Mata debuterte mot Cardiff sist, og kan bli viktig også i dag.
Mata debuterte mot Cardiff sist, og kan bli viktig også i dag. Foto: Getty Images / All over Press

United mot ny seier

Manchester United sikret tre poeng mot Cardiff sist, og vi tror de tar en ny seier i dag. Her er tipsene til lørdagens tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagstips:
V75 Forus: De beste er fortsatt best
Oddsen: I dag vinner Solskjær

Lørdag byr på et riktig så smakfullt oddsprogram, og det kryr av kamper verdt å spille på. Det finnes gode odds gjennom hele det engelske ligasystemet, i tillegg til at det er kamper i La Liga, Serie A og tyske Bundesliga.

Lørdagens tippekupong.

1, Stoke - Manchester United
Stoke mangler kreative spillere og det går tungt fremover. Kom dog til 16 skudd mot Sunderland sist, hvorav tolv kom innenfor sekstenmeteren. Ble tvunget til å spille brorparten av andre omgang med en mann mindre. Mister derfor utestengte Steven Nzonzi i dagens kamp.

Manchester United så pigge ut i forrige kamp, og Juan Mata gjorde sin debut. Viser at han kommer til å bli et tilskudd. Wayne Rooney kom inn fra benken og Robin van Persie startet, begge etter skadeopphold. Dette blir B.

2, Hull - Tottenham
Hull har forsterket seg offensivt. Glimtet til mot Crystal Palace sist, men jevnt over var innsatsen middelmådig. Steve Harper tar plass mellom stengene, siden Allan McGregor er suspendert.

Aldri bra å tape 1-5, men Tottenham var uheldige forrige kamp. 0-2 kom på straffe samtidig som Danny Rose ble utvist. Da blir det tøft mot et lag som Manchester City. I dag møter de mer overkommelig motstand.

3, Everton - Aston Villa
Everton gikk på en tung smell i midtukederbyet mot Liverpool, og tapte hele 4-0. De klarte helt enkelt ikke å håndtere Liverpools bevegelige og raske angrepsspill. For å strø litt salt i sårene, ble Romelu Lukaku utestengt og det blir savnet stort. Det finnes ingen liknende spillere i troppen.

Aston Villa så pigge ut mot West Brom forrige runde. Christian Benteke og Andreas Weimann viste et spennende samarbeid. Kan få meget passende kontringssituasjoner. B virker veldig bra.

4, Fulham - Southampton
Fulham åpnet bra på Liberty Stadium i midtuken. Askan Dejegah og Clint Dempsey bommet på store sjanser. Brede Hangeland hadde også en kjempesjanse til å gi dem ledelsen på 0-0, men også han bommet. Det fikk de betale for i andre omgang. Har forsterket laget med Lewis Holtby fra Tottenham. Det er ingenting i veien for at han går rett inn i førsteelleveren.

Southampton, anført av Adam Lallana, stod for en lovende innsats mot Arsenal på tirsdag. Den viktige stopperen Dejan Lovren er fortsatt ute. Ingen nye skader som forstyrrer. Denne må helgarderes!

5, Cardiff - Norwich
Cardiff har det fortsatt tungt. Trenerbyttet har ikke gitt den helt store effekten - enda. De møtte Manchester United på helt feil tidspunkt og ble som ventet for lett motstand. Har nå en mye mer passende oppgave. Fått inn gode forsterkninger i Fabio og Wilfried Zaha. Solskjær har nå godt med alternativer.

Norwich var ille ute mot Newcastle sist. Ble reddet av treverket ved to anledninger i første omgang. De hadde egne sjanser fremover, men de fremstår ikke akkurat som kliniske. De pleier imidlertid å gjøre det bra mot lag av samme kaliber. Trolig H.

6, Bournemouth - Leicester
Bournemouth behersket den regntunge banen best mot Huddersfield sist, men seieren satt langt inne. Tokelo Rantie, som er tvilsom til dagens kamp, kom inn fra benken og satte det avgjørende 2-1-målet drøye kvarteret før slutt. Leicester vant bare 2-1 mot Birmingham sist, men resultatet skjuler fortellingen om hele kampen, der the Foxes var overlegne over hele banen. Imidlertid ikke sikkert at de får en liknende kamp i dag.

7, Birmingham - Derby
Birmingham hadde kjempeproblemer forrige runde, og er nå vertskap for lignende motstand. Dessuten er de svekket defensivt - Kyle Bartley og Paul Robinson spiller ikke kampen. Derby havnet under 2-0 i forrige kamp, etter to slurvete mål fra distanse. De fortsatte likevel å male på, og med en 4-2-4-formasjon klarte ikke Yeovil å stå imot. Finner de samme nivå i dag, er Brums ille ute. B virker som en gave og er merkelig lite krysset (34%).

8, Millwall - Reading
Reading hadde ingen problemer med å slå et håpløst formsvakt Blackpool i forrige runde. Kan ikke regne med å få en like enkel reise i dag. Savner fortsatt en håndfull spillere, men har ingen nye problemer som forstyrrer.

Milwall, som ledes av Ian Holloway, ga et riktig så interessant inntrykk i midtuken. Burde fått meg seg tre poeng, om man ser på spilleovertaket og sjansene deres. Her er det best å helgardere.

9, Blackburn - Blackpool
Blackburn fortjente mer enn et poeng forrige kamp, sett ut fra kampbildet. Holdt mer eller mindre oppvisning i første omgang, der Barnsley knapt fikk låne ballen. Nytt spørsmålstegn stilles ved Lee Williamson, men der har de god dekning i form av nyervervede Bryan Dabo.

Det er problemer i Blackpool om dagen, og laget synker som en sten på tabellen. Har hentet inn Haris Faroun og Andy Keogh. Absolutt dugelige spillere, men uten kvaliteten til å fjerne klubbens krisestempel. Trolig H.

10, Doncaster - Middlesborough
Vi heiet på Doncaster på tirsdag, og det var aldri noen tvil om saken. De spilte skjorten av Charlton, selv etter de fikk en mann utvist. Har blitt vassere i det offensive og har nå en typisk måltyv helt fremme, i form av Billy Sharp.

Jeg har likt vad Middlesborough har vist under Aitor Karanka, men forrige kamp var innsatsen et steg tilbake. De så nervøse ut og virket nesten fornøyd med ett poeng. De er ingen trygg favoritt å lene seg mot.

11, Ipswich - Bolton
Ipswich gikk respektløst til verks mot Leeds i midtuken. Kom ut med stor angrepsvilje og grep tak i taktpinnen. Gremmer seg nok fremdeles over at de bare fikk med seg ett poeng. Har ingen nye skader eller suspensjoner og kan nå sette inn en utvilt Stephen Hunt i startoppstillingen.

Bolton fortsetter å gå tungt. Er en blanding av bristende kvalitet og litt utur. De hadde flere sjanser til å ta ledelsen mot QPR, men måtte nøye seg med et hederlig tap.

12, Leeds - Huddersfield
Leeds har det vanskelig for tiden. Både på og utenfor banen. Spilte bra forrige helg til tross for tap, men holdt ikke nivået i midtuken. All grunn til å være fornøyd med ett poeng. Har huller i angrepet og sender ut en svekket startoppstilling.

Huddersfield slet på en regntung bane forrige runde. De gjør sjeldent noe stort inntrykk på bortebane, og må kanskje klare seg uten toppscorer James Vaughan nok en gang.

96-rekker:

1, Stoke - Manchester United, B

2, Hull - Tottenham, UB

3, Everton - Aston Villa, HUB

4, Fulham - Southampton, HU

5, Cardiff - Norwich, H

6, Bournemouth - Leicester, HB

7, Birmingham - Derby, B

8, Millwall - Reading, H

9, Blackburn - Blackpool, H

10, Doncaster - Middlesborough, HU

11, Ipswich - Bolton, H

12, Leeds - Huddersfield, HU

Klikk her for å levere denne på nett
Klikk her for å levere denne på mobil

432-rekker:

1, Stoke - Manchester United, B

2, Hull - Tottenham, UB

3, Everton - Aston Villa, HUB

4, Fulham - Southampton, HUB

5, Cardiff - Norwich, H

6, Bournemouth - Leicester, HUB

7, Birmingham - Derby, B

8, Millwall - Reading, HU

9, Blackburn - Blackpool, H

10, Doncaster - Middlesborough, HU

11, Ipswich - Bolton, H

12, Leeds - Huddersfield, HU

Klikk her for å levere denne på nett
Klikk her for å levere denne på mobil

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør