*Nettavisen* Sportspill.

Valencia slår tilbake

Foto: JOSE JORDAN (Afp)

Det blir en helt annet kampbilde på Mestalla enn i Madrid. Her er torsdagens oddstips.

26.04.12 13:46

Sportspills meny torsdag:
Dobbel V5 Klosterskogen: Tom Erik og Tina i Skien
Tippetips midtuke: 4,8 millioner i bonuspotten
Galopp Øvrevoll: Vi spiller en elleveåring

Langoddsen innleder med privatkamper i ishockey og finsk og dansk fotball. Fra klokken 18.30 finner vi svensk fotball fra Allsvenskan og nedover, før Europa League tar over klokken 21.05. En spennende kveld med få objekter, men en del spillbart.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
73. Russland - Finland B 3,40

Dette er en privatkamp i ishockey. I OL- eller VM-sammenheng hadde Russland vært rettmessige favoritter, men nå synes vi de gjøres til for store favoritter. Russland var i aksjon sist lørdag og tapte 0-1 for Latvia. De har ikke dominert voldsomt i noen av de siste privatkampene sine, og i tillegg til tapet for Latvia har de slått samme lag 2-1, Slovakia 3-2, mens de spilte 1-1 mot Slovakia før det og 2-2 mot Tyskland. 1,55 på Russland blir da alt for lite, og vi spiller et langskudd på finnene som har imponert mer med blant annet to seire over Norge og 5-0 mot Hviterussland. Finland til 3,40 er verdt en moderat innsats.

Dagens avslag
80. AC Horsens - HB Køge H 1,35

Dansk cup. Etter 2-2 i den første semifinalen er Horsens store favoritter til å vinne returkampen på eget gress. For store, i våre øyne, for cup er cup og nedrykksklare Køge satser selvsagt alt på denne kampen. De klarte 2-2 i det omvendte oppgjøret, og 1,35 blir for lavt på at sensasjonen ikke inntreffer.

HTML EMBED

Dagens spill
Valencia fikk med seg to bortemål fra Madrid, og vi forventer at de slår grusomt tilbake på eget gress i dag og henter inn 2-4-tapet. I tillegg finner vi god odds på AIK i Allsvenskan, de møter Gefle, som er tippet på nedrykk.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

102. Valencia - Atletico Madrid
Europa League, semifinale, returkamp etter 4-2 til Atletico i Madrid.

Valencia var ikke i sin beste form da de dro til Madrid i den første kampen. De hadde tapt hele 0-4 borte mot Espanyol fire dager tidligere. De ble spilt ganske lave av Atletico og hadde lite å stille opp med. Men selv om Falcao og Atletico dominerte stort, klarte Valencia å score et mål rett før pause, da Madrid-forsvaret var uoppmerksomme. Det så igjen kjørt ut da Adrian og Falcaos drømmetreff ga 4-1-ledelse til Atletico i 2. omgang, men helt på tampen sover Atletico igjen, og Ricardo Costa setter 4-2. Dermed trenger Valencia bare 2-0-seier i dag for å gå videre. Vi så Valencia slå Betis 4-0 på dagens bane på søndag, og dagens oppgave ser det fullt mulig ut.

Eneste fravær hos Valencia skal være Banega (m).

Atletico hadde virkelig prikket inn dagsformen og gjorde en stor kamp offensivt mot Valencia. Falcaos to scoringer oste verdensklasse. Defensivt glipper det ved et par anledninger, og det kan vise seg å bli kostbart. Når vi ser på Atleticos vei til disse semifinalene, har den trolig vært den minst vanskelige, siden de møtte Besiktas da tyrkerne var inne i en meget svak periode, og Hannover 96 i kvartfinalene hadde en del skader da de ble slått 2-1 og 2-1. I La Liga har Atletico 10-4-3 på hjemmebane, men ikke bedre enn 3-5-9 på bortebane. Det er ikke sikkert 4-2 er nok å gå på.

Silvio (f), Antonio López (f) og Fran Merida (m) er ute for Atletico, ikke viktige fravær i våre øyne. Godin (f) returnerer fra suspensjon.

Fem siste innbyrdes på Mestalla:

10.09.2011 Valencia - Atletico Madrid 1:0
22.09.2010 Valencia - Atletico Madrid 1:1
01.04.2010 Valencia - Atletico Madrid 2:2
26.09.2009 Valencia - Atletico Madrid 2:2
03.01.2009 Valencia - Atletico Madrid 3:1

Kampen om avansement er ganske åpen. Atletico har Falcao og et par andre spillere som kan score på hvilken bane som helst. Men at denne kampen ender med hjemmeseier, mener vi er sannsynlig. Å tape for eksempel 0-1 eller 1-2 vil være et utmerket resultat for bortelaget. Hjemmeseier til 1,80 er et opplagt valg fra dagens meny. Kampen kan sees på Viasat 4.

83. Gefle - AIK
Allsvenskan. Gefle ser svake ut denne sesongen, men de har klart å karre til seg 5 poeng på de fem første rundene. Etter et heldig poeng med 0-0 hjemme mot Malmö i premieren har de spilt 1-1 mot Syrianska FC, tapt for Åtvidabergs og Elfsborg, før de forrige runde vant 1-0 borte mot Kalmar. Det sier mye om Kalmars problemer denne sesongen, de skaper veldig lite fremover, og det utnyttet Gefle. Etter en sjansefattig førsteomgang tok Gefle over i andre omgang og Orlov avgjorde med sesongens tredje scoring.

Det skal ikke være snakk om nye skader i laget og vi kan få se noenlunde samme startoppstilling som sist.

AIK har startet solid og spiller meget offensivt. Tre spilte hjemmekamper har endt med uavgjort, mens to bortekamp har gitt 6 poeng. Syrianska er slått 2-1 og Kalmar 1-0. Celso Borges, som scoret mange mål for Fredrikstad forrige sesong, får mye ros for sin innsats så langt og har tydeligvis funnet seg til rette fra første stund.

Trener Andreas Alm har tatt ut denne troppen, og kan stille like sterkt som sist:

Backman, Karlsson, Johansson, Persson, Milosevic, Danielsson, Kayongo-Mutumba, Borges, Atakora, Kouakou, Stamatopoulos, Lorentzson, Maripuu, Kamara, Engblom, Gustavsson, Turina, Lundberg.

AIK vant 3-0 her i fjor.

Selv om Gefle spilte en god 2. omgang mot Kalmar, mener vi Kalmars skadeproblemer og generelle problemer med å score bidro sterkt til at Gefle vant. Nå er det tilbake til hverdagen, og vi tror hjemmelagets defensiv blir for svak mot AIKs angrep. Borteseier til 2,00 er et fint tilbud og vi slår til. Dagens dobbel gir 3,60 i samlet odds og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 18.25.

83. Gefle - AIK 3,00 2,90 2,00
102. Valencia - Atletico Madrid 1,80 3,20 3,55

Total odds 3,60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.