Foto: Joe Giddens (PA/Scanpix)

Tungt for Sheffield United

Selv på eget gress blir det vanskelig å slå Stevenage i play-off. Her er mandagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen byr på objekter fra Oddsen-Ligaen og 3. divisjon, samt play-off-kamper fra Tyskland, Belgia og England. Vi finner dansk, svensk og islandsk fotball, og alle dagens matcher fra ishockey-VM.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
95. Latvia - Danmark U 3,95

Ishockey-VM, gruppe B. Danskene mente de hadde et sterkt lag før VM, men de har skuffet. Nå ligger de sist og risikerer nedrykk til ishockeyens B-verden. De har ett poeng, mens Italia på plassen over har to. Kun det svakeste laget rykker ned, og Italia forventes å tape sine to gjenstående mot Sverige og Russland. Danmark møter Norge i siste gruppespill-kamp, og skal ha noe bedre sjanser til poeng både i dag og muligens mot Norge. Latvia har 6 poeng og det skal mye til at de blir blant de fire beste og klarer kvartfinale, det er 4 poeng opp til Norge på 4. plass. Desperate dansker vil gjøre denne kampen tett og lite velspilt, tror vi, og øyner muligheten for spilleforlengelse. Uavgjort etter tre perioder er gull verdt for danskene, da får de hvertfall ett poeng, kanskje to, og vi tror de kan klare det. Oddsen på 3,95 tåler såvidt en liten innsats under de rådende forhold.

Dagens avslag
101. Fauske/Sprint - Mosjøen B 1,20

3. divisjon avdeling 11. Fauske/Sprint ligger sist med 0-1-2 på de tre første rundene. De tok poenget sitt med 2-2 borte mot Innstranden. Mosjøen har møtt sterke lag i sine tre første, de tapte 2-5 borte mot Lofoten, men har tatt poeng i begge hjemmekampene sine og står med 1-1-1 på de tre første. Vi skjønner at Mosjøen skal være favoritter, men derfra til å spille odds på 1,20, på en borteseier i 3. divisjon i Nordland, er det langt. På dette nivået kan tilfeldigheter gi store utslag og denne oddsen får ingen innsatser.

Dagens spill
De svenskene kampene er spennende, men vi fatter størst interesse for play-off i League One, der et skadeplaget hjemmelag plutselig er blitt ganske store favoritter etter 0-0 i første kamp. Vi ser på Sheffield Uniteds returoppgjør mot Stevenage.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

113. Sheffield United - Stevenage
League One play-off, returkamp etter 0-0 i Stevenage. Det første oppgjøret var rimelig jevnt, med et par store sjanser for begge lag. Stevenage var farlig frempå i 1. omgang men ble presset bakover utover i kampen. Bortemål teller ikke i engelske play-off, og vi får ekstraomganger og eventuelt avgjørelse på straffer dersom kampen ender uavgjort, uansett om det skulle bli 0-0, 1-1, 2-2 og så videre.

Sheffield United ble nummer 3 i League One, der de feilet på slutten og misset direkte opprykk til byrivalene Wednesday i siste runde. Meget bittert var det, og det hjalp ikke at en av lagets viktigste spillere, toppscorer med 29 mål, Ched Evans, ble dømt til fem års fengsel på slutten av sesongen og antagelig er ferdig med fotball, hvertfall for Sheffield United. Sheffield United hadde 16-4-3 på hjemmebane i League One. Det bør gi selvtillit før kveldens returkamp, samtidig som Sheffield United har feilet i fem av sine fem siste play-offs og fredag mislykkes de i å slå Stevenage for tredje gang denne sesongen.

Beattie (a) er suspendert her også, han fikk fire kampers suspensjon for rødt kort i 2-2-kampen i Exeter siste serierunde. I Ched Evans fravær bruker man Porter og Cresswell som spisser. Sistnevnte var småskadet, men spilte likevel noen minutter på slutten av det første oppgjøret. Nå er Cresswell blitt bedre og spiller antagelig fra start. Ellers ventes få endringer.

Stevenage knep den siste play-off plassen på bedre målforskjell enn Notts County. Play-off ble en slags bonus for denne klubben som kanskje ikke hadde regnet med å kjempe om opprykk før sesongen. Stevenage rykket opp fra League Two før sesongen, der de på samme vis knep en 6. plass med, før de slo Accrington 2-0 og 1-0, og deretter Torquay 1-0 i play-off-finalen det året. Da hadde de rykket opp fra Conference året før, så nå spiller de om sitt tredje strake opprykk. Og nå er de i play-off igjen, etter 18-19-9 totalt i ligaen. Denne gangen handler det om en plass i The Championship og muligheten til å spille mot lag som Blackburn, Wolverhampton og Bolton. Det hadde få eller ingen i Stevenage trodd på for bare få år siden.

Manager Gary Smith har skadefri tropp.

Innbyrdes oppgjør i ligaen denne sesongen endte 2-2 på dagens bane og 2-1-hjemmeseier til Stevenage.

I det første oppgjøret fikk vi 2,35 på Stevenage og 2,45 på Sheffield United, og kampen ble akkurat så jevn som mange trodde. I dag får vi 1,70 på United hjemme på Bramall Lane. Så tungt kan ikke hjemmebanefordelen veie, mener vi. Beattie og Evans er betydelige offensive fravær, og historien viser at United sliter både med å slå Stevenage og med å lykkes i play-off generelt. UB til 1,80 frister, men vi er dristige og spiller uavgjorten til godkjente 3,15. Dette tror vi kan gå helt til straffespark og vi setter 100 kroner på U til 3,15. Spillefrist klokken 20.40.

113. Sheffield United - Stevenage 1,70 3,15 3,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør