Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Vålerenga vinner også uten Moa

Vålerenga og Örebro er dagens spill på langoddsen. Les hvorfor her.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen byr på en del 2. divisjonsfotball i dag, og diverse mandagskamper fra flere av de europeiske ligaene. Det spennende oppgjøret mellom Manchester City og Liverpool er åpent og vi setter ingen kroner på der, vi ser heller nærmere på Vålerenga, og Örebro, som møter et noe redusert AIK.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Vålerenga - Sandefjord
Vålerenga er sterke på hjemmebane denne sesongen, der man har 7-2-0 totalt. Man har også scoret 31 mål på hjemmebane, det klart best i Tippeligaen. Forrige hjemmekamp endte 8-1 over et skaderammet Start, som faktisk innledet brukbart, men knakk sammen etter pause.

Nå som Vålerengas og Tippeligaens toppscorer Moa er solgt til Hannover, er mange spent på om det blir like mange flotte scoringer på Ullevaal. Vi har god tro på at Bengt Sæternes tar over ansvaret etter Moa. Sæternes har vist ved flere anledninger at han fortsatt vet hvor målet står, og med mer spilletid hadde han trolig hevdet seg på toppscorerlisten. Nå bør det åpne seg muligheter for Sæternes, og ikke bare han, det finnes flere andre offensive talenter i laget.

Sandefjord er i bunnen, og det begynner å bli langt opp. Det er nesten som om man har akseptert nedrykket allerede, det tas ingen tydelige grep for å forsøke og endre på situasjonen, ikke som vi kan se hvertfall. 0-2-8 på bortebane er verst. Vi noterer at de to poengene er kommet i de to siste bortekampene, 0-0 mot Viking og 0-0 mot Molde.

Skaderapport Vålerenga: Lars Iver Strand (ankel), Birger Madsen (hofte) og Gudmund Taksdal Kongshavn (albue) er fortsatt uaktuelle. Moa er solgt til Hannover.

Vinn penger på trav i lunsjen: Solide rapporter fra Fredrikstad

Vålerengas tropp: 1 Lars Hirschfeld, 30 Frode Larsen, 3 Andreas Nordvik, 4 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 11 Morten Berre, 14 Bengt Sæternes, 17 Mohammed Fellah, 19 Dawda Leigh, 20 Mostafa Abdellaoue, 21 Luton Shelton, 23 Kristofer Hæstad, 24 Stefan Strandberg, 26 Bojan Zajic, 27 Adnan Haidar, 28 Harmeet Singh, 31 Kristian Brix, 33 Amin Nouri.

Skaderapport Sandefjord: Samir Saric er ute resten av sesongen med en korsbåndskade. "Alt tyder på at SF-midtstopperen Espen Nystuen er tilbake i startoppstillingen i mandagens bortekamp mot Vålerenga. Også Olav Zanetti og Vamouti Diomande rapporteres klare for innsats", skiriver Sandefjords Blad.

Siden 2001 har det blitt spilt 12 obligatoriske kamper i mellom lagene og Vålerenga har vunnet hele 10 av oppgjørene. Eneste Sandefjord-seier kom i nest siste seriekamp i fjor, da Sandefjord vant 2-1 på Ullevaal stadion. Før det hadde Vålerenga seks hjemmeseiere på rad mot laget fra hvalfangerbyen. (Hentet fra vif-fotball.no).

Vi har meget god tro på Vålerenga i dag. Spørsmålet blir om de vinner knepent mot et Sandefjord som legger seg båkpå, eller om de rader opp den fjerde storseieren på rad. Et argument for hjemmeseier med to mål eller mer finner vi i Vålerengas siste resultater på hjemmebane: 8-1, 5-2, 5-2 og 3-0. På den annen side har Sandefjord 0-0, 0-0 og 0-1 i sine tre siste bortekamper. Vi tror Vålerenga gjerne vil vise at de kan vinne stort også uten Moa, og vi tror ikke Sandefjord klarer å forsvare seg hele veien inn mot Tippeligaens mestscorende lag. Hjemmeseier med to mål eller mer prøves med 200 kroner til 1,55 i odds. Spillefristen er klokken 18.55, og fem minutter senere starter kampen på TV 2 Zebra.

95. Vålerenga - Sandefjord (0-1) 1,55 4,00 3,55

Klikk her for å levere dette spillet

Örebro - AIK
Etter en fin rekke på fem kamper uten tap, har det blitt 0-3 for Malmö og 0-1 borte mot Mjällby for Örebro. Laget ligger på fjerdeplass i Allsvenskan, med 6-0-3 på hjemmebane.

De regjerende mesterne AIK har kommet seg unna den verste nedrykksstriden etter fem strake hjemmeseire. På bortebane har det foreløpig ikke løsnet, og man har fortsatt bare 1-2-6 totalt og stusselige 4-14 i målforskjell. Etter å ha sett AIK på Lerkendal for noen uker siden, våger vi å påstå at dette laget ikke skremmer mange på bortebane denne sesongen.

For Örebro er Patrik Anttonen suspendert, men langt viktigere er det at Nordin Gerzic er tilbake på laget etter å ha vært ute mot Mjällby sist. Han er en notorisk målscorer mot nettopp AIK, og i dag lover han på klubbens hjemmesider at han skal score to ganger i dagens kamp.

AIK har Helgi Danielsson og Antônio Flávio suspendert. Walid Atta er også ute, og Gabriel Özkan er skadet.

Örebro har slitt med AIK på hjemmebane de siste sesongene. Det ble 1-1 her i fjor, før det finner vi 1-4, 1-4 og 0-5. Totalt står det 2-2-7 fordel AIK i Örebro siden 1999.

AIK spilte kamp mot Levski Sofia så sent som på torsdag. Det endte med 0-0 og trolig en heftig bot fra UEFA etter at AIK-fansen tradisjonen tro vartet opp med slåssing og skadeverk etter kampen. Det tette kampprogrammet, den dårlige borteformen og ikke minst skader og suspensjoner gjør at vi må prøve et spill mot AIK i dag.

1,70 på hjemmeseier på Behrn Arena spilles. Vi lar oss ikke skremme av innbyrdes statistikk, da AIK er inne i det som ser ut til å bli en meget svak sesong. Siden objektet ikke kan spilles alene, bruker vi Vålerenga som kombinasjonsobjekt. Vi er ikke spesielt begeistret for å måtte spille Örebro i en dobbel, men slik er hverdagen som kunde hos Norsk Tipping. Vi får en dobbel til 2,01 og prøver 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.55.

94. Vålerenga - Sandefjord 1,18 4,70 11,00
100. Örebro - AIK 1,70 3,10 3,75

Total odds 2,01

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør