Foto: Reuters/Scanpix

Tyskland kan overraske

Vi setter pengene på en tysk sjokkåpning i Ishockey-VM.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er fredag, og på mange måter dagen før dagen odds- og tippemessig. På langoddsen kan vi velge mellom norsk 3. divisjon, fransk Ligue 2 og irsk Premier League. Ishockey-VM starter i Tyskland, og det er absolutt mulig å vinne penger i dag også.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

76.000 tyskere på hockeymatch
Åpningskampen i Ishockey-VM i Tyskland er USA-Tyskland. På arrangørenes rankingliste er dette nummer 6 mot nummer 14, og det skal være rått parti. Likevel frister ikke 1,45 i odds på USA noe særlig. Vi må se litt på omstendighetene rundt kampen, og det første som slår oss er en massiv hjemmebanefordel til Tyskland.

I Gelsenkirchen har man gjort om Veltins Arena, hjemmebanen til det ikke ukjente fotballaget Schalke 04, til ishockeyhall med en publikumskapasitet på 76.152. Alle seter er solgt for lenge siden, og det vil bli satt ny verdensrekord i antall tilskuere på hockeymatch når 76.000 tyskere og enkelte andre entrer hallen med øl og bratwürst for et helaftens show. De som kommer litt før matchen starter får med seg oppvarmingskonserten til det fordums tyske dance-ikonet Scooter. Det er stor interesse for ishockey i Tyskland, selv om de ikke er helt i toppen internasjonalt.

TippStation: Betal mindre for garderingene på Tippekupongen!

Ischockey-VM regnes av mange som en B-utgave av hockeyen vi ser i Vinter-OL. De store nasjonene som Russland, Canada og USA sender sjelden siden beste spillere. Det er flere grunner til dette, en veldig aktuell er at NHL-sesongen ikke ferdig, hvertfall ikke for lagene som fortsatt er involvert i sluttspillkamper. Dette gjelder de beste lagene og naturlig nok flere av de beste spillerne. Ikke bare fra USA, men fra alle de store nasjonene. Uten å gå i detaljer her, mener vi at USA sender et noe B-preget mannskap, mens Tyskland stiller med bortimot de beste.

Tyskland har tatt ut 19 spillere og 3 målvakter i sin tropp. Fire fra NHL, en fra russisk liga og resten fra topplagene i Deutsche Eishockey Liga. USA stiller med 20 spillere og 2 målvakter: Scott Clemmensen fra Florida Panthers og Ben Bishop fra Peoria Rivermen. Jack Johnson og Matt Greene fra LA Kings er med, gode spillere, for all del, men vårt oddsspill handler mest om innstillingen til dem som er på isen. Du kan se nærmere på troppene her.

Kjemp om V75-millionene med Sportspills traveksperter!

Når de flere av beste er igjen hjemme og spiller sluttspill, du er sliten etter en lang NHL-sesong og vinterolympiaden der de beste fikk vise seg frem er historie når du setter deg på flyet til Tyskland, tror vi det gjør noe med holdningen til enkelte av spillerne på USA-laget. Vi synes derfor det kan være verdt risikoen å sette noen kroner på at Tyskland får til noe på hjemmebane, og valget faller på U i objekt 12, til 4,30 i odds.

Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Bunnstriden i Ligue 2
Det er to runder igjen av fransk Ligue 2, og det er meget tett i bunnen. Vi velger oss en kamp med de klassiske kjennetegnene: Hjemmelag i form, berger plassen med seier, har alt å spille for. Bortelag ferdigspilt, ikke skremmende gode på bortebane.

Istres ligger på plassen under streken med 41 poeng. Det er bare dårligere målforskjell som holder dem bak Strasbourg og Chateauroux, mens Vannes og Ajaccio har 43 poeng. Istres har 8-6-4 på hjemmebane totalt, det er de elendige resultatene på bortebane som har brakt dem under streken. 3-1-1 på de fem siste hjemmekampene. De tre siste er vunnet, spesielt 2-0 seieren over Strasbourg var viktig.

Nimes ligger på syvendeplass. Det ble ikke opprykk i år, selv om man har vært med på øvre halvdel lenge. Nimes har 1-2-2 på de fem siste, 0-4-1 på de fem siste bortekampene. 4-6-8 på bortebane totalt er ok i denne divisjonen, men nå er det trolig lite motivasjon igjen, annet enn at det muligens er litt gøy å slå et annet sør-fransk lag.

Istres får tilbake Coulibaly etter suspensjon. Nimes har tatt ut troppen: Puydebois, Sbai Stosic, Cavalli, Sow, Mandrichi, Al-Shaibani, Poulain, Sidibe, Moukandjo, Boli, Keita, Aït-Bahi, Ayité, Zarabi, Bocognano, Mostefa.

Vi tror Istres gode hjemmeform og motivasjonen for å beholde plassen blir avgjørende i dag. De som har satt oddsen er nok inne på samme tanker, for 1,65 på H er litt lavere enn vi hadde håpet, men det er alt annet også. Vi tror Istres tar sin fjerde strake hjemmeseier og berger plassen i Ligue 2.

Vi får en dobbel til 7,10 i odds. Vi setter 100 kroner innen klokken 20.25.

12. USA - Tyskland 1,45 4,30 3,95
13. Istres - Nimes 1,65 2,70 3,65

Total odds 7,10

Klikk her for levere denne dobbelen.

Andre vinnerkandidater på blokka vår i dag er Vannes og Strasbourg. Men oddsen er ikke høyere enn at vi sparer resten av pengene våre til i morgen og søndag. 3. divisjonslagene lar vi spille i fred.

Vil du ha premiegaranti på Tippekupongen? Prøv TippStation!

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør