Foto: JON SUPER (Ap)

United går for seier

På Old Trafford slår de Schalke og hjelper oss til 12 rette på midtukekupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Flere tips onsdag:
Norge vinner skjebnekampen
Lesernes oddstips onsdag

Midtukekupongen er en fin blanding av Champions League, Europa League, Tippeliga, dansk cup, Allsvenskan og norsk 3. divisjon.

Kampene spilles onsdag, torsdag og de to siste så sent som på fredag. Vi har gjort vårt beste for å finne all informasjon som er tilgjengelig tirsdag kveld.

Bonuspotten er oppe i 2.800.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Spillefristen er klokken 20.40.

Manchester United - Schalke 04
Champions League, semifinale, returkamp etter 2-0 til United i Tyskland. Manchester United skal ha taket på avansementet, med to mål å gå på og hjemmebanefordel. De har vært veldig sterke på Old Trafford, ubeseiret både i Premier League og Champions League. Det er ingen nye skader i laget og vi kan få se samme oppstilling som sist. Uttalelser fra Sir Alex tyder likevel på at det kan bli litt rokkeringer, og Paul Scholes, Dimitar Berbatov og Michael Owen er med i troppen og kan meget vel starte, hvertfall få spilletid. United har viktig kamp mot Chelsea til helgen.

Fletcher (m) er tilbake i trening etter virussykdom, og spiller neppe i dag, men helt umulig er det ikke for han spilte 45 minutter for reservelaget tidligere i uka. Mindre viktige Owen Hargreaves og Anders Lindegaard er langitdsfraværende.

Sannsynlig startsoppstilling i følge goal.com: Van der Sar; Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Nani, Scholes, Anderson, Park; Berbatov, Owen.

Schalke ble avslørt og sett i etterpåklokskapens lys enkel match for United. Forsvarsarbeidet var ikke patent og tapet kunne blitt større enn 0-2, hadde det ikke vært for en frisk Neuer i Schalke-målet. De har bare tatt ett poeng på de tre siste kampene i Bundesliga og ser ut til å være ute av form, skjønt de har ikke stort å spille for i serien og det kan nok påvirke innsatsen.

Huntelaar (a) har vært ute med skade en stund, men enkelte medier mener å vite at han gjør et lite come back i kveld. Det er noe usikkerhet rundt Höwedes, forsvarsgeneralen. Christian Pander, Christoph Moritz og Mario Gavranovic er ute med skader.

Sannsynlig startsoppstilling i følge goal.com: Neuer; Uchida, Metzelder, Höwedes, Sarpei; Baumjohann, Matip, Papadopoulos, Jurado; Edu, Raul.

Det er ikke helt godt å se for seg hvordan Schalke skal komme vinnende ut av dette. De må fremover og score et par mål, minst, noe som er veldig vanskelig på Old Trafford. United kan åpne rolig hvis de vil, de trenger ikke score, de kan vente på de gode overgangsmuligheten som nesten er nødt til å komme. Eller de kan overkjøre tyskerne fra start hvis de vil, det er de fint kapable til. Både Berbatov og Owen har sikkert lyst til å score. Vi ser ikke noen annen ende på visa enn hjemmeseier, selv om United er videre med uavgjort og ettmålstap. H i kamp 1.

Villarreal - Porto
Europa League semifinale, returkamp etter 5-1 til Porto i første kampen. Villarreal er kjent for å være svakere på reise enn hjemme på El Madrigal, men at de skulle ryke hele 1-5 i Porto var voldsomt. Nå er mye av spenningen borte, eller kan Villarreal utrette et mirakel på hjemmebane? Juan Carlos Garridos lag har 13-3-2 på hjemmebane i La Liga og har vært gode her også i Europa League. De har slått Twente 5-1, Leverkusen 2-1, Napoli 2-1 og Dinamo Zagreb 3-0 her.

Villarreals tropp er ikke klar ennå, men vi må nesten tro at de faktisk vil toppe laget og prøve å score fem ganger. Giuseppe Rossi har allerede 10 scoringer i EL, Nilmar følger et stykke bak.

Falcao puttet fire ganger for Porto i 2. omgang i den første kampen og avgjorde med det avansementet med 95 prosent sikkerhet. Han har nå scoret 15 mål i Europa League og tangerer Klinsmanns rekord fra 1995-96 UEFA-cupsesongen. "Jeg er ikke ferdig med å score ennå" er Falcaos kommentar. Han og spissmakker Hulk har over 60 scoringer for Porto denne sesongen, og seriemesterskapet er for lengst i boks. Torsdag er Helton, Sapunaru og Moutinho tilbake i troppen, skriver klubben på egen nettside. Mariano Gonzalez (m) og Pawel Kieszek (k) er ute.

Portos tropp: Helton, Maicon, Alvaro, Guarín, João Moutinho, Falcao, Rodríguez, Hulk, Rolando, Sereno, Varela, Walter, James, Sapunaru, Souza, Beto, Fernando, Rúben Micael og Otamendi.

Her kan det bli mange mål igjen. Villarreal må fremover fra første stund og vi tror de vil prøve å vinne. Porto kan spille for moro skyld så lenge de bgrenser tapet til maksimal tre mål. Porto har reist med en sterk tropp og mon tro om ikke Falcao scorer igjen. Vi tror på noe ala 3-2 til hjemmelaget og Rossi og Falcao på scoringsslisten. H i kamp 2.

Sporting Braga - Benfica
Europa League semifinale, returkamp etter 2-1 til Benfica i første kampen. Sporting Braga scoret et viktig bortemål i den første kampen og utgangspunktet er meget spennende. Sporting er et sterkt hjemmelag og har 2-1- og 2-0 her de to siste gangene Benfica har vært på besøk. I portugisisk serie har de ikke vært så sterke som vanlig i det siste, med 1-1 mot Nacional og 0-0 mot Uniao Leiria i to to siste. De gikk mot en sikker 3. plass men nå er de tatt igjen av Sporting Lisboa. Uansett er dagens semifinale førsteprioritet, for man vil meget gjerne være Portos motstander i det som ser ut til å bli en portugisisk finale.

Benfica spilte 1-1 borte mot Olhanense i helgen, ikke spesielt sterkt, men så har også Benficas 2. plass vært klar en stund. De kan konsentrere seg 100 prosent om Europa League. I den portugisiske serien er de bedre enn Braga både borte og hjemme. Skulle de nå finalen vil det være en flott mulighet til å revansjere seg på Porto, som sikret seriemesterskapet med en seier på Benficas bane. Eduardo Salvio (m) er ute med skade for Benfica.

De fem siste innbyrdes har endt med seier til hjemmelaget. Det står 4-2-3 fordel Braga i innbyrdes oppgjør på dagens bane. Dette blir veldig spennende, og åpent. Uavgjort er ikke usannsynlig, men Benfica får rom når hjemmelaget må fremover og vi må dekke alle mulige utfall. HUB i kamp 3.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Fredrikstad - Lillestrøm
Tippeligaen, spilles fredag. Fredrikstad ser gode ut og de ligger fortjent på øvre halvdel etter 5 runder. De har 2-0 over Rosenborg og et litt uheldig 0-1 tap for Viking på Fredrikstad stadion. Solid avansement i cupen med 6-0 over Korsvoll, men det skulle også bare mangle, og nå venter Nesodden i neste runde.

Lillestrøm har 1-1 mot Vålerenga og 4-4 mot Rosenborg i de to siste bortekampene. De åpnet serien med 7-0 over Stabæk, og tok en fin hjemmeseier med 5-0 over Aalesund før cuprunden, og 2-2-1 og målscore 18-9 er en flott serieåpning av LSK. De har noen av tippeligaens farligste måljegere på topp, men kan gjøre feil også og slippe inn mange mål på en dårlig dag. 16 år gamle Marius Høibråten debuterte på stopperplass mot FuVo i cupen, en kamp LSK vant 3-0.

Denne kampen spilles fredag og tropper er ikke klare. Tre dager i forveien tror vi mest på et hjemmelag som er tradisjonelt sterke på eget gress. Vi tror de scorer mot Lillestrøm og kanskje kan dette bli nok en målrik kamp. Vi må også respektere at Lillestrøm er gode i år og ubeseiret på tre bortekamper. Vi markerer HU i kamp 4.

Örebro - Kalmar FF
Allsvenskan, spilles fredag. Örebro har 1-1-1 på hjemmebane etter å ha tatt i mot Syrianska, Gefle og Helsingborg. Nordin Gerzic (m) skadet seg under oppvarmingen før forrige bortekamp mot AIK, og ble erstattet av Erik Nilsson. En svekkelse, men om Gerzic er bra igjen vet vi ikke før på fredag.

Kalmar har vært best på egen bane så langt. Borte har de bare 0-1-2 på de tre første, etter kamper mot Mjällby, Halmstad og IFK Göteborg. Petter Wastå (k), Emin Nouri (f) og Paulus Arajuuri (f) var ute før kampen mot Syrianska forrige søndag, og de hadde da vært ute en stund.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

28.09.2010 Örebro - Kalmar 1 - 0
23.04.2009 Örebro - Kalmar 2 - 1
10.04.2008 Örebro - Kalmar 0 - 1
08.10.2007 Örebro - Kalmar 1 - 3

Her taler flere faktorer, som historien og Kalmars borteform, for poeng til hjemmelaget. Det blir litt som å være meteorolog dette, det er lettere å melde været for morgendagen enn langtidsvarselet. Tre dager i forveien kan vi bare gjette på at Gerzic blir frisk for vertene og vi prøver HU i kamp 5.

Esbjerg - FC Midtjylland
Dansk cup. Semifinale, returkamp etter at Esbjerg vant den første kampen 2-1. Esbjergs 1-5-8 på hjemmebane i dansk superliga er ytterst svakt, mens de har 4-5-5 på bortebane totalt. De ligger an til nedrykk, men litt typisk så vant de den vanskelig bortekamp mot Midtjylland i cupen. Så får vi se om dette hjemme/borte-komplekset slår til denne gangen også. Esbjerg vil nok veldig gjerne komme seg til finalen, samtidig som de må konsentrere seg om å berge plassen i serien. De spiller en viktig hjemmekamp mot FC Nordsjælland på søndag, den første av fem sjanser til å unngå nedrykk.

FC Midtjylland kjemper med Brøndby og OB om sølvet i serien, men har bare to seire på sine ti siste spilte og da blir det nok vanskelig. De tapte 0-2 med et noe ungt og alternativt mannskap borte for AaB i forrige seriekamp. Men de er ikke under samme press i Superligaen som Esbjerg, og de kan fokusere på cupen. De har brukbare 5-2-7 på bortebane i serien, men formen er ikke all verden.

På grunn av skader i laget sist helg debuterte 17-årige Alexander Ludwig som midtstopper og Jesper Lauridsen som venstre back. Hvem som starter torsdag er ikke avgjort, men vi setter et lite spørsmålstegn ved forsvarsrekka til FCM.

Esbjerg var veldig godt organisert i den forrige kampen mot Midtjylland og lot ikke motstander komme til mange sjanser. Dette klarte man ikke gjenta i påfølgende seriekamp mot OB og man tapte. Esbjerg er ustabile og de har store problemer på hjemmebane. Selv om vi kan få se et noe defensivt svekket bortelag, mener vi det ligger i kortene at Esbjerg feiler nok en gang på hjemmebane. Midtjylland har 1-0 og 3-0 seier her på sine to siste besøk, og i dag må de vinne igjen. B i kamp 6.

Herkules - Urædd
3. divisjon avdeling 5. Herkules har åpnet med 5-1 over Skade på hjemmebane, tap 0-2 for Jerv og seier 2-1 over Arendal på bortebane. Vi regner Herkules blant avdelingens bedre lag.

Urædd har vunnet 5-3 over Tollnes og 3-1 over Skade, men gikk på en liten smell i forrige hjemmekamp da det ble 2-8 for Jerv. Tidligere Odd-spiller Anders Rambekk er å finne i stallen denne sesongen, etter at han trappet ned toppfotballen. Laget trenes av Stian Thommesen og Jarle Grønstein og målet er å kjempe på øvre halvdel.

Lagene møttes til kvalifisering til cupen og det ble 2-2 på dagens bane i april. Urædd sikret avansement med 3-2 på overtid og etter kjempeinnsats av målvakt Sondre Rossbach. Urædd røk siden 1-7 for Mjøndalen i første runde. Tim André Karlsen fikk rødt kort mot Jerv og må følgelig være suspendert i dag.

Dette kan bli jevnt, men vi mener Herkules holder noe høyere kvalitet og på hjemmebane må de bli favoritter i dag. Dette kan også være en fin anledning for Herkules til å hevne cup-exiten. Urædd kommer fra 2-8 og 1-7 tap og vil sikkert stramme inn det defensive. De vil heve seg i dag, og selv om vi først satte ren H i denne, har vi etter en tenkepause bestemt oss for HB i kamp 7.

Stavanger - Hinna
3. divisjon avdeling 6. Stavanger husker vi fra Adeccoligaen et par år tilbake. De var nyopprykket og hadde ambisjoner, men så tårnet det seg opp diverse problemer av økonomisk sort og litt på det spillemessige planet også. Vi kjenner ikke historien alt for godt, men det ble to nedrykk på rad og vledig mange spillere forsvant underveis. Nå har man slått Sola og Vardeneset og tapt borte for Klepp i årets tre første. Stavanger er et lag som bør kunne være med å kjempe i toppen, men den troppen som spilte i 2. divisjon forrige sesong var hvis vi ikke husker helt feil et rent juniorlag som endte sist etter 3-6-17 totalt. Vi er usikre på hvor sterke disse er per i dag.

Hinna har 3-0-0 og målscore 7-2 etter kamper mot Egersund, Flekkefjord og Rosseland. De to sistnevnte kommer nok til å tape flere kamper, men seier over Egersund er bra. Mot Rosseland gjorde man etter eget utsagn en svak kamp og det var mange skader i laget, men man vant likevel. Hinna ble nummer 5 forrige sesong, men i nye 3. divisjon er konkurransen hardnet til.

Hinna blir våre favoritter, men det kan virke som det er noe skadeproblemer der for tiden, og vi tar med en hjemmeseier for sikkerhets skyld. Denne kampen burde vi visst mye mer om enn vi gjør, det må vi bare innrømme. HB i kamp 8.

Vardeneset - Klepp
3. divisjon avdeling 6. Vardeneset tok den viktige 6. plassen i fjor og sikret fortsatt spill i 3. divisjon. De hadde da 13-4-9 totalt, 6-2-5 hjemme. Nå har man kuttet ned på antall lag i 3. divisjon og det har skjedd en nivåheving. Bunnlagene Vardeneset tok poeng mot i fjor er ikke der lenger. Samtidig hadde Vardeneset noen sterke resultater på hjemmebane og de kan slå godt fra seg på en god dag. I år har Vardeneset åpnet med 3-2 hjemmeseier mot Rosseland, ikke blandt de aller sterkeste lagene i divisjonen mener vi, men så har det blitt to tap. Borte mot Stavanger gjorde man en godkjent kamp, man skapte sjanser men røk 0-1, borte mot Sola manglet man gnisten og forærte motstander et par enkle mål etter personlige feil. Det skal ikke ha vært mange skader i laget forrige runde.

Klepp kjempet helt i toppen på dette nivået forrige sesong, de tapte bare tre kamper da og endte som nummer 3. Denne sesongen ser de også sterke ut og står med 3-0-0 og målscore 11-4 før dagens kamp. 4-3 over Flekkefjord, 4-1 borte mot Rosseland og 3-0 over Stavanger har det blitt.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

23/04-2010 Vardeneset - Klepp 0-2
14/08-2010 Klepp - Vardeneset 1-0

Vi har klart størst tro på bortelaget på Modena Banen torsdag kveld. Klepp virker solide og vant begge innbyrdes forrige sesong, mens Vardeneset har vært mer opp og ned. B i kamp 9.

Kvik - Charlottenlund
3. divisjon avdeling 10. Dette er et Trondheimsderby. Kvik har 2-1-0 etter tre runder. De rykket opp fra 4. divisjon før denne sesongen og har nå slått Vuku 2-0, Namsos 4-0 og spilt 3-3 borte mot Stjørdals Blink.

Charlottenlund var nær opprykk for to sesonger siden, men tapte kvalifiseringen mot Kolstad. Forrige sesong endte de på 6. plass i en ganske jevn avdeling som Tiller vant. Charlottenlund var nest sterkeste hjemmelag men hadde bare 4-0-7 på 11 bortekamper. Denne sesongen tapte de åpningskampen borte mot Stjørdals Blink 2-3, men har slått tilbake med 4-3 over Rosenborg 3 og 4-1 over Alvdal på hjemmebane.

Kampen spilles i Abrahallen som blir nøytral bane for disse, men som vi antar at begge lag er godt kjent med. Charlottenlund skal være det sterkeste laget, men Kvik har vist gode takter og er vanskeligere å vurdere siden de er nyopprykket. Kanskje har Kvik hatt rimelig enkel motstand i åpningskampene, dog klarte de 3-3 mot gode Blink. Vi holder en liten knapp på Charlottenlund men garderer HB i kamp 10.

Mo IL - Mosjøen
3. divisjon avdeling 11. Mo spilte kamp i første runde av cupen og det ble tap borte mot Byåsen. Dog ikke mer enn 1-2 og her var man store underdogs. De kvalifiserte seg for første runde i cupen blant annet med en 1-0 borteseier over dagens motstander. I serien har de åpnet med 3-2 hjemme over Sortland og tap 1-4 i Sandnessjøen. Mo spilte i 2. divisjon forrige sesong men endte på en klar sisteplass, med bare 1-1-11 på bortebane, men det var da og nå er nå. De er ventet å kjempe helt i toppen av denne avdelingen.

Vi leser på ranablad.no og ser at kaptein Jimmy Fjelldalselv var dypt savnet i 1-4 tapet mot Sandnessjøen, men at han var tilbake mot Byåsen, det var også Patrick Bakksjø. Siden laget da var skadefritt på søndag er det grunn til å tro at det er lite skader i dag også, men å finne informasjon på klubbens hjemmeside er ikke enkelt. Stian Celius og Lars Erik Zetterlund Nilsen er nye på laget etter nedrykket fra 2. divisjon, og trener Thor André Olsen sier til ranablad.no at laget består av en del med erfaring fra 2. divisjon, men også flere nye spillere, og at de kan trenge tid før samspillet sitter.

Mosjøen har åpnet med 1-1 hjemme mot Sandnessjøen og 3-2 borte mot Stålkameratene. Vi ser tidligere Kongsvinger-målvakt Conny Månsson i spillerstallen, han må være blant de aller beste målvaktene på dette nivået. Mosjøen nevnes flere steder som en outsider til å vinne denne avdelingen, hvertfall kjempe på øvre halvdel .

Det er to rivaler som møtes på Nye Sagbakken Stadion, lokaloppgjør må vi kalle det selv om det er 10 mil mellom lagenes hjemmebaner. Ting tyder på at hjemmelaget kan stille sterkt i dag, og da skal de være vonde å slå. Her blir det sikkert kriging og mange dueller, og vi sitter med en følelse av at det blir mange overraskende resultater i denne avdelingen, der et lag ser ut til å kunne vinne 7-0 den ene dagen og tap 0-7 uken etter, bare fordi man mangler en eller to sentrale spillere. Vi tror likevel at akkurat denne kampen ender med hjemmeseier. H i kamp 11.

Bossekop - Porsanger
3. divisjon avdeling 12. Det er spilt to runder i denne finnmarksavdelingen og Bossekop har to seire. 8-4 som hjemmelag i Finnmarkshallen over Ishavsbyen og 4-3 borte mot Norild i Vadsø. De ser ut til å kunne følge opp den sterke 2. plassen fra forrige sesong, der kun Kirkenes tok flere poeng. 9-2-0 på hjemmebane ble det for Bossekop den gang, Porsanger var i samme avdeling og akkurat like gode på hjemmebane. Bossekop trenes av Tomas Johannesson og det er sparsomt med informasjon på klubbens hjemmeside så lenge i forveien, men Altaposten kunne i april fortelle at man har hentet inn en ny målvakt i 33 år gamle Vlada Filipovic fra Serbia. Han skal også kunne fungere som en keepertrener for Bossekops unge keepertalen Thomas Mølmen Isaksen. Hvem som står i mål på torsdag vites ikke i skrivende stund.

Vi limer inn tre avsnitt fra Altaposten, fra en artikkel skrevet 15. april:

"Mange har tippet BUL som en av årets opprykkskandidater i 3. divisjon. Tomas Johannesson ønsker ikke et slikt fokus foran lørdagens serieåpning.

- Vi fokuserer kun på å vinne den neste kampen og samtidig videreutvikle oss som lag og individualister. Da vi spilte i 2. divisjon var vi ikke i nærheten av å holde nivået, så nå ønsker jeg først og fremst at vi skal klare å etablere oss i den nye 3. divisjonsavdelingen. Opprykk får komme når vi er gode nok til det, fastslår BUL-bossen, som samtidig innrømmer at årets mannskap består av en spennende miks av ungt og gammelt.

- Det ser veldig bra ut. Vi har en del nye spillere, så det vil nok ta litt tid før pasningsspillet og det kollektive samarbeidet sitter helt. Det kommer garantert til å bli veldig jevnt i år, så dagsformen vil nok avgjøre mange kamper, spår Tomas Johannesson."

Porsanger åpnet med å tape 0-7 borte for Finnsnes, deretter ble det 4-2 borteseier mot Ishavsbyen. Porsanger var gode forrige sesong og endte på en 3. plass bak dagens motstander, men hadde jevne 4-5-2 på bortebane da. De tapte 1-2 i Hammerfest i kvalifisering til cupen i begynnelsen av april. Det er lite informasjon å finne om dette laget.

Innbydes oppgjør forrige sesong:

29/05-2010 Bossekop - Porsanger 7-0
21/08-2010 Porsanger - Bossekop 2-1

Bossekop sesongåpner hjemme på Nornett Stadion. De skal være blant de beste lagene i avdelingen. Porsanger hevdet seg i toppen i fjor, og det kan de kanskje klare i år også. Det lille vi vet om laget tyder på at de har sin styrke på hjemmebane, og vi tror det blir tap i Alta. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 04.05.2011 20:40
1. Manchester Unit - Schalke 04 H
2. Villarreal - Porto H
3. Sporting Braga - Benfica H U B
4. Fredrikstad - Lillestrøm H U
5. Örebro - Kalmar FF H U
6. Esbjerg - FC Midtjylland B
7. Herkules - Urædd H B
8. Stavanger - Hinna H B
9. Vardeneset - Klepp B
10. Kvik - Charlottenlund H B
11. Mo IL - Mosjøen H
12. Bossekop - Porsanger H

-

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 04.05.2011 20:40
1. Manchester Unit - Schalke 04 H
2. Villarreal - Porto H
3. Sporting Braga - Benfica H U B
4. Fredrikstad - Lillestrøm H U B
5. Örebro - Kalmar FF H U B
6. Esbjerg - FC Midtjylland U B
7. Herkules - Urædd H B
8. Stavanger - Hinna H B
9. Vardeneset - Klepp B
10. Kvik - Charlottenlund H B
11. Mo IL - Mosjøen H
12. Bossekop - Porsanger H

-

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør