Kjetil Rekdal og Vålerenga kan bli en positiv overraskelse denne sesongen.
Kjetil Rekdal og Vålerenga kan bli en positiv overraskelse denne sesongen. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Vålerenga mye bedre enn forventet

Vålerenga hevet seg mange hakk sist helg og bør kunne fikse poeng mot et Haugesund-lag som ikke har sett bra ut.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Pulis og Palace vinner
Oddstips 2: Fulham har ikke noe valg
Oddstips 3: Holloway og Millwall til herlig odds
V75 Forus: Vi jakter 41 millioner
V5 Forus: Nå er det dags for Lumiere
V5/V4 Charlottenlund: Carsten byr på siste nytt
Premier League: Skade- og karanteneoversikt
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt
Påskefotball: Full oversikt over all fotball

Lørdagens tippekupong består av Tippeligaoppgjøret mellom Haugesund og Vålerenga, den består av FA-cup semifinalen mellom Wigan og Arsenal, så følger seks kamper fra Premier League, og til sist er det fire kamper fra Championship. Det drar seg til i England nå og således får vi også flere svært interessante oppgjør fremover.

1. Haugesund - Vålerenga
Men vi starter i den hjemlige Tippeligaen og i Haugesund. Ingen god start for fjorårets bronsevinner med kun ett poeng på de to første kampene. Jeg har sett laget i de to første kampene og blitt alt annet enn imponert. Svært middelmådige hjemme mot Lillestrøm i seriepremieren og direkte svake borte mot Start sist helg. 8-4-3 og 10-2-3 hjemme i Haugesund de to foregående sesongene og 5-2-0 på de sju siste tilsvarende mot Vålerenga. Michael Haukås og Eirik Mæland er uaktuelle til dagens kamp.

Et knallgodt Molde-lag ga ikke Vålerenga noen sjanser i seriepremieren på Aker Stadion for to uker siden. Mange var skuffet over Vålerenga i den kampen, men jeg ante nok at det var Molde som var gode i den kampen mer enn at Vålerenga var så svake. beviset på det fikk vi sist helg da Vålerenga hevet seg flere hakk og vant 3-1 hjemme mot Bodø/Glimt.

I den kampen presenterte nykommeren Vidar Ørn Kjartansson seg med to scoringer. Torger Børven leverte ikke scoringer på bestilling for Enga og Vålerenga kan endelig ha funnet seg en måltjuv (med all respekt for Morten Berre). 5-1-9 og 4-3-8 borte for Vålerenga de to siste sesongene og 0-2-5 på de sju siste tilsvarende i Haugesund. Kristofer Hæstad, Daniel Fredheim Holm og Lars Hirschfeld er skadet.

Jeg har tross at tallene taler imot, klart mest tro på Vålerenga her og spiller B i utgang. UB. 

2. Wigan - Arsenal
Semifinale i FA-cupen som spilles på Wembley. Begge lagene har vist dalende form på slutten og siden lagene kjemper om opprykk og Champions League-plass er det ikke mulig å argumentere med at de har hatt fokus på denne semifinalen.

Wigan har uansett god kontroll på playoff, men har ikke bedre enn 1-2-2 på sine fem siste seriekamper og er nok ikke i samme form som når laget slo Manchester City.

Arsenal har i sedvanlig stil kollapset mot slutten av sesongen og i ferd med å miste grepet om fjerdeplassen. Det går mot en nok en mislykket sesong for Arsene Wenger og hans Arsenal og her har de alt å tape.

Dette må være kupongens sikreste helgardering. HUB. 

3. Sunderland - Everton
Timetosaygoodbye for Sunderland nå og etter fire strake tap må det nærmest et under til om laget skal berge plassen. Nå har Sunderland to hengekamper tilgode og med seier i begge disse er det kun ett poeng opp til sikker plass. Med ett poeng på de sju siste kampene, er det dog ikke lett å se at det skjer. Etter denne kampen venter for sikkerhets skyld to bortekamper mot Manchester City og Chelsea. Og her venter altså Everton. Steven Fletcher er ute for resten av sesongen, og ellers har Gus Poyet noenlunde full tropp.

Everton som har gjort en glitrende sesong for den nye manageren Robert Martinez. Sist helg ble Arsenal banket 3-0 hjemme på Goodison og med en hengekamp til gode, har laget kun ett poeng opp til Arsenal på den svært attraktive fjerdeplassen. Knallsterke 12-3-1 hjemme på Goodison. Leon Osman er den eneste spilleren som er usikker for Everton.

1-3-5 på de ni siste tilsvarende oppgjørene og Everton vet hva som kreves. UB. 

4. West Bromwich - Tottenham
Overraskende og svært viktig trepoenger for West Bromwich sist helg med 1-0 borte mot Norwich. Dermed har WBA fem poeng ned til Fulham under streken og i tillegg en hengekamp til gode. Det var en viktig seier all den tid laget mistet to poeng fem minutter på overtid i hjemmemøtet med Cardiff lørdagen før. 3-8-5 på hjemmebane og 3-6-7 på bortebane forteller om et lag som spiller klart mest uavgjort av alle lagene i Premier League. WBA håper på å stille uforandret siden sist helg, men kaptein Chris Brunt som er frisk igjen kan muligens erstatte James Morrison.

Tottenham er på femteplass etter en svært solid seier hjemme mot Sunderland sist mandag. Kom bakpå 0-1 i den kampen, men viste moral og snudde kampen i sin favør. Med fem kamper igjen å spille er det fem poeng opp til Arsenal på fjerdeplassen. Tottenham møter ingen av topplagene på slutten, så det er ikke helt umulig. Men da må denne kampen vinnes. Roberto Soldado, Erik Lamela, Mousa Dembele, Capoue, Kyle Walker og Jan Vertongen er alle uaktuelle for Spurs.

Det er vi ikke overbeviste om, og vi dekker fullt ut. HUB. 

5. Southampton - Cardiff
Publikumsvennlig Southampton har bydd opp til dans gjennom hele sesongen og har uten tvil matchet topplagene på sitt beste. Men sørkystlaget trenger nok en sesong til for å ha den rutinen som trengs for å lukke kamper de er overlegne i. 48 poeng og åttendeplass er uten tvil en solid bekreftelse på at Claus Lundekvams tidligere klubb har levert en strålende sesong. Fem runder før slutt er det ikke veldig mye mer å spille for. 7-5-4 er tallene hjemme på St Marys. Jay Rodriguez er skadet og spiller ikke. Gaston Ramirez og Artur Boruc er begge usikre.

Ole Gunnar Solskjær kom som en frelser til Wales og Cardiff, men har ikke lyktes i det hele tatt. Til tross for alt å spille for er det blitt 1-2-5 på de åtte siste og hele 20 baklengsmål. Det gjenstår å se om Solskjær håndterer dette nivået per nu, det er ikke overbevisende hittil. ursvake 0-3 hjemme mot Crystal Palace sist helg var alt annet enn imponerende. Craig Noone er uaktuell for Cardiff.

Southamptom har ikke mer å bevise denne sesongen, det kan være muligheten for Cardiff i denne kampen. HB. 

6. Stoke - Newcastle
Mark Hughes har gjort en strålende jobb for Stoke denne sesongen og måtte kun se seg slått av Liverpool-manager Brendan Rodgers i kampen om å bli kåret til Månedens Manager i mars. Det er det lite å si på. Stoke stod med 4-1-0 på sine fem siste seriekamper før laget måtte se seg slått 0-3 av Chelsea i London sist helg. Stoke er med sine 40 poeng helt oppe på 10. plass på tabellen og står med sterke 8-6-2 på hjemmebane. Oussama Assaidi , Robert Huth og Matthew Etherington er alle skadet, men Charlie Adam kan rekke kampen.

Like overbevisende er ikke jobben Alan Pardew har gjort med Newcastle. Med et mannskap som på papiret ser klart bedre ut enn Stoke, har Newcastle kun seks poeng mer og ligger på 9. plass. Etter et formoppsving har Newcastle nå tapt fire av sine fem siste kamper. Viktige Loic Remy er tilbake i trening, men vil ikke bli risikert i dag. Keeper Tim Krul er tilbake.

Det bør være bra sjanse for hjemmelaget dette, men vi værer en smell. HB. 

7. Crystal Palace - Aston Villa
Når vi snakker om managere, så må vi heller ikke glemme tidligere Stoke-manager Tony Pulis. Han overtok som Palace-manager 23. november i fjor, i det som lignet mission impossible. Med fem serierunder igjen (for lagene under streken - seks for Palace), har Pulis og Palace sju poeng ned til streken og ny kontrakt er berget. Solide 7-2-7 hjemme på Selhurst Park og råsterke 3-0 borte mot Cardiff sist helg.

Aston Villa er a poeng med Palace og ny kontrakt er mer eller mindre sikret. Kommer nå fra tre strake tap og skuffende nok er to av disse kommet på hjemmebane. 4-5-6 på bortebane er slett ikke så verst.

Palace-manager Tony Pulis har alle mann tilgjengelige før lørdagens kamp, mens Aston Villa må klare seg uten Benteke resten av sesongen. Langtidsskadde Libor Kozak, Charles N'Zogbia, Jores Okore, Nicklas Helenius og Gary Gardner er også ute. Agbonlahor, Fabian Delph og Karim El Ahmadi mistet alle sist helgs kamp mot Fulham, men er tilbake i ettermiddag.

Dette må være klar fordel Crystal Palace og vi garderer ikke. H. 

8. Fulham - Norwich
Den tyske "diktatoren" Felix Magath påtok seg i likhet med Tony Pulis en mission impossible når han overtok Fulham for en tid tilbake, men han hadde langt færre kamper på den oppgaven. Fem serierunder før slutt har Fulham fem poeng opp til Norwich på den siste sikre plassen og da er det ikke vanskelig å skjønne viktigheten av denne kampen. Tok en livsviktig seier borte mot Aston Villa sist helg. 4-1-11 er svake tall hjemme på Craven Cottage. Scott Parker og Giorgos Karagounis er begge tilbake i troppen og Darren Bent er aktuell igjen etter at han måtte stå over mot moderklubb Aston Villa sist helg.

Vi trodde på Norwich sist helg i den svært viktige hjemmekampen mot West Bromwich, men Norwich tapte 0-1 og er i skikkelig trøbbel dersom de taper denne. 2-2-12 er ikke veldig overbevisende bortetall. Chris Hughton måtte tilslutt fratre som manager og det er Neil Adams som skal lede Norwich i de siste kampene. Michaen Turner, Leroy Fer og Wes Hoolahan er alle tilgjengelige igjen etter korte skadefravær.

5-0 og 2-1 til Fulham i de to siste tilsvarende oppgjørene. Det luter mot H. 

9. Burnley - Middlesbrough
Fem serierunder før slutt har Burnley på andreplass og direkte opprykksplass ni poeng ned til Derby på tredje plass og det går mot retur til Premier League for Burnley etter en strålende sesong. Sterk 1-0 seier borte mot Barnsley tirsdag og med seier her, blir det garantert opprykk. Solide 13-6-1 hjemme på Turf Moor. Hjemmelaget kan stille med sitt beste mannskap.

Middlesbrough har hatt en sesong på det jevne og kan verken rykke opp eller ned. Med 55 poeng er det riktignok ikke mer enn 8 poeng opp til Reading på den siste playoffplassen, men med fem seriekamper igjen å spille, er det selvsagt håpløst. Har likevel ti poeng på sine fire siste seriekamper, og blant annet slått opprykksjagende Derby i denne perioden. 4-7-9 er dog ikke veldig sterke tall på bortebane. Kenneth Omeruo, Ben Gibson and George Friend utgjorde tre fjerdedeler av forsvarsrekken mot Birmingham i midtuken, men er alle uaktuelle i dag.

Det er alltid litt skummelt når lag skal sikre opprykket, men med tanke på at Middlesbrough nesten mangler hele forsvaret bør dette gå veien for hjemmelaget. H.

10. Derby - Huddersfield
Opprykksjagende Derby har altså ni poeng opp til nettopp Burnley når fem serierunder gjenstår. 3-1-2 på de seks sister seriekampene har ikke vært godt nok i denne kampen, men dette er England og Derby gir ikke opp før håpet er ute. 11-4-5 er fine tall på hjemmebane. Viktige Jamie Ward er tilbake for hjemmelaget i ettermiddag.

Huddersfield har sju poeng ned til Millwall under streken og er således ikke helt berget. Har således skuffet med å tape 0-1 for Bolton og 0-2 hjemme for Ipswich i sine to siste seriekamper. 4-5-11 på bortebane er godt under middels. Manager Mark Robins har signalisert endringer for sitt lag som er uten seier på sine ni siste seriekamper.

Vi gir tillit til Derby her. vel vitende om at Huddersfield trenger flere poeng. H.

11. Leeds - Blackpool
To av de mest formløse lagene i Championship som møtes her. Leeds står med 1-1-8 på sine ti siste seriekamper, mens Blackpool står med 2-1-7 på sine ti siste seriekamper. Leeds er nok ikke i fare for å rykke ned all den tid laget har 47 poeng og åtte poeng ned til Millwall under streken, mens Blackpool kun har tre poeng ned til Millwall. Tidligere Brann-spiller Rodolph Austin mister dagens kamp i likhet med Sam Byram.

Det finnes således best argumenter for Blackpool knyttet til motivasjon, men spørsmålet er evnene. Det må bli alle tegn i denne kampen. HUB. 

12. Sheffield Wednesday - Blackburn
Wednesday leder komfortabelt 3-1 borte mot formløse Nottingham Forest tirsdag, men måtte nøye seg med 3-3. 49 poeng betyr uansett at ny kontrakt er sikret etter at laget har levert bra ette nyttår. 9-3-8 på hjemmebane. Spissen Leon Best er uaktuell til dagens kamp.

3-4-0 på de sju siste for Blackburn og etter to strake 2-0 seire og seks poeng på sine to siste seriekamper, er det fortsatt håp om playoff til tross for at laget ligger på ellevteplass før denne serierunden. Det er likevel kun fire poeng opp til Reading på sjetteplass. De resterende fire kampene etter denne er heller ikke blant de tøffeste. 5-8-7 på bortebane totalt, men 2-3-1 på de seks siste.

Ingen tvil om at motivasjonen skal være best hos bortelaget her, selv om  England fortsatt er England. B.

96-rekker

1. Haugesund — Vålerenga UB

2. Wigan Athletic — Arsenal HUB

3. Sunderland — Everton B

4. West Bromwich Albion — Tottenham HU

5. Southampton — Cardiff City HB

6. Stoke City — Newcastle United HB

7. Crystal Palace — Aston Villa H

8. Fulham — Norwich City H

9. Burnley — Middlesbrough H

10. Derby County — HuddersfIeld Town H

11. Leeds United — Blackpool HB

12. Sheffield Wednesday — Blackburn Rovers B

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-REKKER

1. Haugesund — Vålerenga UB

2. Wigan Athletic — Arsenal HUB

3. Sunderland — Everton UB

4. West Bromwich Albion — Tottenham HUB

5. Southampton — Cardiff City HB

6. Stoke City — Newcastle United HB

7. Crystal Palace — Aston Villa H

8. Fulham — Norwich City H

9. Burnley — Middlesbrough H

10. Derby County — HuddersfIeld Town H

11. Leeds United — Blackpool HUB

12. Sheffield Wednesday — Blackburn Rovers B

Klikk her for å levere 432-rekkeren
Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør