De norske spillerne, med Kristian Bjørnsen og Sander Sagosen i spissen, jubler etter seier 27-30 i kampen mot Sverige. I kveld spiller de skjebnekamp mot Ungarn. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
De norske spillerne, med Kristian Bjørnsen og Sander Sagosen i spissen, jubler etter seier 27-30 i kampen mot Sverige. I kveld spiller de skjebnekamp mot Ungarn. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix

Ungarn gir Norge kamp

Vi tror Norge vinner onsdagens kamp, men tviler på at det blir overkjøring.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: En ren formalitet for City
Oddssingel Copa del Rey:
Barcelona tåler et tap uten Messi
Oddsdobbel håndball:
VM-dobbel til tre i odds
Målscorerspill NHL:
Supersvensken scorer igjen
V75 Bjerke:
Herlig Bjerkekveld i vente
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Vi har en meget innholdsrik onsdag foran oss og langoddsprogrammet speiler dette. Norges håndballherrer spiller sin siste kamp i mellomrunden i håndball-VM mot Ungarn, men er altså avhengige av at Sverige ikke slår Danmark senere på kvelden. Ellers er det rikelig med fotball. Det er full serierunde i skotsk Premiership. Tre kvartfinaler skal spilles i Copa del Rey og både Barcelona og Real Madrid skal i aksjon. Manchester City vant 9-0 hjemme mot Burton i den første semifinalen i ligacupen og kveldens bortekamp ligner en formalitet. Så er det full runde i hockeyallsvenskan og to kamper i Eliteseieren i Sverige og seks kamper i NHL natt til torsdag.

NB! Onsdag er det 83 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Norge - Ungarn B 1,92 (spillestopp kl 17.55)

Norge står med seks poeng etter seieren mot Sverige, og de bør helst vinne mot Ungarn.

Norge møter Ungarn klokken 1800, men om de skulle tape kampen, så er Christian Berges menn uansett i semifinalen dersom Danmark ikke taper for Sverige.

Men hvis Norge ikke vinner, så er Danmark klare for semifinale før kampen mot svenskene, og da kan danskene komme til å hvile flere av sine mest sentrale spillere til semifinalen. Det kan få konsekvenser for Norge. Så det viktigste er at Norge iallfall gjør jobben sin.

Dersom Norge vinner så må Sverige slå Danmark med minst tre mål. De kan også gå videre med tomålsseier, men da må de score minst 31, og det virker lite sannsynlig mot danskene. Danmark spiller på hjemmebane og foran en fullsatt Jyske Bank Boxen vil de neppe tape nabooppgjøret mot svenskene. Henrik Møllgaard har fleipet med at Danmark og Sverige kan spille på resultat og sørge for at Norge forsvinner ut av mesterskapet. Akkurat det har jeg liten tro på.

Ungarn er allerede ute av VM, så de har ingenting å spille for. Det er vanskelig å si om det utelukkende er en fordel.

Jeg tror Sander Sagosen & Co. vinner, men jeg tviler på at de klarer å vinne med fem mål. Mot Sverige ledet Norge på et tidspunkt med syv mål, men svenskene kom tilbake og Norge vant til slutt med tre mål.

Ungarn er et lag nordmennene har spilt jevnt med. Norge har møtt Ungarn 15 ganger i forskjellige sammenhenger siden 2000, og de har kun en gang vunnet med mer enn fem mål. I januar 2008 vant Norge med seks mål i oppkjøringen til EM på hjemmebane. Den gangen slo de Ungarn 35-29. Dersom de skal klare det samme onsdag, må Norge sette opp tempoet og redningsprosenten til målvaktene må opp.

Siden 2008 har Norge spilt åtte ganger mot Ungarn, men aldri vunnet med mer enn fire mål. Jeg tviler på at ungarerne kollapser. De vil gi nordmennene kamp. Norge vinner med tre-fire mål.

Handikapspillet som gir Ungarn femmåls forsprang belønnes med 1,92 i odds. Det for holde som onsdagens singeltips fra VM.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør