Foto: AFP/Scanpix

Verdens mest talentfulle midtbanespillere

Klarer du å gjette hvem som er på topp?

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisens lesere har kåret de 30 mest talentfulle midtbanespillere i verden. En rekke midtbanespillere ble foreslått, men under presenteres de 30 som fikk aller flest stemmer rangert etter stemmer.

Les hovedsaken her: Her er verdens 100 største talenter

Les også:

Verdens mest talentfulle keepere

Her er verdens mest talentfulle forsvarsspillere

Til opplysning kan vi si at det ikke har skjedd noen påvirkning fra redaksjonen til Nettavisen eller Sportspill i kåringen av spillerne. Den er kun basert på stemmene til leserne. Kåringen er gjort i samarbeid med Football Manager 2013. For å være kvalifisert for listen måtte spillerne være 21 år eller yngre i 2012. Det vil si at en spiller som David de Gea fra Manchester United er for gammel (han blir 22 år i november).

Du kan klikke på skjermbildene fra Football Manager 2013 for å se profilen nærmere. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har brukt scouting (og manageren er uten arbeid) slik at enkelte spillere vil ikke ha egenskapene vist. Dette er default hva som vises for spillerne. Det er kun de ti øverste spillerne som vises med FM-profil.

1. Raheem Sterling, Liverpool

Det var ingen tvil blant våre lesere med 50 prosent flere stemmer enn nummer to på listen så ble 17 år gamle Raheem Shaquille Sterling vinneren av kåringen. Kantspilleren ble hentet til Liverpool fra Queens Park Rangers som 16-åring for 600 000 pund. Overgangssummen kan stige til 5 millioner pund basert på førstelagskamper, og slik det ser ut nå vil London-laget få alle de pengene.

Sterling er født i Kingston i Jamaica, og kan derfor spille for Jamaicas landslag. Han har likevel til nå spilt for aldersbestemte lag for England, og står med 25 landskamper til nå. Han ble også tatt ut på A-laget til England i september.

Han er for øvrig den nest yngste spilleren som har laget mål for Liverpool, etter Michael Owen.

2. Eden Hazard, Chelsea

Dette er det siste året på denne listen for Hazard som blir 22 år gammel i januar. Den belgiske offensive midtbanemannen ble født i La Louiere i Belgia, og er faktisk nøyaktig like høy som nummer 1 på listen (170cm).

Hazard ble hentet av franske Lille allerede som 14-åring, og spilte for det franske laget fram til i sommer da Chelsea bladde opp 32 millioner pund for å signere ham. Visstnok skal han også ha ukepenger i størrelsesordenen 170 000 pund (ca 1,6 millioner kroner).

Eden har 33 landskamper for A-laget til Belgia og nesten 40 kamper for aldersbestemte lag.

3. Oscar, Chelsea

Oscar dos Santos Emboaba Junior er født i Americana (!) i Sao Paulo i Brasil. 21-åringen spilte for Sao Paulo fram til 2010 før han signerte for Internacional. Chelsea kjøpte ham i sommer for rundt 25 millioner pund, noe som betyr at for deg som er halvveis god i matematikk så har London-klubben kjøpt spiller nummer to og tre på denne listenfor nesten 50 millioner pund i sommer.

Den offensive midtbanemannen har 11 landskamper for Brasil, og spilte også for laget under OL i sommer.

4. Lucas Moura, Sao Paulo

Den 20 år gamle Lucas Rodrigues Moura da Silva er kjent som Lucas i Brasil og Lucas Moura internasjonalt. Han spiller for Sao Paolo, en klubb han signerte for som 13-åring (han hadde vært innom Corinthians også som svært ung).

Lucas Moura har 21 landskamper for Brasil, og den offensive midtbanemannen er ofte linket til klubber i Europa.

5. Mario Götze, Borussia Dortmund

Götze ble født i Memmingen i Tyskland den 3.juni 1992. Han signerte for klubben han nå spiller for som niåring. Til tross for sin unge alder har han 19 landskamper for Tyskland.

Götzes første mål for landslaget kom mot Brasil, og han tangerte den 10.august 2011 rekorden for yngste målscorer for et tysk landslag etter krigen. Han var for øvrig også den første spilleren for Tyskland som var født i et gjenforent Tyskland som spilte for landslaget smamen med André Schürrle da ble byttet inn på laget i februar 2011.

6. Alex Oxlade-Chamberlain, Arsenal

Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain er født i Portsmouth i England, og spilte sine ungdomsår i Southampton før han ble signert av Arsenal da han var 18 år gammel i 2011.

Kantspilleren har 9 landskamper for A-laget til England i tillegg til 12 kamper for aldersbestemte lag.

7. Suso, Liverpool

Jesus Joaquin Fernandez Saez de la Torre ble født i Cadiz i Spania, og spilte sine første år for Cadiz. Han ble hentet i Liverpool da han var 17. Rafael Benitez overbeviste ham om at Liverpool var klubben, og han sa nei til Barcelona og Real Madrid.

Suso har vært kaptein for aldersbestemte lag for Spania, og står med 21 kamper.

Han er født den 18.november 1993.

8. Sergi Roberto, Barcelona

20 år gamle Roberto er født i Reus i Spania, og han signerte for Barcelona som 14-åring. Den sentrale midtbanespilleren har 29 kamper for aldersbestemte lag for Spania. Han står foreløpig kun med få kamper for A-laget til Barcelona, men han regnes som en fremtidig stor midtbanespiller for laget.

Han har for øvrig også spilt landskamp for Katalania.

9. Christian Eriksen, Ajax

På valentinsdagen i 1992 ble danske Christian Eriksen født. Han spilte så fotball for OB fram til han var 16 år gammel da han ble hentet av Ajax, hvor han fortsatt er.

En av Europas mest ettertraktede offensive midtbanespillere har 30 landskamper for det danske A-laget, i tillegg til 38 kamper for aldersbestemte danske landslag.

10. Iker Muniain, Athletic Bilbao

Den 19 år gamle Muniain har spilt for Athletic Bilbao hele sin karriere, og står allerede med over 100 seriekamper. Den svært offensive kantspilleren har også fått sin landslagsdebut på A-laget i tillegg til 44 kamper for aldersbestemte landslag.

Munians fart kan muligens stamme fra at han er født i Pamplona i Spania...

11. Granit Xhaka, Borussia Mönchengladbach

Xhaka ble født i Gniljane, i det som nå er i Kosovo. Hans familie flyttet da han var ung til Sveits, og han er nå sveitsisk landslagsspiller (10 A-kamper).

Granit spilte for Basel fram til i sommer da han signerte for Borussia Mönchengladbach for det som visstnok skal være 8,5 millioner euro.

12. Jonjo Shelvey, Liverpool

Jonjo var innom ungdomsavdelingene til Arsenal og West Ham før han havnet i Charlton. Sommeren 2010 ble han så hentet av Liverpool.

Han er født i London, men var aktuell både for Irland og Skottland som landslagsspiller. I høst fikk han likevel sin A-landslagsdebut mot San Marino, og står altså med 1 A-landslagskamp for England i tillegg til 23 kamper for aldersbestemte lag.

13. Isco, Malaga

Francisco Roman Alarcon Suarez begynte sin karriere for Valencia før han gikk til Malaga i 2011. Den offensive midtbanemannen har vært fast inventar på laget etter sitt gjennombrudd høsten 2011.

Han står med nesten 50 aldersbestemte kamper for Spania.

14. Thiago Alcantara, Barcelona

Etter en ungdomskarriere i flere klubber ble Thiago hentet til Barcelona som 14-åring. Der er han fortsatt, og han står nå med 44 kamper for A-laget til gigantene.

Thiago ble født i San Pietro Vernotico i Italia, med bakgrunn i at hans far er den tidligere brasilianske storspilleren Mazinho. Han har 3 A-landskamper for Brasil i tillegg til 35 kamper for aldersbestemte lag.

15. Paul Pogba, Juventus

Paul Labile Pogba ble født i i Lagny-sur-Marne i Frankrike den 15.mars 1993 og spilte sine første ungdomsår for Le Havre før Manchester United hentet ham i 2009. Der var han fram til i sommer da Juventus hentet ham til Italia.

Pogba har 48 kamper for aldersbestemte lag for Frankrike.

16. Nick Powell, Manchester United

Nicholas Edward Powell er født i Crewe i England, og er en av mange talenter som har dukket opp fra den klubben. Manchester United hentet ham i sommer etter at han hadde imponert både for klubb og aldersbestemte landslag.

Midtbanespillere, som ble født den 23.mars 1994, står med 26 landskamper for aldersbestemte lag.

17. Julian Draxler, Schalke 04

Draxler er et ungdomsprodukt fra Schalke, og han har hatt en lynkarriere etter at han debuterte for A-laget den 15.januar 2011. Hans debut for U21-laget til Tyskland kom i august 2011 (han scorte), og han har også to landskamper for A-laget.

Julian ble for øvrig født den 20.september 1993 i Gladbeck.

18. Xherdan Shaqiri, Bayern München

Den 21 år gamle Shaqiri ble født den 10.oktober 1991 i Gniljane i Kosovo, akkurat som Granit Xhaka. Det kan for øvrig nevnes at Taulant Xhaka (FC Basel), Albert Bunjaka (Kaiserslautern) og Faton Toski (Vfl Bochum) er fra samme by. De to første spiller for Sveits, mens Toski spilte U19-fotball for Tyskland.

Shaqiri ble kjøpt av Bayern München i sommer etter å ha spilt for FC Basel fram til da. Han har 21 landskamper for A-laget til Sveits.

19. Jack Rodwell, Manchester City

Jack Christian Rodwell er født i Southport i England, og spilte sine ungdomsår for Everton. I sommer ble han kjøpt av Manchester City.

Den defensive midtbanemannen har 38 landskamper for aldersbestemte lag for England i tillegg til 2 A-landskamper.

20. Mateo Kovacic, Dinamo Zagreb

Kroaten Kovacic ble født i Linz i Østerrike av kroatiske foreldre som hadde flyktet fra Bosnia. Familien flyttet til Zagbreb da han var tretten år gammel, og han begynte å spille for Dinamo Zagreb - noe han fortsatt gjør.

Kovacic har rundt 30 kamper for aldersbestemte lag for Kroatia.

21. Wilfred Zaha, Crystal Palace

Dazet Wilfried Armel Zaha ble født i Abidjan i Elfenbenskysten den 10.november 1992. Kantspilleren har spilt for Crystal Palace hele karrieren, men har vært i mange store klubbers søkelys.

Han står foreløpig med 7 landskamper for aldersbestemte lag for England.

22. Emmanuel Frimpong, Arsenal

Emmanuel Yaw Frimpong ble født i Kumasi i Ghana den 10.januar 1992. Han signerte for Arsenal som niåring, og er nå på utlån til Ståle Solbakkens Wolverhampton Wanderers.

Frimpong er for øvrig søskenbarnet til Yaw Amankwah som spiller for Sandefjord.

23. Denis Suarez, Manchester City

Spanjolen Denis Suarez Fernandez ble hentet til Manchester City sommeren 2011 fra Celta Vigo.

Suarez har rett under 20 landskamper for aldersbestemte lag.

24. Valon Berisha, Red Bull Salzburg

Valon Berisha ble født i Malmö i Sverige, men vokste opp i Norge. Han spilte for Egersund fram til 2009 da han signerte for Viking. I sommer ble han kjøpt av Red Bull Salzburg.

19 år gamle Valon har 7 landskamper for Norges A-landslag i tillegg til 25 aldersbestemte lag.

25. Oriol Romeu, Chelsea

Oriol Romeu Vidal ble født i Ulldecona i Spania den 24.september 1991. Han spilte for Barcelona fram til sommeren 2011 da han signerte for Chelsea.

Romeu har rundt 40 landskamper for aldersbestemte lag for Spania.

26. Serge Gnabry, Arsenal

17 år gamle Sege Gnabry ble hentet til Arsenal allerede i 2010, men kunne ikke signere for klubben før i 2011. Gnabry har 17 landskamper for aldersbestemte lag for Tyskland og er født i Stuttgart den 14.juli 1995.

27. Adryan, Flamengo

Adryan Oliveira Tavaras er en offensiv midtbanespiller fra Rio de Janeiro i Brasil. Han ble født den 10.august 1994 og har flere kamper for aldersbestemte lag (etter våre kilder laget han 8 mål på 14 kamper for Brasil U-17).

Han har visstnok blitt linket til Manchester United mange ganger, men spiller fortsatt for Flamengo.

28. Philippe Coutinho, Inter

Coutinho er også født i Rio de Janeiro. Han spilte for Vasco de Gama fram til 2010 da Inter hentet ham. Han har en landskamp for Brasils A-lag, samt flere kamper for aldersbestemte lag.

29. Thomas Ince, Blackpool

Thomas Christopher Ince er sønnen til Paul Ince, og spilte sine ungdomsår i Liverpool. Han signerte for Blackpool høsten 2011.

Ince har 12 landskamper for aldersbestemte lag for England.

30. Jose Campana, Sevilla

Jose Angel Gomez Campana ble født den 31.mai 1993 i Sevilla. Han har også spilt hele sin karriere for klubben.

19-åringen har over 30 landskamper for aldersbestemte lag for Spania.

Les hovedsaken her: Her er verdens 100 største talenter

Les også:

Verdens mest talentfulle keepere

Her er verdens mest talentfulle forsvarsspillere

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør