(AP/Scanpix)

Tyske godbiter på oddsen

Ruud van Nistelrooy leverer varene også fredag. Her er fredagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsens fredagsmeny er variert, med vintersport og Asiamesterskap innledningsvis, deretter fotball fra flere av Europas største og nest største ligaer. I dag fristes vi av god odds på to tyske hjemmelag som møter ganske så skadeplagede bortelag.

Vi håper mange fikk spilt gårsdagens ishockey-treff til 3,60 i odds. Tilbakebetalingsprosenten på oddstipsene i 2011 er nå på 115 prosent.

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt
HSV har vært opp og ned i prestasjonene i første halvdel av sesongen, men de rundet av med 2-1 borteseier over Borussia Mönchenglad før julepausen og innledet med 1-0 borteseier mot Schalke 04 etter pausen, så det lover godt. HSV er på 7. plass og har 4-2-2 på hjemmebane. Det har vært, og er fortsatt, litt skadeproblemer i laget og det gjøres et par endringer. Manager Armin Veh forteller på klubbens hjemmeside at Jarolim er suspendert og sannsynligvis blir erstattet av Trochowski, mens flere mann, blant annet Petric, er tilbake i troppen. På skadelisten står Jansen, Guerrero, Mathijsen, Diekmeier, Benjamin, Stepanek og Castelen.

Sannsynlig startoppstilling HSV i følge hsv.de: Rost - Demel, Kacar, Westermann, Aogo - Trochwoski, Zé Roberto - Pitroipa, Elia - van Nistelrooy, Ben-Hatira.

Eintracht Frankfurt ligger poenget bak hjemmelaget. De har 4-1-4 på bortebane, men har ikke vunnet en bortekamp siden oktober. Januar ble innledet med en svak kamp og 0-3 hjemme mot Moa og Hannover 96. Det var tydelig at de som vikarierte i forsvar ikke hadde nok rutine. Frankfurt har skadeproblemer i dag også, enda fler faktisk, spesielt i det defensive må manager Michael Skibbe improvisere.

Siste nytt er at Kraus er ute med feber, 18-åringen som strengt tatt var en kriseløsning i forsvaret sist. I tillegg er Tzavellas, Chris, Franz, Russ, Vasoski og Bajramovic er ute med skader, mens forsvarsspiller Schwegler er suspendert. Dette må bety at hele den faste forsvarsrekka er ute, i tillegg flere av de mest naturlige erstatterne.

Mulig startoppstilling Frankfurt i følge hsv.de: Nikolov - Jung, Clark, ? , Petkovic - Meier, Köhler - Ochs, Altintop, Fenin - Gekas.

Det står 5-2-0 fordel HSV på dagens bane på 2000-tallet. Frankfurts manager uttaler at de går til denne kampen med alvorlige skadeproblemer og som store underdogs. Når managere ordlegger seg slik er det av og til litt "mind games", men når man ser på bortelagets skadeliste og den innsatsen de leverte mot Hannover sist, er det nok mye sannhet i Skibbes ord.

Vi mener dette er en sannsynlig hjemmeseier, og etter å ha vurdert ren H til 1,55 en stund, mener vi at det her er gode sjanser for hjemmeseier med to mål eller mer, til fine 2,50 i odds.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

VfL Osnabrück - 1860 München
Osnabrück er et habilt hjemmelag med sine 5-2-2 totalt. Manglende evne til å prestere på bortebane holder dem på nedre halvdel. De avsluttet desember med nok en hjemmeseier, 2-1 over Ingolstadt. Starten på siste halvdel av sesongen ble ikke like hyggelig, man røk 1-4 borte mot Duisburg.

Osnabrücks mål ble scoret av unge Flamur Kastrati, fra Norge, nylig hentet inn på lån fra Twente. Vi har ikke sett troppen, men vi mener det bare er midtbanespiller Hansen og Lejan som er ute i dag.

1860 München er et sterkt lag, og de har gode 3-3-3 på bortebane totalt. Men formen er ikke så god. Før jul tapte man borte for Greuther Fürth og klarte bare 1-1 i Ingolstadt. De to siste hjemmekampene er tapt, på lørdag innledet man siste halvdel av sesongen med 1-3 hjemme for Bochum. I dag blir det endringer i laget. Bülow, Bierofka og målfarlige Rakic er suspendert, Bell, Schindler og Halfar er skadet. Disse seks er mer eller mindre fast inventar på laget.

Innbyrdes oppgjør:

29.08.2010 1860 München - VfL Osnabrück 3 - 1
05.04.2009 1860 München - VfL Osnabrück 1 - 1
26.10.2008 VfL Osnabrück - 1860 München 0 - 2
11.05.2008 1860 München - VfL Osnabrück 1 - 1
09.12.2007 VfL Osnabrück - 1860 München 3 - 0

Vi kjenner ikke så godt til bredden i 1860-troppen, men med såpass mange av de faste ute må det bli vanskelig mot et revansjesugent hjemmelag som vinner over halvpartene av hjemmekampene sine. Når 1860-formen ikke er all verden fra før, tror vi det blir for tøft. Osnabrück ble for små sist, men at dette typiske hjemmelaget hever seg i årets første hjemmekamp, har vi god tro på. 2,35 på hjemmelaget er slett ikke dårlig betalt under disse omstendighetene. Vi får en dobbel til 5,88 i odds og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 17.55.

10. VfL Osnabrück - 1860 München 2,35 2,80 2,55
15. Hamburger SV - Eintracht Frankfurt (0-1) 2,50 3,50 2,05

Total odds 5,88

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør