Emmanuel Adebayor og de andre Tottenham-spillerne har hatt en meget skuffende høst i Premier League.
Emmanuel Adebayor og de andre Tottenham-spillerne har hatt en meget skuffende høst i Premier League. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Vanskelig å gi Tottenham tillit

Vi kan ikke stole på årets Tottenham-lag selv om formsvake Hull er motstander. Sjekk tippetipsene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Dagens dobbel:
  - Første stikk til Brann
Oddstips: 
Derfor vinner Molde finalen
V4 Täby:  Formhester i herlig duell
V64 Färejstad: 
Spennende omgang

Etter at det er blitt 11 rette på tippetipsene våre fredag og 10 lørdag, krysser vi fingrene for at langhelgen ender med en saftig tolver.

Søndagens tippekupong består av kamper fra en rekke ligaer i Europa, deriblant Premier League, La Liga, Bundesligaen og Serie A.

Bonuspotten har steget til 1,7 millioner kroner.

1. Hull – Tottenham
Hulls nedtur fortsatte borte mot Burnley sist. 0-1-tapet betyr at laget ikke har scoret på de tre siste kampene, og det er bare blitt ett poeng i denne perioden.

Manager Steve Bruce klønet det til med tre tidlige bytter mot Burnley. For da  Curtis Davies ble skadet 20 minutter før full tid, var det ingen som kunne erstatte kapteinen, og Hull måtte spille med ti mann resten av kampen.

Laget falt ned til 15. plass, og det skiller bare to poeng ned til nedrykk.

Keeper Allan McGregor, Michael Dawson og Nikica Jelavichar trent bra under landslagspausen og er trolig tilgjengelige i dag. Alex Bruce er også klar, men det er noe usikkerhet rundt Davies.

Situasjonen er ikke særlig lysere for Tottenham, som ligger på 12. plass etter å spilt meget tafatt i hjemmetapet for Stoke sist. Har nå tapt tre av de fire siste seriekampene.

Forsvareren Kyle Naughton er ute med karantene, mens Kyle Walker er skadet. Det er noe usikkerhet rundt Emmanuel Adebayor og noen av de andre spillerne som har vært på lange reiser grunnet landslagsoppdrag.

Det frister ikke å gi noen av disse lagene tillit, og vi må gå for HUB.

2. Villarreal – Getafe
Villarreal har bare fått med seg ett poeng (borte mot Espanyol forrige runde) på de siste fire kampene i serie og cup. Ligger på åttendeplass i La Liga, men det skiller hele fem poeng opp til neste plass.

Innehar andreplass i Europa League gruppe A etter 2-3-tap borte for Zürich sist.

Midtstopperen Mateo Musacchio, backen Bojan Jokic og kantspilleren Hernan Pérez er fortsatt ute med skader. Ny på skadelista er VM-helten Giovani dos Santos og den faste midtbanespilleren Bruno Sorian.

Getafe ligger én plass og to poeng bak dagens motstander, men formen er bedre. På de siste seks kampene er det blitt 11 poeng.

Den rutinerte kantspilleren Diego Castro er ny på skadelisten. Der befinner også defensivt anglagte Juan Valera, spissen Alvaro Vazquez og forsvareren Alexis seg.

Villarreal er helt ute av slag og har litt skadetrøbbel i kveld. Getafe skal ikke undervurderes. HU.

3. Elche – Cordoba
Elche har tatt fire poeng på de to siste kampene (0-0 borte mot Getafe og 2-1 hjemme mot Espanyol) og er ett av hele fem lag som stod med ni poeng på de første elleve kampene (før lørdagens kamper). Dårlig målforskjell gjør at laget fortsatt ligger på nedrykk.

Backen Domingo Cisma og kantspilleren Garry Rodrigues er tilbake etter å ha sonet sist. Nykommeren Gaby Mudingayi (midtbane) kan bli klar til dette oppgjøret.

Cordoba ligger helt sist på tabellen med sine seks poeng. Er imidlertid et nokså gjerrige lag, og det er blitt uavgjort i seks av elle kamper. Spilte med elleve mot ti spillere i over en time hjemme mot Deportivo forrige runde, men skapte foruroligende lite fremover på banen og måtte ta til takke med 0-0.

Har siden slått Malaga 2-0 på bortebane i en treningskamp.

Midtbanetalentet Fede Vico ser ut til å bli klar til dagens kamp, men backene Eduard Campabadal og José Crespo og midtbanespilleren Fausto Rossi er tvilsomme.

Elche skal være et hakk bedre Cordoba og er i bedre form. Når vi også tar med hjemmefordelene, ender vi opp med H her.

4. Levante – Valencia
Levante har svakest målforskjell av de fem lagene på ni poeng (før lørdagens kamper) og ligger derfor nest sist på tabellen. Overrasket med 1-1 borte mot Sevilla forrige runde og vant 2-1 hjemme mot Almeria nest sist, så situasjonen er ikke helt mørk.

Hjemmelaget får tilbake flere spillere til dagens kamp, men midtbanespilleren Jaime Gavilan og angriperen Rafael Martins er ikke blant dem.

Valencia er kraftig forbedret fra den skuffende fjorårssesongen og ligger på fjerdeplass med 24 poeng etter å ha spilt 0-0 hjemme mot Atlethic Bilbao sist.

Er svekket i angrepet i dagens kamp. Landslagsspissen Paco Alcácer er skadet og uaktuell, mens Álvaro Negredo ikke er helt 100 prosent og usikker med tanke på en plass i startelleveren.

Levante det siste innbyrdes oppgjøret 2-0, og vi utelukker ikke at hjemmelaget tar poeng i dette derbyet. UB.

5. Stuttgart – Augsburg
To stygge tap på rad (0-2 borte mot Werder Bremen og 0-4 hjemme mot Wolfsburg) har sendt Stuttgart helt nederst på tabellen. Har vært involvert i svært mange målrike oppgjør de siste rundene og har sluppet 16 mål på de siste fem seriekampene.

Angrepstrioen Daniel Didavi, Mohammed Abdellaoue og Vedad Ibisevic er ute for hjemmelaget. Keeper Thorsten Kirschbaum er usikker etter å ha pådratt seg en smell i hodet på trening. På den positive siden er forsvareren Daniel Schwaab og spissen Daniel Ginczek tilbake etter skader.

Augsburg kommer fra 3-0-seier hjemme mot Paderborn og klatret til sjuendeplass (falt ned til tiende etter lørdagens kamper). Har tatt 12 av 15 poeng på hjemmebane og er ligaen nest svakeste bortelag.

Den offensive midtbanespilleren Jan Moravek, forsvareren Ronny Philp, angriperen Shawn Parker og den defensivt anlagte Marcel de Jong er ute med skader, mens midtbanespilleren Dominik Kohr er usikker grunnet sykdom.

Det frister med en ugardert B her, men Augsburg er for svake på bortebane til at vi våger det. HB.

6. Brøndby – Sønderjyske
Brøndby hadde fin flyt og var på full fart oppover på tabellen før det ble 0-3-tap borte mot nyopprykkede Hobro forrige runde. Falt ned til femteplass, og det er hele 13 poeng opp til serieleder Midtjylland.

Den defensive midtbanespilleren Frederik Holst soner karantene, og det ser heller ikke ut som om midtbanekollega Christian Nørgaard blir klar. I tillegg er den rutinerte og anvendelige forsvarsspilleren Martin Albrechtsen uaktuell. Daniel Agger og Johan Elmander er tilbake etter å ha stått over sist.

Sønderjyske ligger tre poeng og like mange plasser bak dagens motstander. Er ubeseiret i de siste ni kampene (veldig mange uavgjorte) etter å ha slått bunnlaget Odense forrige runde. Har tatt poeng fra topplagene Midtjylland, Randes og FC København i denne perioden.

Ingen nye skader i troppen, men spissen Marvin Pourie er utestengt.

Brøndbys tap for Hobro viste at laget fortsatt har et meget lavt bunnivå selv om spillet har vært kraftig forbedret de siste ukene. Dette er imildertid et lag som er langt bedre hjemme enn borte, og vi blir ikke overrasket om Sønderjyskes lange rekke uten tap brytes i dag. H.

7. Midtjylland – AaB
Strålende form på Midtjylland, som er ubeseiret siden september og står med 6-1-0 på de siste sju i serie og cup. Leder Superligaen med et forsprang på sju poeng på Randers (vil økes til ti igjen med seier i dag).

Forsvareren Erik Sviatchenko og midtbanespilleren Eyjolfur Hedinsson er ute med skader, men midtstopperen Kristian Bak Nielsen ser ut til å bli klar.

AaB fikk en meget trist start på sesongen, men har klatret til fjerdeplass etter å ha tatt full pott på de siste tre kampene. Var i aksjon i cupen onsdag, der det ble en oppskriftsmessig seier over lille Odder.

Troppen har vært meget hardt rammet av skader i høst, men nå begynner det endelig å lysne på den fronten. Fire mann er blitt tilgjengelige de siste ukene, og for tiden befinner spissene Lukas Spalvis og Rasmus Jönsson, backen Jakob Ahlmann, anvendelige Patrick Kristensen og kantspilleren Mathias Thrane seg på skadelisten.

Midtjylland har vært i en annen liga enn de andre lagene i høst og har vunnet samtlige hjemmekamper. Det er verdt å merke seg at AaBs poengforløsning har kommet mot svak motstand, så det kan være for tidlig å friskmelde forrige sesongs seriemestere. H.

8. Montpellier – Toulouse
Montpellier har tapt tre av de fire siste seriekampene og har falt ned til 13. plass i Ligue 1. Tre av disse kampene har vært mot relativt ordinær motstand. Har fine 4-0-2 på de første seks hjemmekampene.

Kantspilleren Jean Deza er ute med karantene, mens spissen Victor Montano er skadet.

Toulouse fikk endelig en seier forrige runde. 3-0 over Metz må ha smakt fortreffelig etter fire strake tap i serie og cup. Har i likhet med Montpellier tatt 17 poeng på 13 kamper, men er foran på målforskjell. Står med 2-0-5 på fremmed gress.

Ali Ahamada fikk overraskende plass fra start mellom stengene mot Metz, og keeperen får ifølge rapportene fornyet tillit i dag. Litt forbedring i skadesituasjonen siden sist.

Vi må spare på kryssene, og dermed får hjemmesterke Montpellier tillit her. H.

9. Marseille – Bordeaux
Marseille har tapt tre av de siste fire kampene i serie og cup og mistet tabelleten til PSG fredag kveld. Tapte 0-2 borte for pariserne forrige runde, og det ble også tap i toppoppgjøret mot Lyon for tre runder siden.

Klubben er for tiden under politietterforskning i forbindelse med flere overganger, blant annet kjøpet av Andre-Pierre Gignac i 2010.

Gignac, som har scoret ti mål på tretten seriekamper, skadet seg på trening tidligere i uken og betegnes som høyst usikker til kveldens kamp. Den raske og driblesterke vingen Romain Alessandrini står også i fare for å miste kampen.

Bordeaux har vunnet de tre siste i serie og cup og ligger for tiden på en flott fjerdeplass, fire poeng bak Marseille.

Spissen Cheikh Diabaté (fem seriemål) og kantspilleren Julien Faubert er ute med skader. Tre mindre sentrale spillere, deriblant den Liverpool-eide midtstopperen Tiago Llori, er også uaktuelle.

Marseille har trøbbel med sviktende form, skader og politietterforskning og møter en formsterk motstander. Alle tegn må med. HUB.

10. Milan – Inter
Milan start sesongen friskt, men har ikke vunnet på de fire siste seriekampene (0-3-1) og har falt ned til sjuendeplass i Serie A. Har ikke bedre enn 2-1-2 på hjemmebane.

Midtstopperen Alex har pådratt seg en skade på trening og er meldt ute av kveldens kamp. Daniel Bonera er ute med karantene, mens Ignazio Abate, Nigel de Jong og Riccardo Montolivio er usikre.

Tapet for Parma og uavgjort-kampen mot Verona ble for mye for Inter-ledelsen, som sparket Walter Mazzarri og hentet Roberto Mancini tilbake som manager. Den tidligere Sampdoria-spissen har overtatt et lag som ligger på niendeplass med 16 poeng på 11 kamper.

Mancini må klare seg uten krigeren Guy Medel (karantene), og det er også tvilsomt om midtbanekollegaen Hernanes blir klar.

Ikke utenkelig med poengdeling i dette derbyet, men vi tar en feig variant. HUB.

11. Genk – Mechelen
Genk var i godt driv i oktober, men har tapt sine to siste kamper med 0-2 mot Standard og Zulte. Har dermed falt ned til åttendeeplass og er for tiden ute av sluttspillplassene.

Litt skadetrøbbel for hjemmelaget: Tidligere Tromsø-profil Kara, som er fast på laget, må stå over med karantene. Forsvareren Katuku Tshimanga og fire spillere som er litt ut og inn av laget er skadet.

Mechelen har også skuffet i de siste og står med kun to poeng på de tre siste kampene. Ligger to plasser og tre poeng bak dagens motstander.

Bortelaget stiller heller ikke uten fravær. Forsvarsspillerne Joachim Van Damme (karantene), Steven De Petter,  Ibrahima Cissé og Milos Kosanovic er uaktuelle.

Genk har bare tapt én hjemmekamp denne sesongen (mot serieleder Standard) , mens Mechelen kun har tatt fire poeng på sine sju bortekamper. Denne statisikken gjør at vi setter ugardert H.

12. Kortrijk - Zulte Waregem
Kortrijkt har kapret den siste sluttspillplassen etter å ha banket Cercle 4-0 på bortebane nest sist og slått Lierse 1-0 forrige runde.

Førstekeeper Darren Keet er ute med skade, ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

Full pott også for Zulte de to siste rundene, og det har tatt laget opp på 14. plass og trygg grunn. Har bare vunnet én bortekamp denne sesongen (1-2-4).

Forsvareren Steve Colpaert og midtbanespilleren Olafur Ingi Skulason er uaktuelle.

Dette er et lokalderby der Zulte har hatt et godt tak på rivalen de siste sesongene. HU.

432-rekker
1. Hull – Tottenham HUB

2. Villarreal – Getafe HU

3. Elche – Cordoba H

4. Levante – Valencia UB

5. Stuttgart – Augsburg HB

6. Brøndby – Sønderjyske H

7. Midtjylland – AaB H

8. Montpellier – Toulouse H

9. Marseille – Bordeaux HUB

10. Milan – Inter HUB

11. Genk – Mechelen H

12. Kortrijk - Zulte Waregem HU

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Hull – Tottenham UB

2. Villarreal – Getafe HU

3. Elche – Cordoba H

4. Levante – Valencia B

5. Stuttgart – Augsburg HB

6. Brøndby – Sønderjyske H

7. Midtjylland – AaB H

8. Montpellier – Toulouse H

9. Marseille – Bordeaux HUB

10. Milan – Inter HU

11. Genk – Mechelen H

12. Kortrijk - Zulte Waregem HU

Klikk her for å levere 96-rekken

Mest lest