. Colchester - Yeovil H U
7. Bury - Exeter H
8. Bournemouth - Rochdale H
9. Scunthorpe - Leyton Orient H U
10. Wycombe - Walsall U
11. Morecambe - AFC Wimbledon U B
12. Gillingham - Port Vale H B

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 08.10.2011 15:55
1. Charlton - Tranmere H
2. Preston - Sheffield Unite H U
3. Carlisle - Brentford H U B
4. Sheffield Wedne - Chesterfield H
5. Huddersfield - Stevenage H
6. Colchester - Yeovil H U
7. Bury - Exeter H
8. Bournemouth - Rochdale H
9. Scunthorpe - Leyton Orient H U
10. Wycombe - Walsall H U B
11. Morecambe - AFC Wimbledon H U B
12. Gillingham - Port Vale H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør